Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    válasz krx21 #5414 üzenetére

    G-Sync TV akkor lesz, ha indítunk rá KickStarter-en egy új TV gyártó céget, és összeharácsolunk annyit, hogy az nVidia arca is elolvad a nullákat számolva. Szólj ha indulunk. :D

    FreeSync szerűség viszont már egész hamar lehet (netán még konkrétan FreeSync logót is kaphat dísznek, bár ezt erősen kétlem), mert a HDMI 2.1-ben lesz szabványos VRR (Variable Refresh Rate) mód, de szerintem (nem tudom, csak tippelek) csak opcionális a támogatása (tehát a TV gyártókon múlik, hogy mikor, melyik modelleken, ha valaha és bármelyiken elérhetővé teszik). Szóval ezzel is meg kell várni az új HDMI-t és konkrét támogatást mindkét oldalon. De... van egy érzésem, hogy az nVidia egyáltalán nem fog pattogni érte, esetleg az AMD és ők sem biztos, hogy "azonnal", csak majd ráérősen.

    ---

    Most nem akarom túl sokat offolni és amúgy is leírtam már illendőbb helyen többször erről a véleményem, de a FreeSync önmagában nekem sz@rt nem ér. A G-sync azért jó, mert gyakorlatilag előírja a gyártónak az alacsony lag biztosítását is (FreeSync-nél ilyen nincs, vár talán az új HDR-es verziójánál már van valami).

    Hiába van VRR, ha alacsony az átlagos fps, akkor ugyan úgy szar lesz a mozgásélmény, főleg alacsony lesz a mozgókép felbontás. A VRR lag minimalizálásra jó, illetve a Vsync sokkal finomabb szemcsézésére jó, olyan csodát nem tesz, hogy alacsony fps mellett BFI nélkül éles lesz a mozgókép, a BFI-vel pedig amúgy gyakorlatilag inkompatibilis.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák