Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vottokar

senior tag

Sziasztok! Elég sokat olvasgattam itt a témában, de most már úgy lassan egy heti szenvedés után inkább kérdeznék.
    Adott egy friss OSMC-vel telepített Rpi 3B. Médiacenternek kellene, de mellette jó lenne, ha kiváltaná az én nem power user torrentező gépemet. (Ezért is választottam az OSMC-t) Neten, az osmc oldalán talált leírás alapján fel is telepítettem. Felraktam a SAMBA-t és a Transmissiont is. Működött is rendben a rendszer, letöltött, megosztott, csak hát ugye az SD kártya "/home/osmc/Downloads" könyvtárába, ami azért nem egészséges a kártyának, meg az adott tárhely sem valami hatalmas. Szintén neten olvasottak alapján végrehajtottam a:
    -transmission leállítását. "sudo systemctl stop transmission"
    -setting.json szerkesztését "sudo nano /home/osmc/.config/transmission-daemon/settings.json"
    -transmission elindítását. "sudo systemctl start transmission"
    A setting.json-ban a módosítások ezek lettek:
    "download-dir": "/home/media/DATA80",
    "incomplete-dir": "/home/media/DATA80",
    A Rpi-re dugott hdd neve természetesen DATA80 rajta a file szerkezet szerintem ntfs, de most, hogy rádugtam az usb-n a notimra már nem is látom (a gépen win10 home van) (fejvakarós szmájli), de visszadugva a pi-re hálózaton meg látom és tudok is róla írni-olvasni.. (mégjobban fejvakarós szmájli)
    Előfordulhat, hogy valamiképp átkonvertálta az ntfs-t valami linuxos formátumra az OSMC? Nekem elméletileg teljesen mindegy, Ezt a kicsi hdd-t nem akarom másra használni, jó ez nekem akár linuxos üzemmódban is.
    De hogy visszatérjek az alapgondomra. Az átírt setting.json-al a torrent elindul a letöltés, de pár száz kB után leáll „permission denied” hibával. Sok olvasás után arra gondolok, hogy:
    -vagy rosszul adtam meg annak a nyűves HDD-nek a nevét és elérési útját a setting-ben.
    -vagy valamiért nincs jogosultságom ezekre a dolgokra a hdd-n.
    Mivel az irományomból kiderült, hogy teljesen hü*ye vagyok a linuxhoz, szívesen fogadnák egy kis segítséget, hogy mit is tudnák tenni, hogy első körben legalább a transmission beinduljon a hdd-vel kombinálva.
    ui. rmatyi mester írását elolvastam, de van egy sanda gyanúm, hogy az elmúlt 3 évben túl sok minden változott, mert az egy az egyben másolás követés nem működött… :(

[ Szerkesztve ]

"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"

Új hozzászólás Aktív témák