Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    Kukac kedvéért lekonfiguráltam egy ötajtós Swiftet a suzuki.de-n. Alapból egész normálisan van felszerelve a két felszereltségi szintje közül a nagyobbik, plusz egy-két dolog még belement, hogy partiban legyen azzal, amiket eddig néztem (extralistát lásd lent). Saccperkábé egy jól felszerelt, 1,2 TSI Fabiával van egy árban, mire a forgalomba helyezést is kifizeted, addigra 400 EUR-val olcsóbb a Mininél (aminek az árában az szintén benne foglaltatik). Súlyban is kb partiban van a Minivel, me gállítólag az 1,2-es motorból kihozztak valami 90+ lóerőt, ami számomra kicsit hihetetlenül hangzik, de valószínűleg valahol a leszabályozás közelében tényleg meglehet annyi. Viszont kicsit sem tetszik, kívülről sem, és a beltere is teljesen más kategória, mint a Mini (vagy akár a Polo).

    Persze ezek már szubjektív szempontok, de ha egyszer van itten egy féltucatnyi kisautó, amit jó alaposan megnéztem, kipróbáltam, és hetek óta konfigurátorokkal, árlistákkal, tesztekkel, meg próbavezetésekkel fekszek és kelek, akkor helyezésazonosság, vagy borzasztó közeli összpontszámok esetén mi más döntsön, mint a szubjektív szempontok?

    Amúgy borzasztó hálás vagyok mindenkinek, a kérdésekkel, felvetésekkel, figyelmeztetésekkel, meg az enyémtől eltérő gondolatmenetekkel rengeteget segítettetek még n+1-edszer is végiggondolni a kérdéskört, és a baráti figyelmeztetések ellenére, egyelőre úgy érzem, hogy jó úton vagyok. :DDD

    tildy: 175 cm vagyok, és kb 80 kg, aminél nem is szeretnék több lenni a jövőben sem (bár súlyátcsoportosítás terén lenne még munka), Katica alig több, mint 160 cm, a súlyát meg egyrészt nem illik leírni, másrészt nem is merem, de maradjunk annyiban, hogy mögötte még én is elférnék kényelmesen a Miniben, ha ő vezet - nem mintha tervezném, hogy valaha is hátraülök. Vittünk két 13 évest a tesztvezetésre (egy saját, meg egy kölcsöngyerek), ők mindketten 165 centi körül vannak már, teljesen jól elfértek. A ki-beszállás persze azért melós dolog, de ez minden háromajtós autóra igaz, és annak tekintetében, hogy havi-kéthavi rendszerességgel egyszer lesz használva a hátsó ülés, személy szerint nem csinálok belőle gondot - a Polot is háromajtósban terveztem venni egyébként, bár ennek az asszony valami megmagyarázhatatlan okból nem örült.

    Vezettem amúgy már korábban is többféle kisautót eleget, volt a cégnél a Corsától az Ibizáig mindenféle, meg nekem is volt egy darabig Daewoo Kalosom, meg utána is volt alkalmam még olyat használni, egyedül az bizában éreztem magam kellemetlenül, de ott sem a helyszűke volt igazából a probléma, hanem az elcseszett ergonómia - pedig alapvetően az is egy Polo kéne, hogy legyen, ugyebár. Utazni meg még több autóban utaztam (többek között új Swiftben is). Szóval van összehasonlítási alapom bőven, még ha a mostani fél-egyórás tesztvezetésektől eltekintünk is, és ezek alapján abszolut semmi gond nincs a Minivel helyügyileg.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák