Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral #6725 üzenetére
Nekem igazából kimaradt ez az életemből, a P4-es korszakban is P3 volt nekem, a következő lépés Pentium D volt már. Szóval DDR ramom sosem volt, SD után egyből DDR2 jött. Persze tudtam hogy van DC, csak nem igazán érdekelt.
Nem tudom hogy teljesítményileg hogyan hat egy P4-es rendszerre a dc hiánya, viszont régebben volt egy meghatározó élményem, amióta az irodai gépekben is követelem a dc-t, mégpedig az, hogy 2006-ban barátnőm gépe cerka 3.2 ghz és 512 mega memória volt, 1 modul, és a vga egy radeon x300. És hát szegény szeretett volna most wantedozni, csak hát gányul ment neki. 640x480, cuccok minimumon, stb. Elég gány volt. Nos én úgy voltam vele, hogy a postprocessing legyen csak bekapcsolva, mert úgy szép sárgás lesz az egész és az fasza. No miután a vga újabb drivere is feltelepült (gyári cd-s volt rajta addig csak), már 800x600-ra lehetett emelni a felbontást.
Na de itt jön a DC-s élményem. Haveromtól volt 2 db 256-os modult. Emlékeztetőül: bnőm gépében egy db 512-es modul volt. Nos a játék meg-megakadt, tehát 25-30 fps megvolt, de 3-4 mp-enként kicsit megakadt a játék, ami elég zavaró száguldás közben. A DC-mód ezen segített, a 2 db 256-os modullal megszűnt ez a jelenség!Szerencsére az intel chipset már akkoriban elég toleráns volt dc szempontjából a memóriákkal szemben (i915), ezért berakhattam az 512-es modult is, és megmaradt a DC-mód, everest memóriatesztje is igazolta. Úgyhogy örült. Bár főleg az 1 giga ramnak örült, mert így bátran ALT+Tabozhatott simsezés közben, hogy msnezni is tudjon.
1-2 mp volt így az alt+tab, sajnos 512 mega rammal 10-20 mp.
Szóval így lettem sztár a barátnőm szemében 2006 nyarán.
Pedig tudhatta volna, mekkora láma voltam, hiszen akkoriban vettem P5WD2 lapot magamnak, de minek..., és 460W-os Thermaltake tápot, de minek... tessék most beégettem magam, hogy lássátok, én bevállalom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- Motoros topic
- Elden Ring
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó komplett Gaming PC Szett Jó Áron!
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest