- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
Srácok, van valaki, akinek Pi Zero W eszköze van, és működésre bírta az internet megosztást USB-n keresztül? Nekem nem sikerült. Elérem USB-n, de nincs net.
Félreértés ne essék, megy wifivel, csak a Zero-t direkt fejlesztési, tesztelési célból vettem, így egyértelmű, hogy valahogy az USB netet is rá akarom csiholni.Ami megvan eddig:
- gépen fent van az RNDIS Gadget driver, meg is jelent hálózati csatolóként
- a gép gigabit kapcsolatán "gyártottam" egy megosztást, aminek célja a fenti RNDIS connection
- a Zero-n a második USB (nem a szélső táp) csatlakozóba kábelt dugva, annak a végét a gépbe dugva, feléled az eszköz, ssh-n el is érem. De net az nincs. Ha a routeren visszakapcsolom a 2,4 GHz-es adót (csak a Zero használja itthon, minden más 5 GHz-en lóg), akkor van net, a wlan0-n keresztül megy a netkapcsolat, az usb0-n pedig az sshHa az RNDIS kapcsolatnak fix ip-t adok, akkor nem érem el a Zero-t, muszáj dinamikusra hagyni az ip kiosztást.
Mit rontok el?
Még valami!
Az valahogy szerintetek kivitelezhető, hogy ha nem az itthoni wifire van csatlakoztatva a Zero (mert pl. anyámnál akarok vele kütyüzni, esetleg a cimborám víkendházában töltünk el egy hosszú hétvégét), de elér netet (mert előzőleg az adott networköket beállítottam a wpa_supplicant.conf fájlban), akkor automatikusan kapcsolódjon az itthoni Pi4 VPN-jére (OpenVPN) kliensként?
Ennek az lenne a célja, hogy a Pi4-en keresztül, ha arra VPN-en rácsatlakozik, bármikor elérhetem, bárhol is vagyok. Nem, nem tervezek kockulni nyaralás alkalmával, de ha mégis, akkor ne legyen gond, és ne a helyszínen kelljen variálni
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G2 DM Mini PC, I5-6500T CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Vízhűtéses 4K RGB ÚJ Gamer pc Intel Core I7-14700KF 28x5.3GHz RTX 5070TI 16GB GDDR7 32Gb DDR5 RGB 2T
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest