- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #5437 üzenetére
5 fényerő szint van (bár lehet ez csak egy frissítéssel jött be 0-25-50-75-100).
Aksira van egy jó program, most nem jut eszembe a neve, és nem otthon vagyok, de kb a leghíresebb, tuti a google kiadja, ilyen zöld csík elem formában a tálcán.
A többi meg inkább csak megszokás kérdése. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #4764 üzenetére
Azért a 64 bit több, mint memóriacímzés, és eszközök esetében is előnyösebb manapság már a 64 bit, nem mindenhez van 32 bites driver.
Együtt lehet élni vele, de érthetetlen.Mármint találtam olyat, hogy eleinte csak 32 biten ment az, hogy kapcsolódva maradjon alvó állapotban is, emiatt egy csomó tablet lett ilyen, de azóta ez már nem igaz, de akkor ezek szerint az asus nem frissített
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bounty123 #4756 üzenetére
Pont ezt mondtam, hogy akkoriban még mindenki áradozott, de azóta meg nagyon megszaporodtak a panaszok.
Tablet módban nekem csak doksi olvasásra és netezésre kell egy tablet, mert kényelmesebb. Arra, hogy a buszon használjam, hogy az ágyban használjam egy tablet nagyságrendekkel jobb, mint egy notebook. Kb a munkán kívül ki is tudná váltani a nagy gépet. Videó, net, tanulás ezekre tökéletes.
Notebook módban pedig lenne egy rendes gépem, amin tudok visual studiot is használni (perszer nyilván tudom, hogy csak limitáltan), meg bármilyen megszokott programot, meg mennek azok a honlapok, amik tableteken és telefonon nem működnek, az eszközöket is tudom használni hozzá, mert win driver van...
Szóval tényleg arra jó, hogy kettő az egyben.Ezért nekem teljesen mindegy, hogy milyen tabletes program van rá, mert amire nekem kell azt tudja. Ezért nem veszek pl droidosat vagy ipadet. (mondjuk utóbbit az ára miatt is kerülöm)
-
b_alazs
tag
válasz
bounty123 #4216 üzenetére
Fura mód én sem preferáltam a modern felületet eleinte, de leginkább tabletként használom így megbarátkoztam vele. Nagyon ritkán váltok desktop módra.
Egyébként a charm bar-t behúzva látszik az akksi százaléka. Nekem nem jelent gondot, hogy nincs folyton szem előtt. Minden este használom 1 óra böngészésre plusz kb. 30p YT. Hétvégente lát csak töltőt.
Apropó, a cégnél kaptunk egy komoly virtuális támadást aminek hatására feltoltam rá a gyárilag csomagolt Nortont. Hát... nem volt fent sokáig, két nap múlva leszedtem mert a megszokott egy hét helyett 2(!!!) napot üzemelt mikor fent volt.
Valaki használja a Nortont? Ha igen akkor ott is jelentkezett a brutális akku-idő csökkenés?
Üdv,
Balázs -
Ispy
nagyúr
válasz
bounty123 #4211 üzenetére
Nekem ráadásul outlook van fent, ami ahogy olvasom egyáltalán nem használ élő csempét, szóval ez így felejtős. Azért ez elég gáz, hogy pont az élő csempe, ami az új felület leghasznosabb része lenne, tk. alig használható valamire.
Az akkuval mi a gáz? Miért nem lehet rá írni rendes appot? Nem lehet lekérni az OS-ből annak a nyamvadt akkunak a töltöttségi szintjét?
-
törölt tag
válasz
bounty123 #4089 üzenetére
Az igaz, hogy appok terén sok a gond, ráadásul még egy ócska mkv lejátszó appért (miközben van ingyenes is) elkérnek 1600 forintot... én szerencsére mindenre találtam appot, amire szerettem volna (talán egy Firefox hiányzik még, de azt régen lefújták), asztali programokhoz meg ott a dokkoló írni, meg taperolom is. Talán a Steam az egyetlen alkalmazás, ami abszolút nem működik érintéssel (görgetés helyett kijelöl, miniatűr gombok és betűk vannak, stb.), és zavar engem. Szerintem amúgy a rendszer jól használható érintéssel, könnyű fájlokat kezelni, kattintgatni, akár gépelni is, nekem ilyen téren nincs panaszom. De az appokkal tényleg sok hiányosság van, ebben az Android nyer. A fejlesztőknek kéne komolyabban venni a platformot.
MaCS_70: Nem mondtam, hogy rossz a Droid, de egy 90-110 ezer forintos hibrid gépre, amin asztali Win8 fut, szerintem teljesen értelmetlen azt telepíteni, vagy megpróbálni. Ha valakinek jobban megfelel a másik rendszer, akkor sokkal olcsóbban kap olyan gépet, amin az van telepítve, és csak az futhat.
-
válasz
bounty123 #3693 üzenetére
Nem tudom miben különbözhet a fizetős, de én az ingyeneset használom, az sem zavar semmiben. Lehet, hogy egyszer akart valamit még az elején, aztán beállítottam, hogy csönd legyen, azóta nem zargat. Én is meg vagyok vele elégedve. Az aksi elhasználódás kijelzésétől nem kell megijedni, mert az nem jelent semmit. Mikor telepítettem kb. 1 éve, akkor 9,5%-ot írt, most éppen 9,1%-ot
nem kell rá figyelni.
-
Necc
addikt
válasz
bounty123 #3667 üzenetére
Jaaa, az a start gomb
Igy mar vilagosabb egy fokkal, egyszer nyomtam csak meg eletemben hogy megnezzem mukodik-e, csak a szoftveres gombot hasznaltam mert sokkal kezreallobb es kenyelmesebb, ha pedig a dokkoloban van akkor meg vegkepp felesleges.Altalanossagban a tabon levo osszes gombot picit nehezkes megnyomni de szerintem jobb is ez igy, nem egy tabomnal volt mar veletlen gomblenyomas amikor pl. allitva asztalra raktam.
Konnyen megszokhato hogy "izombol" kell megnyomni egy pici sullyesztett gombot, esetleg azoknak lehet eleinte nehezkes akik nem ilyenhez szoktak hozza.
-
stewe780
őstag
válasz
bounty123 #3605 üzenetére
A fene tudja, lehet a számok a hdd-hez közelítenek, nekem érzetre akkor is ssd. Nem várok, és nincs hangja. Amíg hdd-m volt a pc-imben, mindig kerregett reszelt, most meg minden azonnal történik. És nekem a transformer sebessége a minden azonnal történikhez közelebb áll akkor is, ha a számok nem ezt mutatják.
Necc: Transformers közelben leszek csinálok már 1 printscreent, és beszúrom. Nekem úgy tűnt, hogy az emmcből veszi el.
-
Saint
aktív tag
válasz
bounty123 #3605 üzenetére
Szerintem nincs nagy gond a sebességgel, ha egy SSD lenne benne annak biztosan örülnénk, de akkor tutira vagy 20.000 -rel drágább lett volna, amire meg ezt használjuk arra tökéletesen megfelel, nekem nagyon bejőn ez a kis masina...
cseréljétek ki a vinyót ssd-re és máris megvan a sebesség, lehet már kapni 1TB-os 7mm-es ssd-t is szóval a lehetőség biztositva van
az hogy az ára horror az más téma, a pénz a legkevesebb /legalábbis nekem kevés van/
-
TJános
csendes tag
válasz
bounty123 #3575 üzenetére
Kösz a választ. Ma nagy nehezen, a 20. (huszadik!) próbálkozásra sikerült egy MM-ossal beszélnem, aki azt mondta, náluk a 365-ös verzió van rajta, de ezt elfelejtették feltüntetni a honlapon... Szerinte is jobb, mint a Home/student. Az a gond, hogy az edigitálnál venném a Nokia miatt, de ők se emailre se telefonra nem reagáltak
-
gery2123
őstag
válasz
bounty123 #3473 üzenetére
Igen nem teljesen egyen értékű a hasonlat. Én csak azért mondtam, mert hétköznapi használatra nagyon is jó.
Gondolom a fórumtárs nem egy i5 gtx 6xx akar helyettesíteni. És nem videó vágásra és gta5 akarja használni.
Tényleg várom hogy itt legyen a monitor és az átalakító mert tegnap néztem egérrel a használatot és ott ahol akadt a görgetés kézzel egérrel minden baba. Tényleg nem érzem a régi laptopom hiányát. Ez mind egyéni vélemény. Én várni is tudok plusz egy percet ha olyat kell csinálni a rendszernek. -
gery2123
őstag
válasz
bounty123 #3467 üzenetére
Azért ez elég erős hasonlat volt. ☺ Nekem a lenovo miix 2 8 egy core2 p9400 Dell latitude 4300 váltott, és hétköznapi használat során nem érzek különbséget. Persze van amit gyorsabban megcsinált (ssd, 4gb ram miatt is), de nem rossz ez egy passzív 4w - os cucctól. Mondjuk az Office lassabban nyílt meg a gépen mint itt, meg még lehet sorolni ezt azt ellene és mellette is. Én egyből mélyvíz ☺ laptop elad és nézzük mire megyek vele. Már egy hete megvan, a monitor úton, és az átalakító hozzá. Ha nagyon kell a PC érzés.
-
válasz
bounty123 #3135 üzenetére
Mindenre van kézenfekvő magyarázat. Erre most történetesen az, hogy összekevertem a balt a jobbal.
Sebaj, volt már rosszabb is.
És mit ad isten, tényleg ott van a "Kezdőképernyő" ikon -- csak annyi a gond vele, hogy nagyon nem azt csinálja, mint a fizikai gomb a BAL (ellenőriztem!) élen. Ez ugyanis behozza az általam érintőlegesen sem elviselt csempés MUI-kezdőlapot, én pedig a tálcára (és a starmenüre) vágyom.
Üdv: MaCS
-
margithid
veterán
válasz
bounty123 #3035 üzenetére
A nagyobb teljesítményű passzív hűtésű gépek tuti nem lesznek 100k-ért egy jó darabig még.
Más kérdés, hogy átlagfelhasználóknak Bay Trial is bőven elég, berakhatnák notebookokba passzív hűtéssel 4 GB Rammal, meg ami belefér aksival.
Szerintem lenne rá kereslet.
Ez a Core M eleinte 300k-s gépekben lesz szerintem, aztán szivároghat az olcsóbb kategóriákba. -
-
válasz
bounty123 #3013 üzenetére
Egyelőre jó a szemem, de nagyon elég ez a 155 ppi. A T100 előtt egy 11"-os, FullHD-s, szintén dokkolós tabletem volt -- végül azért döntöttem a T100 mellett, mert a másikon idegesítően kicsik voltak a Windows-elemek és feliratok.
Ez persze rettentően szubjektív kérdés.
Üdv: MaCS
-
axioma
veterán
válasz
bounty123 #3015 üzenetére
A felhasznalasi modtol nagyon fugg, hogy milyen felbontas a normalis. A telefont sokkal kozelebb tartod a szemedhez (felemeled hozza), a tabletet kevesbe de meg mindig nyilvan karnyujtason belul, mig netbook uzemben meg ponthogy a bill-ig van a karnyujtas, es onnan meg tavolabb a kijelzo. A 120 centis tv-den meg kozelrol a 3 dioptrias szemuvegem nelkul is meglatnam a pixeleket, hiaba 4K... A szemeden keletkezo felbontas a lenyeg, nem az eszkoze.
En nem hasznalom tablet modban, az erintot is csak akkor ha kenyelmesebb epp egy mozdulat mint a tapipadon eloidezni. Nekem igy boven eleg, tobbet szamit az uzemido. Igaz, nem jatszom rajta 3D jatekokat, max. Evil2048 es hasonlo tipuusakat... -
margithid
veterán
válasz
bounty123 #3015 üzenetére
Kültérben használhatatlan, írtam is tegnap. Jó, erős napsütésben próbáltam használni.
Lehet egy matt fólia segítene rajta, nem tudom... De a buborékosodás után nem erőltetem, amúgy is egy 10"-os eszköz, annyira azért nem mobil... Mondjuk a 6"-os telefonok mellett az
Ez azért a notebook világban az átlagnál jobb. Egy 200k-s notebooknak is ekkora a felbontása, nem rossz az se, de ott már közelebbről tényleg lehet látni a pikszeleket.
Szerintem amúgy ami telefon és tablet fronton megy az vicc, full HD egy 5"-os telefonba?
Kb arra jó, hogy gyorsan lemeríse a telefont.
200-250 ppi nekem tökéletesen elég telefonban. -
margithid
veterán
válasz
bounty123 #3013 üzenetére
Nekem tökéletesen megfelel, sőt az üzemidő miatt még örülök is a kisebb felbontásnak.
10"-on szerintem teljesen jó ez a felbontás, más kérdés, hogy a 15.6"-os notebookoknál már szeritnem is kevés, érdekes, hogy ott nem foglalkoznak a felbontással...
Amúgy ha nem lennének nagyon drágák vennék a gépre egy matt fóliát, de 2000 Ft-ot nem adok érte azért...
No meg erős napsütésben úgyse fogom használni a tegnap leírt gond miatt! -
Fkris
őstag
válasz
bounty123 #3008 üzenetére
15,6os dell gépem van, ugyan ezzel a felbontással, plusz egy Nexus5 öt használok, mint telefon.
HATALMAS a kontraszt a a t100-nexus és a dell között, utóbbi fakú és szemcsés is, elöbbi kettő tűéles és színes, SZÁMOMRA.Aláírom, fullHDben még jobb lenne a pixelsűrűség, de akkor kevesebbet menne a masina mint így. -
Necc
addikt
válasz
bounty123 #2892 üzenetére
Komolyan nem ertelek.
Elinditottam a chrome-ot. Beutottem az altalad alkalmazasokkent felsorolt app-ok webcimeit (tipikus android/enOS beidegzodes hogy minden webcimhez kulon app kell...), es mindent tok jol tudtam hasznalni. Az esetek feleben az erintes felrement, egyertelmuen lattam a rendszer visszajelzesebol a felresiklast, de a bongeszo korrigalta, pont ugy, mint androidon is.
Egyetlen dolgot nem probaltam, megpedig a naptarat mivel sose hasznaltam mobilon se, es tapasztalat hijan inkabb nem erintettem a temakort.
Ha pedig zavar a dupla klikkes asztali windowsos modszer (ehelyett itt ugyebar dupla erintes van) akkor a windowsban osidok ota atallithato szimpla klikkre/erintesre a rendszer mukodese.
-
margithid
veterán
válasz
bounty123 #2892 üzenetére
Volt valami pletyka régebben, hogy a win RT-s és windows phone-os alkalmazásokat egybegyúrnák, nem tudom, hogy ez csak win9en fog-e bekövetkezni, de nagyon jó lenne, mert akkor alkalmazásokból se lenne hiány.
Nekem amúgy nem hiányzik nagyon semmi, alapvetően nekem ez otthoni eszköz, ágyból netezni, könyvet olvasni, plusz tartalékgép is ha az asztalimmel valami történne.
Aki meg lassú internettel netezik az próbálja ki az asztali operánál a turbo módot, hátha az segít. -
margithid
veterán
válasz
bounty123 #2006 üzenetére
Azért remélem, hogy az 5400as hdd-m sebességénél gyorsabb, mivel az kínhalál...
Azt valahol olvastam, hogy valamelyik win 8-as tablet tölt otg kábelről, valamelyik nem. Ezt jó lenne kideríteni...Mikulásbá
Ha lehet telepíteni az sd kártyára, akkor jó a 32-es is. Ezek mennének fel, de ezek is sd kártyára, szóval a rendszeren kivül más nem lenne a belső 32es helyen.
-
válasz
bounty123 #1643 üzenetére
Mert eddig nem kaptál be semmit?
Sokan egyáltalán nem használnak vírusvédelmet, és fennen hangoztatják, hogy felesleges is, mivel nem kaptak vírust, tehát vaklárma az egész.
Volt kollégám, akit tíz év géphasználat után sikerült rávenni egy vírusirtóra -- és tényleg megúszta a tíz évet fertőzés nélkül az XP-n!Üdv: MaCS
-
bandigyerek
senior tag
válasz
bounty123 #1595 üzenetére
Na, ezt hagyjuk, hogy -bár kihagyták, de meg lehet oldani....- Te le vele a t@k@m. (úgy sem lehetett leállítani, csak ha nyomtam a bekapcs gombot amíg le nem álllt magától. Egyébként megoldódott a problem. BIOS gondja volt a drágának. Ne kérdezzétek, nem tudom, mi kavart be neki. Újraraktam, most jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest