Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Callisto #7225 üzenetére

    ... és ezzel megint leesik egy korsó a falról, mióta elkezdtem számolni.
    8/10, aztán ignore listára teszem az egész topic-ot. :P

    Tudom mire gondolsz,
    (van egy metszéspont, ahol a WRGB már nem tudja követni egyszerre a szaturációt és fényerő is, de fényben még közelebb tud menni a célhoz, ha odateszi az RGB mellé a W-t akkor is, ha az "kifakítja")
    de ha olvasnád és értelmeznéd, hogy mire válaszolsz, akkor nem írtad volna ez.

    Én azt mondtam, hogy sötét és közepesen világos jeleneteknél is fakók a színek. De megfogalmazom másképp is: egy olyan jelenet, amin nincs semmi világosabb elem, mint ami SDR-ba is befér, az is fakóbb HDR forrásból HDR módban, mint ha megnézed ugyan ezt a jelenetet SDR-ból SDR módban.
    HDR fórrást HDR módban nézve "hideg, fémes, kopár" hatású az emberek bőrszíne, a növények zöld színe, stb, mindegy milyen világos a jelenet. Sőt, sötét környezetben feltűnőbb, mint világosban.

    Ehhez műszer vagy referencia monitor sem kell. Szerintem azonnal látszik. De akkor is egyértelmű, ha oda-vissza kapcsolgatod az LG-n a lejátszóddal a HDR és SDR módot (ha a lejátszó tudja helyesen SDR-ba konvertálni a HDR forrást). SDR módban világosabbak a színek, életszerűbbek a bőrszínek, nem szürkék.

    Egyszerűen szarul kezeli a színeket a szoftware HDR módban. Hibás a gamup mapping Auto színtérben, illetve azon belül a chroma (x,y) jó helyre kerül, de a luma (Y) már nem.
    Nem hardware korlát, mert már csináltam is hozzá 3DLUT-ot, ami kompenzál, és most jó (ha eredendően nem lenne rá képes a kijelző, akkor nem lehetne hozzáhúzni kintről PC szoftverrel manipulálva a bemenetet úgy, hogy jó legyen).

    (#7227) Ren Hoek

    Bocs, nem emlékszem pontosan, mert viszonylag sok féle furát megfordul itt (többféle cég többféle méretű dobozokkal), de szinte mind telefonál legalább 10-20 perccel előtte és megkérdezi jöhet-e már. Csak a garancialeveles herce-hurca maradt meg élénken az emlékeimben és azért írtam, hogy könnyeben futhasd le azt a kört.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák