- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
GazVezír
tag
válasz
The Exiled #2065 üzenetére
Ha zavar, akkor Asztal - Grafikus tulajdonságok - Energiaellátás alatt kapcsold ki az energiatakarékossági technológiát. Persze ilyenkor a valamivel alacsonyabb akkuidővel nyilván számolni kell.
gghrtz: az akció előtt is baráti árcédula lógott a gépen, az eddig bizonytalanok most pedig esélyes, hogy a pénztárcájukba nyúlnak, ha eddig nem tették.
Blyan: a gépet kézhez kapva nálam alapból nem volt telepítve az Asus Live Update. Miután felraktam, a szoftver talált még egy frissítést, ami elkerülte a figyelmem. Azóta lekopogjam, nem ért kellemetlen meglepetés. Ezzel párhuzamosan újratelepítettem az Asus oldaláról az Intel drivereit, mert az alvással is akadtak gondok. Az újratelepítés után emögé is mehetett a pipa.
-
Blyan
félisten
Ma többszor csinálta, hogy nem akart magahoz térni sleep-ből. Csak az erőltetett kikapcsolás segített.
-
gghrtz
őstag
Mediamartkban még ma van pünkösdi akció webshopos rendelés esetén, és így 108,000 a 64GB-os Asus T100!!!!!!!! MÉG MA ÉL AZ AKCIÓ!
-
-
Eltomi
tag
válasz
pushalias #2089 üzenetére
Helyzetfüggő. Általánosságban laptopként használom, hisz az volt az egyik fontos szempont, hogy laptop legyen, de elférjen az oldaltáskámban is és ne essen le a padokról az egyetemen. Ha viszont utazom és nincs asztal, vagy épp királyi egyedüllétemet töltöm egy helyiségben (WC), akkor tabletként használom, illetve akkor is, ha olyan játékot játszom, amihez gyro szenzor kell. Tehát vegyes.
-
pushalias
addikt
Érdekelne a ti tapasztalatotok.
Amikor megvettem, pár napig szinte csak tabletként használtam, nyilván az újdonság varázsa. De aztán felülkerekedett a nagyon sok éves rutin és elkezdtem szinte csak laptopként használni. Aztán egyszer csak megint elkezdtem tabletként használni, az utóbbi napokban szinte nem is dugtam rá a dokkolót.
Nálatok hogy megy ez?
-
gghrtz
őstag
[link]
Én majd valami hasonlót szeretnék, amibe külön is beletudom rakni a billentyűzetet és a tabletet. Ebay-en láttam még egy más fajtát, de sajna már nem találom -
Amit kinéztél, azzal az a baj, mégha bele is férne, hogy a jobb oldalon a kivágás felül van, a T100-nál meg alul kéne. Felül a bekapcsoló gomb kivágása, még elmegy, de a túloldalon felesleges, a bal oldal nem látszik, de ott esélyes, hogy nincs kivágás, ahol neked kéne. Hangszóró kivágás szintén nincs.
Többen ezt használjuk (http://www.amazon.com/IVSO-Smart-10-1-inch-Tablet-Function/dp/B00HFT7H8C) ami jó. Kivenni könnyű belőle, csak tudni kell honnan kell kezdeni. 1 hátránya van, hogy a memóriakártya kiesik esélyesen a levételkor. Erre 2 megoldás van, vagy alvó állapotban veszed ki a tokból, vagy egy átlátszó szalaggal leragasztod a kártyát. Ez nekem bevált és észre sem lehet venni szinte, ha tokon kívül van, a tok meg takarja, ha benne van. Ez egyébként nem a tok hibája, mert minden ilyen toknál kiesne, sajnos rosszul találták ki a helyét és a ki-be módszerét a kártyának. Olyan merev tokot, ahol itt is ki van vágva még nem találtam, mondjuk nem is cserélgetem a kártyát benne, így nem kell.
-
pushalias
addikt
válasz
Neil Watts #2081 üzenetére
Ilyenkor mindig izgat, mitől kompatibilis és mitől nem. Jó példa rá a VersaSleeveX, ami az ASUS-nál nem kompatibilis, az Amazonon viszont már minden 10"-eshez árulják, ráadásul olcsóbban.
-
Arween
senior tag
válasz
Neil Watts #2083 üzenetére
Nem veszek ilyen után gyártottat a padfon 2-nek ilyet vettem nagyon szép meg jó csak használni ne keljen..Nem tartotta meg az adott pozícióban a tabletet a hangszórónak nem volt normálisan kihagyva a tokan a helye, a ki be vétel nagyon macerás volt.Szóval hamar el is adtam
Itt azt nézem a kompatibilis társak is 10,1" colos kijelzővel bírnak,szóval ott stimmelnie kellene a billentyűzet részt még nézem
-
Arween
senior tag
válasz
Neil Watts #2081 üzenetére
igen ezt láttam ,de a t100-hoz meg nincs semmilyen tartójuk ,gondoltam hátha
-
-
Arween
senior tag
Teljesen véletlenül ez az asus tok nem lehet jó a T100-as modelre?Árban nagyon jó a mostani akcióban.
-
norbi1017
újonc
Sziasztok, tudtok mondani egy micro hdmi - hdmi kábelt? valahol néztem h elég sok fajta van és nemtudom melyiket kéne vennem
-
pushalias
addikt
válasz
Neil Watts #2074 üzenetére
Persze, hogy fogadja, de csak dokkolóval megy.
-
-
james88
tag
válasz
policecars #2072 üzenetére
Ez is egy megoldás, bár plusz kacat és plusz 18 ezer Ft. Ennyit már nekem nem ér meg a dokkoló. (mert csak a dokkoló miatt tetszett meg ez a gép, ha azt nem számolom akkor a 10"-os MemoPad a befutó 70 ezerét nálam)
-
policecars
csendes tag
válasz
james88 #2070 üzenetére
Vagy veszel valami ilyesmit: http://digistreet.hu/hirek/tp-link-m5350-dijnyertes-mobil-3g-wifi-router
Akinek gondot okoz a Google Hangoutokban megjelenő webcamhiba, annak javaslom egy virtuális webcam szoftver telepítését.
-
james88
tag
válasz
Mikulásbá #2068 üzenetére
Köszi a válaszokat, ezek nem jó hírek...
Arra gondoltam, hogy a világ végén is neteznék vele, viszont akkor csak úgy működne a dolog a hogy okos telóra rendelek netet és wifin továbbítom?
Lehet akkor az Asus MemoPad-ot fogom választani, pedig nagyon tetszett ennek a dokkolós, mini laptopos megoldása
-
gghrtz
őstag
Nekem dual simes telefon a mobil wifi hotspot, aminek 3000-es akkuja van.
-
james88
tag
Sziasztok,
Nem vagyok teljesen otthon a tablet témában, még soha sem volt ilyen eszközöm, de ez most felkeltette az érdeklődésemet.
Az érdekelne engem, hogy milyen mobil internetet lehet ehhez a kütyühöz kapni? Van benne SIM kártya foglalat, hogy a mobil telefonokhoz kapható feltöltős netet lehessen használni? vagy ilyen USB stick-es netet lehet rá szerezni mint a laptopokhoz?
Köszi előre is a helpet!
üdv,
James -
norbszt!
Kérlek a HardverAprón hírdesd meg, ugyanis a topikban szabályellenes.
Köszönöm!Üdv. core2
-
pushalias
addikt
No, egy ilyen de jó lenne hozzá, csak sajnos pont ezzel nem kompatibilis: ASUS Táblagép Dokkoló.
-
Arween
senior tag
Szerintem sem annyira gáz az anyaghasználat.Engem jobban zavar hogy a kijelzőt csak ekkora mértékben tudom dönteni ha dokkolva van
-
Blyan
félisten
-
GazVezír
tag
Nem biztos, de elképzelhető, hogy a grafikus beállításokban a kijelző energiatakarékosságának bekapcsolása okozza a jelenséget. Bocsánat a dupláért, kicsúsztam a szerkesztési időből.
-
GazVezír
tag
Nagyon érdekes jelenségre lettem a figyelmes a minap. Már egy ideje tapasztaltam, de azt hittem, hogy csak káprázik a szemem, mígnem ma egy olyan háttérbe futottam bele, ahol minden kétséget kizáróan látható volt a jelenség.
Többször észrevettem ugyanis, hogyha bizonyos mértékben megváltozik a képernyő tartalma, néhány másodpercig halvány villogást lehet tapasztalni. Próbáltam körbejárni a jelenséget, amihez készítettem egy olyan képet, ahol egyértelműen látható a villogás. Ami biztos, hogy a töltő csatlakoztatásakor teljes fényerő mellett nem jelentkezik, viszont töltő nélkül bármekkora fényerő mellett lehet látni.
Feltöltöttem a képet, hogy ti is megnézhessétek, nálatok jelentkezik-e a probléma. Ha letöltitek és rázoomoltok, akkor látható, legalábbis nálam. Olyan hatást kelt, mintha mozgókép lenne, ahol függőleges mozgásban vannak a vonalak néhány másodpercig. Hálás lennék a visszajelzésekért. Köszönöm.
Kép:
-
válasz
zsola32 #2055 üzenetére
Egyetértek. Szintén fél év, napi használat, mindenhova viszem magammal, de egy szem karc sincs rajta, nem kezdett el recsegni új helyeken stb. A kijelzőn mondjuk fólia van, de már gondolkodtam a leszedésén, csak a tok miatt van rajta, mivel rossz a konstrukciója (a fedőlapból hajtogatható tartó használatakor sajnos pont a belseje lesz a talpa, amire ragadhat olyan kosz, ami megkarcolja).
-
zsola32
őstag
a tesztben az anyagminőség rész, azért elég szubjektív szerintem.
már írtam korábban fél év rendszeres használat után, olyan a masina, mintha most hoztam volna el a boltból.
a tab rész tetejére egy karcot sem sikerült még rátennem....stb.szerintem messze a legjobb vétel mostanság.
-
lafaty80
addikt
Hajhó,
A nem +500GB-os billentyűzetbe is lehet extra hdd-t tenni vagy nem?
Köszönöm...
-
pushalias
addikt
A 32 GB az tényleg karcsú, és a 64 GB-os alig drágább.
Az egyetlen, ami kicsit olyan az a billentyűzet, abból talán egy fokkal jobb beleférhetett volna, de otthonra egy bármilyen drót nélküli billentyűzet erre megoldás. Reményeim szerint hamarosan én is veszek egy bluetooth-ost.
-
Fkris
őstag
Most tervezek egy ilyen vásárolni hugomnak, zömmel böngetne, sorozatot nézne, Office-t használna, és csetellne a kanapéból a barinőkkel.
Az anyagminőség tényleg olyan katasztrofális, mint amit a tesztben írnak, vagy azért jobb?
A tablet része szerintem többet lenne használva, mint dokkolva, de azért géplene is asztalnál, mert az asztali Core2Duo-s harcostól lehet megválnánk, ha ez beváltja a hozzá fűzött reményeket.Szummázva:Ezen az áron úgynéztem ez a legjobb ár-érték arányú cucc, de a kkopogós műanyagtól félek.
Meg vagytok elégedve a géppel?Köszi!
-
Maxtreme
addikt
A memória témára visszatérve, tudomásom szerint valamelyik Z3740 variáns maximum 2gb ramot kezel el.
Az Asusba nem tudom nem e az került. -
pushalias
addikt
válasz
Neil Watts #2036 üzenetére
A Ubuntut biztosan elviszi, mert az VirtualBoxszal is ment. A Server 2012 az kérdéses, mert ugye mit akarsz tőle. Visual Studio 2013 nem gond.
(#2039) gghrtz Az alap nem kérdéses, hogy elmegy, futtattam én már ezen Win7-et VirtuallBox alatt, az meg eszik annyit, mint a 2012 Server. A kérdés az, mire akarod használni azt a 2012 Servert.
-
válasz
Neil Watts #2044 üzenetére
10"-ban a T100 a verhetetlen ár-érték arányban(2 in 1+Win 8+Office 2013)
Ha elég,jó vétel.Már elég sok teszt van róla,érdemes nézegetni. -
-
Blyan
félisten
válasz
Neil Watts #2041 üzenetére
Fentebb mutattam az Asus X200MA-t, az 8Wattos procival, 4 giga RAM-mal, 1,2 kilóval és 11,6"-os átmérővel olyan 130-ból jön ki 64bites Win8-cal.
Annak is megvannak a maga hátrányai, pl 500gigás nem túl gyors HDD-je van, sajnálatosan kisebb aksis üzemideje is jócskán kevesebb.
-
gghrtz
őstag
Ubuntu server tuti elfut rajta
lesz majd 4GB RAM-os lenovo tablet, csak legyen aki megveszi annyiert.. (Vicc...)
-
-
Blyan
félisten
válasz
Neil Watts #2038 üzenetére
Alapvetően azt gondolom, hogy a 2 giga RAM lenne a szűk keresztmetszet, a proci még talán bírná is.
-
gghrtz
őstag
válasz
Neil Watts #2038 üzenetére
A win2012-re en is kivancsi lennek... 2GB RAM-mal..A wikipedian 512MB RAM-ot irnak, meg x64-es CPU-t.
-
-
Blyan
félisten
válasz
Neil Watts #2036 üzenetére
pushalias, itt az újabb challenge.
-
Amúgy valamelyik nap egy ilyen T100-ast tervezek venni (A 64+500GB-os modellt) s az lenne a kérdésem, hogy (főként memória és cpu tekintetében) mennyire lenne használható a gép Hyper-V-vel történő virtualizálásra (egy Ubuntu szervert, meg egy Windows Server 2012-t kellene elvinnie, nem gond ha nem egyszerre) illetve egy Visual Studio 2013-at használnék még rajta fejlesztéshez. Gondolom ezt azért elbírja, nem erről akarom hostolni a NASA-t
Köszönöm!
Üdv. core2
-
Blyan
félisten
-
Blyan
félisten
válasz
margithid #2027 üzenetére
Korábban én is Chrome-ot használtam, de amióta ez megvan azóta csak elvétve nyitom meg azt.
4-5 tabig azzal is el lehet lenni, főleg ha alapvetően Metrós appokat használ az ember mellette, mert azok szinte teljesen kiíródnak a memóriából nem foglalva azt folyamatosan, mikor nincsenek használva.Mindent egybevetve nagyon is elégedett vagyok ezzel az egésszel. A legfőbb bajom amúgy leginkább esztétikai, hülyét kapok ettől az ujjlenyomatmágnestől. Már nézegettem fóliázást rá.
Neked meg azt tudom ajánlani, hogy ha nem ragaszkodsz a Tablet részéhez, akkor inkább vegyél egy netbookot, Asus X200 pl tökéletes választá, erősebb de szintén energia takarékos procival, 4 giga ram, 1,2 kiló. Teljesen jó alternatíva.
Szemeztem vele nagyon: Asus x200MA
Windows 8.1 64 bit pluszba hozzácsapva ólcsóbban kijön.
Még most is szemezek vele, mert annyira jó ajánlat amúgy. -
bounty123
őstag
válasz
margithid #2024 üzenetére
Szerintem amire ez a tablet való, ahhoz jelenleg nem feltétlen szükséges a 4GB. Kivéve ha komolyabb játékokkal meg desktop programcsomagokkal terheli valaki, de ugye nem ez a jellemző. A win8 meg szerencsére nem eszik többet, mint a 7-es, sőt.
Az tény, hogy +2 giga nem sokkal növelné a költégeit, biztos megvan a marketingstratégiájuk erre... Én még nem futottam bele, hogy kevés lett volna a ram, hogy belassult volna emiatt. -
margithid
veterán
Úgy néz ki ennél a modellnél fogok maradni, 120k-s 64 Gb-os verziónál, és nem kell sd kártya se igy.
Sajnos amiben 4 GB Ram van, az már 200k felett van, ráadásul aktív hűtésű ugyebár... -
gghrtz
őstag
válasz
Neil Watts #2019 üzenetére
Én is így tudom. Ezen felbuzdulva egyszer a pendrive-omat exFAT-re formáztam, és másnap azon vittem be a vizsga előadás diáimat, a tanárnak Linux volt a laptopján, és nem ismerte fel. Elég kellemetlen volt. Szerencsére volt annyi eszem, hogy felhőbe is fel volt tolva a cucc...
-
válasz
janika1988 #2018 üzenetére
Szia!
Mindenképpen maradjon exFAT, az NTFS féle naplózás hamar elhasználja. :/
Üdv. core2
-
janika1988
tag
Sziasztok!
most vettem én is a héten egy 64+500-as kombót, plusz bele egy 64es sdxc microsd-t. Az sd alapból exFATra volt formázva, jó ez nekem, vagy formázzam át NTFSbe? Az exFAT ugye kezeli a 4 GBnál nagyobb fájlokat? 14,5 MB/seccel tudom írni, UHS-I-es kártyáról van szó (Samu), a fájlrendszer befolyásolja az írási/olvasási sebességet? Bocs a láma kérdésekért
és üdv köztetek
-
Andyka0908
tag
Most egy-két helyen elég jó árban van a 64 GB + 500 GB-os verzió.
-
Arween
senior tag
Ma megvettem a készüléket,eg 64gb-os +500gb hdd-vel,Most ismerkedem vele eddig nagyon tetszik,a készülék anyaghasználata nem annyira gáz mint amire számítottam
A tapipad viszont tényleg hangos elég fapados,de nagyon jó az érzékenysége. Nekem a win 8 teljesen idegen most találkoztam vele először így elég sok az újdonság..esetleg az asztalról elérhető gyors használati utasítást ki tudom nyomtatni valahogy?
Ami így elsőre fura még a kijelző döntésének max. szöge , én dönteném még egy kicsit a max-on túl de gondolom meglehet ezt is szokni -
Blyan
félisten
Én a 64-est ajánlom, elég jól belakott rendszerrel még van 24gb szabad helyem, amivel azért elég jól lehet gazdálkodni. SD kártyára inkább tartalom kerüljön, mint alkalmazás.
-
satz18
őstag
válasz
margithid #2010 üzenetére
A kártyaolvasó a gépben tetű lassú, ha arra raksz progit azt jelentősen visszafogja. Érdemes a legtöbb progit az eMMC-re tenni, az sd-t meg főleg tárhelynek használni, pl film. Helyhiány miatt nekem is vannak régebbi játékok az SD-n de ha tehetné, tuti minden menni át. Vedd a 64-eset, ha SD-t veszel bele pluszba akkor kb ugyan ott vagy, és buksz jelentős sebességet.
-
gghrtz
őstag
Szerintem elég baráti a differencia ahhoz képest, hogy +32 GB-tal több a belső tár. Egy iPad-nél ez simán +25k-t indokol.
-
margithid
veterán
válasz
bounty123 #2006 üzenetére
Azért remélem, hogy az 5400as hdd-m sebességénél gyorsabb, mivel az kínhalál...
Azt valahol olvastam, hogy valamelyik win 8-as tablet tölt otg kábelről, valamelyik nem. Ezt jó lenne kideríteni...Mikulásbá
Ha lehet telepíteni az sd kártyára, akkor jó a 32-es is. Ezek mennének fel, de ezek is sd kártyára, szóval a rendszeren kivül más nem lenne a belső 32es helyen.
-
-
bounty123
őstag
válasz
margithid #2005 üzenetére
-Szerintem nem töltené az otg kábellel, azt az áramot az otg kliens kapja, így rádughatsz nagyobb áramfelvétel igényű eszközöket is (pl. 3.5-ös hdd).
-A háttértár nem ssd, sebességben el is marad tőle, kb. egy gyors vinyó sebességét hozza, főleg írásban gyenge (teszt). Viszont alig fogyaszt, nincs hangja, nincs mozgó alkatrésze.
-Programokat tudsz telepíteni memóriakártyára, ha a telepítésnél tudsz célmappát állítani - ugyanúgy viselkedik, mint bármilyen más windows 8-as gép. -
margithid
veterán
Gondolkodom egy T100-as beszerzésén, 110k-ért szeritnem elégé megéri.
Lenne pár kérdésem.
Rendeltem egy ilyen csatlakozót.
Ezzel vajon menne a töltés, ha mellette mondjuk rádugnék a sima USB részre egy külső HDD-t?
A billentyűzet USB 3-as részére is lehet usb elosztót csatlakoztatni?
Gyorsaság tekintetében mire lehet számítani?
Van egy lenovo notebookom, B800-as celeron procival és 5400-as HDD-vel, és az már bántóan lassú.
Gondolom itt a 32 GB-os háttértár (ugye nem ssd?) azért sokkal gyorsabbá teszi a rendszert.
Asztali programokat memóriakártyára is lehet telepíteni?
Elbír a rendszer egyszerre mondjuk asztali fronton avast vírusírtóval, teamviewerrel, skype-pal, Chrome-mal, Metatrader 4-gyel?
Ha ezek futnak egyszerre akkor már lehet számítani számottevő lassulásra? -
Maxtreme
addikt
Kicsit bővítem a listát
The Suffering - Mivel widescreen mód nincs (elő lehet hackelni, de akkor meg bugos lesz az egész a fov érték miatt. Eltűnnek a falak stb.) ezért 1024x768 max beállítások mellett - Tökéletesen játszható.
The suffering 2 Ties That Bind a szituáció ugyanaz, 1024, max - Tökéletesen játszható
Vampire Bloodlines - 1368x768 árnyékok lowra véve, más minden max 40-60 fps - Tökéletesen játszható
Rise of nations - 1368x768 maximális beállítások - Tökéletesen játszhatóu.i: Aki a két sufferinget nem ismeri, és fogékony a horror témára, mindenképp próbálja ki. Szvsz bőven a legjobbak között van mindkét rész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Diablo IV
- Freemail
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MIUI / HyperOS topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3534
- Bomba ár! Fujitsu T935 Convertible: i5-5G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest