Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eltomi
tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem: betörött a kis T100-asom kijelzője, viszont a gyári javítás 50000.
Nem tudjátok, hogy esteleg tudnék-e valahonnan bontott alkatrészt/jó kijelzőjű, de hibás gépet venni? 
-
vendingo
veterán
Van egy kis gondom.
Bekapcsoláskor írja a gép, hogy új fontos rendszerfrissítések állnak rendelkezésre, telepítsem őket a gépházból.
A gond az, hogy a gépházban az updet-re rákattintva lefagy az ablak, és csak homokórázik, be se lehet zárni.
Kérdés: Lehet máshonnan is telepíteni a frissítéseket? -
Torry
addikt
Noh igen, de nekem a win 8.1-t akarja visszatenni, amit friss telepítésként rátettem.
Közben utána olvastam, és 64gb-os verzió esetén a 8gb-os recovery partició nem különálló egységként szerepel, így azt nem fogom tudni visszatenni.
Lényegtelen, a windows10-re úgy is váltani kell. az meg másfél hónap.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Azt nem tudjátok, hogyan tudnám visszatenni a gyári windows 8-at úgy, hogy már feltettem friss 8.1-t?
Eladnám és szeretném full gyárira visszaállítani, majd alakít rajta aki megveszi.Köszi!
-
gghrtz
őstag
Nekem ez a T100 Chi egyebkent nagyon tetszik, kar, hogy drága lesz.
Pedig ezek olyan ujitasok a T100 szeriaban amik nagyon kellettek. Leginkább a szebb kivitel, és a FHD kijelző ami bejön. Mindenesetre azert nem szomorkodom, mert vegulis van egy jo gépem így is. 
-
axioma
veterán
Ize, a nevem "kaptam", igaz nem itt hanem me'g egy jatekban, matekossagomon kivul semmi celzatossag nincs benne...
Es koszi a felvilagositast, igy mar ertem. Az vilagos volt, hogy nem lesz tobbe sorszamugras, de az nem, hogy a regin is lehet maradni ha a "virtualisan w11" kijon. Magyarul sorszamon belul lesz toredezett, sokkal jobb... -
sanyci
senior tag
Háát, pedig ez nem egy axióma.
1 éven belül áttérhetsz ingyen W10-re, ami ingyenes marad. örökre.
Azonban a W11-ért majd fizetni kell, de a W11-et is W10-nek fogják hívni, meg a W12 is...
Kb. úgy kell érteni, hogy a W10 biztonsági frissítései ingyenesek lesznek, de az új funkciókért (mondjuk a W10 elektromos-autó op.rendszer online szinkronjáért) fizetni kell majd... -
axioma
veterán
válasz
flegga92
üzenetére
Koszonom, hogy leirtad, de bocs, ebbol pont azt nem ertem, ami erdekelt volna. Egyszer azt irod, ingyen, de csak ha (mostantol?) 1 even belul megteszem hogy valtok (vagy: a valtastol szamitott 1 even belul megerositem?); utana azt irod, hogy "csak" 5-6e nem pedig 25-30, ami olcsobb de nem ingyen; raadasul csak a nem oem a mienk meg nyilvan az.
Nekem egyebkent vszinu ez a keszulek marad 8.1, tehat erinteni nemigen erint, az elodje eeepc901 is xp-vel bucsuzott 1 eve... -
flegga92
senior tag
Rosszul érted. Most, ha átmész win 10 re akkor azt korlátlan módon megkapod ingyen és bérmentve életed végéig de ezt 1 éven belül meg kell tenned, kapod a biztonsági frissítéseket, ami "sosem veszik el"
A win 10 utáni rendszereket HA szeretnéd majd megveheted, de csak egy kisebb összeget (5-6e) kell kifizetned, nem kell megvenned teljes áron mint eddig. (tudom, hogy eddig is volt ilyenre lehetőség de korlátozott ideig)
És ez főleg azoknak kedvez aki nem OEM liszenszt használt, mert csak jobb kicsengetni 5-6e Ft ot mint 25-30 at minden rendszerért. Természetesen kell hozzá egy eredeti, korábbi windows, nem úgy megy, hogy lekalózkodom majd a 10 et és 5e-ért majd hivatalossá teszem.
-
axioma
veterán
Nem ertem.
Ha most upgrade-elek, akkor eldonthetem 1 ev mulva (addig ingyen van), hogy
- vagy visszaterek a 8.1-re (ez remelem ingyen, ha mar azom van es korlatlan)
- vagy utana fizetek minden frissitesert, amik talan nem evente vannak, de megiscsak rendszeres fizetes lesz, amit ha elmulasztok, akkor a w10-et se hasznalhatom (de mar a 8.1-emet sem)
Jol ertem?
Ha jol ertem, akkor nem az van, hogy a korlatlanul ingyenes helyett 1+epszilon evre kaphatok w10-et, es utana csak penzert kapom?
Nekem tok mind1, hogy hogyan hivjak, ha fizetni kell erte, upgrade utan, csak a megtartasert is, akkor tok mind1 hogy ezt evfordulohoz kotik, vagy uj release-hez, ugyanugy egy meglevo hasznalati jog helyett egy mas lejaratut kapok, tehat ez nemtrivialis dontes (akkor sem, ha a w10 jobb mint a 8.1) -
Fkris
őstag
Igen, nincs idoszaki dij.1 eved van donteni, hogy kell e a w10 vagy sem, csak utana kell fizetni az esetleges update ert.
-
B.i.L
senior tag
Köszönöm szépen,de félre ertesz
,mondom is,hogy miért.Van laptop,azon LEGÁLIS WIN7,külön partición,amiről gyári visszaállítást tudok csinálni,ami szűz Win7-et erdményez.
Sajnos a a HDD-megsérült,ki kellett cserélni(120_ssd),de az MS-nem engedi,hogy a Win7-et letöltsem és az OEM kulcsot,ami a laptop alján van aktiváljam.Ezért berágtam és ment rá valami w8....
2 hétig próbálkoztam a legális w7-beszerzésével topikolva,aztán bedagadt a fejem
Azaz van legális OEM kulcsom. -
-
B.i.L
senior tag
Azt el is felejtettem mondani,hogy Win10 ikon már felajánlotta a regsztrációt,ha kész a végleges W10 frissíthetek.Kérdés,hogy mennyi bughalmazt kell elviselnem

Eddig a W10 gyatra volt,persze nem a végleges. -
Köszi a véleményeket, még meggondolom!

-
Patens
csendes tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Gond még nem volt vele (kopp, kopp), de
- a dokkolóhoz csatlakozó bemenetnél (tehát az alján) néha recseg, ropog. Nekem pl. legalább 1 hónapba telt, míg bejáratta magát a dokkolóval (most már pikk-pakk csatlakozik rá és le róla)
- mivel tavaly decemberben vettem, ezért most újdonságként hatott, hogy baromira bemelegszik a hátulja, a jobb alsó sarokban. Tablet módban zavaró lehet (már-már süti az ujjamat, ahogy fogom). Nem tudom, hogy ez hogy van a fém típusnál.
- és ami jelentéktelen probléma: könnyen koszolódik (de ez legyen a legnagyobb baj) -
Igaz, 95k-tól be lehet szerezni.

De asszem' inkább aprós üzlet lesz belőle...Aki műanyag burkolatút használ, annak voltak már gondjai belőle?
Persze B.i.L-en kívül... -
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Éppen a töltőért nyúltam jobbal(jobbos vagyok,de nem politikailag)ballal meg fogtam a tetején és picike reccsenés,végigfutott a kijelző aljáig - fekvő módba^.Amúgy a kép béna,és nem látszik külsérelmi nyom,azaz nem szilánkos,hanem 1 pontból indul a pókháló.Ennyit bírt.Megy gariba(rá kérdezek elötte),s ha nem,akkor megy ismerős megcsinálja.Volt már valaki,leveleztünk is,de jobbnak látom,hogy felveszem vele is a kapcsolatot és megcsinálják neki is.Így kettőt kell rendelni kijelzőből...
-
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Nem,csak átlagon felüli

-
Patens
csendes tag
Köszi, részsiker.
A gépházban továbbra sem tudom behozni az adatokat, részletes leírást, a frissítések állapotát, viszont bekapcsolásnál már nem fogad a kezdőképernyő azzal, hogy "fontos Windows frissítések elérhetők, kérjük telepítse a Gépházban". Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire jelenti azt, hogy fent vannak a legfrissebbek, de ez van.Más:
szokta valaki Sony Bravia TV-n használni a T100-at? Az én EX640-em nem igazán tudja jól megjeleníteni a T100 képét,
a) vagy összehúzza középre, és nem max. felbontáson adja be, vagy
b) 1080-ban teljesen "kilóg" a TV képernyőjéből. Pl. nem látom a tálca sarkait.Philips TV-n jól megy, ott mondjuk 720p a maximum, de szerintem többen közületek gond nélkül használják 1080-as TV-n. Szóval, van olyan, aki Sony-n használja FullHD-ben?
-
Patens
csendes tag
Helló!
Nem kimondottan t100 téma (viszont nála jött elő ez a probléma), de tudtok olyan megoldást, amivel a Windows frissítéseket nem a Gépházból kell telepíteni? Történt ugyanis, hogy, ha megnézném a frissítéseket, akkor csak folyamatos töltés animációt látok, nem hozza be az adatokat, így azt sem tudom, hogy frissít-e automatikusan és ha igen, akkor miket tett fel. -
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
MegintcsakKÖSZ

Leginkább menteni szeretném,hogy a későbbiekben meglegyen,és ne akkor kelljen vele macizni^
-
B.i.L
senior tag
Na,fejlemények:beázás miatt nem töltött,bekapcsolni nem lehetett.Gondoltam okosba áttoljuk a Garis részhez,lett is volna segítség,de mivel esküvőm volt-hanyagoltam.Kb 1 hónap után rátoltam a hálózatira,és csodák-csodájára" felvette a töltést és el is indult a rendszer.
Tapasztalat használatkor:a túlzott lemerülés elhasználhatta a cellákat az aksiban,a rendszer nem sérült,bár vannak minimális anomáliák,de elhanyagolható mértékben.Mintha gyorsabban merülne.
T100 64+500.
Más:nem emlékszem,de ha valaki segítene : a Win_részt szeretném lementeni,amiről újrateszi magát a rendszer,illetve "all backup" vagy hogyishivják,nem találom mit is kellene,ha lenne leírás,meg köszönném. -
Fkris
őstag
Az az erzesem, hogy miota vettek mint a cukrot atalltak meginkabb mennyisegi termelesre...
Ez nagyon sajnaltos dolog. -
kazy76
aktív tag
válasz
The Exiled
üzenetére
Aztán én is utána kérdeztem egy szervizes havernál. A beépített tároló miatt nem megy.
-
The Exiled
tag
Suli miatt bepróálkoztam rajta egy ubuntuval, de halott ügy volt. Mivel nem mertem letarolni a beépített tárhelyet, a 64gb-os sd kártyára akartam ráerőszakolni, félúton elkezdett I/O hibákat dobálni a 3-4 kísrélet meg live rendszeres szarakodás után feladtam. Bár még mindig tervezek valahogy rá egy svájci bicska rendszert win10+ubuntu+androiddal ^^"
-
rollaz
tag
válasz
Kovács Zoli
üzenetére
Köszi, így fogok tenni.
-
rollaz
tag
válasz
Kovács Zoli
üzenetére
Köszi a gyors reagálást!
A gép megy, éppen csak a win nem áll fel. Dokkolva és dokkoló nélkül sem történik semmi. Előbbi esetben felpörög a HDD, bekapcsol a háttérvilágítás, de ezeken a dolgokon kívül semmi. Öröm ez. -
kazy76
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Tudom és úgy csinálom de nem megy
-
rollaz
tag
válasz
Kovács Zoli
üzenetére
Nem, narancssárgán, majd kb. 5 óra után fehérre váltott. Ekkor bátorkodtam bekapcsolni (4 mp-ig nyomva tartom a gombot), de a háttérvilágítás elindulásán kívül nem történik semmi. Bár így legalább kiszúrtam két döglött pixelt. Ez is valami.

-
rollaz
tag
Sziasztok!
Nem olvastam végig a fórumot, ezért előre elnézést kérek.
Ma vettem egy T100TAM 64GB + 500 GB modellt a Laptopszalontól.
Az előírásnak megfelelően töltöttem, majd amikor fehérre váltott a led, akkor a bekapcsoltam. Semmi sem történt azóta, nem áll fel a rendszer. Gyanítom, hogy nem normális ez így. Van erre valami gyors megoldás vagy vigyem vissza holnap reggel?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
kazy76
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Én beállítom a biost úgy ahogy kell de nem bírom bootolásra bírni usb-röl.
-
kazy76
aktív tag
Valaki próbált már más oprendszert felrakni?
-
bounty123
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Normál kapacitív tollra reagál, mint pl. ez
-
Darko_addict
őstag
Én csak olvastam a Windows-os topikban, és teljesen józannak tűnt.
Hiába Plug-and-Play a legtöbb HDD már, nekem volt egy rossz élményem vele, fél délutánom kárba ment a másolgatással, ezért ha így, ha úgy, de én spec. mindig leválasztanám.Más:
A kis gépünk nem reagál semmiféle ceruzára?Olyan tompán kopogós a képernyő, minta nem üvegből lenne. (?) Az viszont biztos, hogy nem olyan jó, mint a Gorilla Glass 3/4, azon van valami vékony kosztaszító réteg, ami miatt mattul maszatolódik, és sokkal kevésbé zavaró. Ez 10 perc után úgy néz ki, mintha hetek óta nem takarítottam volna.

Az anyagösszetétel tényleg szegényes, nem is igazán esik jól kézben tartani, a hátulja is könnyen zsírosodik. Valaki panaszkodott a hangjára, de jetAudioval elég jó kis zajt lehet kicsiholni belőle egyedi EQ-val. Azt gondoltam volna, hogy a relatíve alacsony felbontás miatt "gagyi" lesz, de meglepően tetszik a kijelző. Továbbá a hardveres specifikáció sem volt meggyőző, de használat közben nincs okom panaszra. Billentyűre is mondták, hogy kicsi és kényelmetlen, de picit visszafogva a sebességet és nagyobb hangsúlyt fektetve a "célzásra" megszokható, ezt sem látom olyan nagy gondnak, mint bármelyik cikkben lehozták.Ha hosszú távra vettem volna, nem ezt választottam volna, de arra a három-négy hónapra, ameddig kell, szerintem jóbarátok leszünk.

-
Torry
addikt
válasz
Darko_addict
üzenetére
"mindig, amikor levennéd a dokkolóról a kijelzőt, le kell csatlakoztatni a HDD-t."
Itt mire is gondolsz pontosan? Soha nem csatlakoztattam még le, mindig csak leveszem. Semmilyen file hibát nem csinált eddig, fél éve pedig már megvan a cucc.
-
Darko_addict
őstag
Az, amelyikre rá van írva.

Van 32GB, 32GB + 500GB, 64GB és 64GB + 500GB, amik jelenleg futnak. Modellszámban pedig T100 (legrégebbi), T100TA (újabb, erősebb procis) és T100TAM, aminek már fémből van a tablet része.
Ami engem lebeszélt a HDD-ről, hogy csak dokkolt állapotban használható és mindig, amikor levennéd a dokkolóról a kijelzőt, le kell csatlakoztatni a HDD-t. -
keyol
aktív tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
És amúgy mennyire erős a gép?gondolok itt arra,hogy a brutál grafikai játékokat leszámítva szépen gyorsan fut?Full hd videok,stb
-
gg72
veterán
Mit aktiválni és mit újratalapíteni?

Nálam sem reagált az érintésre és ugyanezt írta ki a windows. Aztán feltelepült egy csomó rendszerfrissítés és utána jó lett. Azóta újra előfordult néhányszor, hogy bekapcsoláskor nem reagál, ilyenkor a bekapcsológomb hosszan nyomva tartásával kikapcsolom a tabletet, majd újra bekapcsolom és ilyenkor már jó szokott lenni. -
o_tom
aktív tag
Sziasztok
Egy jóbarátom, vett egy T100 tabletet nagyon alacsony áron. Hibásként árulták - nem működik az érintőkijelzője. Viszont ezt találtam:
Ezt azért írja, mert tényleg döglött a kiejlző, vagy csak le van tiltva a touchscreen?
-
keyol
aktív tag
Sziasztok
Tervezek egy ilyen gépet venni,de van egy pár fajtája ahogy nézem.Ami lényeges,hogy legyen tárhely benne...azt hiszem van olyan amiben 500 gb hely van..Melyiket ajánljátok?
-
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Sorry'

-
bounty123
őstag
válasz
Darko_addict
üzenetére
File/mappa megosztást kell beállítani, mint bármely 2PC lan kapcsolata esetén. Van ez a csodálatos otthoni csoport megosztási lehetőség pl. http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows7/help/videos/sharing-files-with-homegroup Simán munkacsoporton belül is meg lehet osztani.
Én mondjuk egyszerűen dropboxot (~gdrive, onedrive) használok, így egyszerűen annak a mappájába dobálom be a cuccokat ami aztán felmásolódik minden gépemre ahova akarom.
-
Darko_addict
őstag
Az csak fényerő le (párja a fényerő fel).
Közben utánaolvastam és elvileg nem lehet gyárilag. Mókolással megoldható, de akkor sosem megy aludni magától, csak a képernyő lesz kikapcsolva, így nagyobb a fogyasztása nyugalmi állapotban.
Ezek után pihentetni csak Alvás paranccsal vagy kikapcsolva lehet. Hát nemt'om mennyivel lehet nagyobb a fogyasztása. -
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
"Fn" + "F5" ? Laposon megy,de mivel most a T100 aaaaszik',ezért nem tudom kipróbálni.
-
sanyci
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Ha van otthon routered, akkor otthoni hálózaton tudsz kapcsolódni...
-
Darko_addict
őstag
Ma vettem egy használtat helybeli eladótól. TA verzió, 64+64GB-os. Néztem a papírjait, az eredetileg vásárolt darabnak az alaplapja halt meg, aztán küldtek egy újat. Hihetetlen, hogy még az újtól is kell tartani. Eddig alapvetően szerencsés vagyok, mert habár nagyon sok elektronikai cuccot használok, sosem kellett szervizbe küldjek semmit. Kivéve egy áramcsapott XBOX-ot...

Asztali PC Windows-ról hogy tudom elérni a fájlrendszerét? Szeretnék tölteni rá cuccokat. Androidjaim voltak, ezt is rákötöttem USB-vel, aztán vártam, hogy történjen valami, majd leesett... LOL.
-
B.i.L
senior tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
lehet jobban járok egy garanciális, de használttal,biztos!
Nekem a laposom volt gari cserén,de az összes boltban,itt pesten csak egy darab volt raktáron,az is kiállított példány.Ha 500-an megtapogatták,lehet keveset mondok.Már lassan 5 éve nyúzom.Biztos emlékeztek
B N970....NoProblem.
Most a T100-as nem tölt,bekapcsolni lehetetlen,megy gariba...ennyi,aztán jóárasítjuk. -
Wolfi88
csendes tag
Köszia gyors válaszzt.
Pár hszben olvastam, hogy 10%os töltöttség mellet hasztnálhatatlanul belassul tapasztalatok ti is ilyet? -
gghrtz
őstag
.
-
Wolfi88
csendes tag
Sziasztok tablet vásárlás elött állok két tipus merült fel.
Egy Samsung galaxy tab s 8.4 és egy ilyen Asus transformer book t100 Tam 64gb
os változat sima billenytűzettel a jelenlegi keret nem teszi lehetővé
a 500gb dokkolót.
Az lenne kérdés, hogy az androidos samu helyett ajánlanátok-e ezt az asust.
Illetve utólag az asus tól lehete utólag olyan dokot venni amiben van 500gb tárhely? -
sephirot
tag
válasz
Darko_addict
üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, de mintha olyan 40 GB szabad helyem lett volna a 64-ből amikor használatba vettem. A 64GB-os emmc-ből van leválasztva a recovery is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - MAGYAR - 42 Ciklus - 98% akku - 1,5 év gari
- MacBook Pro 16" M3 MAX 48GB 1TB 100% akku Silver
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12800HX RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ASUS ROG Strix SCAR 17 prémium gamer laptop, Ryzen 9 5900HX, RTX 3080, karcmentes állapotban
- MacBook Air M4 13" 16/256GB 2028.07.24. iSTYLE jótállás 21 töltés
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 AMD - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Vagy esetleg itt jobb a helyzet?
Nem tudjátok, hogy esteleg tudnék-e valahonnan bontott alkatrészt/jó kijelzőjű, de hibás gépet venni? 
meg az uj M szerias moka az inteltol, mindezt max 130ert.
,mondom is,hogy miért.Van laptop,azon LEGÁLIS WIN7,külön partición,amiről gyári visszaállítást tudok csinálni,ami szűz Win7-et erdményez.

A gépházban továbbra sem tudom behozni az adatokat, részletes leírást, a frissítések állapotát, viszont bekapcsolásnál már nem fogad a kezdőképernyő azzal, hogy "fontos Windows frissítések elérhetők, kérjük telepítse a Gépházban". Mondjuk nem tudom, hogy ez mennyire jelenti azt, hogy fent vannak a legfrissebbek, de ez van.