-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
vzoltan #5520 üzenetére
Most egy 5V 2A táp van microUSB-n, noha elvileg ha terhelve lenne, sem használná ki teljesen, de nem is kell, egyelőre bill+egér van rajta. Ha majd lesz más periféria is, akkor tuti egy külsőtápos usb hubbal látom el, és csak adatkapcsolat lesz usb-n rpi-periféria között. No ehhez már jó lesz a 2A-es táp.
Szerintem veszek egy Arduino klónt is, szívesen megnéznék azon is pár példaprogramot, illetve a két eszköz illesztése, és RPi-vel való Arduino irányítása érdekelne.
Csak mivel egyelőre nincs különösebb projektem, így nincs igazán motivációm foglalkozni a dologgal, de majd merítek ihletet. Szóval én nem azért vettem, mert szükségem volt rá valamihez, hanem mert szerettem volna ezzel foglalkozni, mert érdekel, csak még nem tudom, mihezMondjuk egy házi riasztórendszer már kellőképp komplex és érdekes, valamint hasznos is lenne, szóval szerintem ebbe az irányba fogok elmenni. Mármint tényleg, egy éles rendszerre lenne szükségem: egy többszintes családi házról van szó, amikor ide jöttünk, már be voltak húzva a helyiségekbe a riasztóvezetékek (2 köteg / helyiség: mozgás és tűzjelző), de nincs se központ, se végpont, csak egy helyre egy szekrénybe be van vezetve igen sok kábel - na egy ilyen nem kihasználni vétek lenne
Csak ez azért tényleg összetett feladat, szóval körbe kell járnom. Egyáltalán, hogyan építsek érzékelőt, azoknak a jeleit mi fogadja, hogyan lehet feldolgozni. Aztán, mivel közel 20-24db érzékelő végpontról van szó, azokat mire kössem, hogyan osszam zónákra, stb.
Mielőtt valaki félreért: most nem 0-ról kérek segítséget, csak hangosan gondolkodtamUtánajárok majd a részleteknek, kezdésképp itt egy RPi + Netduino + ATtiny85 rendszer [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nintendo Switch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hegesztés topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- FHD CORE I5 8500 GAMER OPTIMUM PC 16Gb RAM 512GB SSD SAPPHIRE NITRO AMD RX 580 8GB DDR5 1ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 12400 Gamer MAX PC 12X4.0GHz 32GB RAM 1.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- ÚJ ASUS CORE I5 14400 Gamer ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 5600 1.0TB SSD ÚJ GEFORCE RTX 3080 12GB DDR6 2ÉV GAR!
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest