- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CyberPunk666
senior tag
Mi lenne, ha kerülő megoldások helyett megpróbálnátok megoldani a problémáját.
Reggel vettem le a töltőről (9 körül), azóta alvó módban van a gép, kicsit netezem rajta délben, most van 93%-on.
Ha egyáltalán nem használom, akkor ~10% / 24 óra körül merül alvó állapotban.
#kistrojak
Valami háttérben futó dolog lesz, meg nem kell repülő módba tenni, hanem mondjuk állítsd be, hogy alvás közben ne menjen rajta a wifi. (ha ez mégis fontos, akkor tényleg kell a repülő mód, és ilyenkor a kapcsold ki sem megoldás ugye). -
gg72
veterán
Kösz, sanyci-nak is. Visszaolvasbva egyesek panaszkodnak, hogy alvó állapotból visszatérve akadozik a BT kapcsolat, de erre különféle [trükköket] lehet alkalmazni, ami viszont vagy beválik, vagy nem. Ezzel kapcsolatban van valamilyen új fejlemény?
Most egy sima rádiós egeret használok, ezzel semmi gond sincs, de jó lenne, ha felszabadulna egy USB hely. [Rapoo 6610]-et nem használ valaki? Ez jónak tűnik, már csak azért is, mert működik sima 2.4G-n és BT-n is. -
-
stewe780
őstag
Bocs, egyrészt nem figyeltem, masrészt nem is tudtam, hogy ebben van bluetooth. Harmadrészt meg már megvettem egy rádiós egér kombót, amihez kell egy usb hely. Egyébként sokat olvastam utána, de ez valahogy tényleg nem jött le eddig, hogy ehhez bluetooth egér használható. És arra is mehet 2 eszköz, billentyűzetből is van bluetooth? Kezelné párhuzamosan mindkettőt, vagy az csak egyet kezel? Meg tud ez ilyen bluetooth hangátvitelt is? (Gyerkőcök kapnak egy minihifit karira, abban van valami bluetooth hangvevő. Bár én a sima rca bemenetnek jobban örültem volna, de az sokkal drágább lett volna... ) Tudom, próbáljam ki, de már visszacsomagoltuk, elrejtettük, szóval nem szedném ki újra a dobozból. Meg annyira nem is fontos, de ha valki tudja a választ, azért így most érdekelne.
-
RangerFox
veterán
Mint már írtam, sokáig úgy volt hogy ilyet veszek, elméletben megfelelő lett volna, de miután kipróbáltam élesben is, rájöttem hogy nem nekem való, az igényeimet nem elégíti ki. Csupán leírtam, ha netalán valaki hasonló felhasználási területre szeretne venni ilyet, mindenféleképpen próbálja ki előbb. Direkt Off topic-ba raktam, nem tudom miért kell ezen kiakadni... -.-
-
petlee23
csendes tag
Én elhagytam a jobb oldali kis gumit, és azt vettem észre hogy szépen elkezdte a billentyűzet a fóliát karcolni azon az oldalon. Persze semmi vész,mert van még három fóliám (kb 1500ért vettem ebayen a hármat, és tökéletesek, olyan mintha nem is lenne rajta a kijelzőn semmi),de addig nem akarok rá újat rakni amíg nem találok hozzá valahol gumit.
Amúgy szerintem nem vészes egyáltalán ez a fólia ügy.A felrakásnál csak arra kell figyelni, hogy tényleg egy viszonylag tiszta pormentes helyen tegyük rá. Nekem elég volt alaposan egy tisza ronggyal letörölni, nem maradt vissza porszem. És nem árt azért ha nem szarozik az ember pár percnél többet, mert akkor tényleg visszakerülhetnek mikro szemek a fólia és a kijelző közé.
Szóval ezek szerint ebayen keresgéljek? Esetleg szervízben próbálta már valaki?
-
Nagyon köszönöm, ez jónak tűnik -- csak azt nem tudom még, hogy kivel rakassam fel. Nálunk eddig minden ilyen akció, még a 2,8"-as kijelzőre is bukta lett, úgyhogy a gyorsbolt eme szolgáltatását használjuk -- ők viszont csak náluk vett fóliát tesznek fel.
Üdv: MaCS
UI: Az azért elég vicces, hogy Magyarországra 2000 Ft-tal drágább a kézbesítés, mint a Lajtán túlra...
-
bounty123
őstag
Azt (is) utálom a fóliákban, hogy jó hamar karcosak lesznek, úgyhogy pont a fóliával fogsz karcos kijelzőt használni gyak. végig. Ellentétben a gyári üveggel, ami nekem valahogy soha nem karcolódik se a telefonomon, se a t100-on, úgyhogy rég leszoktam a szép kijelzők becsomagolásáról.
-
axioma
veterán
Ezt probald meg:
Internetbeallitasok -> Programok ful -> Bovitmenyek kezelese -> Keresesszolgaltatasok, jobb oldalon a gugli az elso.
Tuti, hogy nem igy allitottam be, gugliztam a megoldasra szerintem es valami automatikus atallitast engedtem, de visszakeresve itt gondolnam hogy el van asva a kutya. -
-
dauphin
aktív tag
+1! Pontosan ez a szándékom. Mindenképpen megtapogatom, mielőtt bármilyen következtetést levonnék. De ugyanakkor a véleményetekre adok, hiszen nem véletlenül fordultam a fórum nagy öregjeihez.
Több szem többet lát alapon (vannak nálam hozzáértőbb emberek, akik utat mutathatnak egy jó vásárhoz) talán nem futok hiábavaló köröket a boltokban.
-
dauphin
aktív tag
Rendben, ezen nem veszünk össze, az évnek 52 hete van.
Nem vagyok nagyétkű - kicsivel is megelégszem!
(#2792) Gabor970: Nem a gyereknek lesz, a kis feleségemnek szánom, neki szerintem bőven megtenné. Te miben gondolkodnál max. 120k kereten belül (Win8.1 legyen benne)? Köszönöm.
-
gghrtz
őstag
A billentyűzet gombjai, és a zsanérja, valamint a gép akksija nem ilyen távú (3-5 év) felhasználásra lett kitalálva. Ezek a dolgok, amiket csinálni akarsz rajta, pedig menni fogak 3 év múlva is.
(Bár ez mindenre igaz, de erre a készülékre tuti). A Helyedben valami masszívabb készüléket keresnék, bár sajnos tapasztalatom nem volt a többi készülékkel.
-
Nem igazán értem, hogy 128 GB-ot miért nem kezel. A 64 és a 128 GB között elvben nincs olyan technológiai különbség, ami miatt itt szűnne meg a kompatibilitás. 64 GB-tól már SDXC, egészen talán 2 TB-ig. Ha kezeli egy készülék a 64 GB-ot, akkor az már SDXC-képes -- mi baja lehet akkor a 128 GB-tal, ami azonos szabvány?
Mi lehet ennek az oka?
Üdv: MaCS
-
zsola32
őstag
-
maxima
tag
Szia!
> Azt hiszem rájöttem a probléma lényegére, vagy legalábbis lehet.
> Feltehetően neked live accountod (nem egyenlő a microsoft live-val
> jelen esetben) van a skype-hoz, nekem meg user accountom,
> ezért tűnök el, ha bezárom a skype-ot.Köszi szépen, sokat segítettél. Sikerült az user accountot
használatba venni, sajnos a win-be begyógyított account-ot
nem sikerült eddig semmi módon kiirtani.
Pedig nem ártana ugyanis szerintem óriási hátrány az
amire az MS oly büszke, nevezetesen, hogy mindig elérhető
vagy mert kikapcsolhatatlan az account.Üdv.
-
maxima
tag
Hali!
> Elsőnek állítsa be, hogy ne induljon automatice a win indításakor.
Na itt kezdődik a gond, nem találom, hogy hol indul el.
A registry-ben a ......./run és run once alatt nincs, a feladatkezelőben
nem található csak a Skype update..., azt kilőttem de attól még
müxik.> Ha elindítja, akkor a bezárást úgy csinálja, hogy lehúzza a képernyő aljáig,
> megvárja, míg megfordul a lehúzott ablak.
> Elvileg akkor bezárja. Legalábbis nálam igen.Elvileg igen, gyakorlatilag meg nagy ívben tojik a húzogatásra
és nem fordul sehova az idők végezetéig sem.Valaki megmondaná pontosan, honnan futtathatók induláskor
automatikusan programok a win 8.1-ben?Köszi.
-
zsola32
őstag
egyébként két eszközöm is van, amin fut a mindigtv szolgáltatás.
a T100-on nekem is akadozik a műsor, de az androidos asus memopad hd7, simán viszi a műsort, fél óra alatt egyszer sem akadt a kép (energiatakarékosság is be volt kapcsolva, tehát markánsan vissza olt fogva hardveresen)szerintem szofveres a probléma, elég erős azért a T100, menni kellene szerintem itt is
-
gghrtz
őstag
Köszi! Igazából a Lenovora max 8 órát ír a gyártó, az Asusra pedig 11-et. A Lenovo jó márka, nem azért mondtam, hanem úgy értettem, hogy maga a T100 régebb óta van a piacon, mint a Miix 2 10.1", és így több patch jött ki rá, meg az Asus jobban is támogatja a termékeit. Valaki tudna írni arról, hogy olvasni+böngészni milyen 1366x768-as felbontással? Vagy nem para, csak marketing bullshit az egész felbontásmizéria? Remélem MM-ben meglehet tekinteni majd a portékát, mert ott szándékozom megvenni.
-
GazVezír
tag
Köszönöm a kimerítő választ. Azt hiszem, hogy most még abban a szakaszban tartunk, amikor még gyorsan merül, bár való igaz, Windows Update gyakran fut, miközben zajlik a böngészés, valamint a médiatartalmak fogyasztása.
Éjszakára legutóbb 75%-os akkuval küldtem pihenni, mire újból ébresztettem, már csak 50% százalék körüli érték fogadott. Legutóbb egy három órára hagytam magára, amikor a hozzászólásod alapján mindent gondosan bezártam, majd ügyelve, hogy biztosan megfelelően járjak el, jobb klikkel a Windows emblémára kattintva helyeztem nyugalomra 23%-os állapotban, de mire újra ébresztettem volna, tökig lemerült.
Van esetleg valamilyen megoldás arra vonatkozóan, hogy lenyomozhassam a hibajelenségeet?
-
norbi1017
újonc
Akkor nemtudom nekem miért akadozik néha már játszhatatlanul lassu, pedig a storebol szedtem le.
Gyorsan leszedem a cs:source-t steam-en megnézem az hogy fut
Amúgy ti használtok hozzá valamilyen fóliát, tokot? Nekem azt mondták nemkell mert nem karcolódik és eddig tényleg semmi karc nincs rajta. -
norbi1017
újonc
Köszönöm a válaszokat
nekem a gép hátulján a bal oldala recseg és csak pár helyen, a jobb oldala nem ugyhogy nem zavaró a dolog. Hogy érted, hogy a chrome nem fut hibátlanul? nekem eddig semmi bajom nem volt vele de tény h az IE gyorsabb..
Esetleg valaki játszott rajta valamilyen játékot? A Store-bol leszedtem a fifa14-et de irtozatosan akadozik közben a CPU 20%on pörög csak. valami tipp mi baja lehet? -
Azon morfondíroztam már elég sokat, hogy hogyan tudnám ezt valahogy a gépen kívülre vinni.
Addig, hogy kimásolom az image-fájlt, nincs nehézség, de hogyan, milyen paraméterekkel másolom vissza, ha szükségem lenne rá? Vajon van-e valamilyen rejtett csapda, vagy elég a triviális partíciómutatókat megtartani?MaCS
-
bounty123
őstag
Ma érkezett meg a T100, eddig egy Vivotab-ot használtam. Annál nagyon bevált már ez a fajta tok, amit az "tok csak a tabletnek" alatt linkeltél, gyakorlatilag ugyanez volt. Úgyhogy már meg is rendeltem az amazonról. Általában nem szeretem állandó tokokba gyömöszölni a cuccaimat, de ennél a hozzáadott smart cover funkció nagyon kényelmes és egész jól is néz ki.
-
Mellé duma!
Arra lett kitalálva, de a megjelenése óta arra vártok, hogy majd csak javítják a problémáit a gépnek. Ahogy görgetem a hsz-eket, minden oldalon legalább 100 hsz szól arról, hogy éppen milyen funkciója nem működik a gépnek, részben a win8 miatt. Elég csak visszaolvasni.
Mivel elhangzott egy állítás, hogy hiányoznak win7 driverek, így az volt a konkrét kérdés, hogy milyen eszközökhöz hiányzik.
Egyszerűbb lett volna nem válaszolni, vagy bevallani, hogy nem tudod a választ a kérdésre.
Lehetőleg olyan válaszoljon, aki már megpróbált erre win7-et felrakni és tudja milyen driver hiányzik ténylegesen.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Windows 8.1 érkezését az ASUS sem hagyhatta szó, vagyis új termék nélkül.
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest