Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rowon
nagyúr
-
Fecogame
veterán
-
Joci10
őstag
"This is a raw build of Windows x64, right off the trunk. It may be tremendously buggy.
Consider Chrome Canary or Dev Channel for a build that regularly auto-updates to latest."
Erre értettem, hogy nem tudod használni, mert nálam ez a kettő egyenlő. A Linux-os részre meg nem tudok reagálni, mert nem használok Linuxot (ahogy az emberek 90+%-a sem). Nem tudom, hogy ott miért működik, ami Windows alatt nem (akár a Google csinálja meg normálisra, akár a közösség pofozza ki használható szintre - ha egyáltalán használható szintű az a verzió, mert ezt sem tudom). -
dabadab
titán
Értelmezés kérdése. A Chromium-ot le tudod tölteni, tudod használni? Nem igen, hiszen az csak egy béta böngésző-megjelenítő, amolyan 'böngésző-alap'. Erre építi mindenki fel a saját megoldását, és pofozza ki úgy, ahogy neki tetszik. Vagyis pont úgy használható, mintha egy kibővített böngészőmotor (vagy még egzaktabban és pontosabban: jelentősen kibővített böngésző megjelenítő motor) lenne; és ezért szokták le-'motor'-ozni azt is az egyszerűség kedvéért (ezért használom én is így ezt a kifejezést ebben az esetben).
Mint amikor le-'Linux'-ozzák a különböző Linux alapú oprendszereket, holott a Linux név csak a magra vonatkozik - de tudja mindenki, hogy 'mire gondolt a költő', amikor Linuxról beszél (és csak a legnyelvtannácibbak (ha lehet egy ilyen szót ilyetén formában ragozni) kötnek bele, hogy 'dehát az nem is az'). Vagy amikor cirkálórakétákról beszélünk, akkor tudja mindenki, mit jelent a kifejezés, és csak az emberiség igen kis százaléka fog belekötni abba, hogy 'dehát az nem is rakéta'.A Chromium-ot le tudod tölteni, tudod használni?
Igen.
Illetve része kb. minden, legalább kicsit is desktop-orientált Linux distronak is. (Ellentétben a Chrome-mal, amit tipikusan utólag kell installálni, mert nem szabad szoftver.) -
Joci10
őstag
Értelmezés kérdése. A Chromium-ot le tudod tölteni, tudod használni? Nem igen, hiszen az csak egy béta böngésző-megjelenítő, amolyan 'böngésző-alap'. Erre építi mindenki fel a saját megoldását, és pofozza ki úgy, ahogy neki tetszik. Vagyis pont úgy használható, mintha egy kibővített böngészőmotor (vagy még egzaktabban és pontosabban: jelentősen kibővített böngésző megjelenítő motor) lenne; és ezért szokták le-'motor'-ozni azt is az egyszerűség kedvéért (ezért használom én is így ezt a kifejezést ebben az esetben).
Mint amikor le-'Linux'-ozzák a különböző Linux alapú oprendszereket, holott a Linux név csak a magra vonatkozik - de tudja mindenki, hogy 'mire gondolt a költő', amikor Linuxról beszél (és csak a legnyelvtannácibbak (ha lehet egy ilyen szót ilyetén formában ragozni) kötnek bele, hogy 'dehát az nem is az'). Vagy amikor cirkálórakétákról beszélünk, akkor tudja mindenki, mit jelent a kifejezés, és csak az emberiség igen kis százaléka fog belekötni abba, hogy 'dehát az nem is rakéta'. -
Rowon
nagyúr
-
KRi2
aktív tag
-
Raysen623
veterán
Ezt elvileg én is olvastam, de nem emlékszem pontosan mikor.
Google a befolyását ettől még szeretné megtartani a Chrome esetén szerintem. Nem mindegy kinek és mennyiért adják el, ettől még egyetértek azzal amit írsz. -
Joci10
őstag
"De nem lenne egyszerűbb megoldás, egységesen, minden platformon egy kérdés az első indítás után..."
De, ez lenne a normális. Csak pl. winDos-on annyira beleépült a rendszerbe, h nem lehet kihagyni, ahogy -szerintük- a többi bloatware alkalmazást se.
Magam Chrome alapó Brave-t használok. Kicsit másabb, de itt tényleg nincs reklám. Persze itt is van a saját AI meg mittudomén, de minden kikapcsolható."Magam Chrome alapó Brave-t használok"
A Chrome a Google bönészője. A böngészőmotor, amit többen használnak (az Edge is, a Chrome is, a Brave is, az Opera is, ...), az a Chromium. -
Joci10
őstag
Tegnap telepítettem újra a Win11-et. A Windows most se kérdez. Edge-t teszi fel alapból.
A Google olyan piaccal szerzett magának ekkora sikert, ami nem is nagyon létezett előtte. Vagyis az Androiddal, és az okostelefonokkal.
Sehol sem használom a Chrome-ot. De nem lenne egyszerűbb megoldás, egységesen, minden platformon egy kérdés az első indítás után, hogy mit szeretnél használni?! Böngésző, kereső, ésatöbbi.
Csakhogy az alapértelmezett keresőmotorokért is milliárdokat fizetnek ezek a cégek egymásnak.De, ez lenne az igazi. Csak ez nem érdeke sokaknak (a felhasználó meg le van .....).
Egyébként van olyan böngésző is, ami a keresőmotort az első indításnál felajánlja, hogy beállítsd, nem 'ő' kényszerít rá valamelyikre (amelyik többet fizet). -
Joci10
őstag
Az eset gyökeresen eltér a hazaitól. Ott ugyanis nem az állambácsi megy oda az arcukba és helyezi kilátásba az eladás szükségességét, különben tönkre teszik a céget.
A cikk szerint cégek közti rivalizálásról van szó, ahol arra is rájátszanak, hogy a Chrome szerintük monopol helyzetbe került, ami árt a piaci versenynek. Etikus vagy sem, de kijátszák ezt a kártyát.Ha jól emlékszem, az USA-ban bírói döntés van róla (állambácsi perelt miatta), hogy el kell választani a Google-t a Chrome-tól (a monopolhelyzet miatt). Vagyis nem csak céges vita.
-
Raysen623
veterán
Kapitalizmus nem erről szól! Nálunk pedig nem ez megy 35 éve. Jó hogy nem már 1000 éve. Ami az utóbbi 15 évben zajlik az példátlan, és nem korrupciós dolgokról beszélünk, hanem egy maffiáról, ami túszúl ejtette az államot. USA-ban is hasonlót szeretnének, kérdés engedik e.
De a cikk nem erről szól jelen esetben, nem egy ilyen esetet boncolgat. -
sh4d0w
félisten
A bongeszokerdezes hatalya mar lejart, tehat mar nem kerdezi. Egyetertek azzal, hogy a usereknek ez lenne a legjobb, de a kapitalista cegeket ez hidegen hagyja, oket csak a minel nagyobb profit erdekli. Ha tehetnek, az egesz bongeszo semmi masbol nem allna, mint reklamok megjelenitesebol, igy kompromisszumkent tudsz vele bongeszni. KerTV-k ugyanezek egy masik piacon: ha tehetnek, egesz nap reklamokat adnanak csak, de akkor senki nem nezne oket, igy a reklamokat megszakitjak filmekkel es mas musorokkal.
.LnB #1: egymillio alkalommal lett kitargyalva a dolog ezeken az oldalakon, ne kezdd megint a hulyeseget elolrol!
-
sfefe
addikt
Az eset gyökeresen eltér a hazaitól. Ott ugyanis nem az állambácsi megy oda az arcukba és helyezi kilátásba az eladás szükségességét, különben tönkre teszik a céget.
A cikk szerint cégek közti rivalizálásról van szó, ahol arra is rájátszanak, hogy a Chrome szerintük monopol helyzetbe került, ami árt a piaci versenynek. Etikus vagy sem, de kijátszák ezt a kártyát.Semmiben...itt sem az állam bácsi tulajdona lesz....
35 éve megy itt is mint külföldön a cégek megszerzése.... Kapitalizmus...ennyi -
dabadab
titán
De ez elképesztő, hogy megcsinál valaki valamit, majd ha az túl sikeres lesz, akkor erővel megpróbáljak elvenni tőle vagy eladatni.
Szegény Pablo Escobarra is csak azért szálltak rá, mert túl sikeres volt.
-
Rowon
nagyúr
Sajnos eléggé csúsznak lefelé a népszerűségi létrán, bár még mindig egy nagyon jó böngésző. Sok dellát öltek olyan fejlesztésekbe, amiknek igazából nem volt annyira sok értelme.
-
cami][us
őstag
Tegnap telepítettem újra a Win11-et. A Windows most se kérdez. Edge-t teszi fel alapból.
A Google olyan piaccal szerzett magának ekkora sikert, ami nem is nagyon létezett előtte. Vagyis az Androiddal, és az okostelefonokkal.
Sehol sem használom a Chrome-ot. De nem lenne egyszerűbb megoldás, egységesen, minden platformon egy kérdés az első indítás után, hogy mit szeretnél használni?! Böngésző, kereső, ésatöbbi.
Csakhogy az alapértelmezett keresőmotorokért is milliárdokat fizetnek ezek a cégek egymásnak.Vicces mert a chrome majdnem 3 évig nem volt elérhető androidon. Addig víruskergetőkkel meg hasonló szutykokkal települt a gépekre, meg a keresőben tolta az arcodba a google. Röviden a hatóság megint elaludt a volánnál. Az MS pere után én annyira nem aggódnék a helyedben google-ért.
-
[K2]
tag
Gondoltam, költséghatékonyságból felvetem, hogy érdemes lenne a második leggyakrabban használt böngészőt felvásárolni, de aztán megnéztem, hogy néz ki az eloszlás és bizony a Firefox elenyésző részesedéssel bír. Igaz, így biztos olcsó lenne...
-
.LnB
titán
-
wjbhbdux
veterán
Csakhogy az alapértelmezett keresőmotorokért is milliárdokat fizetnek ezek a cégek egymásnak.EU piacra szánt telepítőnek kérdeznie kéne a böngészőről, ahogy Android telefonon is a kereső motor választás előjön itt. Hát nem véletlenül van az EU töke szorongatva, mert ezekkel a lépésekkel komoly bevételeket huzigálunk ki az amerikai cégektől.
-
ViZion
félisten
Csakhogy az alapértelmezett keresőmotorokért is milliárdokat fizetnek ezek a cégek egymásnak."De nem lenne egyszerűbb megoldás, egységesen, minden platformon egy kérdés az első indítás után..."
De, ez lenne a normális. Csak pl. winDos-on annyira beleépült a rendszerbe, h nem lehet kihagyni, ahogy -szerintük- a többi bloatware alkalmazást se.
Magam Chrome alapó Brave-t használok. Kicsit másabb, de itt tényleg nincs reklám. Persze itt is van a saját AI meg mittudomén, de minden kikapcsolható. -
Rowon
nagyúr
Tőlem vihetik, de kérjük vissza a uBlock Origint!
-
.LnB
titán
Nem az a baj, hogy 'egy random valaki' csinál valamit, és az sikeres lesz - hanem az, hogy árukapcsolással egy olyan cég jelenik meg egy teljesen másik piacon, ahol addig nem volt és monopol helyzetet teremt (akár a kapcsolt terméknél, akár a kapcsolt terméken keresztül az új termékénél). Mint a MS a régi IE-nél: senkinek nem kellett, de a Windows alapértelmezetten azt rakta fel, és annak használatát erőltette (pedig messze le volt maradva technológiailag minden más böngészőtől, külön kellett kódot írni weblapoknál az IE miatt, mert az iparági alapokat sem ismerte - de azt használták a legtöbben, mert az oprendszer azt rakta fel automatikusan, és azt állította be (meg azt integrálta mindenbe)). Most már az IE nevét is lassan elfelejti mindenki (mint ahogy elfelejtették a Netscape Navigator nevét is, ami pont ennek lett az áldozata).
Csakhogy az alapértelmezett keresőmotorokért is milliárdokat fizetnek ezek a cégek egymásnak. -
Watchdog
aktív tag
Ez azért két nagyon különböző dolog. Nem mindegy, hogy a monopóliumot korlátozzák, vagy a radaron feltűnőket kebelezik be...
-
Raysen623
veterán
A cikk szerint cégek közti rivalizálásról van szó, ahol arra is rájátszanak, hogy a Chrome szerintük monopol helyzetbe került, ami árt a piaci versenynek. Etikus vagy sem, de kijátszák ezt a kártyát. -
Joci10
őstag
Nem az a baj, hogy 'egy random valaki' csinál valamit, és az sikeres lesz - hanem az, hogy árukapcsolással egy olyan cég jelenik meg egy teljesen másik piacon, ahol addig nem volt és monopol helyzetet teremt (akár a kapcsolt terméknél, akár a kapcsolt terméken keresztül az új termékénél). Mint a MS a régi IE-nél: senkinek nem kellett, de a Windows alapértelmezetten azt rakta fel, és annak használatát erőltette (pedig messze le volt maradva technológiailag minden más böngészőtől, külön kellett kódot írni weblapoknál az IE miatt, mert az iparági alapokat sem ismerte - de azt használták a legtöbben, mert az oprendszer azt rakta fel automatikusan, és azt állította be (meg azt integrálta mindenbe)). Most már az IE nevét is lassan elfelejti mindenki (mint ahogy elfelejtették a Netscape Navigator nevét is, ami pont ennek lett az áldozata).
-
wjbhbdux
veterán
Ezt mondod egy olyan országban ahol köztudott, ha megvan az x milliárdos forgalma a cégednek akkor "erővel megpróbáljak elvenni tőle vagy eladatni". Jó eséllyel ez így megy világszerte
-
Mephike
őstag
Hasonlóképpen vagyok én is a Chrome-mal és a Google-val, és pont ugyanez futott át az agyamon. Az oké ha azt mondják, hogy váljon le a Google-ről és valami új cégként élje tovább az életét, de a tulajdonosok nem változnak. De, hogy adják el másnak (aki meg majd szintén élvezi az előnyeit), az nem fér nekem se a fejembe.
-
.LnB
titán
Én nem használok Chrome-ot, és a Google-t sem kedvelem különösen. De ez elképesztő, hogy megcsinál valaki valamit, majd ha az túl sikeres lesz, akkor erővel megpróbáljak elvenni tőle vagy eladatni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- 240 Hz-et ígérő, ultraszéles okosmonitor jött az LG gondozásában
- Temu
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Hosszabb bemutatót kapott az új Fable
- Végre véglegesek az AV2 kodek specifikációi
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- ARCTIC Liquid Freezer III 360 A-RGB Black - Garancia 2028.11.12.
- Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe 7300/6000 MB/s - 3db
- ÚJ! MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-13620H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz HUN
- Thomson Neo HUN14C-4BK128 notebook (új, bontott csomagolás)
- Iphone 17 Pro 256 GB, Független USA. Esim. Új.
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Apple iPhone 17 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- Kioxia XG10d 2TB Gen5 SSD 13,400-14,900MB/s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Google a befolyását ettől még szeretné megtartani a Chrome esetén szerintem. Nem mindegy kinek és mennyiért adják el, ettől még egyetértek azzal amit írsz.