- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
badmad
senior tag
válasz
MaCS_70 #5797 üzenetére
Szia....megoldottam ..
utólag pofon egyszerű.Itt a topikban található driver packot ami 8,1-hez van feltelepítettem és voilá megy minden rendessen.Van akku kijelzés(mert ez sem volt),van hang,a szarakodó wifi is megy szépen szóval minden ok.Azért köszi ,hogy válaszóltál nekem
-
-
zolda
tag
sziasztok!
szerintetek egy 64 GB-os verzió (T100TA-DK003H) mennyit érhet használtan? -
user26
senior tag
Sikerült telepíteni, USB-ről, és úgy néz ki majdnem minden jó rajt, kivétel, hogy hang nincs.
Kép Windows 10-re nem találok hozzá. Valaki tud segíteni ? -
Letöltöd a Microsofttól a MediaCreationTool nevű programot, amivel egy perndrive-ra el tudod készíteni a telepítőkészletet. A kulcsot maga a MS tartja nyilván a készülék azonosítója alapján, nem kell vele foglalkoznod.
Ha van érvényes Office licenced (papíron adták a géphez), akkor letöltöd az Office 2013 Home telepítőjét és telepítéskor beírod a kulcsot.MaCS
-
user26
senior tag
válasz
MaCS_70 #5787 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném újratelepíteni a kis gépet (T100TA-t), na de nem tudom, h hogyan is kezdjem, mert jelenleg "hiába" van egy USB-n egy telepítőm, azt ha felteszem majd aktiválnom kell, mert nem eredeti. Viszont, amikor vettem ezt, akkor még Win8 eredeti volt rajt, és én frissítettem win10-re neten keresztül.
Szóval úgy szeretném megoldani, hogy amivel vettem kulcs avval maradjon meg. :/ -
margithid
veterán
válasz
MaCS_70 #5784 üzenetére
100 fül a chrome-ban?
Hihetetlenül hangzik számomra.
Nekem alapjáraton iszonyat lassú, döcögős volt chromemal, de még Edge böngészővel is, talán opera volt a leghasználhatóbb.
Nem érzem, hogy egy sebesség örült lennék, nincsenek nagy elvárásaim, jelenleg egy középkategóriás telefont használok (Redmi Note 5), de össze se lehet hasonlítani T100 használhatóságával. -
szucstom
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy ilyen eszköze, de mivel nem igazán ért a szofteres dolgokhoz, megkért, hogy frissítsem le a tabletet. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet valahogy oldani frissítést teljes reinstall nélkül, vagy tiszta telepítéssel rá kell húznom a win10 legfrissebb verzióját?
-
-
margithid
veterán
válasz
Nagya21 #5782 üzenetére
Nem semmi, hogy neked még jól használható.
Nekem ezelőtt 2 éve is lassú volt már, el is adtam, könyvolvasásra használtam már csak, arra meg van már 6"os telóm is.
Én az biztos, hogy gyenge hardverrel nem veszek többet win10es gépet.
Mondjuk hordozható gépem nincs is, a passzív hűtésűek vagy nagyon gyengék, vagy nagyon drágák. Mintha intel nem erre összpontosítana...
Kifizetődőbb egy normális hardverrel szerelt gép, anyum laptopja 6 GB Rammal, 2. generációs i5tel és ssd-vel szuperjól használható.
Mondjuk csak böngészésre használja, de arra reményeim szerint még évekig jó lesz.
Sajnos T100 engem már megvásárlás után fél-egy évvel se azt hozta amire számítottam... -
Nagya21
addikt
HAli!!
Az hogy lassu, háááát az nekem csak akkor ha frissít, egyébként a WOT is elfut rajta.
Én Edge böngészővel használom, teljesen korrekt vele. 5-6 lap szokott egyszerre nyitva lenni az még elviseli.
Üdv Nagya -
axioma
veterán
válasz
#82595328 #5780 üzenetére
Cafolom a gepelest, amig nekem megvolt (3 ev? talan) mindent azon csinaltam, elso szamu gep volt. Es kibirta a billje, meg nekem se volt rossz. A tapipadon meg duplakopp, nem kell a csattogo, es akkor jobban mukodott (en csak akkor csattogtam ha azt hittem, nem sikerult a klikk - de az esetek tobbsegeben az alkalmazas nem volt kesz fogadni). Tabletkent en se hasznaltam, de elonyei a netbook-okkal szemben: 1. passziv hutes 2. toltheto microusb-vel, nem kell toltot vinned magaddal (ezt azota is hianyolom).
Amugy firefox sok lappal mar nem ment, en meg valamiert azt szoktam meg. De teny, lassu volt, idonknet erthetetlen esetekben is. -
törölt tag
Hát attól tartok laptop vásárlásban nem segíthetek. Nekem egy Fujitsu Lifebook A555G-m van, ami egy középkategóriás laptop. Nem okoz gondot neki a külső monitor. Miatta nyugdíjaztam a régi PC-met.
Amit meg kell értened/el kell fogadnod, hogy ezt a gépet nem egy másik gép helyett hanem egy másik gép mellett lehet használni. Csak pár példa:
- Tök jó hogy kiviheted a konyhába, miközben eszel.
- Mászkálhatsz vele a szobában
- Elviheted a mellékhelyiségbe
- Ágyban olvasni, filmet nézni tökéletes
- Ha mész valahova, nem kell a kocsiban hagynod. Nem egy dögnehéz laptopot kell órákig cipelned.
- Ideális gép nyaralásraMire nem alkalmas:
- Hosszabb gépelésre
- A tapipad kurzor vezérlésre még alkalmas, de nyomogatni rémálom
- Komolyabb egérműveletekre. A pici monitor miatt megvakulsz.
- Bármilyen összetettebb alkalmazás rendszeres használatára, az alkalmazás nem fér ki.
- Több alkalmazás ablakban való futtatására
- Meg bármilyen erőforrás igényes feladatra sem, de többlapos böngészésre sem.Én nagyon jól elvagyok vele, mint második géppel.
-
user26
senior tag
válasz
#82595328 #5778 üzenetére
Szia!
Köszönöm, az infót.
Viszont lenne egy kérdésem evvel kapcsán:
"Miért nem jó tv-re tenni?
Ez valójában egy billenyűzetes tablet. A benne lévő videókártya ehhez van igazítva. Nem arra, hogy egy nagyképernyős tv-t hajts meg vele."Laptopban mit javasolnál, ami akkor mondhatni erre a célra, amit szeretnék (monitor tv-re kikötni HDMI-vel) ajánlatosabb. Szeretnék leválni az asztali gépről, de a "nagy képernyőt" szeretném továbbra is.
Illetve evvel a T100TA-val szerintem én rosszul jártam amikor meg vettem, mert esetek többségében, mondhatni mindig laptop módban használtam, BL -s bill egér párossal, nem volt ilyen a családba, se tablet, így úgy gondoltam akkor, hogy na ezt nekem találták ki 2 az egyben.
Viszont amikor használtam az első perctől fogva a Windows és a tablet kombó nem fogott meg, ha gépelek automatikusan a billentyűt keresem a fizikait. Így mondhatni a tablet előnyeit nem használom.
Na meg amikor magammal vittem, hogy na akkor... és zavaró volt tartani is, meg pötyögni is vele.
Ez csak saját vélemény!!!
Amúgy ennek ellenére szerintem hasznos! -
törölt tag
Miért nem jó tv-re tenni?
Ez valójában egy billenyűzetes tablet. A benne lévő videókártya ehhez van igazítva. Nem arra, hogy egy nagyképernyős tv-t hajts meg vele.
Hogy mennyire gyors, attól is függ mire használod. Chrome talán pont a legmemóriaigényesebb böngésző. A Firefox meg pont érintőképernyőre nem a legjobb. Az Edge-t én se tudtam megszokni, de a helyedben megpróbálkoznék vele. Az online filmnézésen kívül, minden más böngészésnél az emberi agy a gyenge láncszem. Nem nézek rajta HD videókat - Próbáltam nem érdemes - , mivel ez inkább tablet nem életszerű a több 10 nyitott weblap. Valószínűleg ezért nem érzem lassúnak.
Én hogy legyen szabad hely töröltem a recovery partíciót. Kb. 2x telepítettem újra, mióta megvan, egyszer se azért mert a rendszer összeomlott. Pdf olvasónak az áruházból az UWP-s adobe pdf-et ajánlom. Néhány pdf-fel meggyűlik a baja, de az érintőképernyő támogatás miatt (meg kevesebb helyet foglal) megéri. Ez egy tartalomfogyasztó gép, szerintem felesleges rá az MS Office. Mikor lejárt az 1 éves Office 365 előfizetés rá, boldogan töröltem. Ha spórolni akarsz a hellyel, akkor javaslom a WPS Office-t. Igaz csak angolul tud, de cserébe kevés helyet foglal és minimális érintőképernyő támogatása is van. Megnyitni doksikat tökéletes. Windows 10-n eddig nem éreztem szükségét külső vírusirtónak. Csak lassítaná a gépet.
Összességében nagyon hozzám nőtt ez a gép, és nincs is igazából jó utóda. Az Atomot dobta az Intel. Nekem a Surface-k kialakítása nem tetszik. A billentyűzetüket csak asztalon tudod használni. Nem szeretném lecserélni, de ha le kellene, nem tudnám mire. -
user26
senior tag
-
törölt tag
Én 2. gépnek használom, netezésre, filmnézésre (online, offline), pdf és e-könyv olvasásra, picit játékra és még programozásra(inkább csak tanulás) is. Erre mindre alkalmas. Nem érzem lassúnak netezés közben sem. Szerintem valamit rosszul csinálsz.
- Biztos, hogy elég szabad hely van a gépeden? Nálam a 64 GB fele szabad.
- Nem szemetelem tele a gépet. Csak a tényleg szükséges programokat telepítettem rá. Amiből lehet a kevésbé erőforrás igényes programot. Pl: videó nézésre Media Player Home Cinemát.
- Nem használok külső vírusirtót, vagy bármit ami a háttérben fut, és lassítja a gépet.
- Ezt a gépet nem arra találták ki, hogy TV-re kösd. Nem csoda, ha így lassú.
- Milyen böngészőt használsz, milyen kiegészítőkkel? Régen nagyon sok kiegészítőt használtam, de ma már csak párat. Néhány kiegészítő nagyon meg tudja fogni a gépet. -
user26
senior tag
Sziasztok!
Aki még használja az Asus T100TA -s tabletjét, Win 10 alatt, milyen progikat futtat rajt ? Illetve viruskeresőket ?
Nem használom már gyakran, mert zavaró, hogy sima netezés mellett borzalmasan lassú.
Semmi nagy dolgot nem várok tőle, már filmet se nézek se online, se aviba rajt, tv-n.
Akár mennyire is szeretem lassú, még az alap műveletekhez is.Kettő db van, egyik HDD-s a másik sima, és a mai napig perfektűl működik ha a tabeleteket a másik dokjára teszem rá. Szóval mind1, hogy melyiken van, működnek.
-
törölt tag
-
Diplomata
aktív tag
Üdv
T100 64gb változatba utólag lehet beépíteni ssd-t a dokkolóba? Elő van készítve?
-
policecars
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár éve FullHD LG monitoron használom a picurkát. Most gondolkozok egy nagyobb, 4K-s megjelenítőn. Gondolom, a T100 nem tud FullHD-nál magasabb felbontást, de próbálta már valaki, mennyire élvezhető a képe egy 4K monitoron/tv-n?
-
tittiritti
csendes tag
Helló
Asus T100h-hoz keresek komplett működő klaviatúrát. -
miklos2
csendes tag
válasz
AxBattler #5767 üzenetére
Két estébe tellett, de sikerült a 1709 frissítés a Win10-re. Első este 98%-nál megállt a frissítések letöltése (2,4GB már letöltve). Második este további letöltések után a 1703-nak egy frissítése és a 1709 álltak sorba, úgyhogy nem lehetett eldönteni, hogy mi zajlik a többszöri újraindítások közepette. Végül a frissítési előzményekben csak a 1709 szerepelt. A beállítások közül egyedül azt változtattam meg, hogy hálózati üzemben soha nem kapcsoljon ki a képernyő.
Köszönöm a segítéget mindenkinek -
válasz
miklos2 #5764 üzenetére
Nekem is szenvedős volt, én így csináltam:
1, Dugd rá a töltőre.
2, Energiagazdálkodási beállításoknál a frissítés idejére átmenetileg lődd be úgy, hogy hálózatról soha ne menjen le alvóba, és a képernyő se kapcsoljon le soha.
3, Indítsd újra, és indítsd el a frissítést.
4, Várj türelmesen, és amikor kell indítsd újra.
5, Done (vagy GOTO 4)
-
miklos2
csendes tag
Sziasztok!
Első generációs T100-asom Win10-zel eddig jól frissíthető volt, de a 1709 verzió Sikertelen telepítés eredménnyel zárul mindig. Próbáltam november végén és most január közepén többször, ugyanaz. 2,5GB-ot letölt, aztán komoly telepítési lépések, újrainduás, 10GB-tal kevesebb hely lesz a C-n, stb., és sikertelen.Közben a 1703 verzió van rajta és az megkapja a frissítéseket. Sikerült valakinek 1709-re frissíteni a Win10-et? -
bathaius
újonc
Sziasztok!
Hozzám került egy TF101-es modell töltő problémával. Az USB kábelben el voltak szakadva a vezetékek, ezeket javítottam. Direktben nem tölti a tabletet, csak dokkolón keresztül. Kéne töltenie direktben is?
Előre is köszi a választ!
-
malnabokor
senior tag
-
Nagya21
addikt
válasz
malnabokor #5757 üzenetére
HAli!!
9/5V töltőt vegyél.
Nekem egy 2 slotos Aukey van, az nagyon bejött.
Aukey 2slotÜdv Nagya
-
sanyci
senior tag
válasz
malnabokor #5757 üzenetére
Bármilyen microUSB-s töltő tölti, de az 5Voltosak elég lassan, a gyári talán 9Voltos lehet...
-
malnabokor
senior tag
Sziasztok! Elhagytam valahol a töltőt, és szeretném kérdezni, hogy valaki meg tudná nézni, hogy hány Volt/hány Amperes, mert akkor olyat rendelnék neten. Köszömöm szépen!
-
Integrale
veterán
Valamilyen modon beallithato az, hogy ha lekapcsol a kepernyo, akkor a hang ne menjen el vele egyutt? Online radiot hallgatok, ha lekapcsol a kepernyo akkor bontja a hangot is.
-
sanyci
senior tag
válasz
---gabika--- #5752 üzenetére
Nekem van egy t100tam-om, halódó érintőképernyővel, nem akarod kombinálni?
A kijelző okés, csak a tapi makrancoskodik... -
---gabika---
tag
Sziasztok!
Szert tettem egy alaplaphibás T100TAF masinára. Az érintőképernyő része működik. A kérdésem az lenne,hogy a dokkoló része mivel kompatibilis? Milyen módon tudnám az érintőképernyőt pl egy mini PC-re kötni?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
válasz
Integrale #5749 üzenetére
Nekem is első generációs, 64 GB-os T100-asom van.
Amint lehetett, frissítettem W10-re. Egyedül azzal volt problémám, hogy 1-2 alkalommal újra kellett telepíteni a touchpad driverét, de évek óta ezzel sins gond.Tökéletesen működik, se lassulások, se fagyások, funkciózavarok.
MaCS
-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Ahogy olvasom elég sokan szenvednek Win 10-re frissítés után, mindenkinél így van/volt, érdemes átállni rá, vagy felesleges?
Driverek végül melyek működnek? -
Satellite
tag
válasz
consono #5741 üzenetére
consono!
Egyvalamit felejtettem ki: a mágneses csatlakozón keresztül csak kb. fél Amperrel fogod tudni tölteni, ellentétben a gyári, bedugós csatrlakozó 2-2,5 Amperével ellentétben. Persze ez csak akkor számít, ha gyorsan fel akarod tölteni a Transformert, - amúgy egy éjszaka a mágnesessel is elég.
-
wiew1987
csendes tag
Hello!
Win 8.1-ről upgradeltem a T100-asomat win 10-re. A problémám az, hogy egyáltalán nem érzékeli az egész érintőképernyőt. Csak billentyűzettel tudok bármit is csinálni. Találkozott már vki ilyen problémával? Lehet azzal rontottam el, hogy a telepítést is billentyűzettel csináltam??? -
euroset
újonc
Pliz ! Honnan es hogyan lehetne egy ingyenes Power Pointot letoteni.a T100 ra?
Win10 op-rendszerem...:-o
Ekezetert bocs masrol irok.!! -
Satellite
tag
válasz
consono #5738 üzenetére
Augusztusban vettem pár hónaposan egy 64 GB-os T100-ast, és rögvest beledugtam azt a mágneses csatlakozót, amit már jó 1 éve a család szinte összes (Xiaomi, Huawei, Navon) telefonjában és tabletjében (sőt: még a napelemes power-bankban is!) használunk. Pont a sok ki- és becsatlakozástól féltettem az Asus-t is, de így attól sem kell tartani, hogy kontaktos lesz a micro-USB csatlakozó, vagy épp' a kábel rántja le az asztalról. A jó tapasztalatokat ezzel a csatlakozóval szereztük, - érdemes belőle többet rendelni, most csak 668.- Ft. darabja. (Nekem van itthon, az irodában és a kocsiban is, - és így csak egy mozdulat, és már töltőre is csatlakoztam a telefonnal vagy bármelyik kütyüvel).
-
axioma
veterán
válasz
consono #5738 üzenetére
Van nalam sokfele (probalgatas utjan, m.tars masik tipusra cserelt es ami kilogott a keszletbol azt nekem adta, ilyesmik). Peldaul amit a T100-ban hasznaltam, az kerek, csak toltest visz at, de kb. semmire nem erzekeny (irany, levalasztas). Van ami adatot is atvisz, de csak egyik iranyban rarakva. Van ami ket iranyban (tobb tuske es olyan asszimetrikus kialakitas). Kell vagy nem visszajelzo lampa. Sok kombinacio van. En olyan regen hasznaltam microusb-n adatatvitelt (mobilon airdroid, mondjuk sony z3c-n eleve fedel mogott van, de annak van asztali toltoje), hogy a csak toltest szoktam preferalni.
A masik ami lenyeges, hogy milyen a kivul marado resz fizikai merete. Meg hogy a kabel vege korul is akarja olelni azt a csonkot, vagy csak azonos merettel racuppan. Raadasul nem biztos hogy mindegyik peldany egyforman fixen ul be (akar ugyanabba a telefonba). Ferjem mobiltokjat kicsit meg kellett faragni hozza peldaul, de most otthon, autoban, munkahelyen is csak magnes es mar tolt is. A lanyom soxor kihuzza a csonkot a kabellel, igaz nem elso naptol hasznalta, hanem mar kilazult mire attert.
Alin a wsken feliratuak elvileg talan jobbak, a kerek csak toltos is olyan. Kerdes, hogy mennyire birjak ezek a tablet toltest, en ugy kerestem nem telefonhoz, ne olyan legyen amit 'az usb ugyis cska 500mA' elv alapjan gyartottak. -
axioma
veterán
válasz
flegga92 #5736 üzenetére
Irtam: nem egy asus minoseg. De en kb. 3 evesen vettem fel eve, nyilvan nem dobalom, de nem volt vele bajom. Talan van ahol kicsit nyikorgos jellegu a bill, de az csak olben, bizonyos szogbol, altalaban nincs baja.
Mondjuk tedd hozza, hogy nekem az asus volt a minosegben felfele elteres, mert egy nyeremeny iphone-nak az arat feleztem egy jobb telefon meg jobb gep kozott, jobban nyujtozkodhattam. Altalaban inkabb alacsonyabb az igenyszintem.
Az en ES1-em is eredetileg kisebb konfig, az elozo tulaj turbozta fel. Es igen, op.rdsz nem papiros volt rajta.
Nekem a minimum elvarasom a passziv hutes volt, meg a winchester tiltva. Ebbol lett ez. -
flegga92
senior tag
Valami ilyesmi gép kéne nekem is. Gyors szétnéztem a MM-ban de vagy HDD van benne vagy 32 Gb eMMC ami kevés vagy nem windows van rajta. Persze az utóbbit lehet orvosolni, de akkor annyiba kerül mint a drágább gépek.
Én kifejezetten örültem, hogy a T200-nak sem USB-s töltése van, akku idő már nem fontos nálam, szinte nem cipelem sehova, legtöbb dolgot a telefonomról intézem. Összeszerelésben milyenek ezek az Acerek? 1 éve nézegettem, akkor elég gagyi műanyagnak tűnt és attól féltem hogy a boltban összetörik. -
axioma
veterán
válasz
consono #5734 üzenetére
En azota nem tartok tole, miota ilyen magnesesen csatlakozo megoldas van. A kutyu oldalan egyszer beledugom a csonkot, es utana egyaltalan nem kell fizikailag bolygatni, csak racuppantom a masik felet. Es meg a madzag megrantasaval se esik le a gep, mert a magnes elobb elenged.
A tolto meg merheto mind terfogat mind suly szempontjabol a kis gepekhez (nyilvan a 17-es ceges laptopom toltoje combosabb, de az ara'ny meg mindig rosszabb a kicsinel). -
axioma
veterán
válasz
flegga92 #5732 üzenetére
En egy hasznalt acer-t vettem, ES1, N3700, 240GB SSD, 8GB RAM. Passziv hutesu, nem szetszedheto, nem erintos, de ssd-s es 11.6 (romlik a szemem, de nagyot se akartam, ez lett a kompromisszum), ahhoz kepest eleg konnyu is. Mondjuk nem tudom mennyi ujonnan arban, es ket hatranya a nem microusb tolto hanem kulon adapteres halozati (amit vinni kell, es a gephez kepest sokkal inkabb meret meg suly), meg hat hogy azert nem egy asus. [Procihoz nem ertek, olyan gondom nem volt vele amit arra foghatnek, de elkepzelheto hogy gyengebb a Z3740-nel, nekem a T100 elso valtozatat valtotta.] Akku jo, de messze nem 10 ora. Viszont akkor mikor kerestem ez jobbnak tunt ar-ertekben, mint venni egy ujat iszonyudragan. Talan majd kesobb, amikor olcso lesz a 13-as asus hasznaltan. Mert az aran kivul nekem tokeletes lenne...
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Ugyan nem T100 hanem T200-am van, de lényegében ugyan az. Megjelenés óta megvan a gépem, nagyon keveset használtam az utóbbi időben főleg azért, mert nagyon lassúnak érzem. Egy officeon kívül semmi nincs rajta. Böngészés kínszenvedés van, hogy egy masszívabb oldalnál kifagy több tabról már nem is álmodozok. Régen azért 5-6 tab nyitva lehetett közük youtube és fb ami azért eléggé sok ramot eszik, ma már magában sem merem megnyitni. Újratelepítés után 1-2 alkalomig jó aztán kezdődik előröl.
Aki lecserélte a gépet és olvassa a topikot ki mire váltott? Elég gyér a felhozatal a 11-13" közötti méretben. Szétszedhetőség nem fontos, sőt kifejezetten előny, mert baromi nehéz és sose szedem szét, érintőkijelző sem fontos. Legalább 4 Gb ram és jó lenne eMMC vagy SSD és a passzív hűtés is előny. Árban 120 körül lenne jó, de nagyon max 150e lenne a keret.
-
Lalikirály73
csendes tag
Sziasztok!
Nektek megjött a FCU...mert nekem erőltetve sem megy fől...
Üdv: Lalikirály73 - Kis Lajos -
válasz
miklos3 #5729 üzenetére
Igen, volt egy pillanat, amikor elkönyveltem, hogy itt az akku hanyatlásának az ideje, de vaklármának bizonyult.
Nem igazán tudom, hogy mi okozhatta, ezért jogos gyanúsított a Windows Update.Jellemzően valóban próbálom 20-80% között tartani a töltöttséget és nem használni a gépet töltőre csatlakoztatva -- és csak akkor megyek fel 100%-ig, ha tudom, hogy kell majd az akkuidő.
MaCS
-
miklos3
újonc
válasz
MaCS_70 #5710 üzenetére
Szia Macs_70!
Nekem is 4 éves a T100-asom, nemrég volt egy kis megugrás az akkuidőben. A Battery Bar számolja, hogy mióta van bekapcsolva a gép (Elapsed Time), kikapcsolás előtt feljegyzem ezeket a perceket és összeadom. Így szokott kijönni 600 perc körüli érték, a megugrás most 664 perc volt, nem olyan drasztikus mint nálad.
Mintha régebben te írtad volna, hogy drasztikusan csökkent az akkuidőd, jól emlékszem? Nem volt rá magyarázat. Milyen töltési szokásaid vannak? 20%-80% között használod az akkut?
A Win10 is okozhat ilyen akkuidő eltéréseket, pl. nálam valami Updater kezdett el 30% processzort fogyasztani, amíg le nem lőttem. De a fordítottja is elképzelhető, hogy valami feleslegesen ment a háttérben, de egy fissítés után már nem megy. Én mindig 4%-100% között használom az akkut, szép tőle, hogy még mindig 10 órát megy.
Miklós -
válasz
amnezia4900 #5727 üzenetére
Nem tudom, de ebben a kategóriában nem jellemző a bővíthetőség.
MaCS
-
Drone86
tag
Sziasztok!
Pár napja került hozzám életem első tablete, egy T100chi formájában.
Nagyon tetszik, de a windows8.1et szeretném windows 10 frissíteni. Hogy kezdjek neki? Le kell törölni a 8.1-et, vagy a meglévő rendszert lehet frissíteni? Drivereket találtam az asus oldalán. A recovery partíciót gondolom törölhetem, az maradna ugyanúgy a 8.1, és a 10 nem is tudna vele mit kezdeni. Aktiválni hogy lehet ezután?
Előre is köszönöm a segitséget! -
válasz
amnezia4900 #5721 üzenetére
Ha már úgyis nyers rendszerrel szórakozol: 32 bites Windowshoz vajon mit szól?
MaCS
-
consono
nagyúr
válasz
amnezia4900 #5721 üzenetére
windows update???
-
amnezia4900
csendes tag
válasz
MaCS_70 #5720 üzenetére
Szia.
Microsoft Media Creation Tool automatikusan letöltött és feltett a pendrive-ra egy Win 10 telepítőt.
Most addig jutottam hogy leszedtem innen egy Win 10 64 bitet [link]. Feltelepítettem,drivereket leszedtem de nem akarta telepíteni. Aztán az egyik driver feltett mindent. Most érzékel a kijelző,van wifi,van minden. Esetleg valami lehetőség van hogy magát a Win 10-et frissítsem? Mert az előzőhöz képest ez kicsit elavultnak tűnik
.
-
válasz
amnezia4900 #5719 üzenetére
Próbáld meg az Asus oldaláról letölteni a T100-ashoz való, jelenleg nem működő drivereket!
Egyébként melyik Windows 10-et próbálod telepíteni?
MaCS
-
amnezia4900
csendes tag
Sziasztok. Lehet valamit nagyon eltoltam. Igy lenne egy nagyon fotos kérdésem.
Szóval letöltöttem a Microsoft Media Creation Tool. Pendrivera fel is tett egy win10 telepítőt. Be boot-oltam róla és fel is tettem. De egy rakat kaka lett az egéssz. Nincs wifi,nem érzékel a tab kijelző,nincs hang,stb... ha rá másolok pendriveról egy rufust vagy winrar-t nem engedi telepíteni a készülékre azt írja hogy ( ez az alkalmazás nem fut az ön gépén), sajnos se pc se laptop nincs ezt használtam. Esetleg tanács? Előre is köszi.Ui: addig el jutottam hogy rufus fel ment rá . Valaki ha tud segítsen honna tudom letölteni a rá való Windows 10-et és hogy tudom telepíteni. Help.
-
amnezia4900
csendes tag
válasz
Balázs1986 #5671 üzenetére
Szia. Lenne egy kérdésem. Ha teljesen újra szeretném rakni az Asus T100han gépemen a Wint akkor mindegy milyet teszek rá? Ha pl torrent oldalról le szedek egy windows 10-et vagy 7-et az mehet is rá?
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Asus T100t windows 10 re frissítés után nincs hang. A hangeszköz Intel SST Audio Device elvileg megfelelően működik gyakorlatilag sehogy. Az Asus Driverei között nincs win 10hez audio driver a win 8.1 hez való pedig telepítés után nem változtat a helyzeten. Találkozott már valaki ezzel?
Ákos
-
margithid
veterán
30ért eladtam..
3 éves már, igaz nem látszik rajta.
Kijelzőidő nem tudom mennyi már.
Sok eladó T100 van azért, talán ha várok akkor idővel 40ért elvitte volna valaki, de attól is félek, hogy a kínai tabletek térhódításával még kevesebbet fog érni.Ha vissza is térek a tabletek világába, akkor valami időtállóbb darabot fogok nézni, az új 8. generációs Core M-re leszek kiváncsi, 10 nm-en milyen fejlesztések lesznek.
No meg hátha AMD is kidob valami passzív hűtésű olcsó de erős processzort!Valami ilyesmire gondoltam, csak az új core M lenne benne, meg 6 GB Ram.
400$-ért vevő lennék rá -
margithid
veterán
Újratepelítettem T100at, de nincs internetem...
Vajon rossz operációs rendszer telepítettem ,vagy mi lehet a baj? Wifi drivert meg nem találok... -
Érdekes dolog történt a lassan négy éves T100-asommal: az akkuidő hirtelen drasztikusan megnőtt!
Pár hétig nem használtam a gépet, és jellemzően 8-9 órás valós üzemidőt tudtam elérni vele. Most, hogy ismét elővettem, 12 órás használat után járok 10% maradéknál.
Ilyen a LiIon akku szerintem nem tud. Csoda történt....
MaCS
-
gy.selmi
csendes tag
Segítséget kérnék:
T200TA gépemen (32GB) Windows 8.1 frissítések telepítése után elfogyott a hely a C meghajtón.
Van egy 500GB merevlemez a dokkolóban, a tablet részében SD kártya, de nem tudom, lehet-e máshova irányítani a frissítési fájlokat.
Ti hogyan oldjátok meg, hogy frissítsen is, használható is maradjon?
Előre is köszönöm az ötleteket. -
consono
nagyúr
No, csak egy kis update: a Media Markt maximálisan korrekt volt, levásárolhattam volna, ha akarom a Chi árát, de mivel Budaörsön nem találtam olyan gépet, ami tetszett volna simán visszaadták az árát. Nem szakadtam el viszont a fórumtól: egy Transformer Mini váltotta a Chi 100-at. 4GB/128GB, gondolom a következő két évet ez is kihúzza majd
-
consono
nagyúr
Van valakinek első kézből tapasztalata a T101HA-val? Nézegetem, hogy mire tudnám majd levásárolni a Chi-t, és igazából csak ez maradt, meg az iPad...
-
sanyci
senior tag
Valaki tapasztalt már olyat, hogy meggárgyult az érintőkijelző?
A közepén úgy érzékeli, mintha folyamatosan nyomkodnám.
Levettem már a védő fóliát is. de az sem segített, végül ki kellett lőnöm az i2ch HID eszközt, így persze nincs érintőképernyő, de a hiba sincs.
Van valami diagnosztikai program, amit le lehetne futtatni? -
törölt tag
Touchpad driver gond
Hátha valakinek van hasonló problémája. Esetleg van ötlete.
Nem szoktam használni a touchpad-ot, usb-s egeret használok. A touchpad csak adatmentéskor kellett, mert akkor az USB meghajtóba az egér helyett HDD került. Ezért csak most vettem észre, hogy ha engedélyezem a touchpad-ot, akkor az egérkurzor mellett a folyamatjelző (kör) folyamatosan megy, néha egy-egy pillanatra megszakadva. Ez egyrészt zavaró, másrészt pl. jobbklikk nem működik, mert azonnal eltűnik a jobbklikk menü.
Próbáltam frissíteni a drivert, eltávolítottam a drivert és újraraktam. Újratettem az eredeti 8.1 soc drivert, de egyik sem segített. Biztos, hogy a touchpad csinálja, mert ha letiltom, akkor a probléma megszűnik.
Már csak egy ötletem van, hogy újratelepítem a Win10-t, de ezért nem akarom.
-
Raruh
tag
Nem kell fn se.. pause és insert között ott a "prt sc"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest