- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Léghűtés topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb #36898 üzenetére
Emlékeim szerint egy gyors drónos felvétel volt valami kavicsos meder felett. Az első részben. A kép alján, ahol kifutott gyorsan a kavicsos meder egy jó 2-3 centis csíkban értékelhetetlen kockák jelentek meg. De sok helyen van hiba. Svenkel a kamera, repül a madár, és csőre hegye folyamatosan ugrabugrál pl.
-
SzlobiG
félisten
Tegnap este néztünk egy majd 100 gigás uhd hdr filmet és gond nélkül ment wifin keresztül, ránéztem olyan 100-150 mb/s-el ment szóval tényleg kevés lett volna a 100-as lan. Kevés volt a sötét részlet a film alatt, de a világos részek is tűélesek voltak. HDR alatt normáli, hogy 100-asra veszi az OLED fényt ugye?
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb #36892 üzenetére
Fekete KERET.
Újabb nagyszerű google tranlsate. Azért tényleg nehezen hiszem el, hogy ezeknek a magyar képviselettel rendelkező cégeknek akkora feladat lenne rendes magyar fordítást adni a menükhöz...Érdekes amit írsz, maholnap kikeresek egy konkrét jelenetet, ahol emlékszem, hogy darabjaira esett a kép max dejudderrel. Kivi vágyok más készülékeken milyen. Már egy LG C is érdekelne, ha már az a duma, hogy ott erre több a proci és ezért jobb.
-
-
Nekem egy éve, miután megvettem a tv-ket, egyik első dolgom volt a Planet Earth 2 összes részét, 4k hdr-ben megnézni. Már akkor is maxon volt az IFC (Intelligent Frame Creation) és nekem semmi bajom nem volt vele. Folyamatos volt. És gyönyörű a kép.
Egyébként találtam Panán olyan menüpontot, hogy fekete keret beillesztése. Mondom ez meg mi a fene lehet? Leírásban azt írja, hogy a mozgások elmosódásának javítása a célja. Pl Játék mód használatakor. A kép sötétebb lesz a használatakor és némi vibrálás megfigyelhető. Szerintem ez lesz az a bizonyos ma kitárgyalt BFI. Bekapcsoltam, picit vibrál és ez nekem nem jött be, így ki is kapcsoltam.
-
Fisha
őstag
Szerintem amúgy Planet Earth II. UHD-HDR verzió nagyon jó anyag a TV-k teszteléséhez. Van benne minden, amitől szuper egy oled, meg minden olyan is, amitől sajnos nem az. Itt feljebb merem venni (és feljebb is kell) a TM-et. 10-es dejudderen halál, állandóan artifactol, néha extrém durván. Olyan 5 körülire lőttem be, így egész nézhető a mozgás, de azért így is előfordul pár percenként egy-két hibás jóslás itt-ott. Marha kíváncsi lennék más márkák-más modelljein ezek hogy alakulnak.
-
renatto
őstag
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Beléptem a klubba egy 65c9Pla-val.
Lenne rögtön kérdésem is:-)
Debrecen környékén van valaki aki be tud kalibrálni egy ilyen készüléket ?(nyilván fizetősbe) -
Fisha
őstag
válasz
renatto #36881 üzenetére
Megnéztem az első pár percet a DV és HDR release-zel többször is egymás után. Egetverő különbség nyilván nincs, vak teszten (ez itt kicsit furán hangzik) nem hiszem, hogy megmondanám, hogy melyiket nézem. Mintha talán a DV-nek egy kicsit jobban tetszene a képe. A kezdő jelenetnél az asztal alatti részeken talán a DV verzióban jobban kivehetők a részletek, jobban elkülönülnek a sötét árnyalatok. Viszont mintha a kergetőzésnél jobb lett volna a mozgás a HDR esetében, de ez könnyen lehet hogy csak valami járulékos dolog a release-ekkel kapcsolatban.
Ha majd megnézem egyszer végre a filmet, akkor kiírom, hogy melyik jeleneteket érdemes még megvizsgálni.
Illetve örülök, ha más is megnézi, hátha mást lát, mint én.
(55B9) -
SzlobiG
félisten
Érdekesek ezek a beállítások asszonynak megmutattam melyik a valósághűbb beállítás és melyik az eredeti egyértelműen az eredetire szavazott, hogy sokkal szebb meg sztem 10 emberből 8 azt mondaná.
krx: Igen VA paneles sonyról, de én ott is egy bekalibrált eredetihez közeli beállítást használtam.
Na mind1, majd elszórakozok még vele.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #36874 üzenetére
0 élességgel és minden mást is kikapcsolva azt látod, ami az anyagban van. A TV adás, vagy online stream lehet, hogy túl alacsony bitrátával megy, és látod az élek körül a zajos blokkosodást, amit valamennyire elfednek a képjavítók, de nem az eredeti képet állítják vissza.
Minden anyag tömörítve jut el hozzánk, a felbontás pedig csak addig tekinthető igaznak, míg kellően magas a bitráta, egyébként elkezdi összemosni a szomszédos hasonló pixeleket a kodek egyforma blokkokká. -
renatto
őstag
válasz
SzlobiG #36874 üzenetére
TV adásra én a Sport módból indultam ki, mert az adás tényleg nem éles a mozissal és nem is annyira életteli. Miután itt több az SD, mint a HD, a bekapcsolt képjavítók is jól jöttek ennél a módnál. Próbáld ki azt. Kontrasztot, OLED fényt lődd be ahogy amúgy használod. Ha csak HD adásokat nézel a képjavítókat lentebb is veheted vagy ki is kapcsolhatsz belőlük. De az Eredeti-t is állíthatod ha az szimpi.
-
SzlobiG
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu #36871 üzenetére
Ez attól is függ, hogy lesz gyakorlatilag kivitelezve. Ideális esetben több kapcsolóállást is kapunk. A 2:3 judder eltűnhet, és szerintem az lehetne legközelebb a "moziélményhez", ha 3x villanna fel minden képkocka, tehát 72 + 168 (világos+fekete), de HDR-hez a fordítottja lenne jó (ha ugyan így lesz megoldva, mint eddig, hogy redukálja a fényerőt, nem lesz "tartalék" a BFI nélküli módban, amit rátolhat BFI mellé). Szubebejtíven a vibrálás érzése és szokhatósága függeni fog a fekete és aktív idő arányától is, de a frekvencia növelése is segít.
-
janos666
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #36784 üzenetére
Erre nagyon jól ráéreztél: 10-ig anti-aliasing van, 10 felett hagyományos élesítés is. 0=Ki
-
renatto
őstag
De amúgy ránéztél? Csak az érdekelne, láttál valami érdemi különbséget?!
Én sem használom őket. Bár tv adáson a "simát" lehet megtartom.
A Forza Horizon 4 "indító képen" ugye megy az autó középen és körbejár a kamera folyamatosan, lassan. Elég jól mutatja mi történik, ha kapcsolgatom... De nekem inkább legyen darabos kicsit.(#36862) SzlobiG Az pont annyit ér (és olyan is), mint a tesztek amiket írnak.
Kezd ezzel az rtings B9 beállítással, utána meg szemre, ha valami nem szimpi...
-
-
SzlobiG
félisten
Igen ez jobb szó rá, hol használod filmeknél, vagy Tv adások? Filmek esetén így a 24p nem érvényes?
Beállítottam a PH által kalibrált értékeket és hát szó szerint pocsék lett a kép, mosott xar az egész, szóval már vissza is állítottam a saját beállításaimra. Asszem maradok a szemem által preferált képhez.
-
renatto
őstag
Joker DolbyVision a mag-on (nem emag
).
-
renatto
őstag
válasz
SzlobiG #36856 üzenetére
Attól függ mennyit megy, szerintem ha van használva napi 2-4 órát két-három hét elég. Én kb 1 hétig figyeltem rá (azért napi 3-6 órát ment), nagyítva néztem a tévét, bár ez inkább csak azért ment hogy "teljen az idő", de pár napja már simán játszottam HDR játékkal 3-4 órát egy huzamban... Inkább arra figyelj, hogy rikító statikus tartalom ne legyen órákon át a képernyőn...
-
SzlobiG
félisten
válasz
renatto #36854 üzenetére
Régebbi darab szóval ha esetleg kell, akkor veszek egy másikat ami tudja rendesen a HDR-t, de remélem nem lesz rá szükség, sokkal kényelmesebb így, hogy a tv-n megy minden a megosztás is pofon egyszerű volt.
Még mielőtt felraktam a falra a tv-t gyorsan átnéztem van-e pixel hiba, de nem találtam, a tinting, banding témával nem is foglalkoztam, ha megy rajta tartalom nem venni észre semmilyen hibát nekem ez a fontos.
Írtátok korábban, hogy be kell járatni a TV-t ez hány óra után lehet befejezettnek tekintetni?
(#36855) Borisz76 Van normális hangcuccom külön erősítővel, de mi csak szinkronos filmeket nézünk és ott ahogy említetted is, nem hogy HD de még DTS hang se szokott lenni, nem beszélve arról, hogy manapság már egyre több a 2 csatornás magyar hang sajna.
Mivel DB-t nem tudják a média boxok a TV meg igen, így számomra fontosabb.
-
-
SzlobiG
félisten
Végre megjött a B9 nekem is.
Be is üzemeltem meg még tegnap meg is néztünk egy filmet (50gigás verzió) hát tényleg állejtős a kép amire számítottam. A kép mellett a tv hangzása is egy szintet lépett a sonyhoz képest, sokkal szebb és végre vannak mély hangok is. A gyári lejátszó wifin keresztül lazán vitte az 50 gigás anyagot, szóval a média boxot meg is szüntettem így nem lesz rá szükség a hang meg optikán átmegy az erősítőbe.
Még nem nagyon állítgattam a PH-s kalibrált beállításokat használja valaki, bevált?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest