Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
TommyY2
tag
válasz
Rocky975 #7794 üzenetére
Szia!
Én is kanizsai vagyok.
Hogy értetted, a FilterAbc vesz bizonyos cuccokat a Unix- és Bárdi-tól, vagy ők viszik a FilterAbc-től?
Egyébként a FilterAbc-nek (érdekes, hogy budapesti telefonszámuk van) elég jó árai vannak, én is tervezem tőlük a vásárlást, főleg a Motul olajok tekintetében. Aztán reméljük, hogy nem kerül bele egy-két hamis példány.TommyY
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #7790 üzenetére
Ford markaszervizben tudsz venni elhozatalra is.
-
Üdv ismét
Gyári (ford) Motorcraft MECRON LV automata váltóolaj beszerzéséhez, valami ötlet, hogy kikhez fordulhatok?
Webshopok nem listázzák, de valahol biztosan beszerezhető
-
Helló!
Filterabc megbízható castrol és mann filter ügyben? (tuti eredeti és nem ezer éves készlet)
Lehet onnan rendelném akkor a mann filter szűrőt és az olajat, nem a bárdin keresztül, telefonálgatva az engedmény miatt.
Köszönöm szépen!
-
Megrendeltem, átvettem. Hozzácsaptam egy Total benzin üzemanyag adaléköt, mert szeretek mindenféle gyanús lötyiket az autóba öntözni.
Ha erőt veszek magamon, délután cserélem. Előtte vagy ózont vagy klímabombát kap, majd kitalálom. A bomba áll nyerésre.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Touareg 3.0 V6 TDI , 2006, 2967 cc (181.1 cu in) V6 Turbo, 225 PS (165 kW; 222 bhp), 500 N⋅m (370 lbf⋅ft) BKS
Milyen motorolajat ajánlotok?
Köszi!
Köszi!
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Suzuki SX4 1,5 benzin 2007 (M15A motorkód),100ekm.
Eddig végig Castrol 0w40 olajat használtam, most úgy gondoltam váltanék, főleg azért, mert a Suzuki topikban sok jót olvasok erről az olajról: ENEOS Sustina 5w-30
A másik ok az, hogy már nehezen beszerezhető a Castrol olaj, azt hiszem az A3 az.
Szóval szerintetek is mehet bele a fenti ENEOS olaj? Gyári gépkönyvben igazából minden szerepel viszkozitás szerint, de azt hiszem az 5w30 a legajánlottab.
Jelenleg 2 olajcsere közt nem veszek észre olajfogyasztást, évente szoktam olyan 5-6e km megy bele.Válaszotokat előre us köszönöm!
-
Igeeen, ez itt a kérdés.
Júliusra tervezem az olajcserét, szóval a készleten lévőt felhasználom hamarosan.
Fél évesek a fékek, a nyári gumik tavaly nyáriak / kora ősziek, a téli gumikban van még 1-2 szezon (2017-es gyártás), szeptemberben műszaki vizsga jön. + Jó autó. Ráér eladni jövő ősszel. Addig kell még egy pollenszűrő. -
bul07
nagyúr
Nekem a Denckermann tökéletesen bevált pollenszűrőbe ([link])
Minimum szenes, nekem nem kell jobb nincs beteg a családban(allergiás)
Viszont én nem veszek olyat ami körbe nem szivacsos, hogy pontosan illeszkedjen és ne tudjon mellette átfújni
És pl a Mann nem is kínál ilyet a kocsimhoz, mármint körbe szivacsosatKauffer esetén iratkozz fel a hírlevélre és akkor pár havonta küldenek 500Ft-os kupont amivel lehet csökkenteni a szállítás árát
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #7760 üzenetére
Nekem kicsi volt, de apumnak pont jó.
-
tboldi
nagyúr
válasz
norrberth #7757 üzenetére
1-2 héttel eztelőtt még 14k volt a Kaufferen. De nem véletlenül írtam a mondat végére, hogy az esetek döntő többségében.
Amúgy a Kauffer szállítási díjai picit magasabbak utánvét esetén. Meg a kedvenc Shell olajam sincs náluk, míg a Fékmesternél igen, úgyhogy nekem eldőlt, melyiket válasszam.
-
Jenne
őstag
válasz
norrberth #7750 üzenetére
Köszönöm.
Neked is (#7751) Qru
Azért az érdekes, nézegetve az árakat, és például az olajszűrőt nézve, ami a Fiestába kell: a MAHLE - KNECHT, a MANN, a HENGST vagy a Purflux 2000Ft felett picivel drágább árkategória, az SCT, a Denckermann vagy a Nipparts meg még 1000 Ft sincsen. Ekkora lenne a minőségi különbség közöttük?
Mondjuk én amúgy a Mahle vagy Mann vagy a Hengst közül választok majd, ezeket szoktam használni. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Hol érdemes szűrőket vásárolni/rendelni (motor/aktív szenes pollen és olajszűrő)? Ahol kedvező áron van? Ford Fiesta 1.4 TDCi (2006)
Eddig éveken a pécsi partnerautónál vettem ezeket, de most valahogy nem megy nekem azon az oldalon a keresés egy ideje, amióta megújultak. Ősszel lenne aktuális majd a szűrők cseréje + olajcsere, olaj az megvan már. -
Qru
MODERÁTOR
Jah féltve őrzött titokként kezelik a gyártók pedig nem lenne rossz ha normálisan össze lehetne hasonlítani az olajokat. Van ahol még alap infók sincsenek meg...
Még akár az is könnyen előfordulhat, hogy csak az adott minősítést nem fizetik meg a továbbiakban spórolásból amit előzőleg... -
-
anorche1
őstag
válasz
molnarpeter #7743 üzenetére
Koszi szepen
Szerintem hasznalom en is az ,aral high tronic 5w40 -et, 10ezrenkent cserelve -
Asbee
veterán
VW 505.00 , 505.01-es olajat mennyire használnátok 502.00-át igénylő 1.6 benzinbe? Liqui toptec 4100 5w-40 szép csendben változott és már csak az előbbieket tudja. Persze a webshopok nem nagyon tüntetik még fel sehol. Lehet inkább visszaküldöm kicseréltetem másra.
-
molnarpeter
nagyúr
-
Erről valaki tud már többet?
"ENEOS X arrives to EUROPE! This new global ENEOS X brand brings the advanced technology and highest quality specification standards together in the premium engine oil especially formulated for the latest generation of cars. The new range in ENEOS product line meets highest emission norms and fuel saving standards, extends engine life through reduced sulphur content and helps preventing low-speed pre-ignition (LSPI) events."
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy 98 -as A3 -as audi 1.9 TDI tulajdonosa lettem. Előző tulaj végig 5w40 -es ,aral high tronic motorolajat használt. Kövessem a szokását, vagy van ennél ajánlottabb olaj ebbe a motorba?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
erik365 #7737 üzenetére
D corsa 1.4 ugyanezt csinalja, ha a) nem volt benne időben/rendszeresen cserélve az olaj, vagy b) nem megfelelő olaj volt benne hosszabb ideig, vagy c) a kettő együtt.
Ha a lánccal együtt nem volt cserélve a komplett láncfeszítő, akkor az még megér egy próbát. Nem annyira olcsó mint más olajat tenni bele, de ha az a baja, akkor hatékonyabban megoldja.Jellemzője hogy szinte dízelesen csattogva indul, pár másodpercig úgy is jár, majd magához képest elhalkul. De amúgy nem. Viszont fordulaton nem venni észre.
Ja, egyébiránt lehet hidrotőke is a lánc mellett, szintén az a)-b)-c) okok miatt
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
Adott egy C-s Corsa 900ccm-es, anyósé 80k km körül egy tulajos.
Márciusban cseréltem neki olajat 5w-30 dexos 2 Aral, akkor teljesen oké volt hidegen melegen. Most, hogy ilyen szép idő van nagyon csúnyán jár vele az autó alapjáraton.
Olajnyomás van, csak nem szép a hangja.
Mit borítsak már bele? Legolcsóbb Mannol 5w-40? Aral 5w-40?
Én motul 8100 X-Clean-el járok ez tudja a dexos 2-őt tegyem bele ezt? -
Predator2
addikt
Helló
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. 2004-es 1.5dci Clio2-es kocsim van.
Ti milyen olajat/olajszűrőt vennétek hozzá?Ez idáig Elf 900 SXR 5W-40-et használtam hozzá. ~160.000km van a kocsiban, én nagyon ritkán használom. 2-3000km-t megyek egy évben.
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Szia!
Castrol edge 5w30, Mobil 1 ESP 5W30, illetve valamelyik liqui moly 5w30
Mind a három jó.mit is jelent hogy toptec 4200, vagy 4300 vagy 4600? A nagyobb szám az "jobb" ?
Szerintem ezek fantázianevek a különböző specifikációkra, talán a kiadás sorrendjében növekedve. (A 4200 pl. a VW és a Mercedes elmúlt 10-15 évben általánosan használt szabványait teljesíti.) -
Gicz
addikt
Sziasztok!
szeptember óta van egy ceed-em, 2013-as, 1.6 crdi (128hp), most 110 ezer km van benne (100.000 ezerrel vettem) és olajat szeretnék cserélni, de elakadtam a választásnál.
A manual annyit ír, hogy 5w30 és C3. Amiken gondolkodom, az a Castrol edge 5w30, Mobil 1 ESP 5W30, illetve valamelyik liqui moly 5w30. Liqui Moly-ban viszont nem találtam leírást, hogy mit is jelent hogy toptec 4200, vagy 4300 vagy 4600? A nagyobb szám az "jobb" ? mi ez a számozási rendszer?
Ti mit javasoltok melyik legyen? Amit keresek, a legjobb a kocsinak, legjobb minőség, az ár nem szempont.
Az autó BP-n van használva, napi 20km munkába járás, hétvégente pedig Győr vagy fehérvár autópálya.
Köszi!
-
Nem, persze, LV lesz ebből.
Igazából csak az csesz fel, hogy néhány napja ep3-on újíttattam fel az első nyergeket, meg tettem akkor már bele sárga EBC-ket, erre a szerelőm csak pótolta a folyadékveszteséget, és felöntötte a régit... pedig kértem szépen hogy cserélje le, mert utoljára 2 éve volt, nem ártott volna. Annyira nem tudom megérteni az ilyet.
Most van egy felbontott RBF660, amiből alig hiányzik valami, és semmire nem tudom használni, mert mostmár esélyes hogy egy cserére sem maradt elég belőle, de legalább fel is van bontva...
Annyira fel tud cseszni az ilyen pazarlás, hogy még mindig emészt
-
tboldi
nagyúr
válasz
DeathAdder #7717 üzenetére
Szerintem ha a Ford nem ír elő különösebbet, akkor a közönséges DOT 4-nek is megfelelőnek kell lennie.
szerk.: Persze létezhet (és létezik is) annál jobb fajta, de ha nem írják elő, akkor nem is kötelező.
Habár az általad írt cikkszámra rákeresve csupa LV-t ad ki a gugli, úghyugy ebben az esetben csak olyat keress!
-
Tehát akkor mégsem biztos hogy jó az RBF660, hanem DOT 4 LV vagy DOT 5.1 kell?
És DOT 4 LV > DOT 5.1 , mert előbbi class 6, alacsonyabb viszkozitással?
-
TommyY2
tag
Mióta beleástam magam az autó témába, én is ilyet használok. Előtte a szerelők minden félét beleburogattak, aztán csodálkoztam, hogy egy év után már műszerrel mérve 1-2% nedvesség tartalmat jelzett.
Egyébként a DOT4 LV helyett lehetett volna az elnevezése DOT6 is, mivel ez Class 6-os, DOT5.1 meg csak Class 5.1-es.
TommyY
-
válasz
DeathAdder #7710 üzenetére
Az LV a low viscosity rövidítése, ESP-hez való, feltetelezem, van ESP a Mustangban is.
Olyant tennék bele, ami tudja ezt.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DeathAdder #7707 üzenetére
Igen jo lesz bele. Dot 4 es helyete jo az 5.1, az visszafele kompatibilis. A sima 5 viszont nem!
-
tboldi
nagyúr
válasz
DeathAdder #7707 üzenetére
Persze, bármilyen DOT 4 vagy 5.1 jó.
Sima 5 nem! -
Még egy dolog, félig talán off: fékfolyadék
A ford a DOT 4-et ajánlja (Genuine Ford Brake Fluid Dot 4: WSS-M6C65-A2), motul a DOT 5.1-et és a DOT 4 LV-t hozza be.
Nekem itthon van jó pár doboz RBF 660, ami ami szintén dot4, vajon kaphatja azt is?
-
DeadMeat
nagyúr
Koszonom a valaszokat, meg is rendeltem.
-
DeadMeat
nagyúr
Igen eddig tiszta sor, az SP mivolta miatt néztem ezt az olajat, viszont a cégnek nem az van raktáron, hanem SN plusz RC fajta, mert LM még nem szállítja Angliába az újabb fajta , azaz az SP változatot ebből az olajból. Így is ezt ajánlanád? Sajna ennek az adatlapját már sehol nem találom csak az újabb változatát.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest