Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
bambano #41695 üzenetére
Megint Asimov jutott az eszembe...
Jött a Kibertörvény, meg a többi. Szabályzatokat, stratégiai terveket kell csinálni. Ezt a legtöbb érintett súlyos kínlódásnak fogja fel. Én viszont azt látom, hogy lehet ám olyan szabályzatot írni, erős dokumentációs kötelezettséggel, hogy a végén dokumentálva legyen a felelősség.Ahogy Asimov egyik hőse mondja: "semmit sem ér az a fegyver, amivel nem lehet visszafelé is lőni".
Majd leírom az ibsz-ben, hogy az adatok tárolásának mik a követelményei, a főnök olvasatlanul aláírja, majd döbben
-
bambano
titán
"De akkor miért nem a Windows admin virtualizálja?": először is azért, mert nincs windowsos admin.
másodszor nem azért virtualizálnám, hogy virtualizálva legyen, az a kutyát nem érdekli. Azért virtualizálnám, hogy a diszkekről legyen realtime backup. Kisebb mértékben azért, hogyha a vas megdöglik úgy, hogy nem a diszkek döglöttek meg, akkor áttolható legyen másik vasra. Ha majd lesz.A fő probléma nem az, hogy a főnök elhiszi, hogy én értek hozzá, hanem az, hogy valójában nem értek hozzá, legalábbis azon a szinten, amin *szerintem* érteni kellene egy ilyen fontos rendszer üzemeltetéséhez. Meg semmilyen szinten se. Soha nem dolgoztam windowson, soha nem üzemeltettem windowst, és nem is akarom megtanulni. Nekem nincs rá 20 évem, hogy kiképezzem magam, a főnöknek kellene egy olyan embert keríteni, aki legalább elfogadható szinten ért hozzá. Egy olyan embert, akinek ha azt mondom, hogy azért vettem két diszket a gépbe, hogy raid1-re legyen telepítve, akkor nem c: meg d: meghajtó lesz a két diszkből. Mert ezt eddig nem sikerült megugorni.
-
válasz
bambano #41680 üzenetére
Sejtettem, hogy ilyesmi van. De még ha fizikai hardveren is van, akkor is lehet backupolni, stb...
"és amikor nem én mondtam a főnöknek, hogy ócska, akkor már elhitte "
De amikor meg kell oldani a hibát, akkor már elhiszik, hogy értesz hozzá
"Legalább ha megáll a drbd, a windows adminnak lesz oka, kerek szemekkel csodálkozni."
De akkor miért nem a Windows admin virtualizálja? Van rá MS-os cucc is." a kürtös számlának el fogja hinni?"
Megkér majd valakit, hogy barmolja szét még jobban adatmentés címén. -
válasz
bambano #41688 üzenetére
Az AC bemenetű táp egy egyenirányítóval indul. Na jó előtte van még egy zavarszűrő, de onnan egy sima DC-DC konverter. Az áram iránya változni fog a reaktancián, pont ez a lényege az egésznek. mondjuk ha ki-be menetet nézünk, akkor meg nem. De nem véletlenül hívják a hasonló elven működő hegesztő cuccokat inverteresnek.
Ha konyhanyelven nézzük, akkor nem lesz invertered. Annak funkcióját és működését kiszervezed a töltő áramkörbe és a DC tápos PC tápjába.
milyen akkuval tervezed használni? LiFePo, régis savas... ?
-
bambano
titán
válasz
frescho #41686 üzenetére
oké, ha te minősítőn vagy, akkor nem kevered az ac bemenetű tápot a dc bemenetű stepdown konverterrel. az inverter pedig abban a szövegkörnyezetben értendő, hogy ha bejönnének hozzám ellenőrizni a cuccot, akkor nincs inverter. mondjuk az egy kérdés, hogy a pwm négyszögjel az ac-e. szerintem nem ac, mert nem folyik benne visszafelé az áram. Az egy kapcsolgatott dc.
én meg nem minősítőn vagyok, hanem beszélőn
-
válasz
bambano #41685 üzenetére
Inverter elvileg DC-ből csinál valamilyen AC hullámformát. De ugye egy kapcsolóüzemű táp (PC, modern stepdown stb. konverter) is ezt csinálja. Van benne jó pár átalakítás.: AC -> DC -> AC (PWM szabályozott négyszögjel, hogy a kimenet stabil legyen, ugye ezért kapcsoló üzemű táp) -> DC
Szóval az invertert nem úszod meg, csak konyhanyelven nem hívod annak. Márpedig a szaknyelv helyes használata is része a minősítőn az értékelésnek...
-
bambano
titán
topic téma (ingyen tegnapra) enterprise level:
a kliens gépekről nincs mentés. a szerverben 2016-os diszkek vannak. fontos adat van elég.
ha nekem nem hiszi el a főnök, hogy ez így nem jó, a kürtös számlának el fogja hinni? -
bambano
titán
kösz, az a cikk jó.
nem kell szürke licensz, a cég megveszi, amit kell.
csak most egy nem túl friss hardveren megy natívan a windows szerver, és ettől hidegrázást kapok. mármint attól, hogy amikor el kell barmolni a cuccot, akkor mindig tülekedés van, amikor ki kell lapátolni a felborult bilit, akkor meg rám szakad akkor is, ha szerződés szerint semmi közöm hozzá.
most éppen beadta a kulcsot a szerver, wsrv 2012r2 van rajta és ez már olyan régi, hogy pár dolog nem szereti. és amikor nem én mondtam a főnöknek, hogy ócska, akkor már elhitte (uhh, átváltottam ontopicba?). szóval most lehet, hogy ad pénzt kis felújításra, és akkor már úgy akarom összerakni, hogy legyen valami hardveres védelem is, merugye kibertörvény meg sztfh, meg elektromos csellentyűcske (kár, hogy nem az eu-us politikusok seggébe... )
Szóval vagy lesz virtualizált windows szerver, vagy lesz natív windows szerver, de akkor beletolok egy drbd-t az adatlemezeknek. Legalább ha megáll a drbd, a windows adminnak lesz oka, kerek szemekkel csodálkozni. Eddig is csodálkozott, csak nem volt rá oka...
-
válasz
bambano #41678 üzenetére
Ha van valami szürke volume licenced, akkor azt be lehet adagolni neki, nem fog rinyálni szerintem. Nem próbáltam. A saját virtuális Windowsok közül a 10 asszem nem rinyál, a 11 aktiválatlan, de megy úgy is, célfeladatokra van befogva.
A fix UUID tuti nem lesz neki baj. A linkelt cikk arról szól, hogy tudsz egy adott serial stb. gépet emulálni neki, ha brand gépen volt, és azt keresi.
Amikor a GPU passthrough próbáltam, akkor komplett BIOS táblákat is át lehetett adni / kamuzni a KVM-es gépnek.
-
válasz
bambano #41672 üzenetére
Semmit szerintem. Attól függ, mivel van regisztrálva mondjuk. Ha ilyen alaplaphoz kötött akármi, akkor nem nyert. Bár aztán, vannak bizonyos paraméterek
Azt se értem, Azure AD-ba mi alapján regisztrál egy windóz. Cserélnek alaplapot egy laposban, a technikus kiüti a serialt, stb., az új lap azonosítói csont egyeznek a régivel. És hiába telepíted újra a gépet, nem regisztrál vissza az új winfos sem, TPM reset, akármi, nem fogja visszaengedni, amíg nem nyitsz egy ticket a Microsoftnak, és törlik ki.
@Lenry : Jaja, nálam is ez van, csak Virtualbox nem is volt, a Vmware cserélődött Debian+KVM-re.
-
KROK640
nagyúr
válasz
salaud #41674 üzenetére
Köszönöm szépen dícsérő szavaidat
Mivel megszoktam már, hogy a magyar internet 99,9%-a élesebb kés nálam a fiókban, ezért annyira meg sem lep egy efféle hozzászólás. Azt ugyan sosem írtam, hogy azt gondolom, hogy mennyire értek hozzá, mert 26 év nagyon aktív PC-zés, és 10 év számtech bolt után amolyan "félszemű a vakok között"ként tekintek magamra, de örülök, hogy neked ez jött le.Az, hogy valami nem jutott eszembe, nem jelenti azt, hogy nem is tudom, bár ezekszerint egyeseknél csak akkor fordul elő ilyen.
BTW utaltam arra is, hogy a második körért nem is kértem semmit, elvégre neki is kétszer kellett jönnie, bár igaz azt hittem, hogy csak egy drivert kell feldobnom, de az unokaöccsnek köszönhetően kaptam extra büntibe egy új telepítést.Ebben a topicban pedig leginkább az ilyen esetek kitárgyalása lenne a téma, itt megvolt a gyorsan, és az ingyen rész is, így nem értem, hogy miért is lenne gáz "kiteregetni", és igen, ezúttal az én hibám is benne volt. Ráadásul mindezt teszem úgy, hogy ehhez egy nick nevet és egy avatart használok, és egyik fórumtársat sem ismerem személyesen a topicból.
-
salaud
aktív tag
válasz
KROK640 #41651 üzenetére
Először elengedsz egy elvileg ellenszolgáltatásért telepített rendszert drivertelepítés nélkül. Ezután kiderül nem tudod használni az eszközkezelőt. Te egy Vér István vagy.
A legrosszabb fajta, aki azt hiszi, ért hozzá.Ha elengednék egy hozzám hozott laptopot nem működő wifivel, driverek nélkül, a pofámról sülne le a bőr, nemhogy még mesélgessem másoknak a sztorit és még nekem állna feljebb hogy nem fizetett 'a züffél'.
-
KROK640
nagyúr
Így van, ismeretlen eszközként ott volt. Ez a hardverazonosítós dolog eszembe nem jutott volna.
de most megjegyzem, még jól jöhet.
Így van az első X86 CPU a 8086 volt, és auz Intel a 8th genben emléket is állított ennek .
-
bambano
titán
hagy írjak már egy offtopic kérdést (szakmait
):
ha virtualizálnom kellene egy windowst kvm-ben, mit kell beállítani, hogy ne dobálja el a beregisztrált telepítő kulcsot? -
bambano
titán
válasz
frescho #41662 üzenetére
Nem kell. Vettem ipari alaplapot, asrockind-et, 9-28 volt között bármivel etethető. mikrotik switchek szintén megeszik ezt a tartományt.
Egyébként árulnak széles feszültségtartományú atx tápot (6-38 volt közötti dc bemenet, szabvány atx kimenet). Azt sima gépbe is bele lehet tenni. Tehát én nem veszek invertert. -
-
Lenry
félisten
nem tudom már módosítani: szóval a 8086, ami ugye az első x86-os processzor volt
-
Lenry
félisten
válasz
KROK640 #41651 üzenetére
A Windows eszközkezelő nem látta az eszközt
Ismeretlen eszközként biztosan ott volt, olyankor meg az a trükk, hogy
ezt kiválasztva olyat fog mondani, hogy PCI\VEN_1AF4&DEV_1041.....
ebből összesen arra ráguglizol, hogy 1af4 1041
az első találaton, de legkésőbb a másodikon ott lesz, hogy ez ki fia borja
funfact: az Intel vendor ID-je (az első szám) a 8086 -
Hibrid inverternek szokták inkább hívni. Ha nincs meg, hogy miért átfolyós, akkor itt találsz egy jó képet, hogy minden átfolyhat rajta: [link] Nem tudom, hogy
vagy
a megfelelő kifejezés.
Az a baj, hogy a társaim elkezdték álcázni magukat expert címszó alatt. De még mindig nem tudnak húzni 7 piros merőleges vonalat. Én meg hívogathatom őket.
-
válasz
koby11h #41661 üzenetére
@dabadab : Ma még platima, holnapra (mire kihozza a futár) alumíniummá változik...
@frescho : "Átfolyós inverter"
Tehát rossz az IP védelme, és esőben beázik
%?
És főleg azért nem játék és mese (egy másik erdőben, azaz nálunk) mert megjelenek én + főni és olyanokat kezdünk el kérdezgetni tőlük, hogy akkor hogyan megy majd a termelés, ha úgy lesz minden, ahogyan ők kitalálták... -
válasz
bambano #41643 üzenetére
Inverter az kell, nem úszod meg még akkor sem, ha DC-t eszik az eszközöd. Na jó, ha csak cekászra kötöd, akkor nem kell. De ezt a nagyon ritka kivételt leszámítva DC-DC vagy DC-AC inverterre szükséged van.
Szóval a megfelelő "szakkifejezés" az "átfolyós inverter". Elsőre nem értettem, aztán felfogtam az asszociációt az átfolyós vízmelegítővel. Végülis van az a megfelelő mennyiségű pálesz...
KROK640: Ez az SSD-s dolog nem rád vall, így nem tudsz tovább pörögni a szeren, hanem leszállsz róla.
koby11h: Ennyi baromságot hogy tudtak összehordani egy hálózati csatlakozóról? Van aki ezt elhiszi.
Na jó. Van aki ezt elhiszi
hcl: De az architectek élete, nem csak játék, és mese. Hallottál már a gonoszról? A csúf, kopasz '%'?
-
válasz
koby11h #41658 üzenetére
Ha nem ilyen van a mosógépen, akkor csicska vagyAsszony mondja, hogy unalmas átnézni amit csinál. Mármint melóban.
Ő nézi át mezei Unix adminként azt, hogy milyen biztonsági követelmények legyenek érvényesek az új ügyfél rendszereire.
Mondtam, hogy akkor a leglazábbat, amit ki tudsz találni, és akkor minden audit zöld leszGratulálok annak, aki azt hitte, hogy ez nem security architect feladat
-
koby11h
őstag
Mindig tudtam értékelni, ha valaki maximalista a saját területén, de az ilyenek, már nem halandó embernek valók:
Oyaide M1-e Schuko dugó
A fűnyíróhoz használt hosszabbítóhoz jó lenne és lehet a fűnyíró is szebben szólna -
válasz
koby11h #41650 üzenetére
Mert fogalma nincs arról, hogy mi következik abból, amit művel
Nekünk kikapcsolni szokták a távolról elérős gépeket
@KROK640 : "A Windows eszközkezelő nem látta az eszközt."
Akkor hogy ment fel a driver?"Rontok a helyzeten mikor a saját nyelvén köszönök neki vissza, "
-
koby11h
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
qnadam #41654 üzenetére
Végülis kifizette a lealkudott árat, abban nem volt hiba. Amúgy teljesen igazad van, de azért is engedtem el, mert megakartam spórolni a "mikor vertelek én át?" meg a "nem bízol bennem?" kezdetű monológo(ka)t, aminek úgyis az lett volna a vége, hogy csak elvinné, mert a látatlanra nem akar fizetni - pláne a wifis eset után - . Ezt nem mindenkinek engedem meg, de neki igen, pláne, hogy azért a wifis eset után kicsit húztam a nyakam, mert azt azért el kell ismerni, tényleg amatőr húzás volt nem megnézni a wifit. Végülis emiatt ígyis kétszer kellett jönnie, kétszer benzin, kétszer idő. Jól nem jártam, de úgy voltam vele, hogy benyelem. Ráadásul ígért még pálinkát, bár szerintem a nem adatmentős eset után nem lesz belőle semmi
-
-
KROK640
nagyúr
A Windows eszközkezelő nem látta az eszközt. AIDA 64 mondjuk nem jutott eszembe, inkább nekiálltam próbálkozni és elsőre bingó
" akkor minek jön hozzám a bajával" - ilyenkor rögtön jó az ember. Plusz melóhelyen az összes kamionsofőr a lengyeltől az olaszig mind engem talál meg, mind feltételezi, hogy meg kell próbálnia németül gügyögni felém, mert akkor majd jobban értem. Rontok a helyzeten mikor a saját nyelvén köszönök neki vissza, nem egyszer ettől rögtön átváltottak az anyanyelvükre, mert akkor biztos azt is értem XD Egyszer még egy magyar kamionossal is így jártam, meg is lepődött mikor megszólaltam magyarul
-
koby11h
őstag
Miért van az, hogy mindig a legkevésbé hozzáértők próbálkoznak a legbátrabban?
-
válasz
KROK640 #41648 üzenetére
"És ilyenkor mégis honnan kellene tudnom, hogy az ötnek melyik a driverével próbálkozzak? "
Mondjuk megnézed, hogy mi van benne. (AIDA64? Windows eszközkezelő?)"vagy magára a fizetés tényére gondolsz?
"
Bingó"Az informatikus valami földöntúli extra okos, és kompetens ember lehet, "
Ezen én is fel szoktam húzni a szemöldököm, hogy ha valami életképtelen kockának tart, akkor minek jön hozzám a bajával -
KROK640
nagyúr
És ilyenkor mégis honnan kellene tudnom, hogy az ötnek melyik a driverével próbálkozzak? Mert szerencsém volt az elsővel ment is, de izgalmas(abb) lett volna ha nem. Bár van amikor a driver panaszkodnak arra, hogy nem találják az eszközt, de azért 5 drivert végigpróbálni semmi kedvem nem lett volna, hogy a róka rágja meg őket.
"Hiba a Mátrixban?
" - igen, amennyire tudom már azonnal átkéne jönnie a pénznek, itt meg kellett vagy 4 óra.
vagy magára a fizetés tényére gondolsz?Az informatikus valami földöntúli extra okos, és kompetens ember lehet, már a melóhelyen is tapasztaltam, hogy olyanokkal is jönnek hozzám, amihez semmi de semmi közöm sincs.
-
KROK640
nagyúr
válasz
pn4hvq #41644 üzenetére
Igen, én is nagyon jól tudom, hogy ez egy nem jó business volt.
Valójában kb 2,25 időegységért kaptam 0,66 fizetséget. De a topic arról szól, hogy az ilyen storykat megosszuk egymással. Egyébként az esetből tanulva, az adatmentős projectet már helyből hárítottam, bár egyébként se időm, se kapacitásom nem lett volna azzal sz0pni, pláne nem 20-30 ezerért.
Az SSDjének a nyűgje meg lehet, hogy firmware baj, de nem tudom biztosan (a Bios látja, csak az eszköznév helyett krix kraxok, és a Windows nem tölt be róla). Ami ebben a szituban számomra inkább megdöbbentő volt, hogy minden fontos adat egy darab ezeréves ősrégi SSD-n volt tárolva, ami ráadásul egyben particionálva egyúttal rendszermeghajtó is volt.#41642 qnadam : Abban biztos voltam, hogy utalni fog, és máshogy képtelenség lett volna előremozdulni a holtpontról.
-
válasz
KROK640 #41641 üzenetére
"olyan mintha az adott típust ötféle wifi modullal szerelték volna), "
Ez lehet a helyzet :S". Kedden aztán írta, hogy küldte a pénzt, és ugyan csak pár órával később, de megjelent a számlámon a pénz."
Hiba a Mátrixban?"meg még az SSD-met is megveszi, csak jajj, mentsem meg az adatait. "
Elfogadható válasz : Keress más balekot
(Vagy : előre fizeted, garancia semmire)"És amúgy ezzel a ráz az épület dologgal, miért nem a karbantartókhoz mentek, miért (gondolom te vagy) a rendszergazdához?"
Mert az informatikus az egyedüli, aki még válaszol nekik -
KROK640
nagyúr
ÚÚÚ, te jó ég
És amúgy ezzel a ráz az épület dologgal, miért nem a karbantartókhoz mentek, miért (gondolom te vagy) a rendszergazdához?Amúgy megnéztem volna, mikor megkapják a pontokhoz kötött karkötőket, hogy egy nap hányszor rántja vissza őket, és mennyit panaszkodnak emiatt
-
KROK640
nagyúr
válasz
KROK640 #41262 üzenetére
Lezárult a story.
Vasárnap (feb 16) felhívott, hogy hozná a laptopot. Mondtam, hogy ok, ráérek kora este. Ugyan késett egy félórát, de már ez is előrelépés volt korábbiakhoz képest.
Laptopot asztalra fel, felcsapom, rendszer bootol, kékhalál. Boot, kékhalál, újraindul. Boot, kékhalál, újraindul. Na, akkor ennyit arról, hogy feldobok egy drivert a wifihez és kész is vagyunk. Le is toltam, eléggé idegesen, hogy mi a franc lett a géppel? Hát unokaöcsi, aki szerint egy kontár vagyok, hozzápiszkált, azóta ilyen.
Nyomtam egy formatot, újra raktam a rendszert, a wifi drivert (mondjuk azt nem tudom, hogy a gyártó miért ötféle drivert adott hozzá, olyan mintha az adott típust ötféle wifi modullal szerelték volna), minden extra igény szoftvert. De akkor már felkerült a gyári audio és VGA driver is, semmit sem hagytam a Windowsra. Ezután egy alapos tesztelés, minden megmutatása. Egy erős két óra múlva távozott azzal, hogy megmutatja az asszonynak, és ha tetszik neki minden akkor utalnak, plusz hoz még majd pálinkát. Eltelt a vasárnap és a hétfő is, se reklamáció, se utalás. Kedden aztán írta, hogy küldte a pénzt, és ugyan csak pár órával később, de megjelent a számlámon a pénz. Az eredetileg általam kért árnak a lealkudott verziója. Mondván, hogy az asszony ennyit tud rászánni. Ehhez képest tőle jött az utalás.
A sürgősségét jól mutatta, hogy végül 3 hétig húzódott a dolog.Ma délután csörög a telefon, ő az. Hát beszart az (120GB-os ezeréves) SATA SSDje az asztali gépben, és jajj, jajj... Mondtam neki, hogy semmi gond X ft-ért tudok neki adni bontatlan, Ipon garanciás 240GB-osat, sőt van egy alig használt bontott 480-asom is XY ft-ért Alza garival, ha eljön érte. Jajj, de hát az adatai amik világfontos nélkülözhetetlen, pótolhatatlan dolgok, azok is elvesztek. Mondom semmi gond, az új SSD-re másolja rá a BACKUPot, és minden kerek. Jajj de hát az nincs ... sőt, semmilyen másolat sem volt. Jah, akkor nem voltak fontos adatok, mondtam lemondóan. De nagyon is azok voltak, mentsem le neki a döglött SSD-ről, könyörgött. Ekkor bedobtam, hogy vannak erre szakosodott cégek. Mire jött, hogy igen látta, de jujj, jujj azok iszonyú drágák, ő neki akár 20-30 ezret is megér a dolog, meg hoz pálinkát is, meg még az SSD-met is megveszi, csak jajj, mentsem meg az adatait. Mondtam neki, hogy az adatmentés drága és időigényes dolog, ami árakat látott a cégeknél, annyiért dolgoznék én is, és felét előre kérném. Viszont én nem vagyok profi és nincs profi felszerelésem sem, úgyhogy az adatmentő cégekkel jobban jár. Szomorúan köszönt el tőlem.
Van egy olyan sandám, hogy nem lesz pálinkám(pedig bitang finom, azt aláírom)
-
és @Lenry :
@koby11h : "mert a saját főnöke kérésére ticket rendszerrel dogozunk."
Ezt mindig bírom. Nekünk vannak ilyenek, hogy a gyári főni jön hozzánk, hogy valami kéne. Na most azt csak jóváhagyással. De hogy kié? Hát, a gyári szervezetben valami főmanager.
És addig rinyál a service managernek, hogy azok elintézik helyette a jóváhagyást a saját feletteseitől
Sajnos nem azért, mert ennyire ravasz, hogy inkább más szívjon vele, hanem mert olyan hülye, hogy nem érti, hogy ott neki kéne egy külföldivel beszélnie, nem nekünk@Lenry : "- hááát ki kéne méééérni, de most nem is tudom mit meg pont nincs nálam a semmi "
Hát, akkor nem neked fizetünk. Cső!
Nekem ilyen volt, hogy neki nincs most kedve vésni.
Hát, nem neki fizettünk pár millát a komplett újrakábelezésért, hanem annak, akinek volt.@frescho : "Izé!"
-
válasz
bambano #41634 üzenetére
A napelemet mégy csak-csak feldobja az ember, még olyan invertert is fel lehet rakni ami nem táplál vissza. De egy a hálózat felé is dolgozó inverter-hez kell óracsere meg valami minősített szerelő aki tud plombálni.
A nap kérdése: Vajon milyen névvel illette a "szakember" az invertert ami képes napelemről működni, kezel akkut és ha az első kettő nem elegendő, akkor a hálózatról veszi az energiát?
Kieg: Nem fí, hanem FI relé, német hiba áramból jön az elnevezés, magyarul ÉV. (Fehler I)
-
Ősz óta húzódik a betáp bővítés. Én most ott tartok, hogy átszerveztem a 3,14csába az egészet: az ottó töltőt limitáltam és vezérlem, hogy ne akadjanak össze a HMV-vel. De ezt már nem bíztam másra, mert sose készülne el. Ha egyszer valami csoda folytán mégis lenne bővítés, akkor majd visszaszervezem.
-
Lenry
félisten
-
Lenry
félisten
válasz
bambano #41622 üzenetére
hogy mennyire nincs
augusztusban egyszercsak leverődött az egyik áramkör automatája és nem is tudtam visszatolni. melyik? "nappali világítás, konyha világítás, klíma" napasztmek.
felmentem a Nap felszíni hőmérsékletével vetekedő padlásra, nézem a kötődobozt, nagyon szép, áram is van benne. kikötök belőle mindent, egyesével kötöm vissza, asszony mindegyik után visszatolja az automatát. melyik veri le? a klíma. napasztmek.
kimegyek, rámérek, nincs benne áram. a doboznál még van, a kettő közt meg csak egy 3x1,5-es sodrott eres van... vagyis... az egyik vége. a másik tömör. ezt valahol megtoldották...
felszedem a kőzetgyapot, és ott van pőrén összewagózva a 3x1,5-es. egy nyomorult kötődobozba nem volt képes belerakni és persze szétjött a toldás, összezárt, agyonvágva a klímát
a jóisten fosson nyakon, te utolsó kontár faszturbán, jó hogy nem gyújtottad föl a házamat, mert megspóroltál 20 másodpercet azzal, hogy kihúzol egy hosszabb kábelt, amikor rájöttél, hogy ez nem ér el a kültériig.- gondoltam magamban diszkréten.
és ez a heremittenda csak az első nemrendes szakember volt a sztoriban.a következő kettőt én magam hívtam, hogy akkor meg kéne javítani a klímát, új kábelt odahúztam, áram ott van, klíma viszont továbbra is döglött, a felszíni hőmérséklet közben meg csúcsokat dönt.
az első ügyes:
- hááát ki kéne méééérni, de most nem is tudom mit meg pont nincs nálam a semmi hozzá, meg hát igazából vagy a beltéri panel, vagy a kültéri.
a második kb ugyanez.
elképesztő dedukciós képességeimnek köszönhetően eldöntöttem, hogy szerintem kültérit rendeljünk, mert oda megy először az áram, a beltériig meg nem jut el (mert kimértem a saját multiméteremmel), szóval nyilván korábban megáll a dolog.
oké, 55.000 Ft és néhány hét múlva már a kezembe is vehettem. ember eljött, kicseréltük, nyilván továbbra is szar.
- akkor a beltérit is cserélni kéne... gondolom
- hogyne, persze, rendeld meg
ez volt valamikor szeptemberben. 2 hete már a kezemben is volt az eszcájg (igen, január végéig telt beszerezni, egy teljesen kommersz, semmi extra Midea panelt), ezt már inkább kicseréltem én, kábeleket lehúzni meg visszadugni én is képes vagyok. -
koby11h
őstag
Ügyfélnél vezető kérdezi, hogy xy gépével mi van?
Én nem tudok semmiről.
Nem írt?
Nem.
Eltelt egy hét.
Ugyan az a vezető, ugyan az a kérdés: xy gépével mi van?
...
Kíváncsi vagyok, hogy meddig játsszuk ezt -
Lenry
félisten
reggel jön az üzenet az egyik managertől, hogy "egyre jobban probléma, hogy folyamatosan megráz minket minden: kilincs, akasztó, ajtófélfa, stb...
lehetne-e hogy ilyen antisztatikus karpántokat kapjunk?"
mivel az épületben egyébként minden földelt és ezt rendszeresen ellenőriztetjük is, így erős sejtésem volt, hogy nem kóboráram kóborol az épületben.(aki eddig nem tudta, az mostmár tudni fogja, hogy) egyébként tankönyvkiadónál dolgozom, lementem a könyvtárba, ahol minden kiadott könyvünkből van néhány példány, magamhoz vettem a "Fizika 8." c. alapművet, felsétáltam vele az említett kolleginához és kinyitottam első fejezet elejét: "Elektromos alapjelenségek"
"Bizonyára te is észrevetted már, hogy amikor műszálas ruhát veszel le, akkor pattogást hallasz..."
- szóval egyrészt valójában te rázod meg az épületet, nem fordítva, másrészt tessék pamutruhában járni, nem poliészterben meg nem műanyagtalpú cipőben akkor majd nem ráz meg semmi. engem sem ráz semmi.
- de vannak ezek a karpántok...
- de az nem egy karkötő, ami mágikusan magába gyűjti a megrázást, hanem egy karkötő meg egy vezeték, ami elvezeti a megrázást ahhoz a földelt ponthoz, amihez hozzákötötted. én veszek szívesen, csak kevésbé lesztek mobilisek. -
Én is kábelt rakok ahova lehet, de ott nem én vagyok. Repeaternek meg routert, ha kéne, de nem kell. Openwrt tudja. Ami nem mozog, oda jobb a kábel, az nem dugul be, nem zavarja semmi...
Ja, a gépcsere itt folyamatos, évente több száz/több tíz jár le, ami cserés.
"azt képtelen használni "más", ezért nekünk kell áttérnünk"
EZ meg a szokásos,mindennel is@dabadab, essexboy, hobizoli, köszi!
Továbbítottam ezeket
@kovacsamd : Nekem egy régebbi van, konkrétan mentett, ez jó, de magában nem elég porszívónak. Az újabbak, 21V-osak remélem, jobbak, erősebbek.
Autót takarítani tök jó a morzsa része -
net84
őstag
D-Link DECO
Vagy kábel - vicc nélkül. A gyerek is addig morgott, míg felhúzott, most kábelt kap a szobájába, minden másra meg ott az 5GHz (idiótán vagy auto módba állított 2,4-es háló annyi van a környéken, hogy normál tartományba nem találok szabad csatornát - majd egy szép nyári héten feltolok egy nagy antennát és elengedem, ami a csövön kifér, lesz szíves minden szomszéd normálisan beállítani a göncét, míg én nem vagyok otthon).
#41604 hcl - Ha szabad a kasszarablás, úgy könnyű... (teljes gépparkcserét csinálunk, egy szavunk nem lehet)
diákot hagyjuk kimég csak az hiányzik, hogy itt emlegeted őket és megint betalálnak minket egy gyakornokkal
más sem hiányzik...
<a nyilvántartóval az a helyzet, hogy nekünk meg van a nyilvántartásunk, azt képtelen használni "más", ezért nekünk kell áttérnünk és megoldást találnunk, hogy "más" boldog legyen és ne legyen különféle kifogása - pedig tudjuk, hogy lesz, bármit is prezentálunk> -
kovacsamd
csendes tag
Proscenic P13 kézi/álló porszívóról van valakinek tapasztalata, mennyire jól használható egy kisebb lakásban, szőnyeget szépen takarítja? Vagy hasonló áron (kb 60k HUF) tudtok javasolni hasonló porszívót?
Rossz helyre írtam véletlenül, és nem találtam meg hogy tudom törölni a hozzászólást.
-
hobizoli
nagyúr
nekem egy TP-Link RE200 AC750 van par eve, ez a 2.4GHz-t es az 5GHz-t is tudja
-
Van valakinél bevált wifi repeater? Valami egyszerű kéne egy kollegának valami rokonához, oda nem mondhatok OpenWRT-s routert
-
-
" és olyannak is kell hozzáférés (nem mezei olvasási joggal), aki a vasgolyót is képes elrontani, így nem kell a fájás."
Ezzel nem lenne gond - ha amúgy is használjátok, akkor a költséggel sem. Ha nem, akkor nem hagysz ki semmitLeltárnak meg eddig is kellett volna lennie, már pénzügyi szempontok miatt is, nem csak IBSZ...
-
net84
őstag
100+ fő, de ennek min. 25%-ra csak minimális adattárolás kell (1-2 sor).
A maradékban viszont hatalmas a szórás. A PowerBI már plusz költséget von maga után - és amellett, hogy én ki nem állhatom - és olyannak is kell hozzáférés (nem mezei olvasási joggal), aki a vasgolyót is képes elrontani, így nem kell a fájás.Felőlem lehet TXT-ben is adat, a legfontosabb, hogy kódolva legyen...és ne legyen nagy szo***s bevezetni és feltölteni - a gyengébb képességűek kattintgatással fel tudják rögzíteni, amit kell és amire szükségük van. Mi úgyis megszívjuk az IBSZ és adatkezelési szabályzat miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest