Új hozzászólás Aktív témák

• alaves

addikt

válasz Kókuszdió #101789 üzenetére

"messze nem tökéletes ,gondolok itt a felskálázás gyengeségére ,bfi hiányára ,durva tükröződő rétegére"
    A BFI-nek semmi értelme, filmnél semmiképp. A felskálázás érdekes kérdés, esete válogatja, hogy mikor jó és mikor nem jó ha erőlteti a TV 4k irányába a kisebb felbontású anyagokat. Meg kellene nézni, mert a Philips-nél a felskálázást lehet hogy együtt vezérli valami pl. élesség. Én úgy tapasztaltam (lehet hogy hibásan), hogy a Samsung-nál az élesség növelésével arányosan növeli a felskálázás mértékét is. Tehát 0 élességnél nincs vagy csak minimális a felskálázás (rtings tesztben 0 élességnél rögzített felskálázási érték).
    A jelenlegi "ócsósított" tükrözödés gátló réteg van akinek jó, van akinek nem. Én pl. az OLED-ex (és elődjei) fényes kijelzőjét szeretem a legjobban. Már az S90C (G3-é is nagyon hasonló) rétegénél is látom, hogy bizony infinitézimálisan, de rontja a képminőséget, hangsúlyozom lehet 100 emberből csak egy látja. Mondjuk ez a két TV van olyan jó, hogy elbírja :)

Új hozzászólás Aktív témák