- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
agressor12 #104660 üzenetére
Nekem csak annyit kérdeztek, hogy sötétben vagy nappali világosban akarom nézni.
Ha sötétben akkor tökéletes az LG, ha világosban akkor QDOLED. -
tabletta
tag
válasz
Az okát nem tudom, de ezt én is tapasztaltam. Mindenáron Samsungot akartak rám sózni, de nálam sokat nyomott a latba az LG távirányítója, ami szerintem is király cucc.
-
Csandi
őstag
válasz
Mert nem az LG salesei dolgoznak ott hanem a többi márkáé..
Miért beszélnél eleve MM és társai eladóval, és miért hallgatnál rájuk?
-
agressor12
senior tag
Azt mondjátok meg,hogy miért akarnak sok boltabn (MM,Euronics) lebeszélni az LG oledről?Mindig mást akarnak ajánlani helyette pl:Samsung,TCL Qled.Mert,hogy az lg oled max 3 év és kuka a kijelző és a fényerő is kicsi a többihez képest.
-
amdboy
senior tag
válasz
wallace 234 #104649 üzenetére
valahol gondoltam én, hogy "városi legenda" biztosan volt és lesz is rossz tapasztalat, de gyanitom nem csak a Samsungnál
-
Peace
nagyúr
Na akkor jöjjenek az első benyomások a G4-ről így 3 nap elteltével:
-5 éves Samsug Q70R-t váltott, amit nagyon szerettem, de nyilván voltak gyenge pontjai.
-A legfontosabb számomra a játék volt, mert folyamatosan tolom neki. Valami egészen elképesztő élmény, hogy végre semmi ghosting és blooming, csak szemet gyönyörködtető és tökéletesen folyamatos játékélmény csodálatosan szép HDR mellett.
-A filmek brutálisak!!! <3 Megnéztem pár DV és HDR filmet is, szinte lefolynak a képernyőről. Hogy végre nem világosodik ki a képernyő alsó fele a feliratok miatt és fényforrásoknál sem lesz ott egy nagyobb fényesebb folt, az megfizethetetlen!
-Valóban átjön az az érzés, hogy jelenleg ez az egyik top technológia.
-Aki hozzám hasonlóan rengeteget játszik és brutálisan sok filmet néz meg, annak maximálisan ajánlom.Két dolog, ami egyelőre nem tetszik:
-A távirányító gusztustalan nagy bumszli és hülyét kapok ettől a kurzoros és kis pöckös irányítástól. A Q70R-nek gyönyörű szépen letisztult kis távirányítója volt és még play és pause gomb is volt rajta, ami működött Plex-el. Hiányzik.
-Az új webOS frissítés óta nem játssza le a Profile 8 DV tartalmakat mp4-ből, csak ha át lesz konvertálva TS-be. Remélem ezt orvosolni fogják és nem marad így!!! -
-
Sasi001
senior tag
válasz
vata666 #104646 üzenetére
Nekem q60c van hozzá, bőven elég, hasonló mint a 600c. Nagyon jó a hang ha a q symphony-t bekapcsolod. A mélyből még le is vettem mert sok volt főleg este. Én rá raktam a talpra így nem veri a fényt a teteje, és mögötte nem látszanak a vezetékek. Mögé raktam a telekom boxot is meg az AppleTv-t tökéletesen takar mindent.
-
KubanitoS
veterán
válasz
amdboy #104639 üzenetére
Simán lehet, hogy a Samsung mobiltelefonok szervizelését más csapat végzi és egy különálló dologról van szó a TV szerviz csapathoz képest és más a kettő minősége.
LG esetében nekem olyan személyes tapasztalatom van a szervizzel, hogy 5 éve vettem egy sima LED tévét és arra lettem figyelmes, hogy Telekom tévénézés közben ha néztem egy ideig egy csatornát, majd átkapcsoltam, a logó jött tovább a másik csatornára is. Mintha csúnyán beégett volna… Ki-bekapcs után eltűnt a logó.
Kb 3x jöttek ki. Hoztak új alaplapot, amelyet valamiért nem ismert fel a tévé. Utána rendeltek egy másikat a világ másik feléről, majd jöttek és cserélték. A hiba maradt. Jöttek megint, akkor szoftveresen csináltak valamit. Mondták, ha ez sem oldja meg, akkor többet nem jönnek és kapok egy csereutalványt, csak szóljak nekik… Teljesen maguktól ajánlották fel.
Azt csak mellékesen említem meg, hogy a hibát reprodukálni egyszer sem sikerült a szervizesek jelenlétében, mert ahhoz mennie kellett volna a tévének legalább egy órát ugyanazon a csatornán, de mindig olyan időben jöttek, hogy én is csak haza tudtam esni. Mobilommal csináltam képeket és azt mutogattam nekik.
Végül kiderült, hogy annyi volt a gond, hogy a telekom set up box 720p-ben sugározta az adást, átállítva 1080-ra megszűnt a hiba. Szóltam nekik, hogy minden ok és mondták, hogy örülnek, hogy megoldódott a probléma… Gyakorlatilag a semmi miatt járkáltak hozzám hetente.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
bez78 #104637 üzenetére
65 colban a Samsung mert az qd-oled, (de lehet tévedek) viszont ha nem, akkor sokkal magasabb színfényerőt tud mint a C4. Lehet a game mode jobb az LG-n, de sokkal rosszabb itt sem lehet. A Dolby Vision-t pedig ne hiányold, sokkal jobban felfújják általában az emberek hogy jaj mennyivel jobb a DV mint a sima HDR...igen technikailag jobb, de ezt manapság ritkán lehet észrevenni..meg egyébként sincs hú de nagy különbség köztük mivel az ember szeme a szűk keresztmetszet. A DV dinamikus metaadatot használ..a HDR statikus .a Samsung tudja a HDR10+ ami szintén dinamikus...szóval nincs igazából semmi ami miatt a DV-t hiányolni lehetne. Azt mondanám LG tulajként hogy Samsung(garanciális ügyintézés lehet kérdéses ha ne adja Isten de szükség lenne rá) de ettől függetlenül technikailabb jobb megjelenítésre képes a Samsung ha ez az említett típus tényleg qd-oled
-
bez78
csendes újonc
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék
,hogy a két TV közül melyik a jobb választás? Netflix, Ps5 , amire használva lenne. Előre is köszönöm!
Samsung S90D ( nincs dolby vision támogatás mennyire hátrány ? )
lg B4 ( samsung jobb fényerő ) .
lg C4 de az 600ezer fölött van
vagy esetleg mit ajánlotok 65 col ban ?
Köszönöm -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
makoss #104635 üzenetére
Egy kis türelmet kérek.
1 ilyen teszt elkészítése 1 hónap. Szóval még várni kell rá legalább 2 hetet.
Tudom másoknak megy ez 1 nap alatt is, azért volt csak 5 óra a tv-ben mikor megkaptam, közben meg előttem x db másik tesztelőnél volt, komoly tesztnek vethették alá, mindneki bekapcsolta kb 1 órára -
Peace
nagyúr
válasz
amdboy #104626 üzenetére
Én azelőtt csak olvastam róla, hogy gusztustalan a Samsung gari, majd személyesen is átéltem. Jeleztem, hogy a hiper-szuper csúcs gaming élményre promózott Qled-jük ghostingol játék alatt, elküldtek a búsba. Mentem békéltető testülethez, ami hatására már hajlandó volt kegyesen elvinni a Samsung bevizsgálni. A problémával nem foglalkoztak, hanem egy hét után visszakaptam, hogy a belső teszteken semmi ilyen nem látszik.
Az hogy én rákötöm PC-re vagy konzolra, az már nem a tv hibája, ha ebből bármi szemet bántó effekt keletkezik. Úgyhogy ennyiben megállt a történet, soha többet Samsungot.
-
vata666
tag
-
amdboy
senior tag
Többször olvastam már itt, hogy a Samsung garancia ilyen meg olyan, na meg az LG garancia sokkal jobb. Ezt hogyan kell értelmezni? Van 3 év garanciám de mégsincs? Ez azért érdekes mert a feleségemnek tavaly volt egy S23 telója és beégett a kijelzője, azonnal cserélték garanciában. A tv-nél akkor e szerint nem így van? Kezdjek félni?
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #104612 üzenetére
Saját megfigyelésem: a Samsung 'furfangos' tükröződésgátló rétegének (az amelyik min. zsíros anyag szétmaszatolásakor optikailag kékesre változik) működése: ahogy nő a külső fény és gyakorlatilag a feketéből és fekete közeli részekből már nem látsz semmit, onnantól kicsit szürkébb lesz. A gyakorlatban ez egyáltalán nem észrevehető, illetve csak annyit érzékelsz, hogy verőfényes nappaliban jobban látszanak a részletek. Az S95D-n a matt réteggel ezt a hatást fokozták. Ennyi.
-
Darth_Revan
veterán
Köszönöm a válaszokat
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104615 üzenetére
A szervíz addig nem érdekes számomra ameddig nem kel igénybe vennem. Két évet használtam az s95b-t nekem nem karcolódott és nem láttam emelkedett feketét sem tökéletesen működött. Most a 77s95d-vel sincs problémám és a legjobb része számomra a matt kijelző aminél szintén nem találkoztam szürküléssel viszont nincs tükröződő lámpafény ami hihetetlenül jó dolog.
-
szkutyi
addikt
válasz
Sasi001 #104614 üzenetére
messze nem az LG az isten.de a Samsung sem.xd amit leművelt velem, az elég volt...
Ting-ting nálam van, de nem látom csak teszt ábrán..banding elmúlt..szintén csak teszt ábrán látom...ha pedig gond van vele, 5 évig védve vagyok, és ha mégis kell az a fránya szervíz, talán nem bánik olyan tróger módon a tv-vel és velem mint a Samu...
Emelkedett fekete pedig ott van köszönhetően a tükröződésgátló rétegnek..nem csak oleden használja a Samsung, anyáméknál is ott egy led-es Samsung amit a napokban szedtem szét a led-sapkák miatt [kép].
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104612 üzenetére
Kevésbé érdekelnek az ilyen tesztek én használom és nem tapasztalom az általad leírt hibákat. A fényerő csökkenést én sem vettem észre ameddig a 65b-t használtam de megkérdezheted itt mástól is. Amit leírtam az Lg-ről azok viszont a mai napig valós gondok szintén tapasztaltam. A két panel képminőségét pedig felesleges összehasonlítani bár tudjuk, hogy neked az Lg az isten.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #104607 üzenetére
Összefoglalóban benne van, hogy az a Samsung LG paneles, így az LG c4 sokkal jobb választás. Van dolby vision és a garancia is sokkal jobb. Samsungból csak qd oled panellel szereltet van értelme venni.
Panelcsere: LG-nél sokszor azzal jár, hogy nézhetetlen lesz a tv a rossz színek miatt; lilás, barnás, stb mert nem állítják be a fehéregyensúlyt a szerviz menüben. Akkor szokott előjönni ha régi modelben cserelnek panelt, sokkal újabbat tesznek bele mint ami volt és ez okozza többek között a problémát. Nagyjából 2 hetente hív valaki hogy panel csere után nézhetetlen lett a tvje.
-
-
belan
addikt
válasz
Darth_Revan #104607 üzenetére
LG 55c4 eleve sokkal jobb garanciája, másik fele 55s90d nálunk sima oled és sima oledbe LG jobb mint a Samsung. Te QD-oled összehasonlítást láttad mert Amerikába 55 s90d is QD-oled de itt nem sima woled. 65 col tol s90d QD-oled, szóval c4 vedd meg.
-
Sasi001
senior tag
válasz
szkutyi #104571 üzenetére
Drasztikus fényerő csökkenést a 65b felhasználók nem vettek észre( szemmel látható) nekem 77s95d van beragadt gammával nem találkoztam és a szoftver is akadás mentes. A matt kijelző pedig nem sérülékeny, bár nekem a 65b-vel sem volt gondom. Szürkülést nem vettem észre nappali fénynél sem viszont nincs tükröződés. A HDR szebb mint Lg-n a DV, nincs panel rothadás Tinting banding és egyéb anomáliák. Ezek után lehet szidni ja és nincs panel cserélgetés csak nyugodt használat.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Új TV vásárlás előtt vagyok és a Samsung QE55S90DAE (OTP kedvezménnyel 380k) és az LG OLED55C41LA (427k) között gondolkodok.
Rtings összehasonlító alapján a Samsung veri az LG-t, mert jobb a hdr és a színek, viszont Gsync ott is támogatott megfelelően ? Valahol azt írták volna mintha csak 80-144 hu között menne ami elég gyenge.A legfontosabb viszont, hogy milyen a Samsung szervíz?
LG abból előnyt jelent hogy (ha csak nem balf@sz a szerelő és nincs kedve hozzá) akkor akár egy panelt is cserélnek háznál, a helyszínen, így nem kell kinlodani szállítással.
Samsung is vállal ilyet egy megjelenéskor 800k-ba került TV esetén vagy a Samsungot nem érdekli és vonszolja be a vevő a közeli szervizbe ahogy akarja ? -
belan
addikt
válasz
alaves #104570 üzenetére
Szerintem van különbség nem sok de alapból 144hz panel is ami PC nél előny! Láttam sok rengeteg videót és nagyobb fényerőt tud a c4 fényesebb volt minden esetben! Rtings nél is észrevehető a különbség c4 javára igaz nem sok különbség nagyon minimális c3 hoz de 1 év alatt nem is szokott nagy különbség lenni . 100 százalék van különbség megha minimális is de van. 65c9 volt 4,5 évig és után volt Philips oled, s90c is, és most c4 van és határozottan látom különbséget c9 hez képest sokkal jobb a panel a C4 be.
-
Peace
nagyúr
Akkor amire jutottunk, hogy G4 Plex-el a "dvhe.05.06" DV filmeket lejátssza, de a "dvhe.08.06"-at jelenleg már nem. Szóval ha ilyet látsz a film nfo fájljában, akkor TS-é kell konvertálnod az mp4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest