Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• joysefke

veterán

válasz azbest #30674 üzenetére

Egy hete van meg, de ezek miatt a hardveres problémák miatt egyelőre egyáltalán nem vagyok elégedett a Pi-vel. Mondjuk eddig még nem volt SBC-m, lehet irreálisak voltak az elvárásaim, mindenesetre az alacsony sebesség tudatában/ellenére is azért vettem Pi-t, mert úgy voltam vele, hogy itt a legjobb a szupport másrészt meg ez a legkiforrottabb platform. Az első nyilván így van, a másodikban viszont masszívan csalódtam:

1,
    A Pi a többiekhez képest csak látszólag olcsó: se ház, se táp, se háttértár, memóriakártyára pedig finnyás, illetve videólejátszás terén bizonyos minőségi szinthez már fizetős kodekekre van szükség hogy legyen hardveres dekódolás.

2,
    A mikró-USB-s tápellátást a P3+ -nál kvázi becsapásnak érzem. Alig van 2.5A leadására képes töltő a piacon, ami van az is extrém túlárazott a sima 2.0A-es töltőkhöz képest, ráadásul a kábel is szűk keresztmetszet lehet. 2.5A-hez már nem külön kábeles uUSB adapter kéne, hanem egy rendes tűs 5V-os táp fix vezetékkel, ahogy a konkurencia is csinálja.

Itt most vagy megveszem további 4E forintért a 2.5A-es brand tápot, vagy hibakeresetek és sosem tudom biztosra, hogy elég-e a 2A-es Xiaomi töltőm a legvastagabb USB kábellel kombinálva ami itthon volt.

3,
    Ha a Pi ennyire finnyás a memóriakártyára, akkor talán fel kéne erre hívni a user figyelmét és egy hivatalos listát vezetni a kompatibilis kártyákról.

Ha most veszek egy raspberry tápot meg a néggyel feljebb ajánlott SanDisk kártyát, az valamivel többe fog kerülni mint amennyiért a Pi-t vettem. Az hogy házat, kodeket is kell vennem hozzá, azt nem tudom felróni, mert ezekkel már a vásárlás pillanatában tisztában voltam.

vkp : köszi!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák