- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Én ehhez az Eo-ás meg mittoménhez nem értek,mert nem foglalkozok vele.
És ha szerinted a prockójának nem kéne ennyire melegednie,akkor az úgy is van.
Viszont ez akkor is intel és az intelnek van egy rosz tulajdonsága,hogy kétszer annyit eszik,mint az amd. Független attól,hogy mit tud ebből a mi hasznunkra fordítani.....
Én amúgy még mindig ragasztkodom ahhoz,hogy ha már egy viszonylatban erős proci van a gépben és erős vga,akkor ott már nem csak a proci melegedésével kell kalkulálni,hanem a többi alkatrészével is. (vga,délihíd,északihíd,táp...)
Szal ha ezek plusz melegét is nézzük,hogy a házon belülre adják le,akkor nyugodtan mondhatjuk,hogy egy processzor fejlesztés esetén nem csak a nagyobb proci hővel kell számolni,hanem az azt megpumpáló alkatrészek,áramkörök plusz melegedésével.
Még az autóknál is így van. Ha van egy 2000-es motorral felszerelt pl: bmw-d,és te beleteszel egy 5000-es motort,akkor csewrélned kell hűtőt a meleg miatt,és cserélned kell benzinkompresszort a nagy enegria igény miatt (ez az akksira is igaz).... Meg kell bele memória (benzintank) és még stb...
Ja és föggetlen attól,hogy a kocsit mire használod!
A gépfejlesztésnél is van egy skála,hogy mit kell még mellé fejlesztened ahhoz,hogy egyáltalán a normatív körülmények közepette a normális hőmérsékleti és feszültségi értékekkel üzemeljen,mégha csak netezel is.
Javaslatom még a következő: Egy teljesen ''tökéletes'' aerodinamikus levegőztetést kell csinálni. Nos ezalatt én mindössze annyit értek,hogy a levegő teljes egyirányú áramoltatása a cél és annak felgyorsítása. Most az én 20-30 ventillátoromat hagyjuk,mert én télleg nem szarakodtam,de réggebben is írva: kénytelen voltam...
Pl.: Olyat javaslok,hogy a tápba vagy -ra kerüljön még ventillátor. A ház elejébe minimum még egy,a ház belsejébe is kell egy viszonylag gyors venti a keringetésre,hogy a mellékes alkatrészek is leadják a fölös hőt...
A ház hátuljába is kéne még legalább egy venti,de oda aztán jó erős és befelé fújós abban az estben,ha a táp kifelé fúj,de ha már meg lett fordítva a fújása,akkor természetesen kifelé fújásra kell szerelni a hátsó erős ventit(-ket).
Ja és a vinyóra fell kell szerelni egy hűtést,hogy az is keringtessen rendesen.
(erről nem írok semmit,de hidd el,hogy kell(2-3 fokot jenthet))
Ha van rá mód,akkor egy cdrom helyre beszerelhető hűtés is szóba jöhetne,amit természetesen fordulatszám szabályózóval ellátva szereljünk be,hogy minket ne zavarjon a zaj..
Amúgy van egy módszer a vga melegéne azonnali elvezetésére: Lhete kapni kb 1500 pénzért PCI helyre szerelhető hűtő. Ez egyből kiszívja a hőt a vga-ról.
Ezzel már akár 5-7 fokot alapból nyerhetünk nyáron.
Több nem jut eszembe azon kívül,hogy persze vehet emellé egy erősebb (jobb hatásfoku) bordát a procira,de a végkifejlettben akkor már ott tartunk,hogy a előzőekben említett vízhűtést is összerakhattuk volna...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest