- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
DarkByte #3779 üzenetére
Amennyiben van rajta gpio port meg lehet rajta oldani
Ahogy néztem a kódot semmi extrára nem épít, csak "megfelelő ütemben" bizgeti a gpio-t, ami ennek megfelelően ad. Átírod a C kódot úgy hogy paraméterként bekérje a gpio portot, esetleg írsz egy függvényt hogy paraméterként be tudja kérni az adófrekvenciát is, és már elég pöpec kis cucc lesz, és bármin fog működni amin van gpio és futtat linuxot.
A téma elég érdekes amúgy, mert ez alapján fm vevővé is lehet alakítani, csak több idő és energia. Az hogy sztereo legyen és ne csak wavból tudjon lejátszani szerintem megoldandó problémák, és már dolgoznak rajta
Gondolkoztam én is hogy bele kéne hákolni, de nem lesz rá időm a közeljövőben sajnos...
Gombnyomás figyelénél be lehet fürödni azzal ha nem írsz &-t a scripthívás után. Tapasztalat szerint érdemes olyanra megírni, hogy ha alapból elindítod akkor ír ki dolgokat, és amikor a megfelelő helyen hívod akkor ott éred el hogy a kimenetet /dev/null-ba dobálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest