Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Próbáltam utánakeresni, de sajnos sehol sem találtam meg számomra érthetően megfogalmazva.
A blokkméretről van szó. Az oké, hogy beállítom RAID0 létrehozása esetén a blokkméretet 64-re, vagy 128-ra, de ilyenkor ez a blokkméret egy meghajtóra vonatkozik, vagy a kettőre együtt?
Vegyük például a 64k-s blokkméretet. Ilyenkor a 64 az valójában úgy jön ki, hogy mindkét meghajtón 32-32 (azaz összesen 64), vagy pedig mindkét meghajtón 64-64?
Ez azért érdekelne engem, mert tudtommal akkor a leghatékonyabb a RAID0, ha a RAID tömb blokkméretéhez igazítom a Windowsban formázáskor a blokkméretet. De mivel nem tudom, hogy a RAID tömbben hogyan számítják a blokkméretet, nem tudom, hogy a Windowsnak mit mondjak formázáskor, mekkora legyen egy blokk...
Szóval a kérdés konkrétan így hangzik: 64k-s RAID0 blokkméretnél mekkorára kell beállítani a windowsos blokkméretet, hogy a lehető legjobb (=leggyorsabb) eredményt kapjam? 32 vagy 64?
Új hozzászólás Aktív témák
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Warzone
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Interactive Brokers társalgó
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- 154 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest