Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VTom

veterán

válasz Fiery #92 üzenetére

Ezt értem, és lehet, hogy igazad van, és ez tényleg kényszerpálya nekik.

De maga az elképzelés az, ami tetszik, hogy ha minden úgy alakulna, ahogy most eladják a népnek, akkor lehet, hogy akár a $700-os csúcs nvidiák teljesítményét is ki lehet hozni sokkal olcsóbb AMD kártyákból.

Én ezt szeretném a legjobban, mert ez lenne mindenkinek a legjobb, az Nvidia sem árazhatná pofátlanul a kártyáit, és talán a PC gaming is javulna minőségben.

• VTom

veterán

válasz Fiery #78 üzenetére

:DDD

Én arra gondoltam, hogy az irány, amit kitaláltak (és jól értettem) az jónak tűnik. Az olcsó, jó ár/teljesítmény arányú kártyáikat megtámogatják egy könnyű portolással. Aztán persze ez vagy bejön, vagy nem..

• VTom

veterán

Nekem tetszik az a vonal, amit most talán elindít az AMD.

Az NVidia kidobott két brutál erős kártyát, verheti a mellét,vezetik az erősorrendet még mindig.
    Az AMD az olcsóbb középkategóriát vette célba, ahol a legmagasabb a profit.

Ha az olcsó, de jó teljesítményű kártyáikat megtámogatják egy könnyű portolással, és esetleges sebességnövekedéssel, szerintem van ré esélyük, hogy nagyon nagyot húznak.
    Ebből szerintem még az is lehet, hogy a DX12 + könnyű konzol portolás miatt versenyre kelhetnek az egyébként hardware-esen sokkal erősebb nvidia kártyák ellen.

A félő viszont az, hogy az Nvidia még közel sem lőtte el az összes puskaport, eredetileg ha jól tudom a Maxwellt váltotta volna a Volta, de berakták közé a Pascal-t. És mivel a Pascal a tesztek szerint semmit sem profitál a DX12-ből, gyanítom, hogy jövőre húznak egy ugyanilyen launch-t mint idén, a középkategóriás Volta kártyák majd alázzák a csúcs Pascalokat, és az lesz majd az igazi VR és DX12 generáció (megint lehet hazavinni egy kazal pénzt)

Kíváncsian várom az év második felét.

(#32) satz18 Erről már kiderült azóta, hogy nem teljes leterheltség mellett mérték ezt, hanem rendereltek valamit ha jól emlékszem, meg gondolom a klíma alá volt betéve a gép :) A 1080 FE-knek thermal throttling problémái vannak, dobálják az órajelet. Persze ezen a custom hűtések segíteni fognak, valahol olvastam már 2.4GHz-en operáló Strix 1080-ról... Meglátjuk.

Új hozzászólás Aktív témák