Hirdetés
- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Utolérte a komponenshiány az OLED-es Steam Decket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
(#32047) krx21
Párszor fejtegettem már, hogy szerintem hatalmas maszlag ez az egész Alpha generáció dolog. De itt nem is adtak neki új számot, csak odatolták, hogy gen2, ami még marketing szinten is azt mondja, hogy "picike változás".(#32049) chros
Tudod, hogy a HDR10 anyagokban minden code value egy abszolút nit értéknek felel meg, és hogy amíg a maxCCL <= a nit érték, amivel a TV processzora számol (ami jó esetben és elvileg a kijelző valós csúcsértéke), addig nincs szükség semmi torzításra, hanem mehet az 1:1 mapping.
Ha a kettőt összeadod, akkor minek kéne dinamikusnak lennie, és minek kéne egyáltalán változnia a képen az 1:1 mapping-hez képest?
Mi a rossz abban, mikor elvileg pont azt látod, amit a studióban láttak?
Persze ha jelentősen magasabb a maxCCL és ők világosabb kijelzőt használtak, akkor sohasem fogod pont azt látni, amit ők. De erre is van hivatalos javaslat, hogy ilyenkor mit láss helyette, és elvileg ezt csinálja a TV DTM nélkül (jó, tudom, valószínűleg vannak benne bugok --- de ehhez jön segítségül a madVR, ha ott is kikapcsolod a dinamikus dolgokat).
Én ide (magas maxCCL) szívesen elfogadnám a dinamikus, valós-időben hisztogram-elemzős dolgot, csak az vele a bajom, hogy az alacsony maxCLL eset egyértelműen elárulja nekem, hogy a DTM egyszerűen hibás (sokkal nagyobb mértékben, mint a normál mód), vagy ami valószínűbb, hogy igazából nem azt csinálja, amit az LG mond róla.
Akkor miért használjak "valami izét", ami tudom, hogy vagy nem az, aminek mondják, vagy ránézésre is rosszul működ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Hardcore café
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- LG LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 65G5 - 65" OLED Tandem - 4K 165Hz & 0.1ms - MLA Plus - 4000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 2666 MHz HX426C16FB3K2/16
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor