Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Amazon Kindle
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekecs
aktív tag
-
Ádyka
őstag
válasz Alarikman #39397 üzenetére
Ugynekkora szar lesz más márka is.
Nekem egy spontán t con panel csere elég volt.
Ahogy méregettem megtaláltam rajta a totál vezetővé alakult smd kondit. Még yt videot is találtam róla. Már megcsináltam, csak visszapróbálni nem volt még kedvem.Itteni topicokban vagy egy fickó. Sokaknak segített ahogy olvastam. Ha nem akartok spontán panelokat cserélgetni, akkor egy hívást megérhet.
-
Alarikman
senior tag
Üdv. Két hete meghalt a tv-nk. Szaki szerint zárlatos a panel. Gazdaságosan nem javítható. Búcsúzom, szerettem Philips-es lenni (bő 5 évet bírt). Szerintem át megyek másik márkára. Minden jót a tulajoknak!
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz rainman72 #39391 üzenetére
Az nagyon nem rossz.
Most valahol azt olvastam, hogy a MAX-ot is támogatja a TitanOS.
Ha igaz, akkor a Netflix, Disney+, Prime mellett már csak a Skyshowtime kellene.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rainman72
nagyúr
alza+ tagsággal teljesen jó ára van az idei 65PUS8079-nek. [187ezer]
[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
bnorci71
addikt
Oled706
tegnap volt egy kis időm és a HD audióimat hallgattam volna.
Smart Share van a Pc-n ami megosztja ez eddig működött igaz kb 1 éve már nem használtam ezt.
A lényeg a mappákat látja a fájlokat is de a lejátszás csak karikázás.
Felraktam a Pc-re a Serviio-t azzal simán megy a lejátszás.Ötlet mit nézzek meg a Smart Share progiban?
Vhiktor
megnéztem sima M5x15 sülyésztétfejű csavar az Oled706 Esetleg a feje kicsit vékonyabb, de egy szabvány is beférne esetleg pici reszelés."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
starchild
tag
Sziasztok, valaki esetleg találkozott ezzel vagy hasonló problémával?
Belenézegettem Maxon az olimpiai közvetítésekbe. Ami eddig nem tűnt fel, hogy sajnos tv-n a mozgásoknál folyamatosan kis akadások vannak a streamekben. Pont annyira zavaró, hogy hosszabb távon gyakorlatilag nézhetetlen. Tableten és telefonon tökéletes. Mintha nem szeretné a tv ezt a képfrissítést/felbontást. Fimeknél/sorozatoknál nincs ilyen, bár Standard csomagom van, így csak 1080p-t enged az app. Az olimpiát nem tudom, milyen felbontásban/képfrissítéssel nézhetem, az appban a sportoknál mincs kiírva, a hivatalos kommunikációban sincs egyértelműen leírva, hogy miben szolgáltatnak.A tv Philips 65OLED807, eddig nem volt gondom vele, rendben lejátszotta a netes streameket, illetve NAS-ról átküldött anyagokat, akár 4k hdr-ben is, maximum abba futottam bele, hogy extrém magas bitrátájú filmeknél kevés volt a 100-as LAN, wifire váltva megoldódott.
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #39387 üzenetére
Az a tapasztalatom hogy ilyen csavarokat egyik bolt sem tud adni. Marad a net.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok A Philips TV-k (esetemben PUS 7855) lábrögzitő csavart lehet utólag beszerezni?
-
Ajjaj... Már a DVB-C-n is előjött, hogy fekete a kép, és csak hang van. Több adón is kipróbáltam, és csak resettel tudtam helyrehozni.
Ilyen hibával tudom gariztatni, vagy meg kell várni míg teljesen elromlik?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
senior tag
válasz dino_m #39382 üzenetére
Nekem oled806 van, androidos, standard antigo csomaggal. Ez még nincs korlátozva. Dűne 2-nél kiírja a tv, hogy Dolby Vision, de nem írja ki, hogy Dolby Atmos. Apple TV+ streaming csatornán mindkettőt kiírja, ha olyan a film.
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
dino_m
senior tag
Hali!
Vanitt olyan akinek Philips PUS8505-ös(Android 11) vagy e közeli tv-je van és van előfizetése MAX prémiumra? A kérdésem az lenne, hogy jön-e a MAX-on a Dolby Atmos rendesen, mert nálam egyik jelzett műsornál se jön Atmos, csak DD+ 5.1 maximum.[ Szerkesztve ]
Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
tothl42
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek tapasztalata a Philips 43PUS8518 tévével.
Egy Samsung UE40H6400 (FULL HD) utódját keresem.
És a ~150000-ig kategóriában ez az ami érdesnek tűnhet.
Nem tévézni kell, így TV adás nem szempont, az Ambilight sem.
Eddig 1080p filmnézés LAN (PLEX app), vagy gépről HDMI-n, de a sima monitorokban nincs minimál mozgásjavító sem, vagy ha van (Samsung M7, The Frame, akkor WIFI-s).
Kb. 5% játék, ami nem kompetitív FPS.Milyen rajta
- a 1080p-s tartalom,
- a 4K felskálázás,
- a mozgás megjelenítés (minimált volt az előzőn is)
- a betekintés (Ketten nézzük 2-2,5 m-ről.),
- esetleg HDMI input lag
(hivatalosan 11, van ahol 17, de láttam 30 ms értékről szóló cikket is.),
- fényerő,
- PWM?Nem találok normális tesztet róla.
Így jól jön bármilyen valós, plusz infó.Na meg a nagy kérdés: Mennyire tartósak a Philipsek?
Üdv és kösz,
Laci
🖖[ Szerkesztve ]
-
-
-
RVR400
veterán
Redo full TV installation , and set TV status back to
the first time you switch on
(Home) > Settings > All settings > General
settings > Reinstall TV
Enter PIN code and select Yes, the TV will reinstall
completely. All settings will be reset and installed
channels will be replaced. The installation can take a
few minute[ Szerkesztve ]
-
Van egy 32PFS6805/12 TV, de nem találom a reset lehetőségét. A menüben a gyári beállítások, csak a kép/hang beállításokat állítja alapra. Azért kellene egy full reset, mert a sweettv appban nincs kép csak hang. Az újratelepítés nem segít, még bejelentkezés sem szükséges, már be van jelentkezve. Szóval inkább csak elrejti az app-ot mintsem törli( a beállításaival együtt).
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ádyka
őstag
válasz Alarikman #39373 üzenetére
Minden bizonnyal t-con panel csere. Ali tele van ilyen panelekkel.
A próba miatt inkább itthon vettem egy bontottat 10 ért.
Nekem 3 évesen kevés üzemórásban ment ki. Bekapcs után 5 perccel elsötétült. Ambi és hang az volt. Undorító, h tele a net 2-4 év közötti meghalt tv -kkel. Csak gyártják a sok szemetet.
A kisebbik chip piszkosul izzik pár perc után. Így kapott egy kisebb bordát, de még azt sem lehet megfogni.
[ Szerkesztve ]
-
Alarikman
senior tag
Sziasztok. Szeretett Philips tv-nk ma nem indult el. Csak halvány háttérvilágítás van. Semmi boot animáció. Típus: 49pus7503/12. Nem mai darab, de semmi baja nem volt eddig. Amit próbáltam: power kábel kihúz, majd joy lefelé nyom, kábel bedugva, 10 mp. Semmi, azaz mintha valami halványan változna egy pillanatra, de semmi. Kikapcsolni lehet távirányítóval.
Valami ötlet netán? A manual nem tartalmaz semmit. Neten eddig nem találtam semmit. -
soldier3
csendes újonc
Sziasztok,
65PUS7354/12, major Android update-et követően az ambilight funkciót nem tudja bekapcsolni.
troubleshooting steps :
1- Teljes factory reset
2- Teljes áramtalanítás 2 percig
3- Menüben ambilight funkció ki-be kapcsolása
4- Menüben ambilight módok váltogatásaVan valakinek ezzel hasonló tapasztalata / ötlete ?
Most épp azon agyalok, hogy visszavarázsolom rá a 101-es verziót és megmondom neki, hogy ne telepítse a következő (201) update-et, ami egyébként is úgy érzem, hogy lelassította a rendszert, borzasztó, hogy ez történik egy 4 éves készülékkel.
Köszi,
-
pjen
félisten
Üdv. Csak kíváncsiság, szerintetek mennyiért érdemes megvenni egy garis 43" pus8545/12 Tv -t?
-
alaves
addikt
válasz tlaci72 #39363 üzenetére
Szívesen. Hátha még küldenek valami fw-t. Lehet alaplap csere lesz, akkor a Szerviz Kft küld futárt a TV-ért, a Philips-nél központi javítás van Bp.-en.
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz tlaci72 #39360 üzenetére
Vagy ez:
Boot up into Recovery Mode by following the steps.
Plug out the power- cord.
Press and hold arow-down on the joypad, whyle plugging in the powercord, and wait 10sec
you should be in recovery mode now, and you can chose factory defaults.
Some Philips TVs dont allow this. If it doesnt bootup into Recovery-mode, repeat the same steps but instead with Volume-down button. You will boot your TV up into safe-mode, and you can try to do factory defaults from there.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz tlaci72 #39360 üzenetére
Lehet hardware hiba. Esetleg még ez:
Models with a RESET button
1.Using a straightened paper clip or ball-point pen, press and hold the recessed RESET button on the TV connector panel.
2. Continue to hold the RESET button for approximately 12 seconds. When the reset cycle completes, the status indicator comes on dim.
3. Release the RESET button. The TV is now powered off.4. Turn on the TV and proceed through Guided Setup.Models without a RESET button.
1.On the TV panel (not the remote) press and hold down the MUTE and POWER buttons.
2. Unplug the TV power, and then plug it in while continuing to hold down the MUTE and POWER buttons.
3. When you see the startup screen appear on the TV, release the buttons.
4. Turn on the TV and proceed through Guided Setup. "Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz tlaci72 #39357 üzenetére
Igen évjáratokhoz, típusokhoz [link] . Lehet, hogy nem lesz külön pkg fájl a 854-hez. Akkor próbáld így [link] ezzel a legfrissebb upg-vel (zip-ben) [link] (lentebb a Software & drivers résznél), a kibontott upg-t letöltés után átnevezed upgrade_loader.pkg -ra.
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz tlaci72 #39355 üzenetére
USB2-ről (fekete) frissíts fw-t, de lehet hogy az upg fájlból nem tudod ha a menüt sem éred el. Ha nem tudsz menüből usb frissítést indítani akkor upgrade loader (pkg) fájl kell. Ha nem találod a neten, akkor a Philips support küld neked.
-
tlaci72
tag
Sziasztok!
Philips 55 Oled 854 folyamatosan újraindul, nem lehet vele semmit csinálni, Philips logo, aztán az android bejelentkezés és amikor jönne be a csatorna kikapcsol és kezdi előröl. Kihúztam már minden belőle, hálózatból is már többször, de amint visszadugom folyamatosan ezt csinálja. Van valakinek ötlete mit csináljak?
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Egy 65OLED706-hoz USB-s LAN adapter használok(Asus). Egyik napról a másikra megdöglött az adapter. Más is használ LAN adapter? Tapasztalt már ilyet?
Most egyelőre átdugtam a gyári LAN portra, de néha ráeresztek magas bitrátás filmeket is, nyugodtabb vagyok ha gigabites a kapcsolat.
-
totómotó
csendes tag
Sziasztok!
Hátha tud valaki segíteni, vagy találkozott ilyen problémával! Vettem egy Philips 65PML 9308/12 tv-t. Minden nagyon jó. Szeretném a hangját megerősíteni egy külső aktív mélynyomóval. Van egy KEF R_10SW.
A tv-n van egy pre mélynyomó kimenet, RCA aljzat. A menüjében külön be kell kapcsolni- természetesen megtettem. De nem ad ki jelet. Megpróbáltam újra indítani, szoftver frissítés is megvolt, diagnosztizáltam a tv-t (öndiag.) ahogy le van írva az esetleges hiba elhárítás érdekében. A mélynyomót RCA-RCA árnyékolt vezetékkel kötöttem össze. Átdugva CD játszóra a vezetéket, a mélynyomóm tökéletesen működik. A tv-ről nem kap jelet... Persze a "supportot" kerestem, írtam nekik de még semmi. esetleg én nem csinálok jól valamit? Találkozott már ilyennel valaki?
Köszönöm, ha segítesz! -
bnorci71
addikt
válasz blakey #39351 üzenetére
Maven Kodinerds 20.0-Alpha2 (19.90.705) érdekes ez valami 2022.08.09 verzió azóta nem is frissült. Lehet törlöm is a francba. a 'sima' Kodi 2024 verzió és az is lejátsza a DV tartalmat
Azt hiszem HDR/DV miatt raktam ezt fel anno nem is volt eddig gond.
köszi a linket, ismerem csak ugye az egy 2013-as írás,"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #39350 üzenetére
Melyik Kodit használod? Omegát használj. Korábbiak esetében advancedsettings.xml fájlba kell menteni az adatokat. Ajánlom figyelmedbe: Kodi kezdőknek
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
belashx
senior tag
válasz Alien! #39341 üzenetére
Majdnem elfelejtettem válaszolni.
Köszi az infokat!
Majd agyalok rajta, jelezzem-e nekik. Nem tudom mennyire érdemes ezzel nyűglődnöm, bár a végkifejlet érdekes.Lehet várok 1-2 fw update-et, hátha.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
bnorci71
addikt
válasz blakey #39347 üzenetére
pedig kerestem ilyesmit mert ez volt az első tippem hogy pufferelést kellene állítani de nem találtam.
Majd ránézek. KösziJa tegnap azt is kirakta a képre, hogy a forrás oldal gyenge vagy valami hasonlót
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
blakey
titán
válasz bnorci71 #39346 üzenetére
Kodi/Beállítások/Szolgáltatások alatt az SMB/NFS alatt állítható a puffer, az olvasási sebesség, stb.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
bnorci71
addikt
OLed706,
filmek Pc-n, TV-PC 5Ghz Wi-fin
KodiMaven UHD filmmel akad
Kodi/Plex ugyanazt gond nélkül lejátsza
én nem a hálózatra gondolok, de akkor mi a gond
Kodi/Plex is kiírja, hogy DV a tartalomötlet hol keresgéljek?
Majd kipróbálom még a madzagot is csak most nem volt kedvem tyúkbelet húzni Ip címet állítgatni"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Vhiktor
veterán
válasz steveetm #39344 üzenetére
Ezért kérdeztem. Mert a tesztemben tisztán látni lehetett, hogy egy egy 3 évvel ezelőtti átlagos oled szintjét ha hozza.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
steveetm
őstag
válasz Vhiktor #39327 üzenetére
Megneztem, sot, sok tesztet neztem, tovabbra is lehet, hogy egyszeruen gyarihibas volt a tv. Ezt instant jeleztem ertekels es visszakuldes formajaban mind a Philipsnek, mind a forgalmazonak, Philips reszerol ezt ugy reagaltak le, hogy az ertekeleseket ignoralni probaljak, ugyfelszolgalat meg megigerte, hogy megprobalja elintezni, hogy ertekelhessem. Az fel sem merult senkiben, hogy azt mondjak, hogy haver, fel millios tv, lehet hogy szart fogtal ki, ezer bocs, kuldunk egy masikat, nezd meg. Az tuti, hogy egy 3 eves modellhez viszonyitva a 818 szinte ertekelhetetlen(ami nalam jart). Ez meg igy egy vicc.
BTW:
Philips 55OLED806-hoz alaplap, tapegyseg, amiblight, hangszorok elerhetoek nalamUdv.:
steveetm[ Szerkesztve ]
-
steveetm
őstag
válasz allein #39332 üzenetére
En elengedtem, vettem egy samu 65" 95C-t, majdnem annyi volt, mint az 55 818, nekem ez is nyugos, de (majdnem) mindent tud, amit papiron igertek. Amiblightot meg max veszek egyszer hozza hue boxxal, elengedtem a philipset.
(btw, 1 hete akarok ertekelest bekuldeni a 818-hoz, random indokokkal, majd indok nelkul utasitjak el. Bekuldtem egyet samuhoz, az se volt 5 csillag, aznap kint volt az oldalon es kaptam 10%-os kupont. Philips ugyfelszolgalattal azota levelezek, hogy ertekelni szeretnem azt a ..... -ot amit vettem toluk)
Udv.:
steveetm -
Gabor970
addikt
válasz Alien! #39341 üzenetére
nekem 65oled806-van, sosem tapasztaltam, de észrevenném ez biztos, mindenben elég faxnis vagyok. Igaz, vagy a TV appjával netflixezek, primeozok, vagy wifis hálózaton nézek PC-ről letöltött filmeket.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Alien!
senior tag
válasz belashx #39338 üzenetére
Dehogy volt, ígérte a szervíz, hogy a kiküldi a fejlesztőknek, logoljam le a jelenséget, egyeztessünk. Küldtek vmi béta fw-t, semmit sem javított. Végül addig csesztettem őket, meg jóváírták az egész tévét. Viszont ha ez a probléma ennyi év/széria után is jelen van(visszajön), akkor az nagyon nagy baj.
-
belashx
senior tag
válasz blakey #39339 üzenetére
Azóta volt egy firmware update(1-2 hónapja), de az sem oldotta meg. Talán a következő...
Nem jött be az áramtalanítás.
Pedig tv-t nem mostanság fogok cserélni. Év végén/jövőre ház projekt lesz, de amúgy sem szívesen dobnék ki százezreket az ablakon.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
válasz belashx #39338 üzenetére
Igen, tudom, olyan érzés, mintha egyedül lennél, és sajnos kevesen veszik észre. Nekem egy Sonyval is volt ilyen gondom, minden bekapcsolás után rossz profilt állított be magának (pedig név szerint jó volt), ami egy bemenet változtatás után rendbejött. Mindez jelentve, 2,5 év alatt nem sokat haladtak előre, sajnos néha valami beragad és nem onnan nehezen lépnek tovább.
-
belashx
senior tag
válasz Alien! #39336 üzenetére
Látom ott sem volt megoldás.
Amúgy asszonynak is csak akkor tűnik fel, ha megmutatom a különbséget. Vagy lesz.rja. 😀
Talán downgradelni kellene...@blakey:
Most biztosan nem állok neki újra beállítgatni. Elég volt 3 hete. A sok képbeállítás viszi el az időt.
Azt nem tudom elképzelni, hogy tavasz óta nem volt meg az áram elvétele, de megcsináltam. A gond(?), hogy nem állandóan van jelen a hiba, így nehéz felderíteni. Amúgy beállítottam button mapperrel egy gombra a "Hard restart"-ot, arra pár naponta sor kerül, mert nem árthat."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
válasz belashx #39335 üzenetére
Még egy gyári visszaállítás és/vagy kétperces áramtalanítás sosem árthat.
-
Alien!
senior tag
válasz belashx #39335 üzenetére
Jáájj. ez kisértetiesen hasonlít a régi Netflix trükkre ami nálam is volt annó 7304-en. Annyi, hogy az egy 8bites 300nites panel volt, amin csak így volt színhelyes hdr-es kép. Oled 806-on ennek rohadtul nem kéne lennie, nálam 805-ön szerencsére még nem jött elő.
[ Szerkesztve ]
-
belashx
senior tag
válasz blakey #39334 üzenetére
Köszi!
Most aztán megnyugtattál.Írtam, hogy volt full reset, de az nem segített.
Majd' 1,5 évig nem csinált ilyet, csak idén kezdte, és talán FW frissítés után jelentkezett, de ebben nem vagyok biztos.
PC-n viszonylag egyszerűen megoldom, csak a HDR-t kell be- és kikapcsolni. A boxon meg Plex, valami HDR/DV tartalom elindítása, majd kilépés az ügymenet."Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
blakey
titán
válasz belashx #39333 üzenetére
Azért nem olvasol ilyen hibáról, mert sokan észre sem veszik. Nekem is volt ehhez hasonló problémám, talán az oled topikban említettem. Jeleztem a Philipsnek is, nem foglalkoztak vele. 3 évig használtam, utána másik márkát választottam. Tudom miről írsz, próbáld leszűkíteni a lehetséges okokra, lehet, hogy valamilyen beállítás okozza. Talán egy gyári visszaállítás is megoldás lehet. A TV a gond, nem a külső eszközök.
-
belashx
senior tag
Sziasztok!
Van egy elég idegesítő probléma az OLED806 típusú tévémmel.
2 eszköz lóg rajta, egy PC, és egy UGOOS AM6. Mindegyiknél előfordul, hogy bekapcsolás után a kép fakó lesz néha. Nem vált képmódot, mindent megfelelőnek mutat, egyszerűen fakóbbak a színek mindaddig, míg el nem indítok egy HDR vagy DV tartalmat. Ha erről visszavált SDR-re, akkor már helyesen jeleníti meg a színeket. Nem mindig csinálja ezt, és ki is zárnám a 2 eszköz hibáját, mivel mindkettőnél jelentkezik. Valamikor tavasszal kezdte el, tán egy FW frissítés után. Még annyi infó, hogy integrálva van Home Assistant alá, de onnan nem szoktam csesztetni, max távirányítom, ha messze a gyári táv.
Volt már full reset, de nem oldotta meg. Ugoost is reseteltem, de nem változott semmi.Van/volt még egy hibajelenség, de mostanság leszokott róla: A mádialejátszón bekapcsolta a HDMI hang kimenetet. Optikai kimeneten használom a boxot, ami egy DAC-ra van kötve. Kikapcsoltam a CEC-et, de az nem oldotta meg. (talán az Ugoss reset és a kikapcsolt CEC párosa segített). Általában egyszerre jelentkezett a 2 probléma, de mint mondtam, az utóbbi megoldódni látszik.
Máshol nem olvastam ilyen hibáról. (vagy csak nem kerestem elég kitartóan) HDMI kábelt is kizárnám, mert ugyanezekkel jól működött előtte.
Valaki futott már bele ilyenbe? Ötlet, tanács, amit kipróbálhatnék?
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz steveetm #39326 üzenetére
hmm.. két éve vettem a 65oled806-ost -akkor 600,000Ft, épp tegnap utaltam el az utolsó kamatmentes részletet-, akkor nem gondolkodok még cserén Mondjuk a 9-es széria meg bazi drága, úgyhogy....
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
erzol
őstag
Nálam 58-on simán lefutott és működik frissítés után.
Próbáld ezt:
Húzza ki a tápkábelt.
Miközben kihúzza a konnektorból, kezdje a joystick lefelé mozgatásával (amely a TV jobb oldalán, a képernyő alatt található piros készenléti led alatt található). (Figyelem - ne nyomja le OK +). Lefelé tartva csatlakoztassa a tápkábelt a fali aljzatba, és tartsa lenyomva a joystick-szerű gombot LEGALÁBB 10 másodpercig...
Ha minden rendben van, látnia kell a helyreállítási menüt.[ Szerkesztve ]
-
fear2
tag
Sziasztok!
Tegnap (2024.07.02) éjszaka a 65PUS7304/12 tv-nk kiírta,hogy új frissítés található és fel is telepítette. Ma sajnos nem tudjuk bekapcsolni, folyamatosan újraindul.
Folyamatosan teljes újraindulást csinál, Philips logo, Android logo, bejön a tv csatorna neve, 1 mp-ig van kép, majd elmegy, kb 15 mp-ig van hang,majd újraindul.Néha pedig mindezt maximum hangerővel teszi.
Mi lehet a gond?
Hogyan tudom újra működésre bírni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
Vhiktor
veterán
válasz steveetm #39326 üzenetére
Megnézted a tesztem előtte?
Egy pozitívuma van, hogy a korábbi Philips oledeken jellemző volt a near black gamma overshoot ami nézhetetlenné tette a sötét jeleneteket, a 818-nál nem találkoztam ilyennel. De ennyi.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
steveetm
őstag
Ha esetleg valaki Philips 55OLED818-on gondolkodna, ne tegye.
55OLED806 helyett kellett valami, mert betort a kijelzo. Anno a vilag legnagyobb parasztvakitasanak gondoltam az ambilightot, de a 806 epp olyan akcioban volt, hogy nem erte meg mason gondolkodni, instant love. Audiofil se voltam soha, de miutan meghallottam, hogy mit hoz ki 2x10 + 30 wattbol, azota mas tv hangja konkretan zavart. Szoval meglett a kiszemelt, 818, 4x10 + 30 watt, oled-ex, erosebb proci, next-gen amiblight(ami mondjuk csak 3 oldalas...). A 718-at pont azert nem akartam mert nem volt ott a mely. Megjott, mar bekapcsolasnal egy nagyon durva kinai gagyi erzes, taviranyito egy vicc, szoftver szinten. Kreten forditasok meg ok, de egy kiherelt valami, a 806-ot be lehetett allitani, ezt nem. Kep, valamiert minosegi ugrasra szamitottam, kar volt, ha nagyon hunyoritok neha olyan mint a 806 volt, egyebkent szarabb.
Hang... Ma reggel jott meg, csak tv szolt, kicsit fura volt, de mondom jo, nem is en neztem, mondom biztos valami szart sugaroznak. Megneztunk most egy filmet es mar toltottem is ki a visszakuldes urlapot. A tabletemen teltebbek a hangok, ha azt mondom, hogy szokol radio, akkor az nem is akkora tulzas. Vicc. Csak 550-ert draga vicc.
Csatornavaltas, masodpercek. Neha fekete kepernyo es el kell valtani tobb csatornat, hogy visszavaltva jo legyen. Jelerosseg 100%. Google home kepernyo csak skeletonok, aztan gondol egyet es betolt.Amiblight, nextgen, de gyengebb, es sutyiban kivettek a hue tamogatast. Nagyjabol 100%, hogy az osszes letezo gyari hiba megvan a keszulekben, de amekkora philips fan lettem a 806-al ezt most nullara amortizaltak. Az egy tokeletes tv volt, kicsomagoltam es neztem, hallgattam. Ezt azert nyomkodtam egy orat, hatha. De nem.
Udv.: steveetm -
Lootolok
tag
válasz Sunny8 #39323 üzenetére
1 hónap múlva lesz 3 éves, szerencsére még gari előtt volt. 2x javitották. Elmondás szerint elsőre is cserélték a vezérlő panelt, de szerintem akkor csak mókoltak vele valamit, mert a kép is zöldebb volt utána.
A hibajelenség az volt, hogy néha nem lehetett bekapcsolni, mert nem égett a standby LED. Ki kellett húzni a konnektorból, utána jó lett. Először azt hittem ez ilyen, hogy kell a hard reset neki. De egyszer csak már így sem kapcsolt be.
A javítás első alkalommal másfél hét volt, másodszor viszont 1 hónap, mert nem jött meg időben a csere panel.De ez a hangvezérlés most idegesít, mert bár lehet élni nélküle, de ha egyszer már működött, akkor most miért nem....
-
Sunny8
újonc
-
Lootolok
tag
-
Lootolok
tag
Sziasztok!
Egyszerűen nem találom, hogy Philips TV távirányító hangvezérlést a Youtube kereső esetén, hogy kell bekapcsolni. Leírásban sem találom a használatiban.
Valaki meg tudja mondani?Köszönöm!
-
addikt
TPM191E_R.201.000.248.217
Ehelyett jött valami amiről sehol semmi,hogy miért frissít és mire. -
addikt
válasz Alien! #39315 üzenetére
45 percet vártam. Megállt 13 százalékon.
Táp ki be megoldotta. Azóta nem akart frissíteni.
De semmit nem tudni miért jött ez a frissítés. Semmi info hányas verzió,semmi info mit javítottak. Nem is találtam a neten róla semmit.
Májusban már felkerült egy szoftver. Nem udom ez mi. Legújabb volt rajta eddig. -
addikt
Jött valami frissítés 805 oledre. Halasztottam,de megint zaklatott. Rányomtam most 13 % telepítésnél elakadt.
-
korcsillio
addikt
Sziasztok.
A tv egy Philips 75PUS7608/12
Egy Synology DS413j Nas-t használok.
Videó mappába töltöm le a filmeket,de nem mindegyiket látja a tv(vagyis van mikor mindegyiket,van mikor ugyanazt az 1-2 filmet már a következő be kapcsoláskor nem).Mi lehet a gond? -
se000
tag
Üdv. Érdemes vele foglalkozni vagy már nagyon kifutott tipus. Philips The One 58PUS8506/12 165 e ft. Leginkább foci + Netflix menne
-
blakey
titán
Több különböző eszközön használom, Android TV boxok, Fire TV és Androidot futtató TV, mindegyiken jól működik, számomra hibátlan és nem csak én használom. Amúgy nekem megvan véve, nem az ingyenes verziót használjuk.
-
Alien!
senior tag
válasz evitiguF #39303 üzenetére
Egyszerű megoldás és tökéletes, nálam évek óta így megy:
- Kodit töltsd le a tévére
- Movieshark repot innen
- Kodi alá kiegészítőnek installáld fel zip fájlból
- Movieshark tárölóból a videó kiegészítők alól rakd fel az M4 sportot, vagy az Online streamet és már mehet is.Bővebb info itt.
[ Szerkesztve ]
-
Sunny8
újonc
Sziasztok!!
Láttam volt szó egy picit a PML9800-ról!!
Úgy voltam vele hogy a PS-hez veszek egy nagyobb meg újabb Tv-t, eddig 55-ős UHD Samsungot használtam (2020-as modelt) , most ez 65-ős 120hz és VRR
Soha az életbe nem volt Samsungon kívül más márkám, így lenne pár kérdésem mert már kezd fel ba#&zni
Az normális hogy jobboldalt a fenti sarokba már majdnem fekete képnél láttok egy fehér foltot? Ugyanígy jobb alul a sarkától picit távolabb, meg néha baloldalt is.. De ezt sötét szürke, már majdnem fekete képnél csinálja, full feketébe meg másnál nem vettem észre
másik kérdésem: Hogy a viharba lehet beállítani normálisan a képet? Laptop rá van kötve és egyszerűen nem tudom belőni rendesen a képet, mert vagy túl élénk vagy túl fakó.. Sokkal több beállítása van mint a Samsungnak, de ott mégis könnyebb volt beállítani, és egy tökéletes képet kaptam!!
Próbáltam neten keresgélni ilyen display setupot de nem vált be, szóval egy jó beállítást megköszönnék, Tv nézéshez meg laptophoz is.. PS-t még rá se kötöttem, ezzel szívok Egészen más mint a Samsung, nehéz lesz megszoknom, vagy csak én bénázok, viszont az Amblight egész jó, a netflixen meg elkezdtem egy filmet, kb 2-percre pauséstam le, és elölről kezdte..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- LG LCD és LED TV-k
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.