- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Tavaszi szél új iPadeket áraszt?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HTPC (házimozi PC) topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nem akármilyen új GeForce jöhet idén
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Számítógép beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
Hi all!
Igazából AMD-s tulaj vagyok, de mivel ez egy nagy tuning topik, ezért inkább ideírtam be.
Nos lenne egykét általános kérdésem.
Tuningban járatos vagyok, magam is sikerült 290mhz-es FSB-t elérnem a 2800+ Palermo magos CPU-val.Csak az lenne a nagy kérdésem, h ez mennyire károsítja a processzort, ha hosszabb távon működik így(azzal tisztába vagyok, ha rájönnek a garanciaszervízben akkor bukta garancia, mivel nem általános használatban volt
)?Minden stabil a proci ígyis keveset fogyaszt, és hagyom 44-45 fokra melegedni, annál tovább nem(venti bekapcsol).Jut eszembe: CPU-nak kell egyfajta hőmérsékleti minimum, h jól működhessen?
Azonkívül még kíváncsi lennék, h egy tuningolt proci, tegyük fel 1600MHz Gyári, és 2GHz-re felhúzom, akkor számítási teljesítményben utoléri a gyári alapból ilyennek járatott CPU-t(általánosságban!)?Ma meg is néztem h 23%-os órajel emelésnél elértem multimédia számításban is 23%-os növekedést(+-1%).
köszönöm előre is!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.hu Apple iPhone 12 128GB White használt karcmentes 100% akku 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Rocket Heavy 450W
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i5-7200U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11, ÚJ akkumulátor, LTE KÁRTYA
- BESZÁMÍTÁS! LG 29WP60G-B 29 75Hz IPS UWFHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)?Minden stabil a proci ígyis keveset fogyaszt, és hagyom 44-45 fokra melegedni, annál tovább nem(venti bekapcsol).Jut eszembe: CPU-nak kell egyfajta hőmérsékleti minimum, h jól működhessen?