- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- HDMI topic
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- E-book olvasók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
farkas-j #67295 üzenetére
Dts audió kódeket nem ismeri az LG TV. Nem sztereóra lebutítva fogja lejátszani az ilyen hangot, hanem semennyire nem fog hangot kiadni. Még 1x: nem mono-ra butítja le a DTS-t. Sem nem sztereo-ra. Hanem teljesen némafilm lesz. 0 csatornás némafilm.
Ez nem olyan, mint amikor Dolby 5.1 csatornás hangot kell lejátszani sztereó TV-n. Itt a DTS kodek komplett hiánya van.
-
blakey
titán
válasz
PlayMax #67342 üzenetére
Plex nem csak klienssel megy hanem DLNA-n keresztül is. Ahhoz engedélyezni kell a Plex DLNA részét. Ott sz Emby, azzal is vannak gondok, persze ez TV topik és simán lehet, hogy a TV-re éppen jó, de egyébként pont annyira jó vagy rossz, mint a Plex csak másképp. Egy normális külső lejátszóval a Plex hibátlan, Emby is jó, de az nekem nem megfelelő, rosszul kezelte a nem UTF-8 feliratokat, amik más lejátszókkal hibátlan, DLNA része rossz volt a Philips TV-vel, kevesebb platformra érhető el. DLNA-ra még ott a Serviio és még néhány.
-
Strezi
őstag
válasz
PlayMax #67342 üzenetére
Plex fos lett idővel. én Emby használok régóta. De kinek melyik jön be. Elég combos vasam van alatta, de idővel csak rosszabb és limitáltabb lett a frissítésekkel a Plex. Emby akkor és azóta is jó, persze minden frissítést kliensre és szervere is tiltok már évek óta...
-
Sziasztok!
LG OLED C1-en ha szabadon hozzáférhető, jogdíj nélküli Linux bemutató videókat szeretnék streamelni a tv-n torrent forrásból, megoldható? Van rá kliens, vagy bármi homebrew cucc? A tv-nek nincs tárhelye nyilván, de ha van benne egy 32GB-os pendrive, az használható ilyen temp tárhelynek?
-
Chartmen
csendes tag
válasz
powerup2 #67329 üzenetére
Szia,
Honnan állapíthatom meg a legjobban hogy Evo panel? Mert itt már egyszer kérdeztem akkor a válasz eléggé kioktató volt illetve hogy a C1- be sose volt én nem lesz holott sokan pont az ellentétét írják itt is és külföldi oldalakon is. Azt értem hogy az Evo egy brand de még is van 2 panel típus...
És mivel holnap jönnek cserélni a panelt nagyon nem mindegy mi kerül vissza még ha butítva is van!
A kolléga válasza alább, ami aztán lehet hogy teljesen fedi a valóságot. De itt most ugye megint többen írták az Evo panelt." WTF, neked csak a tévé típusát kell tudni. A többi nem transzparens, a panel csak a szervizmenüben látszik. A részleteket a sorozatszámból szokták megállapítani.
Az EVO eleve nem csak egy panel, hanem az LG brandje a 3S4C panel + hozzátartozó vezérlésre, ami a csak a G1-ben van." -
Methox91
junior tag
néha ezt a evo panelt marketing bullshitnek érzem , 77 colos c11 meg aj80ba is az van mégis visszafogják fényerőt , g1 meg talán aj90 / pana keszülékeknél van + evo fényerő.
Beégést meg nem tudom mi alapján fogja jobban birni mint a régi panelek. -
-SeveN-
aktív tag
válasz
Celtis #67312 üzenetére
Igen, lehet rosszul fogalmaztam.
Tvheadend servert akarok elérni WebOs -ről vagy Android Tvről.
Mindegy milyen kliens ( Smart IPTV, vagy bármelyik androidos ) csak tudjam kiváltani a TV boxot.
Webos-t szeretnék, de ha AndroidbTV-re telepített Kodival kiváltom a TV boxot akkor azt választom.Leírásod alapján nem fog menni.
Kicsit részletezd kérlek miért nem , nem világos számomra teljesen.
-
Gajho
csendes tag
válasz
gamegod #67322 üzenetére
706 vs 806
Nehéz mert sok helyen mást írnak.
Hivatalosan:
3 ambi vs 4 oldalas ambilight
Távirányító
TalpdesignNem Hivatalosan: (fórumról és külföldi tesztekből)
806os előnyei:Calman ready elvileg csak a 806ban van (a philips oldala szerint mindkettőben) (bár énazt hittem hogy gyárilag rajta lesz a program de nem), pár száz nittel magasabb fényerő, a panelek közül a jobbakat ebbe rakják.
-
koadam777
csendes tag
válasz
blakey #67169 üzenetére
Külföldi forumokon is olvasgatva, illetve itt is említve volt, hogy ez a pirosas tinting az Evo panel sajátossága. Vagy szervíz menüben vagy pedig a pirosas tintinget keresve lehet megállapítani, hogy Evo panel vagy sem.
Több kérdés felmerült bennem:
1. Van-e olyan Evo paneles C1 tv, amin nem látszik semmilyen szögből a piros beütés, teljesen tökéletes a panel? Ha nincs, mert Evo panel sajátosság, akkor igazából nincs értelme a tv visszavitelére mert a következő C1 se lesz jobb.
2. Külföldi forumom kicsit úgy tálalták, mint ha örülnie kellene azoknak, akik C1 -be Evo panelt kaptak. Ez igaz?
3. Amennyiben igaz, hogy jobb az Evo panel, C1 esetén van különbség az eredeti panelhez képest, vagy szoftveresen “butítva”van, így C1nél nem lesz látványos különbség? -
gamegod
senior tag
a 706-os tavkapcsát vki bedobja nekem privátba? képeket róla
tényleg csak nagyjabol ez a különbség a 706 v 806 között? -
válasz
Dicker #67318 üzenetére
köszi ,nekem 65 " kellett mindenképp. Nálunk nincs Telekom szolgáltatás, boltból vettem egyszerű webes fizetéssel.
Ahol vettem ott 65" ban a 706- 554 ezer 806 +105 ezer, nekem nem ért már meg ennyit, sőt semennyit ,mert így, hogy a panelek tudása egyforma igazából semmi nem vonzott a 806 hoz, át is lépte volna árban a lélektani határt, amit erre szántam. Távirányító nekem nagyon mellékes, szinte soha nem használom, az ambiból meg a 3 oldalas elég mert talpon fog állni szekrényen. -
Gajho
csendes tag
válasz
#72042496 #67311 üzenetére
Jogos, csak az a 3,6 olyan sz*rul nézett ki :D
Na de megnéztem és ezen még info gomb is van, mem úgy mint a távirányítón.
Egyelőre úgy néz ki simán mindenben helyettesíti a távirányítót, sőt az ambira is vannak külön menüpontok.
Plusz ugye a távirányító hiába kapott háttérvilágítást, az első nyomást meg kell tenni ahhoz hogy világítson szóval ott el lehet nyomkodni mert ugyse látszik mit nyomsz csak érzésre -
privacy99
senior tag
válasz
PlayMax #67313 üzenetére
Én Plexet használok (Plex alkalmazás a TV-n, Plex Media Server a PC-n). Képügyileg minden át fog menni, HDR, Dolby Vision, 4K felbontás, hangban vannak hiányosságok (csak sima Dolby Digital-t tud), ha utóbbi is fontos (és van hozzá technika) akkor kell külső lejátszó eszköz. Amúgy nagyon igényes ez a Plex, könyvtárba rendszerezi őket, mutatja a történetet, szereplőket, értékeléseket, képet rak minden filmhez stb.
-
PlayMax
nagyúr
Sziasztok
Adott egy LG OLED65C11LB típusú model 03.21.00 webos rendszerrel.
Esetleg bluetooth vagy azonos Wifi hálózaton keresztül létezik olyan megoldás ,hogy filmeket tudjak lejátszani?
Van itthon Windows-os és Mac gép is ami lenne a szerver pl.Köszönöm előre is ,
-
törölt tag
[link]
Tulajoknak lehet tapasztalata, ez csak az első találat arra, hogy "Philips TV remote app". Nem tudtam, hogy ez a neve, csak magamtól is erre kerestem.De mobilról szerintem nem lesz jó távirányítani. Az LG-hez is van app, de mire feloldom a telefont, a távirányítóval már kétszer megcsináltam amit akartam. (Klímánál meg nem lehet az appban lelőni a kijelzőt, világít a képembe amíg nem nyomom ki a fizikai távirányítón.)
-
A Toslink teljesen halott dolog, tomoritetlen hanghoz csak a HDMI bemenet hasznalhato, de meg ott sem mindegy, hogy ARC vagy E-ARC ha a TV-bol jon. A tokeletes megoldas ha minden multimedia eszkoz az erositobe megy HDMI-n es onnan egyetlen kabel a TV-be. Minden mas kombinacioval nagyjabol csak a szivas van.
-
Gajho
csendes tag
válasz
ClioRS #67293 üzenetére
A 806osnak szebb a távirányítója de oldalt kilógnak a gombok amikbe nagyon könnyen beleakad az ujjam vagy bármi más és ha épp elemeled akkor nagyon könnyen ki tud mozdulni a helyéről. Szerintem egy csoda hogy még nem törtem el.. rádasásul hatalmas nagy.
Van valami jó app mobilra a távirányító kiváltására? Az biztos jobb lenne. -
eagleberg
aktív tag
válasz
Celtis #67296 üzenetére
A kollége - pár hozzászólással korábban - Tvheadend serverről beszélt, nem kliensről... Azzal nincs is gond, teszi a dolgát gondomom ... bármilyen kiszolgálón elvan. Bár én IPTV-t nem tudtam ráerőszakolni, de az már az én bénaságom lehetett.
Természetesen nem kell külső corelec box ... csak másik kliens, ami fut a tv-ken...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gumi és felni topik
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest