- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
- LG LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen TV-t vegyek?
- Tiszta szolárium: élőben brutális a TLC új SQD-Mini LED-es csúcsmodellje
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoshida
aktív tag
Ma valami logikátlan dolog történt, van tippje bárkinek, mit csináljak?
pi3b 2 éves kb, külső usb 300-as winyón volt egy 2018.11 stretch raspbian. Át akartam migrálni egy 1 terás külső ugyanúgy 2.5"-os winyóra az egész hóbelevancot, ehhez a clonezillára esett a választásom.
Menete: leállítottam a pi-t sudo shutdown-al. Amikor leállt, kihúztam a másodlagos usb tápot, majd a pi tápját is. áthoztam a winyót asztali géphez, leklónoztam, majd bedugtam a klón 1 terás winyót a pi-be, pi táp be, usb táp be.
És nem ad képet! Viszont bebootolt szépen, ssh megy, share megy, influxdb, domoticz fut rajta, azok is mennek, ahogy előtte. Na kikapcsoltam megint, bedugtam a 300-as winyót újra, és ott se ad képet
-de betöltött az is szépen a háttérben- szivárvány se jön már be, tv azt írja hogy no signal. A HDMI-hez nem nyúltam, csak a pi tápjához. Próbaképp kihúztam a hdmit, vissza, de semmi változás.Na akkor ha már az 1 terás ki van húzva, config.txt-be belenéztem, láttam, hogy van egy ilyen hdmi safe opció, azt engedélyeztem, pi leáll, 1 terás winyó ráköt, és láss csodát adott képet, ha jól sejtem ez valami 800x600 alap felbontás lehet amin megjelent, szörnyen nézett ki. De legalább láttam hogy minden ok.
a GUI beállításokban átraktam fullhd-ra, 1920x1080 60Hz-re (16-os száma van asszem), eddig is ezen ment már 2 éve. reboot, majd újra nincs kép, de újra betölt a háttérben szépen a pi...Próbáltam ssh-n is a raspi-configgal a fullhd-ra rakni, de úgy se ad képet...
Na most akkor mi a fene történik??? eddig szépen ment ezzel a 16-os számú FHD beállítással 60Hz-en a pi asztala.
Eddig is állítottam már le az elmúlt két évben, áramtalanítottam számtalanszor, idén nyáron kb 10 áramszünet is volt már, ezeket mind túlélte, és bejött az asztal. Most meg nem jelenik meg...
A HDMI jelszint sort is engedélyeztem, 4-esen van alapból, még esetleg azon állítok... de nincs más ötletem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett Gamer PC Intel ultra 265kf, 5070 Ti, 32GB RAM
- i5 14400F/MSI RTX 5070 GAMING TRIO OC/Corsair 32GB DDR5 6000Mhz/Samsung 980 Pro 1TB/Be quiet650WGold
- Félkonfig: AMD Ryzen 5 5600x + ASUS TUF B550M Plus WIFI + Corsair Vengeance RGB RT KIT
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6000MHz hűtőbordás DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- AKCIÓ 0330-ig!!! GIGABYTE Z790 EAGLE +2x16GB 6400MHz CL32 PATRIOT VIPER VENOM DDR5 kit! GAR/SZÁMLA!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Book PRO 2 /i7-1260P/16GB/512SSD/AMOLED/13.3/Intel Iris Xe/Gari
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 17 Pro 1TB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár INGYENES SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
-de betöltött az is szépen a háttérben- szivárvány se jön már be, tv azt írja hogy no signal. A HDMI-hez nem nyúltam, csak a pi tápjához. Próbaképp kihúztam a hdmit, vissza, de semmi változás.
wassermann