Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Partz #6902 üzenetére

    Akkor gondolom azt kizárólag a formátumok (metadata / flag) támogatására értette (amit jó lenne rugalmasan kezelni a szabványháború ideje alatt), a sávszélre egyáltalán nem vonatkozik.

    Előbbi triviális, példák is vannak rá 1.x időkből. Nyilván bármikor "visszaportolhatóak" a következő szabványok funkciói nemhivatalos, vagy akár "félhivatalos" formában (csak az változik, hogy miként szabad erre hivatkozni), ugyan úgy mint ha teljesen egyedi kiegészítést adna hozzá valaki.

    Persze a sávszélt is bármikor meg lehetne emelni (korlátozott mértékben) nem-hivatalosan. "Idiotiautizmus" is szerintem, hogy a 2160p60@4:4:4 az nem egy elterjedt "kvázi-garantált overclock" mód ezeken az OLED-eken is (mint ahogy a PC monitoroknál is van, hogy garanciát ugyan nem vállalnak rá, de nagy betűkkel hirdetik a gyártók, hogy túl lehet vele lépni a szabványos kereteket XY mértékben, ők úgy tervezték, csak nem biztos, hogy a VGA+kábel is bírja mindenkinél, mert nem szabványos, de általában működik), hisz nincs hatalmas hézag (jó minőségű alkatrészekkel és kábelekkel biztos bírná az eszközök >99%-a azt a "tuningot").

    A spec szerintem már kész, csak a hitelesítési teszt várat magára (amit linkeltem is), ezért is lenne még fura hivatalosan bejelenteni bármit, hogy támogatja (és úgy néz ki, hogy a CES-ig nem is lesz kész, ezért vagyok pesszimista, hogy '18-ban jönnek a 2.1-es TV-k, főleg hogy kezdettől így nevezik, nem csak későbbi frissítés oldja fel, de az nagyon lutri).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák