Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
S e t h #200189 üzenetére
Kicsit hozzáteszek az offhoz. Mi a Dunától 1 km-re lakunk 500 méteren belül van két horgásztó. 8 éve lakunk itt (nem sok, de összehasonlítási alapnak talán elégséges), de ilyen aszály még nem volt. Ha esik is valamennyi eső másnapra már nyoma sincs, rengeteget kell locsolni, hogy életben maradjanak a növények. A füvet alig nyírom, mert nem is nő nagyon, de ha lekapnám a "fölösleget" tuti kiégne az egész a francba vagy naphosszat locsolhatnám.
-
S e t h
nagyúr
válasz
Farkassacred #200195 üzenetére
"Szerintem is voltak ennél eddig sokkal melegebb nyaraink"
Kicsit korainak érzem ezt július 3-án, a meteorológusok is utólag verifikálnak, nem két hónapra előre.
Az adatok alapján elég egzaktul megállapítható melyik hónap hová illeszthető be az adatsorba, a szerintem itt nem nagyon rúg labdába.
Sokan azért érzik élhetőbbnek az időjárást, mert teljesen kiszáradt a levegő, nagyon alacsony a páratartalom, ami megint csak a növényeknek gáz, viszont mi kevésbé érezzük döglesztőnek.
Amolyan sivatagi minta, nappal forró, éjjel hűvös, nincs nedvesség ami akadályozná a kisugárzást. -
Farkassacred
őstag
válasz
F-ECT$ #200191 üzenetére
Szerintem is voltak ennél eddig sokkal melegebb nyaraink, pl a tavalyi (júliustól). Lehűlések jönnek is még szerencsére, legalábbis ahogy látom a jelentések alapján. Csapadék az viszont egyáltalán nincsen..
(Egyébként ezt klíma nélkül mondom, még telken is tök jó volt eddig végig az idő, a fák és a bokrok aranyat érnek, csak hát ezeket mind kivágjuk mi modern emberek..mert csak). -
headhunter86
senior tag
válasz
F-ECT$ #200166 üzenetére
Behúztam az alapot. Durva ez a játék! A zene annyira ott van, hogy folyamat szól a fejemben.
A hangulatot nagyon eltalálták, kicsit féltem tőle, hogy ennyire fantasy. De valahogy olyan jól van tálalva és számomra pont elég bonyolult a játék. Harc már az elején tud szívatni, de csak rá kell érezni.
Már most megelőlegezem neki az év játéka / meglepetése címet, mindezt hogy nem zsánerem a körökre osztott játékok. -
F-ECT$
titán
válasz
Abnormális nyárról volt szó, de az eredeti hozzászólás egyértelműen a melegre utalt.
Júniusi magyarországi adat még nincs, de májusról ezt lehet olvasni:
Hazánkban tehát a május nagyjából 2 °C-kal volt hűvösebb a klímaátlagnál, ami ugyan nem egyedülálló (2019 és 2021 között is hasonlóan hideg volt), de ettől még figyelemre méltó egy melegedő éghajlatban.Szerintem június szintén nem volt kiemelkedően meleg nálunk (globálisan lehet hogy az volt), de erről még nem olvastam hivatalos adatokat sehol.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Nálunk volt több nap is, hogy a ház északi oldalán lévő hőmérő, ami a termosztáthoz megy, árnyékban 40.2 fokot mutatott. Amikor pedig rásütött a Nap, volt 40.7 is. Bár azt nem fényképeztem le.
többi nap átlag 34-38 között. Nekem ez már igen megterhelő.
Az tény, hogy május nagyon jó idő volt, éltem is igazán. -
S e t h
nagyúr
válasz
F-ECT$ #200186 üzenetére
Abnormális nyárról volt szó, nem hőmérsékletről, bár az hogy kisül minden az nem csak a csapadék hiányának tudható be, hanem a magas hőmérsékletnek is, mivel a mostani június benne van az elmúlt 120 év top3-ban a meleget illetően, a maga kb 18-20 napnyi 30 fok feletti hőmérsékletével, szóval csoda is lett volna ha nem dobogós.
Két dolog miatt tévesztheti meg az embert, a reggelek még normális hőmérsékleti tartományban mozogtak, "csak" 4-5 nap 20 fok feletti reggel volt, valamint országrészenként is eltérő mit érzékeltünk, mert mást érzett egy délkeleti országrészben élő és mást aki az Alpokalján él.
Szóval a hónap extrémnek mondható, mivel a messze átlag alatti csapadék a tartós meleggel lassan megadja sok helyen a kegyelemdöfést a vegetációnak, és nem, nem a fűről van szó, hanem a fákról, mivel a talajvíz szintje olyan mélyre süllyedt, hogy egyre több kutat be is kell temetni.
Egyébként több helyen is mértek 38 fok feletti hőmérsékletet, ami júniusban sokkal ritkább, mint júliusban vagy augusztusban. -
TBT
addikt
Dzsoff most írta Twitterre, szóval ezért nem láthattuk ezeket a játékokat a júniusi XBOX műsorban:
"Xbox has canceled the reboot of Perfect Dark and is shutting down The Initiative. Rare’s Everwild has also been canceled."Eközben:
-
VTom
veterán
válasz
Alonso0180 #200151 üzenetére
Az FSR támogatásra gondolsz? FSR 3.5 vagy hogy hívták.
Mer' az má' vót. -
F-ECT$
titán
válasz
TrishtanAG #200171 üzenetére
Abnormális nyár? A május tök hideg volt, és bár júniusban kevés volt az eső, de a hőmérséklet a hónap nagy részében elmaradt még a 30-tól is, nemhogy rekordot döntött volna. (1-2 nap volt kivétel itt a végefelé.)
-
_drk
addikt
válasz
markknight #200174 üzenetére
Engem az első BT zónában úgy kifingadtak mint annak a rendje. Egy olyan szálló ízébe kellett 1 gránát, vittem sokat, de többen voltak. Majd a nagy szornyre már nem volt semmim.
Kiüresedés is lett belőle.
De ez ilyen megbocsátó játék. Semmi nem lett belőle. -
nincsnév007
addikt
válasz
én be zártam egy szekrénybe a ps5-t biztos ami biztos hogy védjem a portól, és raktam alá radírt hogy a zárt helyen a szellőzés meglegyen.
-
markknight
veterán
Utolsó írásom a témában aztán el is engedem. Brutal módban a BT-k elől menekülés egy nagyon érdekes dolog ám ebben a Death Stranding 2-ben. Konkrétan úgyanúgy mint Story módban, simán átszaladsz azokon a szakaszokon ahol tartózkodnak.. van ilyen opció, hogy guggolsz meg visszatartod a lélegzeted, csak éppen teljesen felesleges, mert 10/7x nem is tudnak elkapni, mert olyan gyorsan futsz, hogy nem érnek el, ha meg igen, akkor simán kiszabadulsz a fogásukból aztán három gránát és szevasz. Azért az első részben rendesen be volt az ember fosva mikor minden oldalról jöttek és felültettek a szurokra a csomagot meg vitte a szél amerre akarta. Csak azért csodálkozom rá mert azt hittem sokkal keményebbek, okosabbak lesznek majd az ellenfelek nehezebb fokozaton. Sajna tényleg az van, hogy 5 darab véres gránát meg három darab fegyver, aztán a jóisten nem állít meg a végéig. A következő részbe (már ha lesz) elég lenne egy vérrel töltött minigun vagy egy rakétavető meg mellé kamion. Pár óra alatt ázsiát is bevesszük.
-
Mike
veterán
válasz
semmi radir?
-
TrishtanAG
senior tag
-
F-ECT$
titán
válasz
Beegabor81 #200164 üzenetére
10%, kb 2000 Ft a Deluxera. Nem hiszem hogy karácsony előtt jönne ennél nagyobb leárazás.
-
headhunter86
senior tag
válasz
Beegabor81 #200164 üzenetére
A Deluxe kapott leárazást, már látom. Köszi!
-
Beegabor81
tag
válasz
headhunter86 #200158 üzenetére
Most kezdődött éppen egy új akció, ott van az Exp33, de csak 5 fontos( forintban nem tudom) leárazás van rá
-
rodman73
aktív tag
Sajnos nem akar ki jönni az ssd-t tartó csavar, ami gyárilag 110 mm-en van. Van erre tippe valakinek hogy lehet ki operálni? Sajnos elég jól el nyaltam az x-t a tetején.
Mekkora ez a csavar amúgy? Mert akkor lehet gyorsan szerzek másikat.
-
front3r
őstag
válasz
markknight #200113 üzenetére
Én ezeket átpörgetem, úgyis a lényeg a szállításon van, és a csomagok minél sikeresebb leszállításán. A főtörténetnél pedig az átvezetőknél megkapsz úgy is minden lényegi információt.
-
_drk
addikt
válasz
Azok a játékok amik alapból jól mennek nem nagyon kapnak akciókat, ha kapnak is akkor is a 10-20%os kb pár ezer forintosat. Tehát 18 helyett majd lesz 15.
Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.Egyébként expedíció 33 tökre megéri az árát. Nekem kb 40 óram van benne a vége felé, de még bőven van mit csinálni.
Ráadásul ez simán év játéka eddig. -
markknight
veterán
válasz
Esély van rá, de szerintem nem fog még. Erősen alul van árazva a cucc így is.
-
headhunter86
senior tag
Mikor jön újabb leárazás Storeban? Expedition 33 érdekelne, hogy van-e rá esély, hogy kap valamit mostanság? Lehet ilyesmiről előre tudni valamit?
-
denko
senior tag
válasz
ugyérted ps6 jön?!
-
polonic
félisten
válasz
Részletek vannak?
-
Beegabor81
tag
Én mindkét részét egyedül vittem végig és nem volt probléma. A 2.rész rádásul sokkal könnyebb lett, talán 3 boss volt ami kicsit több próbából ment le ( értsd, 3-4, nem 15-20, mint egyes souls bossok ) , kivéve az utolsó, mert az epilepszia-agyfasz
Szóval nyugodtan állj neki, remek játék egyedül is, júli 15-ig vígan végigviszed -
Alonso0180
tag
Nem tudom, hogy volt-e már de 2026-ban jön egy nagy update a PSSR helyett. (pro-ra).
-
ProEvoFan
nagyúr
Laika: Aged Through Blood - 750 forint [link]
-
pzstm
titán
válasz
Rigormortiis #200141 üzenetére
Nyugodj meg sehol mashol hasonlok sem lesznek
-
vm93hun
aktív tag
Last Chance to Play (július 15.)
- Dying Light 2
- Remnant II
- Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion
- Mount & Blade II - Bannerlord
- Job Simulator
- Vampire - The Masquerade: Swansong -
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #200145 üzenetére
Én ezt inkább idegesítő nyűgnek éltem meg. Így is lehet bénázni a 2-ben és órákban mérhető a különbség egy végigjátszás alatt, de legalább nem érzem azt, hogy égeti az időmet feleslegesen.
-
markknight
veterán
válasz
Bad Pritt #200139 üzenetére
Nálam ez a térképes tervezés is sajnos elvérzett. Egy Fire Emblemben vagy más stratégiára építő játékban ha valamit rosszul tervezel meg, akkor mész a levesbe. Itt azon túl, hogy "rázós lesz az út" nem sok értelme van vonalazgatni meg figyelgetni az áradásokat, simán eljutsz úgy is a célhoz ha csak időről időre megnézed jó irányba mész-e. Na ilyen sem volt az előző részben, mert olyan sziklákkal vagy egyéb tereptárgyakkal találkoztál, hogy át nem lendültél rajta sehogy csak jókora kerülővel, szívással. Meg aztán elkopott a bakancsod, elfogyott a staminád és vitt a víz.. Itt egyikkel sem találkoztam sajnos még brutal módban sem és azt sem tudom ki tud-e fogyni a stamina. Nyilván ez ugye idegesítette a játékosbázis jelentős részét, pedig pont ezek a megkötések adták amúgy savát borsát.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Rigormortiis #200141 üzenetére
Az ow játékok alapjait maxolták mesterfokra, tehát nem kell min meglepődni.
Kíváncsi leszek a Goy fog e fejlődni a nyílt világ terén, az elődje ebben számomra gyengébben szerepelt. Attól függetlenül persze imádtam a játékot eszméletlenül, úgy hogy számomra a legjobban várt címe idén a folytatás. -
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #200132 üzenetére
Persze, aki fogékony rá az elszórakozhat vele, hogy A és B pont felett az út vagy a csúzli mellett felhúz egy újabbat vagy összeköti az egész világot, de én ebben nem sok élvezetet találok.
Ez így akkor meg is magyarázza, miért nem értünk egyet.
Ez a lényege, nálam a játékmenet, a küldetésrendszer és a világépítés baromi jól kiegészíti egymást és azt vettem észre, hogy magam és a kihívás miatt igyekszem minél jobban szállítani, nem a kacatokért. Emberemlékezet óta az első játék, ahol még rá sem néztem a trófeákra, mert a játék ingame működése bőven elég elégtételt ad egy-egy szállítás után, nincs szükségem külső ösztönzőkre. Nekem kicsit az Armored Core jutott még róla eszembe amúgy a tervezgetéssel meg sakkozással minden küldetés megkezdése előtt.
Mondom ezt úgy, hogy az első részt untam és a végére rühelltem, itt pont annyit változott a gameplay loop, hogy végre a sztori mellett is találok értéket a játékban. Nem ez a csúcsok csúcsa, de tényleg nem jut eszembe open world játék az elmúlt öt évből, ami ennyire lekötött volna a main storyn túl. -
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Van mostanában valami jó akció, vagy tipp hogy hol érdemes venni konzolt?
-
zojjektum
őstag
válasz
light1994012 #200134 üzenetére
Én meg csak megvenni tudnám.
Na mire megírtam, megjavult
-
markknight
veterán
válasz
markknight #200132 üzenetére
Például engem határozottan vitt volna a mellékküldetések felé ha lett volna egy olyan törvény húzva rögtön a játék elején, hogy "Ameddig valamit nem építesz a saját kezeddel, addig a mások által készített ugyanolyan tárgy nem jelenhet meg a világodban" És kész, ennyi, innentől kezdve nem az lenne, hogy te felhúzol egy olcsó kis privát széfet, közben melletted meg ott a vajdahunyad vára+végtelen élet, hanem mindent meg kell építened, össze kell raknod magadnak először. Persze lehet viccelődni, hogy végigrohantam, de mechanika szempontból ez így bukó.
-
markknight
veterán
válasz
Bad Pritt #200125 üzenetére
Mivel díjaz és mivel ösztökél? Olyan rewardokat kapsz amiket más már felhúzott a te világodban, neked csak használni kell kvázi. Persze, aki fogékony rá az elszórakozhat vele, hogy A és B pont felett az út vagy a csúzli mellett felhúz egy újabbat vagy összeköti az egész világot, de én ebben nem sok élvezetet találok. Szóval ez nincs túl jól kitalálva, a jutalmazást pont az csapja tarkón, hogy mindenki feltöltheti a pályát a különböző zenélő, villogó hülyeségeivel. Ha meg kikapcsolod (már ha ki lehet), akkor játék belét húzod ki.
Az is egy érdekes téma, hogy tudsz kvázi parryzni meg dodgeolni (oktató VR rész a szobában szépen bemutatja a lehetőségeket), meg csomagokkal megdobni az ellent, de egy darab olyan küldetést nem tudok említeni ahol erre rákényszerített volna a játék. Mindenkit ki kel lyuggatni, aztán cső. Ez a bossokra is igaz, ott pedig még brutal mode-ban is dobálja a játék az ammót meg a fegyókat de végtelenített mennyiségben. Direkt próbálgattam a játékot, hogy nehézséget váltogatok bizonyos pontokon, helyezetkben, hogy lássam mennyire változik az egész, de az esőn és a hamarabb lemerülő járgányokon túl, még az ellenfél több hp-ja volt ami szemet szúrt.
De mondom, jó játék és vétek kihagyni, de ezeket a 100/100 pontos metacritic számokat egyszerűen nem tudom hová tenni. Érzelmekkel nyilván nem lehet vitázni, márpedig a mai sajtó legtöbbször eszerint pontoz.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred #200129 üzenetére
Jelen ow mezőnyben bizony ez egy csoda.
-
Imre9211
aktív tag
Dio4 nagy királyság
Druida volt a kedvenc buildem
#Mezcal
Értem. Nyilván csak én voltam a béna, de nekem az fps lövölde meg a kontroller két külön világ. Szóval a sajtreszelős hasonlat leginkább rám érvényes
De nem zsánerem az fps nézet amúgy sem, csak unalomból próbáltam rá. Most fizukor lesz AC shadowsom amivel elleszek egy jó darabig
-
Farkassacred
őstag
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
light1994012 #200124 üzenetére
nálam is hasonló a helyzet (PS app)
-
james001
veterán
válasz
light1994012 #200124 üzenetére
Diablo 4-et nekem csak úgy engedi hogyha "megveszem" 0ft-ért
Ez valami bug szerintem,kérdés így odaadja-e úgy,hogy plus nélkül is tudd játszani?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
markknight #200123 üzenetére
Egyetlen ow játék sem rémlik ebből a generációból, ami ennyire díjazná és ösztökélne arra, hogy ne csak rohanj ész nélkül a következő felkiáltójel felé.
-
light1994012
tag
Ti hozzá tudtátok adni a fiókotokhoz az új havi játékokat?
Nekem a Diablo 4-re azt írja nem elérhető, a másik kettőt sikerült. -
S e t h
nagyúr
válasz
ldave #200118 üzenetére
Elképzelésem nincs meddig leszek benne, de én például kifejezetten élvezem hallgatni a prepper sztorikat, próbálom elképzelni(nem nehéz a kidolgozott világnak köszönhetően), milyen lehet egy ilyen apokaliptikus világban élni, ahol a köldökzsinór szerepében egy futár próbál mindenkit közelebb hozni egymáshoz.
Tegnap például az is kifejezetten jóleső érzéssel töltött el, hogy egy veszélyes küldetést úgy oldottam meg, előtte osztottam, szoroztam, terveztem és kb. hiba nélkül sikerült megoldani.
Egy olyan sci-fi főszereplője vagyok, amit akár könyvben is elolvastam volna, vagy moziba ültem volna érte.
És most a része vagyok.
A gamer énem most úgy ujjong, mint Lou száguldozás közben. -
Elderath
addikt
válasz
én 31 óra után 43%nál vagyok úgyhogy de, rohantál megint
-
markknight
veterán
válasz
Mindenesetre, sorolhatnám estig ezeket, de te pont az a tag vagy akinek valami vagy tetszik (és akkor magasztaljuk a mennyekig) vagy nem (és akkor linkeljük a a topicba a sok lehúzó hírt a játékról non-stop)
-
markknight
veterán
válasz
Elderath #200112 üzenetére
Oké, nem ingame volt, de volt bárhol máshol? Nem.. 30 óra annyira nem volt rohanós. Bár ez pont az a játék ahol a főküldetéseken kívül kár is időt fordítani másra.. ugyanazokat a sallangokat mondják el a megbízók.. akinek van türelme minden dögunalmat átolvasni, az előtt a kalapom emelem. 99%-ban jobb
például az “okay, bye” opcióra nyomni a küldetés végeztével, mert csak az idődet lopják el, a sok felesleges monológgal, pont úgy ahogy mint ahogy a 150. fürdős, alvós jelenetnél.A küldetések vége például fixen így néz ki:
Első jelenet: -De jó, hogy elhoztad a csomagot, szinte hibátlan állapotban van, ment a lájk barátom!
Második jelenet: -Oké, kapcsolj rá a hálózatra minket
Harmadik jelenet: -Jaj de jó vagy, mindig erre vártunk, mostmár annyira jó lesz nekünk
Negyedik jelenet: -Innentől már tudok készíteni X-Y-t, ahh de királyés akkor van három hülyeség amiből igazából egyik sem érdekes, nem rak hozzá az összképhez semmit.
-
Elderath
addikt
válasz
markknight #200107 üzenetére
lol. Intro átvezető az eleve nem ingame volt ahogy az első részben sem. Gondolom végig rohantál ezen a játékon is
-
Imre9211
aktív tag
válasz
nincsnév007 #200104 üzenetére
Gyakorlatilag én is, ha nem fps-ről beszélünk. De biztos meg lehetne szokni azt is, sajàt tapasztalatot írtam csak.
-
front3r
őstag
válasz
markknight #200107 üzenetére
Igen, ezt én is észrevettem, hogy a sziklás rész nagyon szép volt, a többi már nem annyira. De legalább kiderült, hogy tud ilyet a PS5, csak nem volt ennyi energiájuk hogy a többi részt is ilyen szépre csinálják. Na majd a GTA 6. Senki se ítélje el a játékot ez miatt, ez csak a grafika.
-
_drk
addikt
-
markknight
veterán
Lepörgött a Death Stranding 2 közben.
Szépen odarakták magukat, de nekem nem lett több ez a játék mint egy szimpla DLC. A történeten kívül én azért vártam volna valami kis újdonságot vagy bármit ami miatt elmondhatom, hogy több mint az első rész, de sajnos nem találtam ilyet. Ráadásul visszanézve az a legelső pályát meg az intro cinematicot.. hát sajnos nagy csillámpor volt, a sajtó felé, mert sehol a játékban nincs még egy ugyanilyen minőségen kinéző helyszín. Ügyesen kitalálták, hogy az eleje legyen nagyon ütős, aztán az alapján ítéljük meg a játékot, de sajnos ez egy 10/7 nálam. Lehet elkezdem legnehezebb nehézségi fokon újra, de picit úgy érzem, hogy ennek a sztorinak nagyobb volt a füstje mint a lángja. Abszolúte nem érte meg, 18-20 ezres kategóriában több relevanciáját látnám.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
markknight #200101 üzenetére
Ja, csak kicsit odébb van. Onimusha Way of the Sword is 26...Azon belül meg egyszer...talán..
Szóval most részemről pangàs van. Unalomból neki ugrottam tegnap a Far Cry 6-nak mondván hogy jó kis kaland lesz. Az is volt az első lövöldözésig. Fps-t dual sense-l (v csak szimplán bármilyen kontrollerrel)játszani olyan mint sajtreszelővel d#gni. De lehet csak én vagyok a béna(nem, nem veszek, billet meg egeret ps5-höz
)
Na jó befejezem a rinyát. Van azér mivel nyomulni, csak *meh
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi