- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Sikerült
57.1 GBból most 39.6 GB szabad!
Nem rossz azért
Maradt még egy 900 mb-os helyreállítási partició, ez gondolom a win10é igaz?
Gépházban kinek mennyi a rendszerfájlok és fenntartott terület mérete? Nekem 20 GB, nem sok az? -
-
törölt tag
válasz
margithid #5286 üzenetére
Javítsanak ki, ha tévedek, de gondold meg. Veszel egy 64 GB-s verziót Win 8-cal. A 64 GB-s verzióban vagy 8-10 GB a rendszermentő partíció. Frissíted 10-re. Innentől a rendszer visszaállítás nem működik. (Legalábbis nekem nem ment.) Azaz elbuktad majdnem az 1/5-t az összes helynek a semmire. Új telepítéskor legalább a hely egy részét visszanyerheted. Már megérte. A többit meg már leírták.
-
-
bbubu852
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem W10 telepítéssel kapcsolatban.
Jelenleg Windows 10 van a gépemen, és szeretném ismét feltenni, tiszta telepítéssel. Le is szedtem az MS odaláról a sima 32bites W10et, elindítom a telepítést és látom, hogy van egy restore meghajtó, amelyet eddig sosem használtam, sőt mi több, szerintem (bár ebben nem vagyok biztos) W10 alatt nem is tudom használni, ha igen akkor nem tudom hogyan, ugyanis nem enged ilyesmit a gépházból.
A kérdésem az lenne, nyugodtan törölhetem azt a partíciót és össze tudom vonna a 28 gigással?
Köszönöm előre is a válaszaitokat! -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
volna lehetőségem venni egy T100-ast. pontos modellt nem tudok (valszeg '14), 50e körüli összeg átszámolva, teljesen új, EU-s beszerzés. 2/32GB modell. a kérdés, hogy van-e ezen plusz usb csatlakozó? illetve ilyenkor tudom az itthoni szervizbe?
netezős gépnek kellene külföldi munka mellé.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5280 üzenetére
Ahogy már írtam, ez egy laptop.
Laptop, nem telefon vagy más egyéb.
Rendes x86-os meg minden. -
consono
nagyúr
válasz
l.sebestyen #5280 üzenetére
Nem
Az ami az asztali Win8/8.1/10-en van.
-
l.sebestyen
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5279 üzenetére
Dk003 a típus, rosszul írtam,
Most böngészem a topicot, de nehéz 5 ezer kommentet at olvasni, az nem világos mèg, hogy ezeken a tabokon a Windows mobilon levő áruház rá van telepítve? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5278 üzenetére
Bár én ta003-as típust nem találtam, adsz egy linket, hogy az milyen kiszerelés?
(a lentieket ez nem befolyásolja) -
l.sebestyen
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5277 üzenetére
Értem, köszi!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
l.sebestyen #5276 üzenetére
Ez egy teljsen normális laptop egy teljesen normális windows van rajta.
A csak áruházas (RT) windows-t már megszüntették.
-
l.sebestyen
senior tag
Üdv.
Tervezek beruházni egy t100 ta003 as gépre, nem volt mèg win-es tabom, így valószínű láma kérdés, de erre ugyanazokat a programokat lehet telepíteni, mint egy számítógépre, vagy csak azokat amik az áruházból letölthetőek? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5274 üzenetére
Semmi különöset, csak nem hagyok semmi felesleges gyökérséget futni a háttérben, amikor nem kell.
Például a wifi lekapcsol, ha alszik, ezzel már kapásból meg is szűnik a win update, meg a hülye frissítés keresős programok része.
Ha mégis kell a wifi, mikor alszik, akkor bekapcsolva lehet hagyni, és amikor nem kell, akkor alvás előtt repülő módba kell tenni. Mivel nekem ritkán kell a wifi, mikor alszik, ezért ha mégis kell, akkor addig bekapcsolom.Azt kell csak megnézni, hogy a futó programok mit csinálnak, ha van ami teker, akkor azokat le kell tiltani/lőni az alvás idejére / végleg.
-
margithid
veterán
válasz
CyberPunk666 #5273 üzenetére
Konkrétan miket állítottál be?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5268 üzenetére
Azóta sem volt töltőn, csak reggelente meg esténként e-mailt olvastam rajta, alvó állapotban volt.
Most tart 50%-nál.Ezért mondom, hogy nem kell hibernálásra pazarolni a tárhelyet, megy gyilkolni a flash cellákat, hanem venni kell a fáradtságot és megnézni mi fut a háttérben.
Nem, hogy egy éjszaka alatt nem merül le, de egy hétnél is tovább bírja így.
Majdnem kettő hétig. -
törölt tag
Sziasztok! A continuum működik valakinél? Az UEFI-t frissítettem (314), elvileg megkapta a támogatást, de hiába csatlakoztatom a dokkolót, nem vált át tablet módról asztalira, meg sem kérdezi.
-
Szocso67
újonc
Köszönöm a választ.
Lehet, hogy megpróbálom. -
Szocso67
újonc
Sziasztok!
Néhány napja lettem boldog tulajdonosa egy T 100 –s gépnek, 8.1 Windozzal . Sajna csak a belső memóriája 32 GB, így egy kicsit szorít. Az után érdeklődöm, hogy hogyan lehet az applikációkat a memóriakártyára telepíteni. Bizonyos felhasználói progikat sikerült, de az áruházból telepített játékok az SSD-re mennek és lezabálják a helyet.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5261 üzenetére
Most van 85%-on.
Azóta nem töltöttem és nem kapcsoltam ki. -
válasz
zsola32 #5264 üzenetére
Az akkuidő W10 alatt legtöbbünknél jelentősen javult a 8-ashoz képest.
Weboldalhibát én másfél évnyi intenzív használat során nem tapasztaltam -- Chrome alatt.A frissítések kezelésénél konkrétan mi a gond? Mondjuk nekem sem szimpatikus, de a driverfrissítés legalább tiltható. (Csak a SmartGesture-t ne kéne mindig újrahúzni...)
MaCS
-
bandigyerek
senior tag
válasz
consono #5265 üzenetére
Az lehet. De konkrétan az volt a probléma, hogy sleep módban zabál a gép. (Az enyém is) A Hibernálás megoldja a problémát, és én szeretem ott folytatni a dolgaimat ahol abbahagytam. Erre a Sleep, vagy a Hibernálás a jó. A Sleep sokat eszik. Marad a Hibernálás, SSD ide, vagy oda.
-
consono
nagyúr
válasz
bandigyerek #5260 üzenetére
Hagyományos HDD-hez, hogy gyorsabb legyen a rendszerindítás. Nem véletlenül van kikapcsolva gyárilag minden SSD-vel szerelt gépen - legalább is amikkel találkoztam, így volt.
zsola32: én ezekből egyikkel sem találkoztam, nálam teljesen bevállt a Win10 T100 Chi-n. Se driver probléma nem volt, se feltűnő akksi gyengeség.
-
zsola32
őstag
válasz
MaCS_70 #5263 üzenetére
akksi idő sokkal gyengébb
bizonyos oldalak egyik napról a másikra nem működnek rendesen
frissítések kezelése
stbaz a bibi, hogy nem nagyon tudom, hogy álljak neki.
(ezen kívül van néhány sz.gépem, ott minden világos) ezen nem tudom hol win aktíválós kódja, hogy indítom el a rejtett partícióról az installt, stb -
CyberPunk666
senior tag
Mi lenne, ha kerülő megoldások helyett megpróbálnátok megoldani a problémáját.
Reggel vettem le a töltőről (9 körül), azóta alvó módban van a gép, kicsit netezem rajta délben, most van 93%-on.
Ha egyáltalán nem használom, akkor ~10% / 24 óra körül merül alvó állapotban.
#kistrojak
Valami háttérben futó dolog lesz, meg nem kell repülő módba tenni, hanem mondjuk állítsd be, hogy alvás közben ne menjen rajta a wifi. (ha ez mégis fontos, akkor tényleg kell a repülő mód, és ilyenkor a kapcsold ki sem megoldás ugye). -
zsola32
őstag
sziasztok
adott egy asus t100-as modell, már lassan 2ésfél éves.
feltettem rá a win10-et, a 8.1-et frissítette fel akkoriban.
mivel mostanában egyre jobban tele van a hócipőm a win10 rendszerrel, vissza szeretnék állni a 8.1-re.ebben kérném a Ti segítségeteket.
le tudnátok írni részeletesen, hogy mit kell tennem, hogy a használhassam újra a régi rendszeremet?köszi
-
consono
nagyúr
válasz
bandigyerek #5254 üzenetére
Meg a programok elindításával, fileok betöltésével, stb... A hibernálást meg nem igazán SSD-re találták ki.
-
kistrojak
csendes tag
Sziasztok
Őrületbe kerget a gépem. Alvó állapotban 0%-ra képes lemeríteni magát, pedig a legalacsonyabb akku értéket is 20%-ra állítottam. Úgy érzem ez hamar hazavágja az akkut, és éjszakánként áramtalanítva van a helység, mindig gondolnom kell arra hogy repülő módba tegyem, mert így túléli az éjszakát. Olvasgattam itt fórumon, de nemigazán találtam megoldást erre a problémára. Van esetleg valakinek ötlete, megoldása?
Előre is köszönöm!
-
Vindex
tag
Van egy ilyen tabim és az a nyűgöm vele, hogy alvó módból nem akar életre kelni. Ezt nem állandóan csinálja hanem "ötletszerüen". Van úgy, hogy napokig nem jön elő, de van olyan is, hogy naponta többször is. Elküldtem a szervizbe, de még nincs fejlemény. Azért kérdem ezt, hogy legyen valami mondandóm, ha érdeklődnek telefonon nálam ez ügyben és adjak valami ötletet.
-
margithid
veterán
válasz
bandigyerek #5247 üzenetére
Egyébként ettől a bios frissítéstől mit lehet várni?Az üzemidő nőni fog például?
-
margithid
veterán
Bios-t hogy kell frissíteni? Letöltöttem a elgújabbat, de nem találom a winflash progit amivel elvileg lehetne.
-
dozo76
csendes tag
Hello. Camera sensor MT9M114 problema az eszközkezelöbe. A kameránal a led világit. Ha valaki tudna segiteni azt köszönöm.
-
CyberPunk666
senior tag
Hangerősállító ikonon jobb gomb, playback devices (lejátszóeszközök), ot pedig átállítod az éppen alapértelmezettet másra.
Esetleg ezt külön a programban is lehet állítani sokszor, ha mondjuk médialejátszót használsz, akkor abban is biztosan van egy ilyen opció. vlc vagy mpc esetén a jobb gombos menüben van.
-
Csabcy
tag
Sziasztok!
Valahogy win 8.1 alatt meglehet oldani, hogy ha külső monitorra rakom, akkor ne a hdmi-n tolja a hangot, hanem a gép hangszórója, vagy a fülhallgató szóljon, sajnos nekem nem sikerült.
Köszi:
Csaba
-
Cyrus
tag
válasz
bandigyerek #5229 üzenetére
Ket gameplay felvevő progi. Az egyik a D3D, a másik a Lite Cam. Mindkettőt a hivatalos oldalról töltöttem le.
-
margithid
veterán
Az áruházban látom hogy van csomó frissítésem, szám szerint 27, de kb mind áll és nem történik semmi.
Másnál is van iylesmi? -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5231 üzenetére
Az aktív wifi, vagy zene persze, hogy leszívja.
Vagy repülő módba kell tenni, vagy úgy beállítani, hogy alva ne menjen.Nem egyszerűbb, ez elég objektív tény.
Maximum ezt szoktad meg és ragaszkodsz, ez is egy érv és szubjektív. -
bandigyerek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5230 üzenetére
Nekem így egyszerűbb. Ha abbahagyok valamit (zene megy, plusz Word, vagy net, vagy mittomén), és altatom, másnapra döglött. Hibernálásnál nincs ilyen. Nekem egyszerűbb.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5225 üzenetére
Nem tudom mennyi időre teszitek félre, de altatva napokig bírja. (ha a hálózat kikapcsolását engedélyezed, vagy repülő módba teszed).
Amiről most írok az elseje óta megy egyhuzamban, sleep módban pihen, a polcon és reggel meg este híreket olvasok az ágyban.
Még van 15%.
Egy kikapcsolás+bekapcsolás elvisz vagy fél napnyi sleep fogyasztást, ha nem többet.
-
bandigyerek
senior tag
Mit volt a két "próbaverzió"? A BIOS-ban a -BOOT- részben nézd meg, hogy mi az aktív: "Windows boot manager", vagy a "disabled" (bár, ha nem indul a win, mindegy), vagy van-e egyáltalán valami. Esetleg próbáld bekapcsolás után közvetlen nyomkodni az F9-et, hátha bejön a helyreállító menü. Egyelőre úgy néz ki valami belepiszkált az MBR szektorodba, azért kérdeztem, hogy mit telepítettél.
(Lélekben készülj egy Windows újratelepítésre.)
-
Cyrus
tag
Sziasztok!
T100-nál az alábbi problémám adódott. Hirtelen kilépett a Win10-ből, újraindult, és a BOIS jött be. Hiába lépek ki a BIOS-ból, újraindul, és ismét a BIOS-ba lép be.
Előzmények, ha fontosak egyáltalán. Telepítettem 2 próbaverziót meg a BSplayer legújabb verziójat, és az egyik után kiírta, hogy valamilyen problémát észlelt a hang kodeknél, látogassam majd meg a webhelyet. Nem tudom, milyen gond lehet, mert eddig évek óta nem volt gond. Az érdekes volt azonban, hogy a BSplayernél kiírta, hogy nem biztonságos webhely, de én mégis beléptem, mert eddig is az volt a gépemen, és azért nem egy ismeretlen szoftver.
Szóval jó röviden ennyi, nem tudom, hogy kell-e még valami infó ahhoz, hogy tudjon valaki segíteni...
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
bandigyerek #5225 üzenetére
Ez jogos. Ott a pont
-
jurerika
újonc
Asus T100 készülékem képernyője nem fordul vissza, álló helyzetben rögzült. Mi a teendő?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
LordRajZoL #5224 üzenetére
Szeretem én is ott folytatni, ahol abbahagytam.
-
Pori12
tag
8.1 alatt van nektek "hibernálás" lehetőség?
-
válasz
bandigyerek #5218 üzenetére
Csak amennyit a kereső kidob...
MaCS
Bocs, előbb írtam, mint olvastam...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandigyerek #5218 üzenetére
Kereső...
-
bandigyerek
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5217 üzenetére
Az 52xx hsz. közül pontosan mennyit is olvassanak vissza? 2-t? 200-at? Vagy 2000-et?
-
CyberPunk666
senior tag
Korábban ebben a topicban leírtam, hogy pontosan miket kell felrakni.
Keressetek vissza. Így hónapokkal a win10 kijövetele után feltételezhetitek, hogy nem ti vagytok az elsők, akik szembesülnek ezzel.
-
pjheni
újonc
válasz
bandigyerek #5212 üzenetére
Igen, működik, mint egy laptop, egérrel
Az eszközkezelőben ismeretlennek látja az Intel atom processzor I2C vezérlőt
Ha ez valakinek mond valamit (nekem nem sokat)
-
pjheni
újonc
Sziasztok!
Van egy ilyen Asus T100-t gépem. Még ősszel telepítettem rá a win 10-et, minden probléma nélkül működött.
Pár napja nagyonn lassult, így arra jutottam, újratelepítem, azaz a helyreállítást végzem, minden személyes adat törlésével.
Ezután feladott javítás, vagy visszalépés, vagy kikapcsolás opciót.
Javítás után azzal szembesültem, hogy sem az érintőképernyő, sem a tuchpad nem működik. (de amikor feladta a visszalépés, javítás opciót, akkor még működik, mert újra megismételtem, és újra ugyanaz a helyzet. Ebből gondolom, hogy szoftveres gond lehet.
Tudnátok nekem tanácsot adni, hol lehet a hiba, esetleg a javításban lépésről lépésre segíteni?
Nem vagyok nagy szakértő, de ha elmondják, meg tudom csinálniElőre is köszönök minden segítséget!
-
válasz
petymeg #5207 üzenetére
Lehet. Töltsd le a megfelelő win10 verziót pendrive-ra, telepítsd felül a win 8.1-et onnan. Így biztos menni fog. Ha tiszta win10-et szeretnél, akkor hagyd menni egy ideig, míg beregisztrálja a gépet a microsoft-nál és telepítsd újra a win10-et totál letisztított gépre, akkor már ismeri és nem fog kérni semmit a telepítéskor.
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Valaki frissítette már 10-re? Lehet egyáltalán? Én akárhányszor indítanám, azt írja, h nem elérhető.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
ImpersonatoR #5205 üzenetére
Ha rá van dugva töltőre akkor igen
-
Ha leállítással a windows bol kikapcsolom a gépet akkor ha kikapcsolt akkor az oldalán fent a bekapcsoló, gomb mellett még égnie kell a fehér kis lednek vagy akkor az azt jelenti hogy mégsem kapcsolt ki teljesen?
-
zsola32
őstag
sziasztok
jól látom hogy az áruházból a "plants vs zombies" játékot nem lehet megvenni?
xbox 360-on megvan, jó lett volna a gyerekeknek egy "érintő képernyős" verzió. -
miklos2
csendes tag
Nekem is jól működik a T100 már 26 hónapja. Napi használatban 1-2 óra böngészés, Office, Skype...
Az akkut 4%-100% ciklusokban használom, a Battery Bar most 9:50 üzemidőt jósol, kezdetben volt 11:30 is.
A Windows gombot nem nyomkodom, mert írtátok, hogy baj lehet belőle. A vírusirtást a Defenderre bízom, a böngésző is a Microsoft IE meg Edge. 23 hónapos korában tettem rá a Win 10-et Upgrade módszerrel, simán ment, de 2 óráig eltartott. Kék halál csak akkor van, ha a Skype-on bekapcsolom a kamerát, a Win 8.1 alatt máskor is előfordult. Azóta már nincs mit takarítani Ccleanerrel és a Spyhunterrel sem.Azt se tudom, mi az a SOC driver, és a Win10 frissítések sem okoztak semmit eddig. -
válasz
bandigyerek #5200 üzenetére
Az automatikus driverfrissítést azért W10 alatt is ki lehet kapcsolni -- nem kevés bosszúság után jöttem rá, miután az asztali gépemen a W10 mindig rám erőltetett egy olyan Nvidia drivert, ami konkrétan nem volt jó a VGA-kártyámhoz.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- Apple iPhone 17 - alap
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Homokféreggel is pózolhatna a OnePlus 15
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Latitude 9420 27% 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Apple MacBook Air M1 Chip Laptop (8/256 GB), Szép Állapotban, Magyar Billentyűzettel, Dobozzal
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 7 165U 32GB 256GB NVMe IR kam gar
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3490
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest