Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Otthoni időjárás-állomás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salaud
aktív tag
válasz
bambano #42591 üzenetére
Nekem Nvidia van már asztaliban úgy egy évtizede kizárólag, jelen pillanatban egy GTX 1660 Ti. Nulla videodriver problémám van linux alatt, pedig Arch linux, 6.13.8-as kernel, 570.133.07 Nvidia Driver. Plasma6 és Wayland mellett sincs probléma. Pedig egy naprakész arch-hoz képest egy Debian Testing elavult.
Ohh, bocs, kitesztelt és stabil!
-
E.Kaufmann
veterán
Májkrémszaftéktól nem is. Még 16/512-vel sem.
Meg van róluk a véleményem, mindegy mennyit rendelt tőlük addig az ember, nem számít se garanciális ügyintézésnél, se ha elírják az árat. Nem olyan elírásra gondolok, ami már túl van a jóhiszeműségen, mint pl egy nullát lefelejtenek. -
Lenry
félisten
most hívott egy kolléga, hogy szeretne egy kicsi, könnyen hordozható laptopot és látott hetvenpárezerért egyet, 4GB RAM, 128GB eMMC
mondom, azt lőném agyon, aki ennek a környezetszennyezésnek a gyártására engedélyt adott, meg ne vedd! úgy tűnt a telefonba, mint aki hallgat rám, remélem így is lesz.és ilyen hulladékokat boltban árulnak, eszem megáll.
-
hcl
titán
válasz
bambano #42590 üzenetére
"mert akkor csak egy gagyi emulált cirrus logic kártyát kap"
Vagy Virtio (amin van részleges 3D gyorsulás is, XP-re driverrel is) vagy vesa, vagy ramfb, meg még van pár féle. Ezzel nincs gond, régebbi játékok alá elég. Autocad 2002 alá isVideót is vágtam mostanában virtuálgépen, bár az KDE-s Debian volt, nem Windows.
Olyan is előfordult, hogy USB redirecten flasheltem telefont, a teló a gépembe dugva, a progi meg a hoston futott..A laggolás érdekes, nekem itt a gigás cuccon nincs kép tekintetében lag, nagyobb felbontásokon sem. Távolról elérve már bőven, de ugye az kevéssé meglepő.
-
bambano
titán
Hagy legyek már offtopic egy kérdés erejéig:
ha kizárólag a linuxos video driver minősége számít, akkor melyik gyártó videokártyáját érdemes venni? -
bambano
titán
Azért ennyire nem vagyok kezdő virtualizáló...
Persze, lehet távoli gépen grafikát futtatni, egyrészt ha nem akar közvetlen videokártya hozzáférést, mert akkor csak egy gagyi emulált cirrus logic kártyát kap, másrészt meg ha nem lagzik a hálózaton. Nekem lagzott. Persze lehet, hogy azért, mert a 2.5 gigás ethernet lassú volt az optikához képest.A testingben mostanában a 6.12.x-es sorozatot tolják, általában egy verzióval (nagyjából két héttel) lemaradva. 6.12.19 van a testingben, múlt héten 6.12.20-at releaselték, elvileg ma vagy holnap lesz 21, attól függően, hogy GKH mennyit alszik és mennyi cve-t akar gyártani.
Azért az elég súlyos történet, hogy amióta GKH CVE kezelő lett, volt olyan nap, hogy 714 cve-t adott ki. Tegnap előtt csak 120 körülit, lustul.
-
hcl
titán
válasz
E.Kaufmann #42578 üzenetére
Gf2MX*** -ről váltva jó volt az, minden ment high-on, ami a MX-el szaggatott
@F.E.K.:
Biztos megázott az esőben.
Itt céges trainingen olyanról magyaráznak, ami a képernyőképnek berakott formon sincs, nem hogy magán az éles felületen
-
F.E.K..
senior tag
Derült égből napi meglepetés (snmp) üzenet az egyik host-tól: PCI Riser 2 Temp: Temperature is too low: <5
Fázik... (vaagy csak nem teljesen stimmel az a MIB. De az nem hangzik annyira jól
)
-
Lord Myn
senior tag
válasz
E.Kaufmann #42578 üzenetére
Ha jól tudom, nem teljesen, a DX9.0(a) csak szoftveresen ment neki (5600-tól felfelé tudta hardveresen is), hardverből max. 8.1 (ami persze, jobb, volt, mint a GF4MX 7.0-ja, de cserébe lassabb volt, még a 128bites DDR verzió is, mint egy MX440 vagy 460).
-
válasz
KROK640 #42571 üzenetére
a kék-fekete ház olcsó is volt, jól is nézett ki, viszonylag masszív is volt, ennek ellenére valami gagyi szar lehetett, mert nehéz volt feltenni rendesen az oldalát, és több helyen ki kellett tömnöm, hogy csendben legyen. de ez örök nyűg volt az életemben, az antec sonata sem volt tökéletes ebből a szempontból, bár sokkal jobb volt, mint bármi más.
előtte volt még valami furcsa forma antec, majdnem kocka alakú, a matx alaplap vízszintesen volt benne, fentről lehetett nyitni, és egész furcsa elrendezésben fér bele egy dvd meg 3 hdd. aztán persze utólag kellett rájönnöm, ha ezt a három helyet ki is használom, akkor bajaim lesznek a hűtéssel.
de ebben is belecsúsztam később egy low-end dell szerverrel, csak botrányos zajjal lehetett benne 4 hdd-t hűvösen tartani, azt nagyon gyorsan lecseréltem egy fizikailag feleakkora hp microserverre, aminek érdekes módon nem volt ilyen baja.lehet, hogy másik gép volt, tényleg nem emlékszem
a két hdd-t összefogta egy kis darab drót, a távolságot a szigszalag tartotta köztük rugalmasan, így nem dőlt fel egyik se. persze nagyon rossz helyen volt az egész, nem is hiszem, hogy sokáig volt a földön egy dobozon.
szerk: meg is van, antec aria. egy hdd a dvd alá került, kett meg a dvd mellől lógott függőlegesen. emlékszem, valami világ végéről hordtam haza villamoson, mert sehol nem árulták, talán valami nagykertől vagy importőrtől kellett kihisztiznem.
-
Top cat
addikt
válasz
KROK640 #42570 üzenetére
Ment 2500-öt is. Valószínűleg egy alulcimkézett darab.
Valamikor volt egy oldal, ahol sorozatszám alapján, utána lehetett nézni, melyek ezek.
De nem mertem sokáig így járatni. Egy Titan D5TB, nem volt éppen csúcs hűtő.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
E.Kaufmann #42573 üzenetére
-
Lenry
félisten
válasz
E.Kaufmann #42573 üzenetére
ami tulajdonképp egy átmatricázott GF2MX volt? hát igen...
-
Lord Myn
senior tag
válasz
KROK640 #42564 üzenetére
Ha a tuningot nem nézzük pict jobb géped volt
Ez azért attól is függ, hogy milyen évet írtunk (ha jól emlékszem, nálam ez valamikor 2003-ban történt, azt tudom, hogy VGA-t is cseréltem GF2MX400 -> GF4 Ti4200, illetve kis tuningot nyomtam én is a CPU-ra, 1800 MHz-en ment, hogy passzoljon a nevéhez).
Egyébként igen, a Duron még SDRAM-os volt (133-as, 384MB) és a hírhedt VIA chipes Matsonic alaplap volt alatta.
#42565Pikari: Én igyekszem a mai napig hímes tojásként bánni minden alkatrésszel, csak hogy fogalmazzam finoman: a gép szét- és összeszerelés (akár laptop, akár desktop) most sem az erősségem...
Elméletben nagyon tudom, mit hová és hogy kellene, de a gyakorlat az más.
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #42567 üzenetére
2004 január ... úristen de rég is volt
2005 május : szép kis házikója lett, nagyon tetszik. Vízhűtés, is jópofa.
Ez valami S462-es Athlonnak tűnik, szerintem valami Athlon Xp, DDR1-es RAMokkal2006 február : itt már másik géped volt láthatóan , vagy legalábbis másik alaplap és VGA. A két HDD között az a cellux mire szolgált?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Top cat #42566 üzenetére
Akaratodon kívül remekül titkosítottad, mert pont se a sorozatszám, se a mag színe nem látszott
Egyébként egy kulcs dolgot le is írtál, noha egy teljes sorozatszám így néz ki : AXDA1700DUT3C 9361333260083 JIUHB0302XPCW
Szóval ennyiből amit leírtál megmondom, hogy 2400+-ot megy kb maxra. -
válasz
E.Kaufmann #42519 üzenetére
azt nekem sose (bár nem is szereltem ilyesmit a sajátomon kívül), viszont egyszer a hűtőlefogatójából kiugrott a csavarhúzó, és lezúzott egy smd kondit az egyik ram slot mellől, onnantól az a slot nem is ment.
erről nincs kép, viszont egyszer valahogy egy usb kábelt belelógattam a speaker egyik érintkezőjébe, annak eredményéről van
és találtam néhány régi képet régi konfigokról. ettől még ugyanúgy fogalmam sincs, mi van bennük, csak a dátumot.
2004 január, a gépnek épp nincs háza
2005 május, lett neki, meg lett hozzá passzív vízhűtés. ezen jobban látszik a belseje
2006 február, újra meztelenül. a matrox vga-ra emlékszem, sokkal szebb képe volt, mint előtte a nemtomminek. az analóg rgb korszakban még ez is számított. -
KROK640
nagyúr
válasz
Lord Myn #42563 üzenetére
Na, az meg egy még komolyabb előrelépés. Mivel DDR ezért gyanítom, hogy a 650-es Duron mellett még SDRAM lehetett. A lapod is elég jó választás volt, és RAMbólis került bele bőven, ahogy látom.
Nekem ASUS A7V8X-X, Athlon XP 1700+ (1466@2166MHZ), 640MB DDR és GeF3Ti500 128MB volt a váltáskor. (Ha a tuningot nem nézzük pict jobb géped volt)
Ez lett a végére már ASUS A7N8X-E DLX, Athlon XP 1700+ (1466@2166MHZ), 2GB RAM DDR 400, NVidia 7300GT OC 128MB.#42562 hcl : Ez milyen virtual gép kezelő program? Komolyabbnak tűnik sokkal mint pl a wm virtualbox.
-
hcl
titán
válasz
koby11h #42560 üzenetére
Nemtom, ha nem időre kellett akkor nem érdemes erőltetni.
@bambano : "Az ikvm a távoli telepítéshez emulál cd-t. "
Nemtom, egy gépben lehet több meghajtó... De ja, így érthető.
"A desktopomon, ahol van igp meg monitor, még nem használtam virtualizációt."
Akár ki is próbálhatod. De különben, ha nem a saját gépeden fut a KVM, akkor is tudsz rajta olyan gépet futtatni, amben van videokártya (sőt, amit most futtatsz, gondolom abban is van).
Dobsz egy virt-managert a gépedre, az kapcsolódik a hosthoz, és látod az ottani gépeket, konzolt, mindent. Ha GUI, akkor azt is.
Van azért előnye egy wine-hez képest, pl. másolható a gép, meg nem fogja megölni semmilyen update.5 napos kernel LOL
Meg szoktam elégedni a testingben az aktuálissal
-
bambano
titán
Az ikvm a távoli telepítéshez emulál cd-t. Ezt látja a gép, de mivel nincs felmountolva image, ezért nem tudja beolvasni a cd tartalomjegyzékét és védelmi hibákat produkál. Nem száll el, csak mocskos lassú.
Vmware-m volt anno vagy 20 éve (nem player, az eredeti fullos, amikor még nem volt player meg esxi), virtualboxot sose használtam. kvm-et szoktam használni, de eddig csak úgy használtam, hogy távoli szerveren szerver feladatokra cli-ből grafika nélkül. A desktopomon, ahol van igp meg monitor, még nem használtam virtualizációt.
Az intel elkezdte fejleszteni az xe drivert, úgyhogy már egy ideje nem az i915 csinál mindent. A testing linuxokban és debianokban már ez van, nem véletlen, hogy minden új kernelt lefordítottam az elmúlt több hónapban. Most 6.14.0 van a desktopomon, már kezd porosodni, mert 3 napos... Az egyik szerveremen tesztelem a trixie-t virtualizálva (az még xen
), az már 5 napos, kiráz a hideg, hogy múzeumot üzemeltetek
-
hcl
titán
válasz
bambano #42538 üzenetére
WTF, CD-t keres, és az iKVM-el van baja?
De CD-t is lehet szerintem emulálni.
"Azt nem teljesen értem, hogyan adod oda a virtuális gépnek a prociban levő videokártyát úgy, hogy az alap oprendszer is működjön, de majd kinyomozom."
Sehogyan. Nem kell neki odaadni. Soha nem próbáltál még Qemu/KVM vagy Vmware Player, vagy Virtualbox-ot?"Az is meglepi, hogy xe driverrel megy az igp, pedig uhd van benne, nem xe2."
Nem az i915 viszi az összes ilyen Intel integrál akármit?@koby11h : Lábhajtogatás alap, de én csipesszel szoktam
@KROK640 : Via C3 és C7
Mondjuk nem tudom, ezt minek árulták itthon, nem arra való, hogy asztali gépben játsszanak rajta. -
KROK640
nagyúr
válasz
Nekem tudtommal egyet sem, de rengeteg lesarkazottat láttam, mivel akkoriban sok gépet szervízeltem.
A lesarkazás védő lemez egy idő után már szériacucc volt -
koby11h
őstag
válasz
elessar #42548 üzenetére
Ah, szóval az
Pedig meg van ebookban, tényleg fáradt vagyok
Kb. 20 éve kaptunk a boltba egy doboznyi antistatikus zacsiban lévő hajlott lábú procit. Duron - Athlon XP-t, Intel Celeron - P4-ek.
Amit lehet mentsünk meg és teszteljünk. A negyediknél folyt a szememből a könny, a tizedik körül már a szemem is folyt kifelé. Hihetetlenül utálatos dolog volt! -
koby11h
őstag
Én lábakat hajtogattam sokat, Rottring ceruzával, az is jó móka volt. Nagyon sokat.
-
bambano
titán
válasz
Procit még nem sarkaztam le, de amióta a tüske az alaplapi foglalatban van, azóta egyenrangú kérdés, hogy milyen foglalatot sarkaztál le...
Én egy asus szervert csaptam le, kicsúszott a kezemből a xeon proci. Meg vettem egy supermicro alaplapot, ami lesarkazva érkezett meg, az nem az én saram, csak nekem volt gond. -
bambano
titán
Az derült ki, hogy cd meghajtót keres, azért nem jó.
Úgyhogy le kellett tiltanom az alaplapon az ikvm-et, és azóta jó
Nem komoly veszteség, ha majd bekerül ez a gép a végleges helyére és feladatára, akkor úgyse lesz rajta wine.Azt nem teljesen értem, hogyan adod oda a virtuális gépnek a prociban levő videokártyát úgy, hogy az alap oprendszer is működjön, de majd kinyomozom.
Az egy kicsit meglepett, hogy az ikvm videokártyáján simán elment az X. Eszembe sem jutott, hogy alap telepítéskor nem az igp indul el. Az is meglepi, hogy xe driverrel megy az igp, pedig uhd van benne, nem xe2.
csupa meglepetés ez a linux
-
koby11h
őstag
Volt csavarhúzó feltéve az APC 1500VA tetejére, amíg betolom az akkukat. Hát nem legurult a szerencsétlen, rá a sarukra? A csavarhúzó megégett, elrepült oldalra én meg meglepődtem
Mást még nem tettem így tönkre, laptopot ritkán berhelek, akkor szigszalaggal én minden kábelt leragasztok valahová. Az a tuti.
-
-
-
Lenry
félisten
válasz
procit még semmilyet, de volt egy GeForce 6600-asom, ami lesarkazódott (
)
2D-ben betonstabil volt, de 3D-ben random fagyott. az Oblivion volt akkor a slágerjáték nálam, amiatt is vettem a VGA-t, szerencsére abban bármikor lehetett gyorsmenteni, úgyhogy 10-20 másodpercenként nyomtam egy F5-öt -
hcl
titán
válasz
Semmilyet. Zárlattal szoktam tönkeretenni dolgokat
-
Top cat
addikt
válasz
koby11h #42521 üzenetére
Jó volt az a réz lemez, pláne ha vastagabb a kelleténél és felfeküdt rajta a hűtő.
Neked melyik van?
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Duron 1200-est...
egy 650-est váltott volna, nem voltam boldog, utána évekig nem mertem procit cserélni segítség nélkül.
-
koby11h
őstag
válasz
Egyet sem, simán raktam alá lesarkazásvédő réz lemezt
Még most is van otthon egy darab, nemrég (kb. 2 éve) akadt a kezembe. -
Top cat
addikt
válasz
Nekem semmilyent, de találkoztam nem eggyel.
Volt olyan is, aminek a közepéből jött ki egy kis darab.
-
Top cat
addikt
válasz
qnadam #42501 üzenetére
Az biztos, hogy nem 12 egy tucat darab.
Amikor 2003-ban összeraktam az Athlon XP konfigom, akkor sokat kerestem milyen deszka legyen hozzá. Ez a Soyo is tetszett volna, ez sem mindennapi kinézetű, de akkoriban még a Gigabyte is nehezen beszerezhető, egzotikus márka volt.
Végül ez lett. Sajnos már fújódik rajta pár kondi.hobizoli
Így legalább nem mindennapi a cucc.Meg aztán lehet, hogy az adapter többe jönne ki.
-
-
hcl
titán
-
BiP
nagyúr
válasz
bambano #42505 üzenetére
Én nem tudom, kell-e trükk, én simán futtattam virtuális XP-n mindenféle mókolás nélkül 3DMarkot. És ha az nem panaszkodott a VGA miatt, akkor szerintem más is kezeli a VGA-t "átadás" nélkül.
(megj: igaz, ez Win11 alól futtatott vmware volt, amiben futott az XP. Linux alól futtatott virtuálgép nemtom mennyire kényes) -
hcl
titán
-
KROK640
nagyúr
válasz
Top cat #42498 üzenetére
Matsonic ... ne is emlegesd, az is ipari hulladék volt. Egyetlen jó deszkájukat találtam Tualatinos idők környékén, ami elfogadható volt, viszont rohadt olcsó, komplett Celeron Tualatinokat tudtam 60 ezerért építeni ilyen deszkákkal.
Az ECSel megint nem voltak jó tapasztalataim a korai Athlonos és Athlon XP-s időszakban, de elvileg később akadt pár jobb lapjuk.
-
KROK640
nagyúr
válasz
F.E.K.. #42489 üzenetére
Nekem (pont a Via Tomato lap mellett a 466-osomban) volt egy 30GB-os Quantum LCT20 20-as HDD-m, ami szabályosan beépítve fel se pörgött. Ha azonban fejjel lefelé és amúgy 45 fokos szögben építettem be (feltámasztva gyakorlatilag az ODD hátuljára), akkor hibátlanul üzemelt
Mondjuk minden HDD-t PIO mode-ban hajtott, ami elképesztően vontatottá tette a rendszert.
De ugyanezen PC volt ahol ha a belső 56K modem és a hangkártya egyszerre voltak bent, akkor egyiket se látta a gép, ha bármelyiket kivettem, akkor a másikat látta.
Szóval az ilyen önnönmagával se volt jó barátságban PC-m nekem is volt.
-
Pikari
veterán
válasz
E.Kaufmann #42499 üzenetére
Mai napig van egy k7s5a elcsomagolva nálam. Imádom. Köszönhetően annak a lapnak, fiatalkoromban össze tudtam tákolni egy középkategóriás gépet annélkül, hogy másfél hónapnál tovább kellett volna rabszolgáznom érte.
-
hcl
titán
válasz
bambano #42497 üzenetére
VGA-t átadni minek? Qemu megoldja anélkül is, ha nem kifejezetten VGA éhes a cucc.
Licenc meg nem kell hozzá, kapsz egy vízjelet a jobb alsó sarokba.AoE2 meg megy egy XP-n is.
@E.Kaufmann : A SD+DDR-es lap valamivel rosszabb volt, mint az EDO + DIMM modulos
, meg az EDO+SIMM.
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés