- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fkris
őstag
Szevasztok srácok!
Egy kérdésem lenne gyorsba:
Lefrissült a T100 W10 re, és eltűnt a hozzá kapott office, most ha belépek az office programba, 50% megtakarításról beszél, nem tudom beírni a gép mellé kapott kódot, csak megvenni.
WTF?
Valakinek ötlet?
-
M. Zoltán
csendes tag
Sziasztok!
Másfél éve használom a T100-amat az eredeti 8.1 változattal, semmi bajom vele. Érdemes Win10--re frissítenem?
Más, van már ebből SIM foglalatos változat, akár csak 3G-vel? -
Patens
csendes tag
válasz
bendess7891 #5492 üzenetére
Igen, talán az Opera áll legközelebb a Chrome-hoz, én is őt tesztelgettem, de ott meg letöltéseknél konstans fagyás van. Nem tapi fagyás, program fagyás.
A Chrome a bővítményei (és gyorsasága) miatt viszi a prímet, remélem dolgoznak valami frissítésen és javul a helyzet. Egy darabig pl. nem ugrott fel a billentyűzet, ami nem zavar, mert én csak navigálásra tapizok, aztán "megcsinálták" és felugrott, mostanában pedig megint "hallgat".
Amíg az Edge-hez nem csinálnak hivatalos bővítménykezelőt, addig marad a Chrome. -
Patens
csendes tag
Másnak is kezd használhatatlanná válni a Chrome érintés vezérléssel? Korábban ritkábban, most már elég sűrűn "fagynak" az oldalak, ami azt jelenti, hogy tapival nem tudok navigálni rajta, a címsorban nem tudok váltani stb. Le kell vinnem tálcára, majd vissza, hogy helyreálljon. Miközben minden más alkalmazásban, asztalon, mindenhol tökéletesen működik a tapi. Kezd idegesíteni.
Többiek? -
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #5488 üzenetére
Nem rossz ötlet
De én mindig egybe használom, soha nem szoktam szétszedni
De ettől függetlenül lehet. Mondjuk bill nem szokott zörögni hogy le fel lett rakva -
válasz
CyberPunk666 #5486 üzenetére
A választ Zsoca sajnos leírta.
Ha nincs ilyen drasztikus beavatkozás, akkor azért általában fokozatosan alakul ki a kopás (amihez nem kevés nem kíméletes dugdosás kell), de persze egy gyártási kontakthiba is bármikor felütheti a fejét.MaCS
-
zsoca9208
tag
válasz
MaCS_70 #5477 üzenetére
Köszönöm a segítségeket, sikerült életet lehelnem a dokkoló vinyójába úgy, hogy kiszereltem és másik gépben megtelepítettem, onnan meg tudtam már állapítani, hogy rosszak az usb csatlakozók, úgyhogy kb használhatatlan az eszköz. (az előző tulaja szerintem dobálta, több helyen el van repedve a ház, behorpadva, katasztrófa mennyire nem vigyáztak rá)
-
válasz
CyberPunk666 #5483 üzenetére
Meg aztán ott van a jó öreg mozgatás-piszkálás mint módszer.
A kikopás nem egyik pillanatról a másikra következik be, a köztes időben bőven nyílik alkalom a tesztelésre, az első jelek meg abban mutatkoznak meg, hogy a csatlakoztatott egység leakad-visszalép.MaCS
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
SzabLac2 #5480 üzenetére
Vegyél egy usb-miniusb átalakítót és prübáld ki, hogy a kicsi usb-vel is ezt csinálja-e a gép oldalán, vagy csak a dokkolóssal szórakozik.
Ha csak a dokkolós, akkor könnyen lehet, hogy sajnos kikopott.
Ilyen hibát (többek között persze) az is okozhat, ha nem érintkezik rendesen, mert mondjuk már kopott. -
SzabLac2
újonc
válasz
LordRajZoL #5481 üzenetére
Szia!
Nekem 3-4 perc múlva se működik semmi. Egyébként én is kipróbáltam mindent, ami fellelhető volt a témában, de semmi sem használt. Minden egyéb tökéletesen működik, a fentebb felmerült problémák egyikét sem produkálta (töltő rendesen tölt, érintőkijelző pontos, dokkoló leválasztása után sincs hiba, nem fagy le, stb...) wifin keresztül smart tv-re beállítva vezeték nélkül bírja a 3d-s film lejátszását.
Csak ez az USB hiba ne lenne, így nem tudok nyomtatni a régi HP LaserJet nyomtatóval és adatokat is felhőben kell továbbítani, ha át akarom valahová vinni, vagy email, vagy sd kártya, pendrive kiesett.
Még azon gondolkodtam, hogy a micro usb portba dugok egy átalakítót nagy USB-re, és azzal kipróbálom az eszközöket. -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
SzabLac2 #5480 üzenetére
Én is így jártam
De azt vettem észre hogy ha vársz egy kicsit akkor kb 3-4 perc után magához tér s rendesen kezeli
Már gondolkodtam hogy újra rakom a gépet, de egeret alig használok a gravirizot meg kb havonta 3 szor erröl a gépröl igy inkább hagyom.
Kipróbáltam minden féle vudu mágiat ammit irtak de semmi nem használt.
Egyébként azóta került elö nekem ez a gond amikor a win beépitett lemezkezelöjével csináltam egy nagy tisztitást -
SzabLac2
újonc
Tisztelt Fórumozók!
Közel egy éve napi szinten használok munkára és szórakozásra egy ASUS T100TAM típusú gépet. 64Gb SSD, vinyó nélkül win 10-el. Elég jól kiismertem, ha segítség kell róla, vagy vélemény, nyugodtan kereshet bárki.
Tapasztalt e már valaki olyan problémát ezen a típuson, hogy egyik pillanatról a másikra a korábban felismert USB eszközöket nem ismeri fel (ismeretlen eszköz-leíró, 43-as hibakód)? Kb. egy hónapja a nyomtatónál kezdte, azóta szinte semmit nem ismer fel, telefont is csak tölti. Az eszközkezelőben az USB-eszközöket kitörölve egy sd kártyával töltött USB sticket vagy ötszöri illesztőprogram-frissítést követően felismert, majd egy kis idő elteltével újra hibára tette. Ha esetleg van valakinek ötlete, kérem segítsen.
Köszönöm!
-
zsoca9208
tag
válasz
CyberPunk666 #5475 üzenetére
itt éppen esc, az a problémám, hogy meg sem jelenik az usb eszköz a választható boot eszközök között, se a biosban se az esc boot menüben. A pendrive teljesen jó, most raktam vele újra egy gépet. Kövi lépés az lesz, hogy szétszedem a dokkolót és az abban lévő vinyóra húzok egy windowst egy másik gépre csatlakoztatva, más nem jutt eszembe. Persze valami ultra mini torx csavarok vannak benne, valahonnan még ahhoz is szerszámot kell keresni
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
zsoca9208 #5474 üzenetére
A boot menü az, amikor az (azt hiszem) f12-t nyomod meg és nem lépsz be a biosba.
Vagy a másik lehetőség, hogy szarul csinálod a teleptőt:
1, nem bootolható a pendrive, amit csinálsz
2, a t100 csak 32 bites rendszert tud fogadni, nem tudom, hogy a tied hogy van ezzel...
3, nem tudom. -
zsoca9208
tag
válasz
CyberPunk666 #5473 üzenetére
boot menüben sem látja és a biosban sem. Ezek szerint van egy brick tx-300om?
-
zsoca9208
tag
válasz
AxBattler #5471 üzenetére
sziasztok, bár nem t100 de hátha tudtok nekem segíteni
Adott egy tx-300 transformerbook, amiről sikeresen ki lett irtva minden recovery és egyéb partíció. Gondoltam nem nagy para, majd meghágom saját windowsommal, jó lesz az úgy. A baj csak az, hogy sehol nem tudom rávenni az USB bootra, sceure boot ki van kapcsova, de egyszerűen nem látja. Több pendrive-al is próbálkoztam, asztali gépemen bootol mindegyik hibátlanul. Van ötletetek hogy lehetne rávenni hogy induljon pendrive-ról?
-
Nagya21
addikt
Hali!!
Na tegnap du-ra meg is oldódott, és jött egy jó nagy frissítés is+ba, majd 2-3 órán át mojolt rajta.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
-
Ignisvvt
csendes tag
Sziasztok. Majd nem azt irtam, amit itt nem lehet.....
-
Patens
csendes tag
válasz
MaCS_70 #5438 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy ezt az utóbbi időben már a Chrome magától is csinálja. Mármint a RAM tehermentesítést. Ha "otthagyok" valamit 5-10 percre, amikor visszatérek a bizonyos oldalra, akkor az újratöltődik. Kvázi lefagyasztotta, amíg nem azt néztem. Picit idegesít is, főleg amikor egy hosszabb threadet hagysz ott, majd visszatérve az oldal újratöltésével automatikusan alaphelyzetbe áll.
No, persze a Chrome mostanában csinál hülyeségeket nálam, pl. néha tapival képtelen vagyok új oldalt nyitni, könyvjelzősávról oldalra ugrani. Mintha befagyna, de közben az aktuális, megnyitott oldalon szépen tudok manőverezni. Fura.
(most az Operát tesztelem, azzal nincs ilyen probléma) -
LordRajZoL
aktív tag
Próbaképp levettem a fényerőt maxról
Egyenlőre nem csökken az akkuidöm hanem emelkedik
Persze az eddigi átlaghoz képest -
_Berci_
aktív tag
válasz
freezespider #5459 üzenetére
Ment pü
-
_Berci_
aktív tag
válasz
freezespider #5457 üzenetére
egy T100-as nak nem illene akadnia ilyen feladatoknál
Nézd meg a drivereket, h napra készek-e
(én a DriverEasy-t használom) -
_Berci_
aktív tag
válasz
freezespider #5454 üzenetére
Hali
Tedd újra a vga drivert, valószínűleg az lesz a bibi
-
freezespider
tag
Abban tudnátok segíteni, hogy mi van akkor ha egy oldal görgetésénél durván akadozik a gép?
Olyan mint amikor valamit töltök le, és lefoglalja a sávszélességet!
Két napja csinálja, és szinte élvezhetetlen a netezés vele -
consono
nagyúr
válasz
consono #5434 üzenetére
Na, lassan lesz megoldás az Edge-es problémámra
http://mspoweruser.com/microsoft-edge-is-finally-getting-swipe-gestures-in-windows-10/ -
Arween
senior tag
sziasztok
egy kis segítség kellene.Egyik napról a másikra eltűnt a bluetooth a gépemről.eszközkezelőben az írja : Ez az eszköz megfelelően működik.
De se képet küldeni nem tudok,se az eddig jól működő egeremet nem ismeri fel a gép.Hol keressem a hibát?
-
válasz
freezespider #5449 üzenetére
Nálam etéren a régi Excel meghülyítése verte ki a biztosítékot...
MaCS
-
-
válasz
freezespider #5445 üzenetére
Na, a frissítések nálam is kiverték a biztosítékot.
Az egyik gépem egy erősen vérszegény és instabil 2 Mb-es neten lóg, amit az 586-os frissítés gyakorlatilag fél napra blokkolt, majd a Windows közölte, hogy onnantól nem tetszik neki az alaplapi VGA, az alaplapi hangkártya és a multifunkciós nyomtató, úgyhogy ő ezeket a jövőben hanyagolja.
A VGA és a hang némi erőltetés után rendeződött, a nyomtató (nem fapados és nem is olyan régi Canon) viszont reménytelennek tűnik.MaCS
-
freezespider
tag
Ja, még azt akarom kérdezni tőletek, hogy nektek csinál olyat a T100, hogy lehajtjátok a gépet, de utána már csak hard resettel kapcsol be? :/
Meg ha kinyitom akkor sokszor kell az érzékelő elé tennem az ujjamat, mert nem "áll be" a fényerő! :/ -
freezespider
tag
válasz
MaCS_70 #5432 üzenetére
Nos nekem nem feltétlenül mélyen szakmai gondjaim vannak vele, hanem az örökös frissítései!
Volt már kétszer olyan, hogy 55 (!!!) percig nem tudtam használni a gépet, mert nagy frissítés jött rá.
Olyankor már szinte órákig lassú az egész gép, mert tölti le őket.
Szóval nekem inkább ezekkel van a gondom! -
válasz
margithid #5442 üzenetére
Ez beállítás kérdése.
Egyes gyártók (pl. Samsung) eleve a kritikus,tehát a már fokozott elhasználódást okozó tartományba töltenek.
Ipari felhasználásnál előfordul jóval alacsonyabb csúcs töltőfeszültség is, sokszoros akkuélettartamot eredményezve. (3,92 V fölött minden 0,1 V 2x elhasználódás, 4,2 V-tól még ez is durván romlik.)Ettől függetlenül nem igazán értem, hogyan fordulhatott elő nálam ez a malőr, de még ha rá is jövök, az már nem sokat segít, cserélnem kell az akkumulátort.
MaCS
-
Elsőre sikerült rossz listára küldenem a következőt:
Na, a jelek szerint sikerült megsütnöm az akkut.
Az elmúlt két és fél év alatt gondosan ügyeltem a "lítiumbarát" töltésre, a hét végén még meg is volt a közel 10 órás üzemidő 25%-os fényerővel, wififel.
Aztán tegnap egy napra a töltőn felejtettem a T100-ast, fel is melegedett szépen. Három óra üzem után 25%-on jár a töltöttségjelző, és óránként két és fél órát esik az üzemidőbecslés.
Létezik költséghatékony megoldás az akkucserére?Köszönettel: MaCS
-
bounty123
őstag
válasz
CyberPunk666 #5439 üzenetére
Persze 5 akart lenni az a 4
Tálcán lévő kijelzőt használok régóta, a batterybart, meg is vettem. De a tálca teljes képernyőnél nem látszik, viszont a jobbról behúzott menü igen, azon meg nincs akku info, aminek persze semmi értelme, simán ott lehetne akár %-al is. De az ilyen felhasználóbarát részletek terén a microsoft mindig ultra béna volt.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #5437 üzenetére
5 fényerő szint van (bár lehet ez csak egy frissítéssel jött be 0-25-50-75-100).
Aksira van egy jó program, most nem jut eszembe a neve, és nem otthon vagyok, de kb a leghíresebb, tuti a google kiadja, ilyen zöld csík elem formában a tálcán.
A többi meg inkább csak megszokás kérdése. -
bounty123
őstag
válasz
consono #5434 üzenetére
Én a napokban frissítettem a T100-asomat 10-esre, de egyelőre nekem is jobban bejött a tableten a Win8.1. Apróságok csak, de jobban tetszett a jobbról behúzható menü, teljes képernyős programoknál gyorsan látszott ott az akksi töltössége. Vagy pl. a fényerőt oldalról rögtön szakaszmentesen tudtam állítani, most csak 4 szint van. Én már nem megyek vissza, inkább megpróbálom tetstre szabni amit lehet, meg megszokni.
-
consono
nagyúr
-
consono
nagyúr
válasz
MaCS_70 #5432 üzenetére
Ugyan nem engem kérdeztél, meg én is 10-en vagyok rég óta, de nekem 2 dolog volt jobb 8.1-en: az IE gesztusokkal vezérelhetősége, illetve a horizontális start menü. Tabletként használva szerintem mindegyik jobb volt, mint 10-en, ami van. Ezek ellenére sem mennék vissza
-
válasz
freezespider #5430 üzenetére
És szerinted miben rosszabb, mint a 8-as?
Teljesen komolyan kérdezem. Én egyes eszközökkel, illetve régebbi programokkal kapcsolatos kompatibilitási tahóságoktól eltekintve csak előnyét tapasztaltam.
MaCS
-
margithid
veterán
válasz
freezespider #5430 üzenetére
Mi a baj a 10-essel?
-
_Berci_
aktív tag
válasz
freezespider #5425 üzenetére
Ennél a típusnál sajna a w10 nem túl jól működik
vmi mindig van!
Hol a wifi-t nem tudod bekapcsolni, vagy a érintő kijelző nem működik :Én am tolnék rá inkább egy 8.1-et azzal jobb lesz
-
freezespider
tag
válasz
freezespider #5427 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerül!
Köszi szépen a segítségeteket
-
freezespider
tag
válasz
CyberPunk666 #5426 üzenetére
Azt hol tudom megcsinálni a programon belül?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
freezespider #5423 üzenetére
Esetleg állítsd be a görgetés irányát a gesztuskezelő programban, amit feltelepítettél.
-
freezespider
tag
válasz
_Berci_ #5424 üzenetére
Szia Berci!
A típusa ASUS T100TA - DK003H
A hivatalosról töltöttem le a SmartGesture win10 32 ver406 -ost.
Eleve az a gond, hogy az egérbeállításoknál nem is lehet a touchpad -ot állítani. Pl. kétujjas mód stb ...
A kétujjas most működik, csak pont fordítva mint eddig!
Alapból hozzá szoktam, hogy ha lefelé húzom az ujjamat, akkor felfelé megy a kép.
Na ez tűnt el úgy, hogy az utóbbi napokban mindennap volt kék halál!Előre is köszi a segítséged
-
_Berci_
aktív tag
válasz
freezespider #5423 üzenetére
Helló
Légyszíves írd meg a géped pontos típusát, illetve, hogy milyen drivereket próbáltál
-
freezespider
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Több kék halál után rájöttem, hogy a touchpad driver okozta, mert a win 10 helyet a 8 -asé volt feltelepítve a gépre.
Most akárhányszor telepítem, nem működik, vagy ha igen, akkor fordítva "görget".
Tudnátok segíteni?Előre is köszi!
-
margithid
veterán
Régen próbáltam a T100-at számítógépről tölteni, nem ment, ma kiváncsiságból rádugtam és tölt!
Ez nekem számít, pluszpont!
Vajon a win10nek köszönhető, vagy annak, hogy új számítógépem van? -
Pori12
tag
válasz
LordRajZoL #5368 üzenetére
Kicseréltem az érintőt ami az ebay-ről jött. Nagyrészt jó, de néhány helyen dupla érintést érzékel az érintés pontjától 5-5 mm-rel odébb. Pl. W10-ben nyomnám a Start menüben a főkapcsolót, és érzékeli a Gépházat és a Minden alkalmazás-t. Mikor melyik meg is nyílik, de a Főkapcsolót nem tudom megnyitni. Szintén nem tudom a bezárás ikont megérinteni a teljes képernyős alkalmazásoknál (jobb felső sarokban).
Mit tippeltek mi lehet a gond? Lehet kalibrálni valahogy? Gyári hibás az érintő? -
Üdv!
Került hozzám egy angol lokalizációs T100TA (Z3740, 2GB, 32GB, Win10, gyári visszaállítással), és lenne néhány kérdésem a tapasztaltabbakhoz.
1, Hogyan tudnám teljesen magyar nyelvűvé varázsolni?
2, Gyári visszaállítás után drivereket hogyan tudom telepíteni?
W10-hez ráadásul elég kevés driver elérhető - a többi legyen a W8.1-es?3, A dokkolónak csak a billentyűzet része működik, a touchpad nem. Drivert kellene telepítenem (visszaállítás után), hogy működjön.
4, A dokkoló touchpadjének a bal alsó része bal klikk esetében le akar süllyedni, mintha nem lenne alátámasztása, így klikkelni sem sikerül. A pad középső felén már elfogadható a működése.
Ezt hogyan tudnám házilag helyrehozni (gari nuku)?
Csavarozzam szét a dokkolót, és rakjak valamit alátámasztásként a touchpad alá?Köszönöm!
-
putyu10
aktív tag
Sajnos sehol sem működik már
-
bounty123
őstag
válasz
putyu10 #5401 üzenetére
Annyit kell csinálni, hogy jobb gomb az asztalon/tálcán levő chrome indító ikonra, tulajdonságok, majd a célt átírni ilyenre, nyilván az adott gépre/fiókra jellemző elérési utat meghagyva, csak a végét kell kiegészíteni. Nekem azóta nincs vele gondom.
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disable-usb-keyboard-detect
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 8.1 érkezését az ASUS sem hagyhatta szó, vagyis új termék nélkül.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest