Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Petykó78 #5709 üzenetére

    A "tökéletes TV" és "tökéletes monitor" igazából egy és ugyan az lenne.
    Ártani nem árt senkinek sem, ha valami feleslegesen is túlteljesíti az igényeit bizonyos szempontokból, főleg ha nincs is számottevően magas anyagi vonzata (pl. mikor szinte semmi máson nem múlik egy hardware-en egy szoftver-es funkció támogatása, csak azon, hogy épp miképp szeretné szegregálni a gyártó a piacát, melyik vásárlót melyik kategória felé tereli a funkciókkal/árcímkékkel, vagy ha azt szeretné, ha vennénk két külön drága készüléket két rokon-jellegű felhasználásra is egy darab kicsit drágább készülék helyett...). Néha még külön hardware-t sem éri meg tervezni, mert drágább, mint a butább készülékben utólag lebutítva eladni ugyan azt.
    Visszafelé ez már nem mindig igaz (vannak olyan dolgok, amiket bizonyos területeken egyszerűen nem tudnak/hajlandók elnézni/bevállalni ismert defektként, hiányosságként, főleg ha van jobb alternatíva a piacon).
    Csak ott válnak szét a dolgok, hogy a túlnyomó többség igényeinek súlyozott figyelembevételével melyik felhasználási területen ki miről hajlandó vélhetően lemondani, és mi fog neki kimondottan fájni, így ez alapján min próbál akár a végletekig is spórolni (dollárcentekig menően), illetve mi az, amit mindenképpen megpróbál maradéktalanul biztosítani a gyártó (akár költséget nem kímélve is) adott termékeknél.

    Ez most nem szándékos közvetlen sértés akar lenni a pillanatnyi csevej résztvevőinek, de "sajnos" a marketing szépen beépíti a vásárlók tudatába, hogy nekik mik legyenek az igényeik és miről legyenek hajlandók lemondani (consumer és prof vonalon is egyaránt, olcsó és drága kategóriákban szintúgy, laikus és tudatos vásárló sem bújhat ki teljesen ez alól [én sem vagyok teljesen immúnis a marketingre se, senki sem az...]).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák