Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz azbest #30674 üzenetére
Egy hete van meg, de ezek miatt a hardveres problémák miatt egyelőre egyáltalán nem vagyok elégedett a Pi-vel. Mondjuk eddig még nem volt SBC-m, lehet irreálisak voltak az elvárásaim, mindenesetre az alacsony sebesség tudatában/ellenére is azért vettem Pi-t, mert úgy voltam vele, hogy itt a legjobb a szupport másrészt meg ez a legkiforrottabb platform. Az első nyilván így van, a másodikban viszont masszívan csalódtam:
1,
A Pi a többiekhez képest csak látszólag olcsó: se ház, se táp, se háttértár, memóriakártyára pedig finnyás, illetve videólejátszás terén bizonyos minőségi szinthez már fizetős kodekekre van szükség hogy legyen hardveres dekódolás.2,
A mikró-USB-s tápellátást a P3+ -nál kvázi becsapásnak érzem. Alig van 2.5A leadására képes töltő a piacon, ami van az is extrém túlárazott a sima 2.0A-es töltőkhöz képest, ráadásul a kábel is szűk keresztmetszet lehet. 2.5A-hez már nem külön kábeles uUSB adapter kéne, hanem egy rendes tűs 5V-os táp fix vezetékkel, ahogy a konkurencia is csinálja.Itt most vagy megveszem további 4E forintért a 2.5A-es brand tápot, vagy hibakeresetek és sosem tudom biztosra, hogy elég-e a 2A-es Xiaomi töltőm a legvastagabb USB kábellel kombinálva ami itthon volt.
3,
Ha a Pi ennyire finnyás a memóriakártyára, akkor talán fel kéne erre hívni a user figyelmét és egy hivatalos listát vezetni a kompatibilis kártyákról.Ha most veszek egy raspberry tápot meg a néggyel feljebb ajánlott SanDisk kártyát, az valamivel többe fog kerülni mint amennyiért a Pi-t vettem. Az hogy házat, kodeket is kell vennem hozzá, azt nem tudom felróni, mert ezekkel már a vásárlás pillanatában tisztában voltam.
vkp : köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Filmvilág
- PlayStation 3
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Reklámblokkolók topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- További aktív témák...
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) + Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest