-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivjoe
tag
válasz
jackbacsi87 #5195 üzenetére
-
wassermann
Topikgazda
válasz
jackbacsi87 #4268 üzenetére
A mikroUSB csak a Pi táplálására szolgál, de ezt a normál USB-k felöl is meg lehet oldani. Ha megvan a megfelelő tápfeszültség, hátrány semmi. Előny: eggyel kevesebb vezeték.
-
flierqqq
tag
válasz
jackbacsi87 #4158 üzenetére
Én egy 3 pines Noctuát szeretnék rákötni..fog vele menni?
-
moli.hu
őstag
válasz
jackbacsi87 #4158 üzenetére
ennyi erovel usb-re is rakotheted.....
-
lord.lakli
őstag
válasz
jackbacsi87 #4154 üzenetére
Mázlista
Én Belkin F5U706-t vettem nettó 5000 Ft felett. Pedig az adott oldalon még szerepel is, hogy működő töltő.
-
BoB
veterán
válasz
jackbacsi87 #3966 üzenetére
+1 linux
A már nem is támogatott XP-vel az ősök mindenféle szar weboldalakra elnavigálnak, sokkal könnyebb összeszedni valamilyen trójait.
A frissítés is a linux előnye, minden egy helyen, pár kattintással frissül, és gyakoriak a biztonsági foltozások.
-
sztanozs
veterán
válasz
jackbacsi87 #3749 üzenetére
lehet, hogy a pi ntfs drivere nem komálja az eszközt...
-
Proci85
senior tag
válasz
jackbacsi87 #3747 üzenetére
Az átalakító hibája. Ezzel én is szívtam. Asztali gépemmel sem megy az IDE-USB konvertálás. Egy ideje a SATA dvd olvasó -> USB boot sem működik már. Lehet kontakt vagy a konverterben szállt el valami vagy csak simán a gépek érzékenyek rá, de mindenesetre ezzel a cuccal nem próbálkoznék nagyon. Nem stabil.
-
Proci85
senior tag
válasz
jackbacsi87 #3744 üzenetére
Nyomj dmesg -et is. Lehet, hogy nem tudja felismerni, mert nem tudja felpörgetni a kevés táp miatt.
-
moli.hu
őstag
válasz
jackbacsi87 #3706 üzenetére
-
ugyeletes
tag
válasz
jackbacsi87 #3706 üzenetére
Raspberrym meg dobozban van, igy altalanos LINUXos infot tudok mondani neked.
Ha sshzok egy terminalra, belepek, utana beirom hogy:
screen bash
itt elinditom pl a lemezellenorzest
aztan kontrol a -t nyomok, elengedem a kontrolt majd egy d -t nyomok.
Ekkor "detach"oltam magam a terminalrol, kilephetek.
Masnap megint besshzom, es screen -r paranccsal visszaterek.a screen nevu csomagnak fenn kell lennie, apt-get install screen -nel telepitem
-
teppik_amon
tag
válasz
jackbacsi87 #3700 üzenetére
Szerintem a tápegységre mondta. Szerintem.
Btw én csütörtökön írtam levelet az fdh-nak (fdh.hu), pénteken már a futárnál lett volna, ha nem kérem másképp.
-
solti_imre
tag
válasz
jackbacsi87 #3593 üzenetére
Pontosan! Az RPi tulajok egy része sajnos az általános iskolát sem végezte el (gondolom ezt abból, hogy ott alapként oktatják az Ohm-törvényt (táp és környéke kérdések), másik részük képtelen a google keresőjét használni ("hol vegyem meg?"), egy részük pedig olyan dolgokra akarja használni, amik nem erre a kütyüre lettek kitalálva. Hangsúlyozom: személyes véleményem! - de azt arra alkották, hogy a programozói, alkotó vénával megáldott(megvert? :-)) emberek millió egy éretelmes célra birtokba vegyék. Aki filmeket, programokat akar lopni és nézni, az használja a win valamelyik verzióját, hiszen maga a win is lopott szoftverek gyűjteménye!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
jackbacsi87 #3593 üzenetére
Úgy igen, logout és első hozzászólás, úgy lenne értelme, de külön fórumokként meg nem találnák meg a megfelelőt.
-
Proci85
senior tag
válasz
jackbacsi87 #3530 üzenetére
Ebay, 25$ körül volt. 4.3". Van kiestesója is, az pár dollárral olcsóbb. Épp úton van abból is egy idefele
Kamerák beállítására szoktam használni meg kis cuccok megjelenítésére. -
Csarlee
tag
válasz
jackbacsi87 #3460 üzenetére
Torrentezésre nem biztos, hogy a Raspi a legjobb választás, olvass vissza... Távoli elérésre legjobb az ssh, ez karakteres felület, egy androidos telefonról ConnectBot-tal tökéletes. Teamviewer tudtommal csak Win-re létezik natívan, linuxos verzió csak a Wine-al (Windows emulátor) működik de azt a Raspi nem bírja el, marha lassú lesz. VNC-vel lehet még a grafikus felületet elérni de az meg amúgy is lassú...
A húzással kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, nem próbáltam de itt mások írtak már erről... -
vargalex
félisten
válasz
jackbacsi87 #3284 üzenetére
Hi!
Hétfőn vittem én is egyet.
(Igaz, nekem is azt mondták telefonon 8:30-kor, hogy 5 van. Én házhoz szállítással kértem, aznap 10:00-kor már nálam is volt ingyen.)
Haveromnak szerdán már a 2-3 hetes szállítási időt mondták.
-
thxer
aktív tag
válasz
jackbacsi87 #3284 üzenetére
Akkor gyorsan fogy.
-
moli.hu
őstag
válasz
jackbacsi87 #3181 üzenetére
Farnell-nél jelenleg még nem kapható.
en nem latok semmi kulonbseget ezen a siteon ahhoz kepest, mint amikor en rendeltem, szerintem kaphato az.
masreszt ez az element14 oldala (ami egy kicsit mas), neked a farnell oldalrol kell rendelni: http://hu.farnell.com/raspberry-pi-accessories itt nem szabad linkekre nyomkodni, egybol a kosarba kell rakni a cuccot es rendelni. -
azbest
félisten
válasz
jackbacsi87 #3181 üzenetére
hát, az rs -nél lehet év végéig sem érkezik meg, hiába lehet rendelni náluk. A farnelnél most kavarták meg a kisker forgalmazást. Állítólag az fdh kft a magyar redisztributor, aki tudja szállítani [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Battlefield 2042
- CASIO órák kedvelők topicja!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Formula-1 humoros
- Melyik tápegységet vegyem?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest