Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
benceb77
tag
Sziasztok
1.4 tsi Octavia-hoz rendeltem olajat. Az oldal ahol utána néztem a Shell Helix Ultra 5w-30 ECT C3 olajnak az írta, hogy rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal. Rendelés után valamit még meg akartam nézni az olajról, ezúttal a Shell honlapján. Itt azt találtam, hogy ez az olaj elsősorban dízelekhez való, de benzinesbe is rakható, de hivatalosan nem rendelkezik a vw 504.00 minőstéssel. Kérdésem, vajon beletölthetem-e az alábbi olajat az 1.4 tsi Octavia-ba?
[link] -
TommyY2
tag
válasz
Dluinet #6895 üzenetére
Ez jó ötlet. Mindenképpen fogok találni valami megoldást.
Találtam egy oldalt, ahol több félét árulnak, igaz, hogy motorokhoz.
Az egyik pl. rezgésre kapcsol be, nem tudom, hogy jó lenne-e autóba is (tudná-e érzékelni a motorénál apróbb rezgéseket), akkor az utastérben is tehetném?
https://motoralkatresz.eu/aruhaz/kategoriak/uzemora_szamlalo/
Az egyik típus pl. tud jelezni a beállított üzemidő letelte után, bár az már vezetékes.
TommyY
-
bul07
nagyúr
Nálunk mostanában nem lopják annyira
Még a kilencvenes években édesanyám új bicikliét ellopták, megszokta hogy régivel jár és nem kell rá vigyázni rokonnál kívül a kapuhoz letámasztotta
Gyorsan infó édesapámnak az meg kocsival elindult egy irányba(faluból 3út megy kifelé)
És szerencséje volt elvágott kiszállt majd megfogta a kormányt és egy büdös nagy nyaklevessel szállította le róla a nem ma barnult emberkétPróbáld meg most megtenni a rendőrök nem a biciklitolvajt vinnék le
-
tboldi
nagyúr
válasz
Gyöször #6887 üzenetére
Egy pedelec lehet, hogy jó lenne, de azt hamar ellopnák a vasútállomáson, rendszeres ott a bringalopás, a zsákmányt meg viszik a határon túli bolhapiacokra, ezért inkább mindenki ezeréves szarokkal jár, amiket nem érdemes már eltulajdonítani. Anyum is egyszer ment a szebbik biciklijével oda, azóta sem került elő - mármint a bicikli, anyum megvan.
Szerencsére az autókat nem merik bántani, bár felnilopás volt már 1-2. Még jó, hogy az én OZ-im 15 collosak, ekkora méret már nem kell a kutyának sem.Meg amúgy is, elkényelmesedtem már.
-
TommyY2
tag
válasz
Dluinet #6889 üzenetére
Még huszon évvel ezelőtt kezdő autós koromban is, nálunk vidéken az a hír járta, hogy nem szabad budapesti használt autót venni, mivel annak a motorja a forgalmi dugók miatt sokkal többet megy, hiába van benne kevés km.
Már akkor gondolkodtam rajt, hogy jó lenne valami üzemidő számlálót beletenni és az alapján cserélni olajat, aztán nem lett belőle semmi (az akkori autók még strapabíróbbak voltak).
Csak egy kis logikusnak tűnő matek: átlag sebesség 70km/óra (ami nem kevés), az annyi, mint 14000km/200 üzemóra. Tehát autópályás használat mellett el lehetne menni az olajjal akár 20e km-t is? Ugyan ez csak városi (nem rendszeres dugóban) használat közben 40km/óra átlagsebesség mellett max. 8000km/200 üzemóra. És akkor még nem beszéltünk a szinte csak rövidtávú használatról, mint sajnos az én esetemben is.
Tehát ezért fogok én ettől fogva évente kétszer olajat cserélni. Egyébként van valamelyik olaj leírásban üzemórára történő utalás?
Milyen autóban van üzemóra számláló, lehet valahol venni (hová érdemes beszerelni)? Biztos, hogy ki fogok rá valamit találni az S-Cross-ba.
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dluinet #6891 üzenetére
Gondoltam, hogy nem a szent grál ez se...
Eddig fix 25k vagy 1 év volt a periódus, (gari után 20k vagy 1 év-re lehozták), most az újak már rugalmason vannak az alap 30k vagy 2 év és onnan számol vissza a használattól függően. Nálam most 26 ezeren áll a számláló, tehát kb ugyanúgy 25k km után megy majd olajcserére mint az előző.
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #6872 üzenetére
Igen 2x8 km vagy reggel a szokásos 3 du 8-10. Én a Ladát így szoktam. Mielőtt beállok a garázsba, megkergetem valamerre, mert az út a kertbe 683 méter. egy darabig biciklivel vittem le a háti permetezőt (25kg) meg a vegyszereket, meg a benzint, meg a gázálarc+ védőruhát, de jóideje a helyi járattal megyek. Levinni még csak ment is, visszafelé akartam összeszakadni a "hátitatyó" súlya alatt.
2 év alatt megy bele 1500km, nem követendő példa, de 2 évente kap olajcserét. -
Pontosan tudják, hogy mikor kell cserélni, de 30%-kal később jeleznek.
Amikor pedig jelez, akkor a tulajdonos boldog, és ez a lényeg.
Ha előbb jelez mint a leírt csereperiodus, akkor "ugye megmondtam", ha később jelez, akkor "mennyit spóroltam" érzés jön.
Mindkettő jó.
Ilyenkor a marketinges és a pénzügyes összekacsint, hogy jó ötlet volt a rugalmas csereperiódus bevezetése. -
válasz
molnarpeter #6888 üzenetére
Ezért nézem az autón az üzemórát, nem pedig a kilométert.
-
TommyY2
tag
Jó videó volt, remélem, majd a szakik megmondják, hogy az egyes összetevők növekedése mennyi minőségromlást jelent a kenés szempontjából.
Ha lehetne kapni ilyet olcsón, biztos, hogy beruháznék rá. Reflektométert és fékfolyadék mérőt már vettem (Kár, hogy az S-Cross fékolajához nem lehet hozzáférni, pedig kíváncsi lennék rá. A Splash-ben már 1 év után vizes volt, a Scenic-ben meg még 4 év után is jó).
TommyY
-
tboldi
nagyúr
válasz
TommyY2 #6880 üzenetére
Shell-ből nem mindegyik jó, de a földgázosok nagyon is.
Az említett Castrolokat nem ismerem, de ha a specifikációknak megfelelnek, akkor azokkal sem lehet mellényúlni. Utoljára a 125-ös ETZ-be locsoltam Castrolt, egészen pontosan Power1 2T-t.Valószínűleg volt, mert egyes Suzukik kezelési útmutatójában is van fizetett Shell reklám, akárcsak a Hondánál, de amikor a WagonR-t vettük, akkor a Total volt talán, ha jól emlékszem. Attól függ, melyik céggel sikerül előnyös szerződést kötni.
-
eTrade
tag
Nem tudom, hogy volt e már de gondoltam belinkelek egy műszeres olaj teszt/analízis youtube csatornát: [link]
Tegnap jött szembe a youtube-on, bár oroszul nem tudok de a végén szerintem egyértelmű az eredmény. -
TommyY2
tag
Azt néztem ki a régebbi gépkocsijainkhoz (Splash és Scenic), de a jelenlegi szerelőm valamiért nem ajánlotta a Shell-t. Azt mondja, hogy inkább Castrol legyen, abból is a Castrol Magnatec Stop-Start 5W-30 C3, az S-Cross-hoz meg a Castrol Edge 5W-30 M, ami SN_Plus-os.
Igaz, hogy némelyik Suzuki márkakereskedésben Shell olajat töltenek a garanciális gépkocsikba EcStar helyett. Lehet, hogy jobb is (valaha az volt a Suzuki olaja)?
TommyY
-
TommyY2
tag
Régen én is gyalog jártam, kb. 20-30 perces út volt. Akkor a cipő kopott (félévente 20-30e Ft), meg az izületek (meg jó párszor meg is fáztam a gyors menettől kiizzadva).
Azóta kertvárosba költöztünk, gyalog lenne 30-40 perc. Nincs kedvem naponta kétszer megtenni, főleg rossz időben. Az előző gépkocsimmal tizen évig jártam így, igaz, hogy az 1.6 szívó, látszatra semmi baja (van benne 130e km). Ennél meg évente kétszer fogok olajat cserélni (egy pár cipő ára), reméljük túléli.
Qru: Nem tudom, hogy melyik a GTL olaj, ezt néztem ki korábban: SHELL HELIX ULTRA ECT C3 5W-30
TommyY
-
válasz
polonic #6875 üzenetére
3 km azért gyalog legalább fél óra, de inkább több. A kényelem és az idő nagy úr.
Ezért vagyok mindig "ideges", ha ez szóba kerül, mert a sok mocsok politikus meg gyártó közösen kooperálva pl. sehol sem közöl 0 és -10°C-ról indulva első megtett 3 és 6 km-es adatokat. (legalábbis én nem láttam iylet sehol hivatalos formában)
Vagy Tboldi esete érthető, de ez ugye ritka. -
tboldi
nagyúr
válasz
polonic #6875 üzenetére
Nálam sem ritkák a 3 km-es etapok, sajnálom is az autót miatta, de a motorbalesetben sérült lábam miatt nemigen van más választásom. A tömegközlekedés gyakorlatilag nem létező fogalom itt, Mosonmagyaróváron, a taxi drága, biciklizni meg nem tudok sokat, nem esik jól a térdemnek és a bokámnak.
Tudom, ez egy speciális eset, csak le akartam írni, hogy létezik ilyen is.
szerk.: De rokikártyám nincs, csak 20%-os maradandó károsodást állapítottak meg, arra még nem jár.
-
TommyY2
tag
válasz
Gyöször #6871 üzenetére
Szia!
Mire gondoltál, hogy napi szinten 2x3km helyett menjek kerülővel 2x6-8km-t, vagy havonta egyszer egy 50-100km-es kirándulást?
Kiválasztottam néhány olaj specifikációt összehasonlítás képpen, miszerint a C3 simán lefedi az A3/B4 kategóriát (savasodás tűrésben is, papíron mindenképpen).
Nem tudom még, hogy mit fogok használni a garancia letelte után. Évi két cserénél maradjak-e az EcStar-nál, vagy Motul EFE lesz (esetleg Castrol, vagy Shell).
Különben nem az EFE sűrűbb, henem az Eco-Clean és az EcStar hígabb a többi hasonló 5W-30-as olajhoz képest (Motul EFE, Castrol, Shell, Eneos, mind hasonló sűrűségű).
Egyébként találtam olyan szervizt itt nálunk, amelyik csak Motul X-Clean EFE 5W-30-cal végez olajcserét minden autótípusnál hordós olajból. Megkérdeztem, miért pont az EFE? a válasz az volt, mert ez a legjobb.
TommyY
-
Gyöször
senior tag
válasz
TommyY2 #6867 üzenetére
Hali Tommy!
Sokat írtál már az olajokról félig vagy teljesen nekem is. Bocs, hogy nem nagyon válaszoltam, azért volt mert te jobban beleástad magad a témába és összehasonlítgattad korrektül a gyári ecstart az én meg inkább kgaborro által mondott xclean efe vel.
Annyit látok csak amennyit te is, hogy az EFE sűrűbb. De azt végülis nem tudjuk, hogy a mérnök mit számolt mikor megkomponálta az olajkört. Csak van egy ecstar olaj amit beleraknak.
Én egyébként pazarlásnak gondolom lecserélni az olajat tavasszal meg ősszel, de neked ajánlott. Tényleg villanyautó kéne, de arra nem gondoltál, hogy azt a 2x3km utat megtoldd egy kis örömautókázással? Felmelegedne a motor, ki tudna párologni az olajból a benzin na meg a lecsapódott pára is elfüstölne belőle. Felmelegedne esetleg kicsit kitakarodna a kb 600ezer Ftos katalizátor nameg a max 50 km/h vánszorgás helyett valami helyen ha megnyomnád neki ki tudná fújni a vizet a kéményből.
Én is keveset megyek a géppel, most 4-5, covid előtt 7-9, de ha beindítom akkor min 20km vidék és 90+ kmh.
Nyáron vettük, most eltoltam a cserét őszre és ott is marad mert télen ha lehet nem megyek sehová. Tiszta olajjal pihen. Motorba is így szoktam bár nálam a motor sincs úgy klasszikusan lerakva mint egy utcai gép.
Az eco cleant azért néztem, mert arra oda van írva, hogy suzuki modern benzines. Régen az acea a5b5 lehetett manapság inkább c2. Az EFE meg c2 /c3. Futólag már átnéztem ezeket a szabványokat de nem ástam bele magam, nem tudom melyik a jobb. Azt gondolom a katalizátornak a c a motornak az a b. -
erik365
senior tag
Sziasztok!
2009-es Fiat Bravo T-jet, jelenleg Motul 5w-40 8100X-cess van benne. 9000km-nél jár, gondom nincs vele.
Közben kijött ebből az olajból a gen2, aminek az adatlapját tanulmányozva azt látom, hogy hidegen jobban szivattyúzható, és melegen is(bár nem biztos, hogy az nekem előny).
Valamint a nyírószilárdsága 3,6-ról 3,9-re nőtt.
Érdemes kipróbálnom a gen2-es olajat? Vagy maradjak a réginél? -
Qru
MODERÁTOR
Milyen olajat tennétek egy 2007-es DPF-es Honda CRV 2.2 i-ctdi-be?
Motul 0W30 Eco-Clean vagy 5W30 X-Clean EFE. Vagy engedjük el és menjen bele vmi rendes olaj pl Shell?
-
válasz
TommyY2 #6867 üzenetére
Például ha a gépkönyvben 2 év van megadva, akkor fél évenként otthon cseréled, de 2 évente egy márkaszervizes cserét is beiktatsz. Ennyit írtam, az előbb is.
Nem mindegy, hogyan kerül bele az évi 1500km.
15×100km vagy 500×3km.
Hidegen használva az olaj gyorsan savasodik, vizesedik. Ezek az olaj bázisait és kenési képességeit hamar tönkre teszik. Ahogy a sok indítás és kevés út az akkumulátort is erősen degradálja. -
TommyY2
tag
válasz
Dluinet #6866 üzenetére
Azt a másfél évet nem teljesen értem. Gondolom, garancia után is illik betartani a csereperiódust (kb. 1 év), hogy egy esetleges eladás esetén minden rendben legyen (bár nem szándékozom eladni).
Ahogy már korábban is írtam, kb. fél éve ástam csak bele magam az autó témába (előtte a leírásban szereplő adatokat követve a szervizekre bíztam). Az előző autóm egy Renault Scenic volt, annál 30e km, vagy 2 év volt az intervallum (az utóbbi években csak 3-4e km-t mentem vele évente). Ebből kiindulva a másik autóinkat is 1.5-2 évente vittük olajcserére a megtett km függvényében.
Akkor még fogalmam se volt, hogy az olajok adalékot tartalmaznak, ami idővel "eltűnhet" belőle, azt hittem, hogy az olaj csak olaj és megtett km függvényében ken. Egyébkén kevés futás mellet lehet, hogy nem lenne baja 1.5-2 évig se (a többi autónknak sincs baja látszatra (hangra) 20 év után se, persze azok szívók)?
TommyY
-
válasz
TommyY2 #6863 üzenetére
Ilyen rövid távokra féléves csere periódust írnak el, kilométertől függetlenül.
Ezt fogod találni a gépkönyvben is, "szigorú" csere ciklus megjegyzésben.
Érdemes áprilisban és októberben cserélned.
Ünnepekhez kötve könnyebben megjegyezhető: húsvét és október 23.
Ha szeretnéd, hogy a márkaszerviz is pecsételjen a könyvedbe, de nem akarsz sok pénzt költeni, akkor elég 1,5 évente márkaszervizben cseréltetned, a többi cserét otthon vagy független szervíznél csinálni. -
tboldi
nagyúr
válasz
TommyY2 #6863 üzenetére
Írtam már sokszor, én is hasonló módon használom az autót, erre a félévenkénti csere az előírás a Hondánál. Nem tudom, az S-Cross könyvében mi van, de WagonR-ünknél (M13A) is van ilyen felezett periódus.
Szóval jó az irány.
Persze el lehet gondolkodni azon, hogy vajon a dupla olajcsere szennyezi-e jobban a környezetet, vagy a ritka csere okozta esetleges meghibásodás és annak javítása (mondjuk motorcsere)...
-
TommyY2
tag
Köszönöm a választ mindenkinek.
Én nem értek annyira hozzá, de látom, hogy eltérőek a vélemények, ezért évente kétszer fogom cserélni, de csak azért, mert nem sima szívó motorról van szó (aztán majd az idő eldönti, hogy mit bír?).
Ha milliomos lennék négy autónk lenne, két munkába járó pici elektromos és két komolyabb hosszabb távra.
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
-
TommyY2
tag
Én sajnos egész éves szinten munkába járáshoz napi 2x3km-t megyek csak (ez egy évben kb. 1500km). Természetesen tavasztól őszig jobban előfordulnak hosszabb kirándulások is. Évente megyek max. 8 ezer km-t az S-Cross 1.4T gépkocsival.
Mikor célszerű olajat cserélnem? Tél előtt, hogy a friss olaj jobban védje a motort a kopásoktól, vagy tél után, hogy az elsavasodott olaj ne tegyen kárt hosszú távon a motorban?
Esetleg legjobb lenne évente kétszer (tél végén és tél előtt) a sok rövid táv miatt?
Köszönöm:
TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
Olajleeresztő alátétekből melyik számít jónak? Ezekből választhatok:
Febi-Bilstein
Elring
Ajusa
Blue Print -
Rocky975
senior tag
Sziasztok!
Látszik,hogy hideg van. Senki nem cserél olajat. 🤣
Én is megvárom a márciust.
🤭 -
papg79
tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy maradt még az eggyel ezelőtti olajcserémből majd egy liter Titan 5w40-es olaj, ezt fel lehet még használni utántöltésre, ha most repsol 5w40 van az autómban? Az autó egyébként egy 2003-as pd tdi Sharan. Köszönöm előre is a válaszokat.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Zizmand #6829 üzenetére
Nálam csak a nyelestengelycsapágy zúg, cserélni kellene, de már ~4 éve halogatom.
És fogom is még, mert most van fontosabb dolog is.De továbbra sem akarnék ilyesmit belelocsolni, a Hondák elég érzékenyek a váltóolajra, kiváltképp a szinkrongyűrűik. Emiatt csak és kizárólag a gyári MTF-3 mehet bele, csak abban van olyan adalék, amire szükségük van. Mondhatni az MTF-3 egy bevált recept, és én nem kívánok kísérletezgetni más összetevők hozzáadásával.
-
Zizmand
aktív tag
Én sem hiszek benne, de nálunk működött.
Ismerősnek raktam Audi A4 váltójába, mert rendszeresen recsegve vette be az 1. fokozatot, 2x8 ml raktam bele azóta egyetlen alkalommal sem fordult elő újra, de tényleg nem.Ha nem én nyomom a váltóba az adalékot nem hiszem el. [link]
#6823 focvis Ugyanezt akarom már egy ideje én is kipróbálni, a következő olajcsere alkalmával szerintem rakok bele.
-
Asbee
veterán
válasz
F_Zolee #6826 üzenetére
Motulokat próbáltam azokkal is így alakult. Ez a Total viszont nagyon bevállt. Ettől a legcsendesebb hidegen érdekes módon. Mondjuk ez a “legvastagabb” 5w-40. A sok rövid táv miatt gondoltam meghálálná az 5w-30 at még ha jobban csipegetné is kicsit. Mondjuk +fél liter, csak mondtam valamit. Ezek a motorok ilyenek, nem vészes neki ennyi alatt a liter. Ha hosszabbat megyek, szeretem is forgatni, pályán azért menni vele. De az is lehet maradok egy gyakoribb cserénél és Total olaj.
-
Asbee
veterán
Szerintetek megpróbáljak 5w-40 ről 5w-30 ra lemenni? 1,6 BSE. Total Quartz-ot kap a kocsi 10000 alatt durván 1 litert eszik meg belőle. Olajcsere utáni maradékkal kijövök következő olajcseréig. Viszont sok városi használat is van, még a víz sem melegszik be ezeken, így van egy kis benzinszaga az olajnak olyan 4000-5000 km után. Olajszint emelkedést nem vettem észre, direkt gyakrabban figyeltem. Arra is gondoltam, megfelezem a fenébe, 6 hónap után csere, az olyan 5000km-nek felel meg. Vagy valami jobb olaj és marad az 1 év. Nagyon túlzás a fél éves csereperiódus?
Bocs nem válasz akart lenni
-
Szia!
Melyik Xadot, ugyanezt a Xado 1 Stage motor revitalizáló gélt?
Köszi!@Boldi: Nem hinném, hogy szimmeringen megkötne.
Létezik váltóba való is. Szerintem inkább / maximum preventív hatása lehet, nem folyékony autószerelő. De próbáld ki, hátha... Csapágyra?Nagyon passz.
-
Az aktuális autóm is kapott egy adag Xado 1 Stage revitalizálót pénteken. Nem várok csodát, az előzőnél nem történt semmi érzékelhető.
Azóta mentem 500 km-t, mintha egy picit* finomabban járna, pörögne. Továbbra sem várok csodát, szimplán prevenció. A fogyasztásban nem tapasztalok érdemi változást. (Szerintem nem is fogok. Főleg, hogy előtte nem sokkal váltottam 16-ról 18"-as téli kerekekre, emiatt eleve + 0,5 literrel kalkulálok. Illetve a hideg idő amúgy is ront rajta. És nincs két egyforma út.)
Majd az olajfogyást figyelem, 2.0 TSI, eleve egy olajcsipegetős konstrukció. Nem olajzabáló, de csipegető. Mindegyik - aki mást mond, az önmagát csapja be. (2 olajcsere között 0,5-1 liter elfogy.) De az olajfogyasztás csökkenése nem szerepel a Xado ígéretei között.* Simán lehet, hogy placebo.
-
A CH-t figyeld, B4 azért van a könyvben, mert régen az volt, és a koreaiak nem követték az európai olajszabványokat.
C-s olajok az európai dízel szabványok (C2,C3 és C4), C3 felel meg a te HTSH követelményeidnek.
Dexos az GM olaj szabványa, és azért lett, mert a GM megelégelte a szar olajokat, ezért készített egy másik szabványt, több és szigorúbb előírásnak kell megfelelnie.Minősítésből CF-et valószínű azért írják rá, mert azt biztos teljesíti és olcsóbb kifizetni.
Dexos2-t azért javaslom, mert CJ felett van és Dízel motorokhoz lett fejlesztve.Itt olvashatsz a C3-ról, főleg a bekezdés vége a számodra érdekes.
-
Doki16
addikt
Huh most aztán nagyon megvagyok kavarodva
A C3/Dexos2 nem teljesen más mint a ACEA B4? Vagy már a B4 olyan régi, hogy a C3 lett az új szabvány? Bennem egész idáig az volt, hogy a Dexos az csak GM olaj.
Ha az a Mannol tutira jó akkor abból veszek. Bár az általad ( #6815Dluinet) linkelt is csak CF minősítésű.
Van egyébként valami leírás arról, hogy a A3/B4 kiváltható C3-al? -
válasz
forceberg #6812 üzenetére
Nem jó mert csak CF minősítésűek, neki pedig CH vagy CJ kell.
Más az olaj kéntartalma, a CF-nek nincs felső korlátja, míg a CH-nak és a CJ-nek igen.Ha mannol kell, akkor például ez tökéletes.
Európai minősítésben most a C3-at kell keresnie a B4 helyett. -
-
Doki16
addikt
Megint a Kia Rio lenne az alany.
Kia Rio, Dizel 1.5 CRDi, 2008, 1493 ccm, 81 KW / 110 LE, motorkód: D4FA
Leginkább ACEA A5/B5 verziót találok. Ez jó lehet hozzá? [link] Egyáltalán a B5 a jobb?
Vagy tudtok ajánlani légy szíves rendes 50W-30 ACEA B4 olajat? Én egyszerűen sehol nem találok. -
Gyöször
senior tag
válasz
raziel01 #6804 üzenetére
Nem, 2x. A trend alapján azt lehetne mondani, hogy 3 évente 1x. De már az első alkalom után eldöntöttem, a féktisztítójuk alapján, hogy soha többé semmi mannol, aztán idén ráfanyalodtam megint, mert kellett féktisztító, mivel tróger haveroknak ingyen javításért annyit kértem, hogy hozzál féktisztítót mert látod az utolsó 3 doboz alján lötyögött valami, azt varázsoltam ki neked, hogy meg tudj állni. De persze a jó majd hozok után egy mondatom még volt, hogy oké tökmindegy mit CSAK NE MANNOLT!! Előzmények után gondolhatod mit hozott? Meglepő? SEMMIT :-))))))
Nekem kellett kibiciklizni a kútra, hogy legyen itthon, de olyan kár volt mert semmit sem ér. A motip se egy berner vagy loctite márka, de próbálj ki egy olyat. Az valami. Féktisztító.Na ha már vettem ezt a mannol féktisztítót egy ezresért beruháztam egy mannol gasket maker black-ra. Az pld JÓ. De az olyan téma, hogy vagy jó vagy nemjó, hamar kiderül. Ha kenem már érzem. Na de az OLAJ? az az elörehozott motorgenerálnál derül ki. A fagyálló? Ha potyognak a fagydugók minusz1 foknál. Ezek már nem vicces 2 filléres témák.
Ilyenkor szokták mondani hogy mindenki azt vesz amit akar. Ez jelen esetben is megállja a helyét!
Egyébként blokktömítőből az 5699 szeretem, később köt, van idő, lassan, tökörészve szerelek. -
Gyöször
senior tag
Ki nem xarja le a " faukkeres" nájlonszatyrot akkoris te vagy a király. Mondjuk én a fogyasztóvédelem asztalára tettem volna le a helyedben a koppanósan füstölgő mannolos fagyállót, de mindegy akkoris te vagy a király!!! :-)) ez bizonyíték apám, én a féktisztítójuk alapján ítéltem el a mannolt, hogy biztos kaka az összes olajuk de te kész tények elé állítottad a világot. Kit érdekel holmi filléres cucc? Mikor megfagyott fagyálló van nálad :-))))))) évtized sztorija, aki nem meséli el a koronavírus után az általa látogatott _ÖSSZES_ klubban az csíra :-))) olajról, hogy nem ken az csak mendemonda. Ezek itt a tények kéremszépen!!! :-))))
-
csiga8
senior tag
válasz
Gyöször #6799 üzenetére
A legközelebbi vásárlásomkor megismertek, illetve ismernek, nagyon rég oda járok, csak nem felejtették el, / Közelben lakom, netes rendelés, de érte megyek/ nem is kaptam szatyrot, még kérésre sem.
( Tudom fizetni kell érte, mindig úgy kérem, de most úgy sem kaptam. Az utánam lévő igen.)Gyerekes....
Viszont így lehet át fogok szokni máshova.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest