Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz dgyuri0123 #30357 üzenetére

    Nem feketét fotózott, hanem sötétszürkét...? :U
    Ha elolvasod a szöveget, az volt a képek célja, hogy megmutassák mennyire in/homogén a panel sötétszürkékkel. Ha 0% feketét rak ki és nem húzza fel a Fényerőt-t, akkor nyilván vak fekete a kijelző (mindkettő), de itt azt próbálja szemléltetni, hogy mikor feketéhez nagyon közeli szürkét néz (eleve mondjuk 3% fényességű szürke jelet kap, vagy 0%-hoz felhúzza a Brightness-t, mindegy, de ő az előbbit csinálta, ha jól rémlik), akkor mi a helyzet.

    A gamma beállítás sem szabad, hogy ilyen hibát okozzon. Amúgy pedig a legutolsó álláspont szerint 2.4-es az SDR gamma (bár már küszöbön volt a HDR, mikor kijött az a doksi, ami visszamenőleg tisztázni próbálta, erre fel a HDR-t ismét 2.2-be szeretik visszakonvertálni, de ... a lényeg, hogy igazából most is káosz az egész, így egyáltalán nem hülyeség a 2.4 sötét szobába, kb. ízlés szerint, vagy érmefeldobással tudsz dönteni, mert sohasem állt be sziklaszilárd konszenzus --- vagy használj HDR-t, amikor csak tudsz, az már kicsit tisztább, legalább is míg nem nyúlsz bele a roll-off játékkal, főleg dinamikus csúcsfény elemzéssel... de az is kisebb difi, mint a 2.2 vagy 2.4).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák