Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

Én közben túlestem egy B8->C8 cserén (17% ráfizetés volt).

SDR-ban gyakorlatilag abszolút semmi különbség nincs, kivéve hogy egyelőre még nem tapasztaltam azt a fényerő-táncikálós anomáliát, ami zavart egy kicsit a B8-on (de az sokkal inkább tűnt valami szoftveres hibának, amit remélhetőleg javítanak majd, mintsem hogy valami hardware oka lenne. Majd kiderül, ahogy az is hogy a C8 nem csinálja-e pont ugyan azt, csak még nem vettem eddig észre ezen...). Mondjuk ez szerintem csak PC használattal tűnik fel bárkinek is (talán elő sem jön máshol).

A HDR színekkel viszont jobban ki vagyok békülve. Még mindig távol áll a HDR mód SDR fényerőtartományba eső színhelyessége az SDR módétól, de már sokkal közelebb van. Az Alpha7-es TV-ken szabad szemmel is láttam, hogy van egy kis gikszer, míg most az Alpha9-el már csak a műszer mondja nekem, hogy itt-ott még mindig nem "tökéletes". (Mondjuk őszintén szólva szerintem ez az egész Alpha számozás egy marketingfüst, és egyszerűen csak máshogy van paraméterezve a firmware ugyan azon a SoC-on, vagy ha tényleg újabb, erősebb, ügyesebb a SoC a C8-ban, mint a B8-ban, ezt a HDR színkezelés dolgot akkor is szoftver szinten paraméterezik valamilyen szintig mindkettőben, és csinálhatták volna úgy, hogy ha nem is teljesen egyformán, de sokkal hasonlóbban kezelje a HDR színeket a B8, mint a C8, csak másképp döntöttek...) Bár ez is olyan "hiba" az Alpha7-nél, hogy aki nem keresi, az nem fogja megtalálni (én akkor szúrtam ki, mikor tüzetesen sasolgattam egymás mellett még a C7-et és a Pioneer plazmát, aztán később "nem tudtam nem látni").

Cserébe utálom a talpát, úgyhogy most már kénytelen leszek összerakatni hozzá egy állványt, amin lóghat.

Ami még érdekesség, hogy ugyan az a Magic Remote jár hozzá, de eddig akárhány volt nálam, mind másképp "kattan" nyomkodáskor. Ez a C8-hoz adott csak ránézésre olyan, mint az előző a B8-nál. Ha csak a kezemben fogom és nyomkodom, akkor teljesen másképp érződik a gombnyomás. :))

Valami csoda módon ez az első LG TV, ami felugrott nálam a legközelebbi 5GHz-es WiFi rádióra (a közös SSDI-ről) ahelyett, hogy egy 2GHz-shez ragaszkodott volna, pedig ebben is USB 2.0-ás Mediatek WiFi kütyü van (legalább is azt írja magáról), mint utóbbi években mindben (és dátumra kicsit régebbi a legújabb C8 firmware, mint a legújabb B8 volt). De lehet, hogy ez most véletlen (pl. épp van valami erős interferencia 2G-n), és ha egyszer áramtalanítom, akkor ez is örök szerelmet esküszik majd a 2GHz-nek (és rakhatom vissza a csak TV-nek dedikált külön SSDI-re, amit még nem töröltem ki az AP konfigjából). ;]
    Ha egyszer nem lesz jobb dolgom, majd kipróbálom DFS csatornán is (kíváncsiságból).

Új hozzászólás Aktív témák