Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
válasz koby11h #38146 üzenetére
És akkor visszajutunk oda, hogy a videót az emberek egy nagy(?) része nem szereti, mert a kereshető, olvasható, írott szöveg jobban használható számára.
Mondom ezt úgy, hogy a 15 éves fiam is videóban nézi meg a tennivalókat, nem pedig elolvassa. Lehet, hogy generációs különbség az oka... -
pn4hvq
senior tag
válasz hobizoli #35928 üzenetére
Én (mi) hasonló szituban jeleztük volna a felettes osztálynak, hogy ez a probléma, mert ugye akkor nem lehet ránk mutogatni, majd ha nem történik normális időn belül előrelépés, akkor a biosban ki kell kapcsolni a várakozás f1-re hiba esetén opciót (bevallom, ha elem gond van, nem tudom ugyanúgy elindul-e hibajelzés nélkül). Aztán majd valami lesz.
-
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #35449 üzenetére
Nekem is van egy 8TB-os WD-m, ami gyárilag külső WD házban volt. A trükk az, hogy a gépben lévő sata tápkábelre dugva nem fogja felismerni a gép. A megoldás, a tápcsatlakozók egyikét szigetelni kell a hdd-n, b változat egy molex sata átalakítóval műkódőképessé válik. Nekem utóbbi megoldásom van.
-
pn4hvq
senior tag
"Erre jöttök itt iskolás házifeladattal"
Az én mondandómban ez az egyetlen volt, ami nem játékokra vonatkozott, a többi igen. Ettől függetlenül tény, hogy nálunk ezt szükséges megoldani.
És mint írtam: "Mondom ezt a saját, 14,5 éves fiamnál tapasztaltak alapján.", nem a szomszédtól hallottam, nem FB-on olvastam, hanem saját, közvetlen családon belül tapasztalom.
Tiszteletben tartva, hogy másnak eltérő a véleménye, engedtessék meg, hogy pro és kontra is lehessen egy témához hozzászólni. -
pn4hvq
senior tag
PC vs konzol kapcsán. Nem tudom, neked van-e hasonló korú gyerkeked, preferáltan fiad (általában ők jobban "gépeznek"). Naszóval megveszi a konzolt, és lesz hozzá 1-10 játéka. A tizenegykét éves gyerek vélhetően nem úgy fog nekiállni, hogy beteszi az első játékot, végigjátsza, majd megy a másodikra, hanem ki szeretne próbálni nem 10, hanem 100 játékot is idővel. Nem évekre kell gondolni.
Itt most előjön az, hogy pc-re mit lehet beszerezni őőő alternatív úton ingyen. Konzol esetén ez mennyire járható, azt nem tudom, nem vagyok járatos ebben.
Felsősként a gyereknél alap az, hogy heti 1-2 PPT-t meg kell csinálnia házifeladatként, ezt a ps-en körülményesen tudná. Egy minecraftba számtalan modot bele lehet tenni pc-n.
Pc-re csillió stílusú, típusú játék van. Konzolon? Felületes ismereteim szerint, ha konzolon multiznál, ilyen-olyan havidíjas előfizu kell (ebben lehet, tévedek), pc-n ilyenre nincs szükség általában.
Hogy a pc bekerülési költsége nagyobb, mint a konzolé? Igen, de én a saját gyerekemnek a pct választottam. Konzol vásárlása is addig tartana, míg megrendelném és kihozzák, de amire az én gyerekem használná, sokkal kevésbé kifizetődő lenne.
Mondom ezt a saját, 14,5 éves fiamnál tapasztaltak alapján. -
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #34204 üzenetére
Vajon backdoor lesz az erényövön?
-
pn4hvq
senior tag
koby11h
Csak, hogy lásd, vannak olyanok, akik gyerekeknek készült tárgyakra ülnek és fotót is készítenek. Pl. sárga labda.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz bambano #33417 üzenetére
"minden liftbe szereltek ózongenerátort, és akkoriban folyamatosan működött is"
Akinek van Szuper Mágikus Jinn-je, annak ismerős lehet ez: "Éééééérdekes".
Vagy betettek egy ventit, ami mozgatta a levegőt, vagy nekiálltak embereknek ártani. Utóbbi esetén kizártnak tartom, hogy senki nem emelte fel a hangját ezügyben. -
pn4hvq
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #33148 üzenetére
Aham, erre az angol kifejezésre kerestem rá
-
pn4hvq
senior tag
válasz TESCO-Zsömle #33146 üzenetére
A Google csak ennyiben volt barátom kora reggel, de jogos az észrevétel
-
pn4hvq
senior tag
válasz F.E.K.. #32747 üzenetére
Mondjuk esetemben fix bér van (az is elég alacsony, ellenben stresszmentes, amit most előrébb soroltam), céges telefonom nincs. Szabadság alatt közvetlen kollégám hívott csak fel néhány alkalommal, de olyan a kapcsolat, hogy szó nélkül segítettem. Szerencsére 1-2 alkalom volt csak, mikor más hívott és az első kérdés, hogy dolgozok-e. Ha nem a válasz, akkor elnézést és megy is másnak a telefonálás.
Privát telefon lévén pedig én döntöm el, hogy kinek a hívását fogadom és mikor. Ezt a jogot fenntartom magamnak. -
pn4hvq
senior tag
válasz Diabolis #32744 üzenetére
Az ilyen telephely jutna nálam a prioritási sor végére a megjegyzés miatt...
Egy pl. patchkábel újradugózását el lehet végezni 3 perc alatt és hibakeresőst játszva 4 óra alatt is. A termelés pedig addig áll. Ha már úgyis annyit keresek, ráérek...
Csakis a megjegyzése miatt. -
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #32571 üzenetére
"persze alapvető elképzelésem van, hogy a képfilet kilövöm a HDD-re és onnan fel az új SSD-re, de hogy ehhez hogy lesz valamiféle rendszerem közben az még kérdéses"
Én nem értem, hogy ez miért kihívás vagy félreértek valamit és van benne nehezítő tényező?
Live Windows pendrive-ról bootolás után:
-image-et készítesz az ssdről a hdd-re
-kicseréled az m2 ssd-ket
-visszabackupolod (de szép szó) a hdd-n lévő image-ből az új ssd-reSzerk.: hozzáteszem, egy félhalott háttértárról klónozni nem ideális ötlet. Az új ssd-n lévő régi, esetleg hibás fileok előidézhetnek random fagyásokat és agyalhatsz, hogy megint mivel van probléma. Én újat telepítenék.
"bár két M2 slot van, de 10th gen CPU mellett csak az egyik aktív"
Nekem 7. gen Intelem van, mindkét m2ben van ssd, tökéletesen működik. Ezen butítottak volna a későbbiekben?[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #32569 üzenetére
Melóhelyen beszereztek egy rakás 240GB-os Intensot. Átlagosan 300-500GB írt adat után Windows összeomlások, kékhalál, nem indul többet a Windows csak javítgatna induláskor, de siker nélkül. Tünetek hasonlóak, mennek vissza garanciába. A meghajtó állapota nem megfelelő, hasonlóan a tiédhez.
Az eddigi negatív rekord: egy Win10 telepítés után klónoztam volna és ekkor szólt a program, hogy nem tud olvasni egy szektort -> kuka, pontosabban garis csere ugyanilyenre...[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #31857 üzenetére
"Egy időben nem volt Tv-m mert elromlott (a C64 arra volt kötve) így "vakon" gépelte, be az előre megálmodott programsorokat, majd nyomtatón nyomtattam ki. programkódból következettem a futásra, és csak pár hét után tudtam tesztelni. Többnyire bejött"
És ennek mi volt az értelme (talán annyi, hogy el tudtad menteni)? "Kockás"füzetbe ugyanígy megírhattad volna.
Ezek általad megálmodott programok voltak vagy könyvből másoltad? Előbbinél megvolt a célod, sejthetted, mit fog (kéne) csinálni(a) a program(nak), a másodiknál pedig gondolom, le volt írva, mit fog csinálni.
Nem értem a koncepciót . -
pn4hvq
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
"Igaz, nem azért hogy ha épp eleresztik a gyeplőt, akkor gyorsabbnak érződjön, hanem a fogyasztás, zaj miatt."
Ezt értem, de:
-lehet venni halkabb léghűtést, vízhűtést
-és ha szükséges lesz az "upgrade" (visszaállítás eredeti értékekre), akkor nem lesz hangosabb a hűtés, nem fog többet fogyasztani a jelenleginél?
-ha van pénzem majomra, legyen banánra is (mindegy, hogy a fogyasztást vagy a hűtést nézzük)-> én a gépem vásárlásakor belekalkuláltam a halkabb, de drágább hűtést is az árba.#30358 koby11h
Azt írtam, hogy az alkalmi vétel megmagyarázza a miértet .
De a videókártyából kiindulva szerintem krok játszik is, oda pedig nem célszerű korlátozni a teljesítményt.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #30354 üzenetére
"Szándékosan van lefogva a gépem, mivel ígyis elég a teljesítménye, viszont hűvösebb, kevesebbet fogyaszt, és később pár beállítással megvan az "ingyen upgrade"."
Érdekes logika, hogy szándékosan visszafojtod a teljesítményt most, hogy a későbbiekben normalizáld a teljesítéményét a gépnek, mondván upgrade. Véleményem szerint ezzel most szivatod magadat (mert nem használod ki a tényleges tudását a gépnek), a jövőben pedig becsapod saját magad.
Miért nem vettél kisebb teljesítményű gépet, ha nincs rá szükséged (->felesleges pénzkidobás)? Bár mintha rémlene valami, hogy akciósan jutottál hozzá... -
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #30240 üzenetére
"Egyszer emlékszem János csinálta azt, hogy leszedett a polcról egy HDD külső házat, és elkezdte dobálgatni, miközben megállapította, hogy neki is pont ilyen van, de ez mennyivel nehezebb. Én meg majdnem lefagytam a rémülettől mikor megláttam, ugyanis tudtam, hogy egy vadonatúj 2TB-os HDD* van a házban, kb 1TB fontos adattal aminek a feléről másolat sincs."
Na ilyenek miatt nem szeret a többség senkit beengedni, hogy "leltározzon", unatkozzon, tv-zen, stb.
Ne vedd sértésnek, de véleményem szerint te úgy szereted a dolgokat, ha fájnak. Ez nem probléma, te ilyen vagy, de szerintem a kisebbséghez tartozol . -
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #30056 üzenetére
Hááát...
Vártad a tagot 10 órától, gyakorlatilag "készenlétben" voltál, és tartott a meló 18:40ig. Kerekítsük lefelé, legyen mondjuk 8 óra. Hétvégén. Ünnepnapon. És mindezért kaptál 4500Ft-ot, 2 bort és egy fuvart, legyen mondjuk összesen 10e (borokhoz semennyire nem értek, nem is élek vele, így csak mondtam egy árat).
Szóval ünnepnap miatt 2x8 óra munkavégzést számoljunk, amiért kaptál 10e-t (de lehet 15e, igazából mindegy).
Vadász, vadász.... -
pn4hvq
senior tag
Szerintem az a baj az ilyen "főnököt nem érdekelte/megengedte", hogy otthon legyen a backup. Ha bármi gáz van és előveszik a főnököt, biztosan azt fogja mondani, hogy tudott/engedte a céges adatokat magánszemélynél tárolni, vagy "elfelejti", hogy ilyenről volt tudomása és már jön is az a szitu, hogy te miért vitted haza ezeket a szigorúan bizalmas céges információkat?
-
pn4hvq
senior tag
válasz F.E.K.. #28333 üzenetére
Ezt lehet fokozni, a szitu ugyanez. Este természetesen találkozunk, beszélünk mindenféléről, a hívás maga nem kerül szóba. Másnap felhív azzal, hogy "kerestél"
És magyarázom: igen, te tegnap, visszahívtalak, csak nem vetted fel, este találkoztunk, lehet, hogy a hívás témáját is megbeszéltük (én nem tudom, mert nem derült ki számomra), és amúgy most veszed észre, hogy kerestelek? És ha valami fontos lett volna?"Ha újranősülnék, legényember maradnék"
-
pn4hvq
senior tag
User feljön, nem lehet bekapcsolni a hálózati nyomtatót. Mellesleg soha nincs kikapcsolva, elaszik, ha nem használják. Lemegyünk a kollégával, azért ketten, mert épp ráértünk, odalépek a géphez, házikóikon megnyom, gép felébred, működik.
Kérdezzük a usert, hogy wtf? Ő nyomkodta a házikót, nem történt semmi, de a gép hátuljánál serceg valami. Megnézzük, hát a (sima pc-be való) tápkábel nem volt teljesen bedugva, vélhetően a takarításkor kimozdulhatott. Érdekes módon, mire odaértünk, valahogy mégis elkezdett működni. Kolléga felhúzza magát, hogy ilyen f@szságért lehívtak, visszajövünk a helyünkre, távolról belép a gépre és némi módosítást eszközöl a nyomtató ip-jén. Másnap nagyon érdeklődve kérdezik, hogy mi történt, nem lehet nyomtatni a nyomtatóra, csak fénymásolni tudnak vele. Mondtuk, hogy tegnap valami probléma volt vele, dolgozunk az ügyön, addig ott a 20m-re lévő másik nyomtató kéretik azt használni.
És a slusszpoén: a user, aki feljött jelezni a problémát ért a számítógépekhez is, nem mellesleg villamosmérnök... -
pn4hvq
senior tag
válasz fatpingvin #27007 üzenetére
Mármint a fiók belépéséhez szükséges kódot? Az előző hely miatt kellett valamihez (már nem emlékszem, mihez), regeltem egy gipszjakab123 fiókot és azt használtam. Ezt a fiókot és a belépéshez szükséges jelszavat adtam oda anno, mikor eljöttem. A saját telszámom beállítása 2. faktornak pedig nekem volt szükséges a használathoz, mert változó helyről, ip-ről volt szükséges az elérése.
Privát célra nem használtam azt a fiókot, van saját . -
pn4hvq
senior tag
válasz koby11h #27001 üzenetére
Az a "baj", hogy mikor ott dolgoztam, akkor is kedveskedtem eleget, végeztem olyan munkát, amihez semmi közöm nem volt (jó esetben járt érte egy köszönet, rossz esetben semmi, csak elvárás volt). Mióta eljöttem, azóta is több alkalommal hívtak fel, mindig segítettem a nyűgjükben. Viszont így 1 év (mint "vízválasztó") elmúltával elengedem a kezüket, ahogy ők tették, mikor én eljöttem. Saját megítésésem szerint én még mindig pozitívabban álltam hozzájuk, mint fordítva.
Ja, a fiókot (amiről pontosan nem is tudom, hogy melyik fiók), elköszönésemkor átadtam az utódomnak, ő kezeli. Hogy most ez a Google-os azonosítás miért került előtérbe, fogalmam sincs. De, hogy 1 év alatt nem nézte át a megkapott dolgokat az utódom .
Nem igazán érzem úgy, hogy tartoznék nekik valamivel. -
pn4hvq
senior tag
Ki mit tenne kérdés:
Nézem a privát telefonomat, hogy érkezett Google belépéshez kód. Hát de én nem kértem . Megnézem a saját fiókomat, nincs semmi gyanús tevékenység.
Újabb kód smsben, aztán 15 perc alatt még 5.
Gondolkozok: lehet, hogy a több, mint egy évvel ezelőtti munkahelyemet akarnak valamelyik Google fiókba belépni, ahová én anno beállítottam a saját privát telefonomat (céges nem volt), hogy akár otthonról, akár szabadság közben be tudjak lépni, ha valami nyűgjük lenne az ottaniaknak. Aztán elkezdtek záporozni a telefonhívások a kódok után.
A kezdő kérdés adott: ki mit tenne? Megadnátok a kódot vagy 1 év után elengednétek a kérdést. Anno, mikor eljöttem a munkaidőmre járó bért megkaptam az utolsó forintig, de pluszt semmit. És lehúztam ott több, mint 5 évet, és ki is használtak, amíg hagytam. -
pn4hvq
senior tag
válasz fatpingvin #26901 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy a Robotzsaru és az Idomsoft mit szólna a Linux alapú megoldáshoz
-
pn4hvq
senior tag
válasz bambano #26461 üzenetére
Én nagyon nem szoktam késni sehonnan (erre mindig odafigyelek), ha családtagok jajjmitvegyekfel/eznemjószín/stb miatt későbbi indulás van, max üvöltözök velük, de sem a saját, sem a családtagok, sem a többi közlekedő épségét nem veszélyeztetem dühömben, nevelési célzattal. A saját vagy az asszony autóját pedig direkt nem okádtatom tele, nem hiszem, hogy növeli akár az értékét, akár az utazási élményt.
De hát különbözőek vagyunk.[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
válasz Chaser #25904 üzenetére
Azért ez a megoldás bizonytalan: egyre növekvő időtartamig kell tesztelni, időnként újraindítva a gépet, mert mi van, ha a memórián valamelyik bit "bal lábbal kel fel" induláskor? Alapos munkát kéretik végezni. Kb. 2035-ben megtudjuk a most indított alapos ramteszt eredményét...
-
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #25752 üzenetére
BuNda?
-
pn4hvq
senior tag
válasz Diabolis #24017 üzenetére
Nyugtasson meg, hogy én a magángimnázium után (most már 7-8 hónapja) váltottam állami melóra. 20%-kal több a pénzem, a munka jellege ugyanaz, munka mennyisége fele az iskolaihoz képes (itt ketten vagyunk...). Apróság, de fontos: itt munkaidő után nem keres senki sem, hogy hát izé, dolog lenne. Mivel ketten vagyunk, a szabadság az szabadság, nem csörög a telefon, nem kell bemennem megoldani a problémát, mert ott a kollégám. Nekem ez pénzben "kifejezhetetlen".
Én nem vágyom vissza az előző helyre. Kitartást, ha nem tetszik, járj nyitott szemmel . -
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #23710 üzenetére
Mit keres a videóban Szájer?
-
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #22763 üzenetére
És vajon megpróbálta a hifistás példád alapján a fordított kábelirány helyett a memóriákat fordítva belenyomni az aljzatba?
-
pn4hvq
senior tag
válasz KROK640 #22622 üzenetére
"Az már csak hab a tortán, hogy nekem egy spéci fék nélküli biciklim van, ami rendkívül kreatív és körültekintő vezetést igényel, ezzel együtt elképesztő dinamikus és merész vezetési stílust eredményez (múltkor egy anyázó Rábást is letoltam), miközben pontosan megjegyzem hol van emelkedő és ereszkedő a településen. Ez falun még elmegy, de városban azért nem merném. És hogy miért? Mert így igaz amit mondok, vagy az utamból térsz ki, vagy a hitedből"
Hát őőőő, vannak vakmerő emberek.... -
pn4hvq
senior tag
válasz E.Kaufmann #22243 üzenetére
Szúrós szemű tekintetre gondoltam, hát nem látod?
-
pn4hvq
senior tag
KROK640 körbetartozásos sztorijáról ez jutott eszembe:
"Franciaországi, kis hegyvidéki szállodába érkezik egy orosz turista, és megkérdezi van-e üres szoba kiadó, és letesz egy 100 euróst a pultra. A szálloda tulajdonosa megörült, mert mostanában igen pangott az üzlet, és a legjobb szoba kulcsát... adta a vendégnek, aki el is indult fölfele a lépcsőn, hogy elfoglalja a szobáját.
A tulaj fogta a 100 euróst, átrohant a henteshez, kifizetni az előző heti adósságát, és visszament a szállodába. A hentes fogta a 100 eurót, és elrohant a gazdához, hogy kifizesse a hitelbe kért disznót, és visszament a boltjába. A gazda rohant Jennyhez, a helyi örömlányhoz, hogy kifizesse annak szolgálatait, és ment vissza a farmjára.
Jenny rohant a szállodába, hogy kifizesse a múlt héten kivett szobák árait, és letette a 100 euróst a pultra.
Ebben a pillanatban jön le a lépcsőn, és megy a pulthoz az orosz turista, és közli, hogy a szoba nem felel meg és kéri vissza a 100 euróst, és ezzel elment.
Tulajdonképpen senki nem csinált semmit, és mégis mindenki kifizette az adósságát." -
pn4hvq
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
válasz koby11h #19971 üzenetére
Természetesen n4n3x-szel értek egyet, és frappáns megoldást választott. A jó édes...., aki szívességet kér egy vadidegentől, és úgy gondolja, hogy ez egy köszönömmel elintézhető. És emellett a körülmények: a sok almás cucc és zöldrendszámos suvok a nagy, új házban.
Mellesleg a fenti részletfizetéses történetről jutott eszembe a gondolat: ha nem tud félretenni havi 1.000-t, hogy egy év múlva legyen neki 12, akkor milyen logika alapján veszi meg hitelre, ahol a havi törlesztő nem 1e (amit nem tud félretenni), hanem mondjuk 1,2e (20%-kal több) és azt ki tudja gazdálkodni, "hát de azt fizetni kell" címszóval.
#19974 E.Kaufmann Pontosítok, valóban kimaradt az a gondolatomból, hogy nem a létszükséghez szükséges dolgokat szokták ilyen gondolkozású emberek megvenni, hanem a nagyképrenyős oled-et, mert a szomszédnak is az van...[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
válasz Silverboy #18887 üzenetére
"Én szemét vagyok nagyon, de nézem az ingatlan árverési-t , hátha belefutok egy ideálisba, bagóért."
Elméletileg találhatsz ilyet, vannak is, viszont nem fogsz tudni ilyet venni. Annak már akkor megvan az új tulaja, mikor kiteszik árverésre. Ha pedig nagyon erősködsz, licitálsz, az ártani fog a testi épségednek...
-
pn4hvq
senior tag
válasz bambano #18785 üzenetére
Hasonló szituáció egy magángimnáziumban: 100+ pc, kb. ugyanennyi laptop, a laptopok egy része szanaszét az országban (harmincvalahány helyen). Helyben teljes support (hw, sw, userek szerencsétlenkedései, kábelkihúz, bedug, stb), komplett mikrotik hálózat üzemeltetés, syno nas, komplett levelezés, Gsuite menedzselés, Office 365 menedzselés a Teams miatt, vpn a távoli helyeken lévő laptopoknak. A távoli gépeknél többnyire telefonos support, vagy teamvieweren keresztül megoldani a problémát. Ezen felül: fényképezés, videózás, honlap frissítés, bővítés. Hirtelen ennyi jut eszembe. Ja, locsolás... Találtam mást helyben (szintén support, hasonló gépszámmal, DE ketten vagyunk rá), beadtam a felmodásomat. Volt vezető, aki nem törte magát a maradásomon, volt, aki "de miért engedtétek el?", végül a tulaj ajánlott nagyobb pénzt, de tudtam, hogy ez mivel járna, így nemet mondtam. Aztán elképzelték, hogy az én fizetésemért majd találnak másnap a helyemre embert. Ahaaaa, akik jöttek, nem is tudtak volna mindent csinálni (zömében a mikrotiken véreztek el), de fizetésben volt, aki az én nettóm 1,5x-sét kérte, a munkahelyen meg hüledeztek és hápogtak. A végkifejlet az lett, hogy felvettek egy személyt a felmondási időm vége előtt egy héttel, aki több éve munkanélküli volt, tapasztalata minimális, az én munkám feléhez ért (mikrotikhez nem), és a röhej, hogy ugyanannyiért, mint engem (ezt megsúgták). A slusszpoén: a mikrotik miatt szerződtek egy céggel, akik majd üzemeltetik .
Az egész töketlenkedésük így 1,5-2x annyiba kerül, mint az én bérem volt, aki már ott dolgozott több, mint 5 éve. De hát ugye a lojális, jól dolgozó munkaerőt nem kell megbecsülni...
Az én történetem az új helyen: majdnem másfél hó tapasztalata alapján: több pénzért fele annyit dolgozom -
pn4hvq
senior tag
KROK640 legújabb sztorijának a margójára (előre is elnézést a nyers kifejezésért, de szerintem ez passzol ide): sajnos a szokásos módon megsz*patják, viszont mivel pénzt biztosan nem fog látni belőle (ahogy máskor sem), legalább a sz*patást vissza tudja adni (gondolok itt a barátnőre)...
-
pn4hvq
senior tag
Mondjuk a nemtom milyen egyházzal kapcsolatos bizonyítékok helyett inkább a 20 éves "nyugodtan nézd csak meg a pucér képeimet" csajról néznék fotókat
-
pn4hvq
senior tag
Jófogáson érdeklődik a tag:
"Kedves Hirdető! Érdeklene. Feltudnál hívni? 36303333***"
Ennyi az egész üzenet. Hámondom rákeresek a telszámra, mert elég sok a 3-as benne, nem hiszem, hogy magánemberé. És lám, valami céges szám lesz. Nade van képe az érdeklődőnek ismeretlenül visszahívást kérni - ráadásul céges számra? Jófej voltam, írtam neki, hogy aznap nem érek rá, majd másnap hívom. Gondolom, azóta is ott ül a telefonnal a kezében és vár... -
pn4hvq
senior tag
válasz pn4hvq #16556 üzenetére
Mai nap gyöngyszeme: menjek, mert jött a helyemre egy új jelentkező, el kéne neki mondnai a szükséges infókat, hogy mihez kell értenie majd, mik fordulnak itt elő. Az idevágó rész: a hálózat Mikrotik alapú, ehhez kell érteni. A múltkor beszóló személy magához ragadja a szót és elkezdi mondani a jelentkezőnek:
-"A hálózati rész az nagyon fontos blablabla, -majd nekem célozva-, még te is meg tudtad tanulni, de ezt nem degradáló célzattal mondom."
Itt magamban már csak egy ajóédesq***anyád hangzott el. A jelentkező nem találkozott még Mikrotikes hálózattal, jött a kérdés felém:
-"Még két hétig leszel itt, be tudnád ennyi idő alatt tanítani?"
-Nem. Ez nem olyan, hogy leülök és megmutatom és menni fog, ezt csinálni és tudni kell.
-"Akkor, bár tudjuk, hogy új helyre mész, nem fogsz tudni telefonálni, esetleg munkaidő után...?"
-Nem, mert blablabla.Anyátokcsipáját....