Új hozzászólás Aktív témák
-
user23
csendes tag
Sziasztok!
Ma vásároltam meg a kicsikét: (rem megfelelő topik ez...)
Notebook ASUS Transformer Book T100TA-DK007HPár (kezdő tabeletes, és notebookos) kérdésem lenne, mint másoknak és szeretnék is rá választ kapni. Ha voltak ilyen kérdések, és válaszok elnézést kérek előre, ahogy van időm olvasok vissza felé is.Első kőrben annyit szeretnék írni, hogy az asztali gépről való leválás a cél, már annyit, és olyan szinten nem gépezek. Azért ezt az eszközt választottam, mert univerzális a maga formájában egy tablet, és egy laptop is, előtte is ülhetek magammal is vihetem jelenlegi helyzetemnek megfelelne hosszabb távon.
Első:
Mióta világ a világ asztali gépem volt, és ott a gépelés nagyon jó volt számomra, itt ezen az eszközön első nap után nem az igazi, két kezemen egy egy újjal gépelek, mert olyan kicsi nem tudok rendesen több újjal gépelni, gyorsan a pad részén. Tablet formában még rosszabb, fognom is kell.
Idő után jobb lesz ?
Vagy célszerű venni usb-s billt + bluetooth egeret, vagy ellenkezőjét ennek, ha laptop formában fogom használni 60%-ba?
40%-ba pedig tabletként szeretném, egyenlőre olyan helyzetek nincsenek, hogy akárhova is magammal vigyem.Második:
Bekapcsolt állapotban bátran lecsatlakoztatható tabletként menetközbe a padról ?
Ill ugyan így vissza is csatlakoztatható ?
Nem fog tőle megzajdulni, fagyni, akadni, stb?Harmadik:
micro-hdmi-vel csatlakoztatom, jelenleg is a hd tv-hez, esetek többségében ebben szeretném használni, filmnézések, php, html, css, ez nem jelent gondot ?Negyedik:
Valaki próbált rajt játszani, mivel, és milyen volt ?
Ez utóbbi kérdés érdeklődő, infó szerzés semmi több.Ötödik:
HD minőségű, HD tömörítésű filmek megnézése mennyire terheli a gépet ?Hatodik:
Van lehetőség arra, hogy ha itt elől hagyom laptopp formában, és lecsukom a tv-n továbbra is tudom nézni a filmet?Kérdéseimet kiemeltem, formázva.
ui:.
Tudom, tudom vásárlás előtti kérdések, de ez a vásárlás hirtelen jött, számomra jó áron. ÚJ gép.
Aki erre jár, van ideje kérem írjon, köszönöm. -
hito
nagyúr
Sziasztok! Kicsit visszakerestem a topicban, mert nekem is az a problémám, mint egyeseknek: hiába hajtom le a kijelző fedelét, nem megy alvóba a gép. Olvastam, hogy valakinek BIOS frissítés oldotta meg, meg lehet, hogy a skype miatt van. Esetleg van már valami tuti megoldás a problémára, vagy lehet már tudni egyáltalán az okát.
-
consono
nagyúr
-
nbalazs79
újonc
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy T100as megvételében, de van 1 dolog amihez nem találtam elég infót, pedig próbáltam ezt a fórumot is amennyire lehet átfutni.
Konkrétan 2 dolog érdekelne, ha tudtok benne segíteni:
1. Azt láttam hogy meg lehet oldani hogy SD kártyára és a +500Gb HDD-re is lehessen programot telepíteni. Viszont arról nem találtam infót hogy melyik a gyorsabb? (Photoshop, Visual Studio, stb. esetén)
2. Dropbox-ot használok, van rajt 50Gb anyagom. Ezeket is szeretném oda-vissza szinkronizálni, viszont szintén kérdés számomra hogy SD kártyán jobb ez vagy a +500Gb HDD-n?
Mi történik ha a HDD-re szinkronizálom, de leveszem a billentyűzetet használat közben? Nem fog azonnal hibaüzeneteket dobálni hogy nincs meg a mappa, leválassza-e a szinkronizálandó mappák közül?Ha valakinek van tapasztalata megköszönönném ha tudna ebben segíteni, ez alapján tudnék dönteni hogy a +500Gb HDD változatot válasszam vagy az alapot és vegyek bele +SD kártyát.
Köszönettel,
-
B.i.L
senior tag
válasz
#31816946 #5037 üzenetére
Igen,ez a wifidirect* a megoldás! Egy hálózaton kell lennie mindkét ezköznek : ez a router*.A tv kábelesen (a routerhez csatlakozik) vagy wifin,és a tv tudja a wifidirect* szolgáltatást.A T100 pediglen : kijelző opció,vezeték nélküli megjelenítő hozzá adása.Durván ennyi.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Transformer Book T100TAM tabletem.
Meglehet valahogy oldani, hogy vezeték nélkül megjelenítsem a képet egy LG HD TV-n? -
poero
aktív tag
Nekem W10 frissítés után voltak gondjaim, hasonlóak mint amiket írtatok. Aztán egy tiszta telepítés után minden probléma megszűnt, azóta hibátlan.
A minap rendeltem egy ilyen tokot hozzá.
-
CyberPunk666
senior tag
Nekem a win10 installere tűnik amúgy szarnak. Mindenhol voltak problémák az első telepítésnél, de a 2-3. telepítés óta viszont minden rendszer hibátlan.
-
Windows 10 óta van egy gondom: ha lecsukom a fedelet, utána csak hosszú gombnyomásra, teljes bootolással indul a gép, ergo kikapcsol.
Az energiatakarékossági beállításoknál a fedél lecsukására StandBy van beállítva.8 alatt nyitottam a fedelet és már ott is volt a kikapcsolt helyzet.
Köszönettel: MaCS
-
margithid
veterán
Win10 frissítés 3%-nál álldogál, nem akar továbbmenni. Valakinél hasonló gond.
Mintha a gépet is fogná úgy érzem.. -
Alg
veterán
Na jó, ez a töltő-történet kezd egyre furább lenni...
Jelenleg ott tart a dolog, hogy a cucc saját, UK dugós gyári töltőjével nem hajlandó 10 óra töltés alatt 60-70%-nál többet magába szívni, ami kb. vicc kategória
Egy másik, EU dugós töltőn, UK átalakítón ugyanez a helyzet.
EU hálózaton, EU töltőn pedig 100%-ra tölt pár óra alatt...Egyébként úgy vettem észre, a telefonjaim is lassabban töltődnek idekint, a hálózat lenne az oka akkor? Vagy csak a szállodában ilyen vacak valamiért? Nem értem...
-
TJános
csendes tag
Hétfő óta nem frissül a levelezés, az időjárás és a dátum/idő, nem tudja szinkronizálni a facebookot a csempén. Járt már valaki így? Lehetséges megoldások? 8.1-es windows van rajta, eddig nagyon szépen dolgozott, és a csempék frissülésén, szinkronizációján kívül most is minden működik.
-
LordRajZoL
aktív tag
Nekem is meghalt a gyári töltö, a kábellel együtt
Pötyet kontakthibás lett a töltö csatlakozója, a kábel pedig megtört
Nem tudom miért nem lehetett normál töltöt adni hozzá derékszögü csatoloval mint a laptopokhoz
Most egy samsung 2.0-al használom plusz ma vettem egy "lapos" szalagkábel szerü usb madzagot ez talán tovább birja, nem olyan merev
-
Alg
veterán
válasz
CyberPunk666 #5021 üzenetére
Muszáj lesz másik, mert a mostani UK dugós (idekint vettem használtan, 12hó garival, 32GB-os változatot 100 fontért)
-
cd196
újonc
Ó, ha bárhol lehetne kapni az ASUS bármelyik dokkolóját!
Vennék egy ASUS 2 GiB RAM-os, 4G-s, 10"-os _magyar_ billentyűzetes, androidos táblagépet. Több ilyen típus volt, de mind kifutnak, készlethiányosak.
– TF303CL, ezt árulták dokkolóval, vagy lehetett kapni az AD03 típusú dokkolót külön (lehet, hogy az említett két dokkoló külön típus; mechanikus csatoló).
– Vagy jó lenne ZD300CL-1A002A bármilyen színben. Ehhez a DA01 típusú dokkoló volt való (Bluetooth).
– Ha nincs dokkolóval, jó lenne a Folio Key billentyűzetes tok (Bluetooth).Ha nincs 4G, elég a 3G.
Írogattam az ASUS-nak jópár levelet, de mindig félválasz jött. Mintha egy robot válaszolna, vagy egy debil indiai, fordítóprogrammal.
Nincs eladó valakinek a fentiekből?
(A T100TAL sem lenne rossz, ha nem lenne csúnya lakkozott műanyag. A T100TAM szép, de nincs mobilnet.)
-
vendingo
veterán
válasz
CyberPunk666 #5021 üzenetére
Nekem nem érte meg kicseréltetni a töltőt, mert drágább lett volna a posta, mint a töltő.
-
vendingo
veterán
válasz
CyberPunk666 #5018 üzenetére
Amikor megvettem a gépet, akkor napokig szenvedtem, hogy 13-20 óra alatt tölt fel. Vettem egy 2A töltőt és egyből normálisan működött minden. A gyári töltője más készüléket se töltött rendesen, és máshol is olvastam a gyári töltő hibáját.
-
Alg
veterán
válasz
CyberPunk666 #5016 üzenetére
Közben rájöttem, nem érintkezett jól a csati valamiért, és hol töltött hol nem... megtakarítom majd az érintkezőket valahogy
-
consono
nagyúr
válasz
MaCS_70 #5012 üzenetére
7"-os tableten hassználtam már, meg a normál notebookomon is az van, de ambivalens érzéseim vannak a 10-es tabletként való használatában. Nekem a vízszintes start menü jobban tetszett, mint a függőleges, illetve a touch IE is kényelmesebb mint bármi más tableten. Mondom ezt úgy, hogy most is noteszként haszn álom
Lehet, hogy holnap csinálok recovery diszket és felpattintom, mit veszthetek?
-
Alg
veterán
Sziasztok!
T100TA-nál az normális hogy baromi lassan tölt?
A saját 2A-es töltőjén, egy fél méteres USB kábelen keresztül tegnap éjfél óta, kikapcsolva 90%-ra töltött csak felBekapcsolva, 25% fényerőn, terhelésnél már töltőre dugva is merül.
-
consono
nagyúr
Sziasztok, ma én is csatlakoztam a csapathoz egy T100 Chi-vel. Egyelőre ismerkedünk, de nagyon tetszik a masina! A legnagyobb dilemám most az, hogy feltegyem e a Win 10-et...
-
bounty123
őstag
válasz
margithid #5007 üzenetére
Nem úgy működik, mint egy androidos tablet, hanem inkább mint egy windows laptop, vagy akár asztali gép, ugyanazok a lehetőségeid. Én legtöbbször dropbox felhővel szinkronizálok a pc-re, ha gyorsabb kell, akkor meg pendrive, vagy kiveszem a micro sd kártyát és olvasóval húzom át a pc-re.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
margithid #5007 üzenetére
Kell egy kis hardwer rásegités hozzá
Valami ilyesmi
http://www.ladiesgadgets.com/twin-usb-flash-drives-enable-wireless-file-transfer-from-anywhere-in-the-world/
Én nekem egy olyan van ami virtuális hálót csinál. Csak persze nem lelem.
Közbe meglett
http://disztributor.hu/termek/4019863144383/productname=ADA%20DICOTA%20LINK%20DATA%20TRANSFER%20CABLE%20ADAPTER
Gépbe bedugva CD-nek látszik. Inditható kliens progi, többit meg mutatja
-
margithid
veterán
válasz
CyberPunk666 #5006 üzenetére
De. Akkor hogy müködne az ilyen?
-
margithid
veterán
Kis hibát találtam ma.
Csatlakoztatni akartam a win7-es asztali gépemhez, hogy átmásoljak pár mappát a tabletre, de nem észleli a asztali gép a T100-at...
Másnál van ilyen hiba? -
válasz
CyberPunk666 #5003 üzenetére
Nem torrentes volt, a microfos oldaláról szedtem. A tanácsod bevállt, a sima verzió ment fel. Köszi. Működik.
-
válasz
CyberPunk666 #5001 üzenetére
Megpróbálom a simát. Nem mókolt. Az első szériából van. Már ha a laptopra gondolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 8.1 érkezését az ASUS sem hagyhatta szó, vagyis új termék nélkül.
- Asus RoG STRIX G17 Notebook! WQHD 240Hz / Ryzen 7845HX RTX 4070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest