- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
(#32047) krx21
Párszor fejtegettem már, hogy szerintem hatalmas maszlag ez az egész Alpha generáció dolog. De itt nem is adtak neki új számot, csak odatolták, hogy gen2, ami még marketing szinten is azt mondja, hogy "picike változás".(#32049) chros
Tudod, hogy a HDR10 anyagokban minden code value egy abszolút nit értéknek felel meg, és hogy amíg a maxCCL <= a nit érték, amivel a TV processzora számol (ami jó esetben és elvileg a kijelző valós csúcsértéke), addig nincs szükség semmi torzításra, hanem mehet az 1:1 mapping.
Ha a kettőt összeadod, akkor minek kéne dinamikusnak lennie, és minek kéne egyáltalán változnia a képen az 1:1 mapping-hez képest?
Mi a rossz abban, mikor elvileg pont azt látod, amit a studióban láttak?
Persze ha jelentősen magasabb a maxCCL és ők világosabb kijelzőt használtak, akkor sohasem fogod pont azt látni, amit ők. De erre is van hivatalos javaslat, hogy ilyenkor mit láss helyette, és elvileg ezt csinálja a TV DTM nélkül (jó, tudom, valószínűleg vannak benne bugok --- de ehhez jön segítségül a madVR, ha ott is kikapcsolod a dinamikus dolgokat).
Én ide (magas maxCCL) szívesen elfogadnám a dinamikus, valós-időben hisztogram-elemzős dolgot, csak az vele a bajom, hogy az alacsony maxCLL eset egyértelműen elárulja nekem, hogy a DTM egyszerűen hibás (sokkal nagyobb mértékben, mint a normál mód), vagy ami valószínűbb, hogy igazából nem azt csinálja, amit az LG mond róla.
Akkor miért használjak "valami izét", ami tudom, hogy vagy nem az, aminek mondják, vagy ránézésre is rosszul működ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Le Mans Ultimate
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Metal topik
- További aktív témák...
- LG G4 65" OLED TV - 144Hz, fóliás, garanciális, gyári dobozában
- 65" S90C OLED 4K Smart TV 144hz (2023)
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- ÚJ Samsung OLED 4K 55S95F Vision AI Smart TV (2025) 65S95F 77S95F 83S95F 3év
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- AKCIÓ! ASRock Phantom Gaming RX 7900XTX 24GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- PNY RTX 5070 Ti // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor