- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
HAli!!
A T100HA-ra tegnap kisérleti jelleggel felraktam a WOT-ot, khmm maradt 8gb hely az eMMC-n
Minimum felbontás, 26-32 fps, de nem diavetítés!!! játszható a játék
A rossebb gondolta volna
A proci 50-75% között dolgozott, a Ram 90%.
Amikor a proci lement 50%-ra már már ment is a turbó, a fém hátlap langyos volt.
A sógornőm asztali gépén amibe az én régi 4 magos (eredetileg3) athlon2x3 procim van, és alaplapi geforce 7025 vidkari, azon erősen diavetítés volt.
Minden elismerésem a kis Cherri Trail x5-8500-asnak
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!!
Sztetek egy asus eePC 900ha-ra felmegy a Win10 64bit?
Vagy csak 32bitessel próbálkozzak.
Intel atom N270, 2gb Ram, 250gb HDD,
Most Win7 van rajta.
Üdv Nagya -
margithid
veterán
Sajnos nekem is elszállt az érintőkijelző...
Vajon ez garanciálisan cserélhet edigitalnál? -
Nagya21
addikt
Hali!!
Már majdnem belaktam a Zasszonynak, de nem ezen a billentyűzeten fogom megirni a következő háború és békét
Meglepően gyors a ketyere, főleg egy eepc900HA-hoz képest
Sztem egy álom leszen a Zasszonynak.
Üdv Nagya
UI: 64 bites Win 10 fogadott rajta -
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!!
Nagy dilemmában vagyok, szeretném tanácsotokat kérni.
A Zasszonynak szeretnék venni egy 2.1n gépet, főként tabletnek, és idönként gyakorolni world, excell, office kezelés.
Dilemma a következő:
T100 refurbrished ipon 2/64gb z3740 72xxxhuf
vagy
T100HA holnapig edigi 2/64 x5-Z8500 90000hufElöre is köszönöm válaszaitokat.
Üdv Nagya -
LordRajZoL
aktív tag
válasz
Akcok94 #5382 üzenetére
Szerintem igen
Amikor nekem eltört rákerestem én is neten s ugy voltam vele hogy darabokra töröm mert ennyiért nem cserélem. Valamiért a teljes LCD panelt cserélni akarják ilyenkor kb mint telefonon hogy mondják 40ezer azt valojába kb 5 ezer ft a csere.
Kollégám "mentette" meg gépet mert rákeresett neten hogy mennyi a tapi rész
Nekem LCD nem sérüllt mivel semmi folyás pixelhiba nem volt, csak tapi rész tört el -
Akcok94
senior tag
válasz
LordRajZoL #5371 üzenetére
Értem, és ez ugyanaz amit nekem 60k akartak cserélni? A gyári szervízbe.
-
poero
aktív tag
Nem szabad elfelejteni hogy a sebességében nagyban szerepet játszik hogy melyik atom procival van szerelve. Volt szerencsém mindkettőhöz, észrevehető a teljesítménybeli különbség!
-
margithid
veterán
Nem tudom, de nekem egyenlőre semmi hiányom nincs, se processzorerőben, se memóriában.
Az a durva, hogy anyum notebookja, amiben 60 GB-os ssd, 6 GB Ram van és i5 2520m, semmiben sem jobb sebességben, átlagfelhasználáskor.
Nekem lassan 2 éves lesz a T100, de szerintem még ennyit gond nélkül elleszek vele! -
Shirchy
tag
válasz
bandigyerek #5366 üzenetére
Köszönöm szépen! Ma megpróbálom újratelepíteni.
-
axioma
veterán
Mennyit erhet az eredeti (T100TA, 2G+64G) valtozat most a hasznalt piacon? Bar a billje elegge kopott, nem mocskos csak hat latszik, hogy sokat volt hasznalva, meg a 3-bol csak 1 gumicsik van meg, minden mas sztem OK. A kepernyon ha nem is egybol de folia volt, azt ha lehuzom sztem tabletkent uj allapotu, nem tapiztam, nem hasznaltam tabletkent, igy nemigen volt eselye karcot okozo balesetnek.
Szemezne'k a 4GB ram-os valtozattal, de nem mindegy, mennyi a kulonbozet, nem az abszolut a'r az erdekes. Keszulhetne'nek egy kis akcioval a Veletechre, ha nem hat nem, de ha igen, legyek kepben.
-
Pori12
tag
válasz
LordRajZoL #5368 üzenetére
Köszi a tippet, meg is rendeltem!
-
LordRajZoL
aktív tag
Ugyanez volt nekem is a linkelt cucc jó
Egyik kollégám cserélte ki nekem is
Azóta tökéletesIlletve annyi hogy én ilyet rendeltem amihez voltak kütyük a szereléshez
http://www.ebay.com/itm/For-Asus-Transformer-Book-T100-T100TA-Front-Panel-Touch-Screen-Digitizer-Black-/322050723185?hash=item4afbb80d71:g:ZMwAAOSwZtJW9A42
-
Pori12
tag
válasz
bandigyerek #5366 üzenetére
Kedves Márkatársak! A gépem képernyő plexije elrepedt több szálon. A kijelző hibátlan, egérrel ugyanúgy használható, az nem sérült, de kb. a képernyő 2/3-a érzékeli csak az érintést. Ez alapján segítsetek légyszi, hogy mire számítsak, hogyan javítható, pontosan mit kell cserélni? Külön köszönöm ha akár linkeltek is beszerzési forrást, és/vagy szakembert aki javítja.
EZ esetleg jó lehet?
Köszönettel! -
Shirchy
tag
válasz
MaCS_70 #5364 üzenetére
Az Asus honlapján ehhez a típushoz csak win10-es driver van. Kerestem vissza a fórumon,de konkrét telepítés leírást nem találtam. A bios-t már sikerült elindítanom szóval elvileg a telepítés sem lenne gond. A kérdésem az lenne,hogy normál win10 home mehet rá,vagy van valami asus által "mókolt" rendszer kell hozzá?
-
válasz
Shirchy #5363 üzenetére
A topic élete során jópáran csináltunk már tiszta újratelepítést.
A driverekkel elég gyakran van gond. Jó tudni, hogy a MS által rendelkezésre bocsátott driverek nem feltétlenül a legfrissebbek, legjobbak, érdemes mindig szétnézni a gyártő oldalán.
Ez nagyon áll a T100-ra is. Ha nincs W10-es driver, nézd meg a 8-ra valót!MaCS
-
Shirchy
tag
Tiszta telepítésre senki nem vállalkozott még? Mi a menete? Nem tudok alkalmazást telepíteni az áruházból, ami fent van azok sem futnak rendesen.... pl a szöveges részek kifeketetednek.. mintha nem lenne jó a vga driver...
-
putyu10
aktív tag
Hali, nem jön elő íráskor a virtuális bill, csak kijelöl. Esetleg valaki? Jó volt és egyszer csak nem.
-
consono
nagyúr
válasz
Shirchy #5354 üzenetére
Pontos választ nem tudok adni, én a második bootnál telepítettem a Win 10-et, upgrade-eltem, azóta is azt használom. Így persze az aktiválással sem volt gond. Sima telepítésnél a TH2-es ISO eszi csak meg a régi kulcsokat, a korábbi nem, de én még nem csináltam clean installt, mert így is OK a Chi-n a rendszer.
-
Shirchy
tag
válasz
consono #5353 üzenetére
A rendszeren kívüli többi problémámra tudsz esetleg megoldást? Illetve az előző modelleknél hogy lehetett újratelepíteni a rendszert? Mert ugye a rendszer információnál hozza az Asus logót. Szóval ez spéci asus által mahinált rendszer,vagy feltehető egy kopasz win10 64bit-es home kiadás?
-
Shirchy
tag
Sziasztok!
Vettem egy T100HA típusú tabletet...
Négy gondom lenne vele:
1: A touch pad nem működik, mióta frissített a rendszer mindent...
2: Nem tudok egyetlen alkalmazást sem telepíteni az áruházból. (szintén a frissítés óta)
3: Ha lecsatlakoztatom a billentyűzetről a gépet,nem mindig van virtuális billentyűzetem bejelentkezéskor
4: A touch pad bal "egér" gombja random beragad/beszorul mintha folyton nyomnám/ fizikailag sem jön mindig fel a gomb...Ezekre tudtok valami megoldást ajánlani?
Illetve a teljesen tiszta telepítésnek mi a pontos menete? Kell valami spéci win10 vagy bármelyik jó ami 64bi-es?
-
koxaman
tag
A tabletemrol asus t100ta -rol letoroltem fel eves linux hasznalat miatt az osszes particiom es mivel szuksegem volt a windows 10 re teljesen a win10 telepitore bizom a particionalast. Minden rendben ment,annyi hogy windows home N 32 bitet raktam fel. Utanna olvastam es az N az direkt europainak keszult nincsenek benne multimedias dolgok. (egyszerusitve) . Az oem keyt kiolvastam a biosbol de meg se engedi aktivalni.
pedig a windows 10 (build szam 1511) lehet aktivalni mar win 7, 8, 8.1 serial kulcsokkal. Valakinek talalkozott hasonlo eset megoldasaval ? -
bandigyerek
senior tag
Nekem is szívja az aksit alvásban cefet mód, azért kapcsoltam hibernálásra. Valamid fut a háttérben (mert hát valamilyen szinten ez az értelme a sleep funkciónak, hogy bizonyos dolgok életre kelthetik) és az CPU használattal, memória használattal jár. Ez van. Vagy rájössz, hogy mi mozgatja a szálakat a háttérben, vagy marad a kikapcs./hibernálás lehetősége.
-
Pori12
tag
válasz
bandigyerek #5341 üzenetére
OK, ezt csinálom, de ezek szerint nem tud "normálisan" aludni? Többieknek?
-
Pori12
tag
A szakvéleményetekre lennék kíváncsi. Adott egy 500 Gb HDD-vel szerelt gép W10-zel.
Alvó állapotban is bekapcsolja időnként a HDD-t, hallom ahogy felpörög, majd leállítja. (A WI-FI alvás közben le van tiltva.) Az akku merülés is több az elfogadhatónál.
Hogy lehetne megoldani, hogy nyugodtan aludjon és ne szívja az akksit? -
erialcniS
újonc
Találtam egy "switch browser" nevű böngészőt az áruházban, ez tudja a mobil oldalakat, bár ez sem tökéletes. Például nem tud több fület kezelni. Mindegy, azért teszteljétek ti is.
-
erialcniS
újonc
-
consono
nagyúr
válasz
erialcniS #5335 üzenetére
Win10+Edge? Leginkább ez hasonlít a WP-re. Én ezt használom, persze ha mobil oldalakat akarsz nézni, akkor ez önmagában nem oldja meg, neked kell odabiggyeszteni az "m."-t az oldalak elé. A másik megoldás bármilyen böngészőben (FF, Chrome) kicserélni a böngésző user agentjét valamelyik mobil böngészőére (IE mobil, Safari, stb.)
Mondjuk az Edge sem igazán tapibarát, jelenleg nincs olyan browser (leszámítva a Win 8.1 metrós internet explorerét), ami igazán egér nélküli használatra van tervezve... Ha van, én is várok ajánlatokat -
erialcniS
újonc
Sziasztok, windowsos telefonommal nagyon jó lehetett netezni, most vettem egy t100 -at és sajnos ez már nem annyira gyors és kényelmesen sok a mellé ütés kicsik az ikonok stb.
Ez tudom főként a nem mobilra, illetve tabletre optimalizált böngészők miatt van.
Továbbá az oldalak is normál módban jelennek meg, és nem a mobilra optimalizált felülettel.
Tudna esetleg ajánlani valaki egy olyan böngészőt amit jól lehet billentyűzet nélkül is használni!Köszi
-
laccy88
senior tag
google chrome-ban nem ugrik fel a virtuális billentyűzet sem asztali, sem táblagép módban...win10 mi lehet a megoldás?
-
axioma
veterán
válasz
Polcrendszer #5327 üzenetére
En pl. nem is tabletnek, hanem netbook-nak vettem, bill-lel hasznalom 99% (mondjuk igy se jar sokat ki-be, de hajtogatni napi szinten hajtogatom a zsanert, egyelore nem derult ki baja). Na de egy netbook nem asztali gep azert... igaz jelen hasznalati modomban me'g egy kisebb laptopnak se lenne asztalhoz ulos helyem.
En viszont neha erzem a 2GB hatarat. Nem sokszor, ugyhogy emiatt nem lesz lecserelve, csak megjegyzes. -
margithid
veterán
válasz
Polcrendszer #5327 üzenetére
Nem asztali gépnek van használva, félreértetted. Itthon használom, de billentyűzet része kb csak úgy van, nem is szoktam bepattintani oda a tabletet, igy elromolni se tud
Ennyi pénzért nem kell Thinkpad minőséget várni azért...
Az előbb említett notebook (lenovo G570) 5 éve van szolgálatban, az alsó burkolat már törött, ebayről 7k volt kb szerelő 2k-ért csinálta meg.
Ez a tablet megy még 2 évet elégedett leszek, de szerintem ha nem éri komolyabb fizikai hatás (pl leejtem) akkor még jóval több ideig használható lesz szerintem. Nekem az a tapasztalatom ha valami 1 évnél tovább megy, akkor általában nem szokott még jó ideig gond lenni vele! -
Polcrendszer
tag
válasz
margithid #5325 üzenetére
Semmi baj, majd lesz, nyilván eldöntöd, hogy asztali gépnek használod a tabletet (
) vagy tabletként viszed, na akkor derül majd ki. Egyébként hiába a keményebb hátlap vagy keményebb dokkoló, a forrasztások ugyanazok (kontaktos lesz majd kis nyomásra leválik), a digitizer ugyanolyan vékony (egyszerűen fel-lehajtástól elreped), az 'energiahasználat' ugyanúgy tervezve (random meghal és nehéz feléleszteni, összefügghet az usb-s töltéssel, de a pontos oka rejtély mindenkinek), a zsanér javíthatatlan (én szétszeđem, amit elvileg nem is lehet, de nem jöttem rá hogy kellene meghúzni a milyen csavart), a billentyűzet fele meghal. Csak úgy. Na ha nincs kézügyességed és nem ismered ki magad a neten, akkor most kifizetted a gép eredeti árát mégegyszer.
-
margithid
veterán
válasz
Polcrendszer #5320 üzenetére
Nekem lassan 2 éves lesz, de semmi baja, igaz itthon használom csak, a sokat szidott zsanérral sincs semmi bajom!
Szerintem még jópár évig elleszek vele, nekem semmi olyan nem hiányzik amit az újak tudnak, 2 GB Ram miatt féltem, de bőven elég arra amire egy táblagépet használ az ember.
Amúgy meg a sebességéről csak annyit, hogy anyum notebookját most pofoztam ki, core i5 2520m-es procit raktam bele, hdd helyett adata 60 GB-os ssd, 6 GB Ram és a bootolást az asus nyeri!
Igaz notin van egy avast ami foghatja, de akkor is, ezt az atom procit nagyon jól összerakták, lehet a fizikai 4 mag számít, nem tudom... -
poero
aktív tag
Nekem semmi bajom a minőségével, az enyém nem akar szétesni a kezemben. Igazából arra kezdek rájönni, hogy az egyes kiadások között van jócskán különbség...leginkább a korai típusok tulajai panaszkodnak ha jól látom. Nekem egy fémházas frissített CPU-s (Z3770) T100TAM változat van egy ilyen tokkal:
Elég masszív a kettő együtt. Amióta pedig van egy Voyo V2 miniPC-m a korai modellekben található CPU-val (Z3735), azóta tudom, hogy jelentős teljesítménybeli különbség van a két CPU között.
-
Polcrendszer
tag
válasz
CyberPunk666 #5321 üzenetére
Az ár-érték arányú besztof egyértelműen ez a gép, és ez eddig nem pénz kérdése volt. Most fillérekért itt van a technológia és a lényeg abban, amit mondtam az az, hogy ezek betervezett selejt dolgok, nem véletlenül tervezték nyilván ilyenre. Hogy pörgezzsejadzsídípít.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Polcrendszer #5320 üzenetére
Van olyan, ami ilyen könnyű, ennél is gyorsabb, tovább bírja, jobb minőségű anyagokból van.
Csak éppen azok ilyen 300-400-500 ezer forintos áron mennek, már ha kapni itthon
:/ -
Polcrendszer
tag
Csak tapasztalati hsz: mindent tud, amiért az eddigi digitális életemben sírtam. Kurvakönnyű, teljesen néma, tök gyors - mind a hardver és a touch miatt megy az ujjhúzogatás helyett az ahova nézek oda nyomok -, kurvahosszú akksi - végre leszarhatom a töltést, kurva olcsó - jó helyről és ügyesen, ahogy én azt szoktam
. Plusz a tárhely, ami egyszerre a gyors és olcsó kategória - az emmc nekem ígyis mérföldkő a korábbi lassú/hangos hddhez képest plusz hogy egy körömnyi adathordozóval, ami megint csak a gépár töredéke, megnégyszerezhetem a tárhelyet minden kompromisszum nélkül, nekem a korábbiakhoz képest nasa. Szóval mostanra jutottunk el oda, hogy ez így mind egyesüljön. És akkor a realitás: valami eszméletlen szemét az, amiből készült és ahogy össze van rakva. A kezedben esik szét és egyszerűen vigyázni se tudsz rá: olyan dolgokra kéne ügyelned, amire korábban sosem gondoltál. Szóval nem jutottunk előrébb: a technológia a toppon, sose volt ilyen gépem, ami minden korábbi szart mellőz és mindent hoz, ami a max kényelemhez kell, viszont fizikailag meg szétesik és azért vágod a földhöz/teszi lehetetlenné, hogy megbízható gépként vidd akár a hegyekbe.
-
zkiss0
tag
HI!
64GB (ohne 500 hdd) T100-am van. 8.1 (10 no way, yet)
Mekkora pagefile-t használtok én a minumumra állítottam, de a böngésző gyakra sír, hogy kevés a memóra (2 GB - asszem mindnek). Szóval mennyi lenne az ideális?
Észrevétel: A webkamera váltogatja a zoom-t nem mindig esik jól (régi driverre visszaállítás szokott segíteni...)
Gyári Microsoft Bluetooth egérrel a wifi haldoklik (megy/gyengén megy/nem megy/nemnagyonmegy) - inkább a kábelest használom, csak mondom, hogyha valakit érdekelne (driverfrissítés/visszaállítás nem javít rajta).
Szóval Pagefile-re valakinek ötlete?
Köszi! -
margithid
veterán
Jött egy frissítés és most már a gépházban is 13 GB-ot foglal a rendszer, nem 20at ír ki.
Nem semmi azért, a win10 office-szal és alkalmazásokkal foglal nálam 22 GB-ot.
Ezek után elhiszem, hogy 32 GB-on is el lehet férni, igaz ott sok szabad helyem már nem lenne! -
CyberPunk666
senior tag
válasz
margithid #5310 üzenetére
Nem.
A méret a byte szerinti pontos mérete az adatoknak.
A lemezterület pedig az, hogy mekkora helyet foglal el ez a lemezen.Általában az utóbbi a nagyobb, mert egy foglalási egységben csak egy fájl lehet. Tehát egy 1 byte méretű fájl is 4 kbyte helyet foglal, meg a 100 byte méretű is a fizikai lemezen, mert 4 kbyte a foglalási egység (ha ilyenre lett particionálva). A 4kbyte+1byte méretű viszont már 8 kbyte lemezterületet foglal.
Az, hogy jelen esetben a lemezterület kisebb mint a méret arra utal, hogy az adatok jelentős része tömörítve van.
A win mappának a helyfoglalása az 7GB az esetedben, ennyit foglal le a tárból.
Ha ez számít neked, akkor nekem 24,2GB foglalt, de van fent full office 365, visual studio 2015 professional, meg némi személyes cucc a documents-ben.
-
-
margithid
veterán
válasz
CyberPunk666 #5306 üzenetére
Én azzal már legyalultam mait lehet, de azt továbbra se értem, hogy miért 20 GB a win10, mikor máshol 12.
Win8-at töröltem már, maga a win10 foglal ennyit.
Illetve fájlkezelőben ott van a windows old könyvtár még, de azt nem tudom törölni rendszergazdaként se...
Vajon ez felelős a többlethelyért?
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 8.1 érkezését az ASUS sem hagyhatta szó, vagyis új termék nélkül.
- Gitáros topic
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Robot fűnyírók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest