Új hozzászólás Aktív témák

• djyuri

őstag

válasz Balint133 #427 üzenetére

Asszem ezt már több tokpikban is kitárgyaltam.
    Mindegy: Az alaplapomban volt annó egy kis szikrám a csavarhúzómmal. Azóta nincse cd-romos bootolásom bioszból,hanem csak bioszon kívüli lehetőségem van erre (esc gombal jön nekem elő). Plusz emellet elkezdte zabálni az elemeket. A legdrágább duracell elemet megette egy nap alatt. Annó vettem 100 elemet darabra 55 forintért a kínai piacon,de azokkal is csak egy jó hónapig bírtam.
    Azt elhatároztam (kénytelen voltam) hogy szétszedek egy gombelemet és kiürítem a belsejét,majd ráforraszok egy külsö áramforrást és visszateszem az elemtaróba és majd arról járatom. Nos mivel tartottam attól,hogy a hálózati dolgoknál lehet gubanc is,ezért úgy döntöttem,hogy egy motor akksiról fogom járatni és ajd minden héte,kéthéten feltöltöm. Na igen...ez nem jött be. A vadi új akksit is 4-5 naponta kellett tölten,mert teljesen lehúzta.
    Gondoltam van valami zárlat vagy hibás alkatsrész abban amit csináltam. Hát le is cseréltem az összeset (8 darab alkatrész =300ft). De ezután is lehúzta. Nos akkor mérjünk rá műszerrel....kb 100-200mA között fogyaszt rendszer:Y
    Lekötöttem a ledet,de csak 20-25 mA-t nyertem.
    Most már eljutottam addig,hogy csináltattam egy f@sza trafót és szereztem hozzá egy 6,5V 650.000mikrós kondit. Na ennél előbb ég el az összes vezeték a házban,minthogy a bioszom 7V-nál többet kapjon. Meg agyon fogo bíztosítékozni.
    Teszek bele vagy 10db 300mA-eset.

Új hozzászólás Aktív témák