Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz niof #44408 üzenetére

Szia!

Reklámblokkolós DNS szervernek én is megcsináltam már egyszer.
    Futott pár hétig, majd a PiOS kernel hibával nem indult el. Illetve gondolom előtte valamikor le is állt.
    Szerencsére hamar vissza tudtam állítani a router DNS szerver címét.
    Gondoltam, hogy esetleg az SD kártya nem okés, így vettem újat. Az új kísérlet meghiúsult, mikor az LG monitoraim közül egyiken sem jelent meg a Pi képe, hogy beállítsam. Gyanakodtam, hogy esetleg maga a Pi halott és ezért volt kernel hiba. De rádugtam a TV-re, kettőre is és ott meg van kép.
    Viszont ekkor már 3D nyomtatóhoz akartam használni, így felkerült a PiOS, Mainsail, Klipper, meg nagy nehezen felvarázsoltam egy 5GHz-es TP-Link USB adaptert is. És a 16 GB-os SD kártyán maradt úgy 300 MB hely. De működött, igaz, hogy nem 7/24-ben.
    Most megint parlagon hever, mert lecseréltem a nyomtatót és még nem volt időm és energiám ismét reklámblokkolót csinálni belőle.

Próbáltam win-ről távoli elérést, de nem akart összejönni. Először fekete kép, majd az USB wifi-vel már nem fekete volt a gép, de még mindig nem tudtam használni.
    A Mainsail-t webes felületről gond nélkül elértem.

Házi szerver-médialejászó gyanánt egy miniPC van a TV alatt W10-zel. Fájlokat elérek mindenhonnan a lakásból. Direkt a TV-re van kötve, így mindenféle kodekprobléma is megoldva.
    A Pi-n természetesen kipróbáltam a youtube-os 4K videót, LAN kábeles csatlakozással. Ez egy 4B 4GB modell. Sajnos rettenetes volt. Így a PC és W10 leváltására nincs esély.

Új hozzászólás Aktív témák