Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- OLED TV topic
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP EliteBook / ZBook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha céges a telefon, akkor fel kell venni, ha csörög, vagy le kell adni, mielőtt elmész szabira. Saját telefonon csak akkor kereshet, ha te adtad meg a telefonszámod, pont ezért. Persze vannak szakmák, ahol elvárják az állandó elérhetőséget, és kvázi ügyeletet, de ezt cserébe meg is szokták fizetni, és tutira szerepel a szerződésben is - és jár hozzá céges telefon is, tehát ott vagyunk az első pontnál.
Persze ha valami olyan szakmád van, ami életvédelmi (orvos), katasztrófavédelmi, vagy nemzetbiztonsági (tűzoltó, katona, rendőr) szempontból fontos, akkor az mindent felülír, de ez meg egyértelműsítve van ezerféle jogszabályban.
p
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Apumnak 3-23 kozt minden elofordul. Most a terhelesest csinaltak, ott jott elo, hogy gubanc van.
Utananeztem milyen inzulinmerot vegyek, utana is kerdeztem, szoval ugy nez ki ez lesz. De amig nincs mero, addig sajna tesztelni sem tudom.
Mondjuk egy kis dieta szerintem Esmeinre meg ram is ramfer. O lesz a kajafelelos, mert akkor megeszem
Na jo, a repa, a banan, meg a brokkoli eleve kizart, hogy bekeruljon a szervezetembe....Erdekes lesz, de semmikepp sem akarok ugy jarni , mint a csaladomban sokan.

-
Ha átmenetileg felszökik, ne aggódj. Alapesetben, ha többször méred (mondjuk 5-ből 3x), éhgyomorra 4 - 5,4 (5,8) mmol/l között legyen. Diabosoknál inkább 15mmol/l-t körülit mondanék, de 20mmol/l felett már nyomjuk az insulint, rapidban, de attól nagyon messze vagy, terhesség (de nem szeretem ezt a szót) ide vagy oda.
-
tildy
nagyúr
Tul sok cukorbeteg van a csaladban, hogy ne vegyem tul lazan.
Lehet elmulik terhesseg utan, de pont ettol felem, hogy valamikor elojon. Nem akarok ugy jarni , mint apum vagy a testvere. 8.5 volt multkoraban, 12.-15. het kozt, ketszer is. Sok. Ami fura, mert par eves nem egyszer volt 2.4-5.5 kozott.
Panik. Oke, persze, figyelunk ra, de mig a masok a pokoktol felnek, nekem a legnagyobb param, hogy nehogy cukorbeteg legyek.Amugy sokkal jobban edesek itt az etelek. Ket napig most konferencian voltam, olyan gejl edes volt szinteminden, a reggeli is, ehh.
Gyumolcs is csak egy asztalon volt: a mi cegunk pultjanal.
-
válasz
bandus
üzenetére
Az eredmények az adott gépen konzisztensek? Ez tényleg olyasmi lehet, hogy más precizitást használ a két Matlab runtime vagy valami hibás. Ha jól tévedek, a Matlabnak vannak parancssori opciói, amivel ki lehet kapcsolni az SSE-t, le lehet fixalni 32 bitre az int méretet, én így kezdeném el.
-
-
annyi okos programozó/IT-s van itt, lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni, hogy merre érdemes elindulni a probléma keresésében.
van egy MATLAB-ban megírt optimalizációs kódunk, aminek van sok mátrix bemenete, azt rendezgeti mindenféle feltételek alapján, majd kidobja a tuti megoldást. viszont ha a mátixok közül egyben az értékek egy bizonyos tartományba esnek, és egy laptopon futtatjuk le az egészet, akkor nem a tuti jó optimumot hozza ki. asztali gépen lefuttatva (kódok, excel és matlab verzió teljesen megegyezik) pedig a jó eredményt kapjuk.
merre fele kell nézelődni, mi lehet a probléma? kellene valami megoldás, ami nem az, hogy használjuk az asztali gépet

-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Munkaszerződésed rendelkezhet ilyenről. Alapból nem, értsd: szabadságon telefont sem vagy köteles felvenni, tehát kapufa.

Ha a szerződésedben van ilyen kitétel (EÜ-ben elképzelhető), akkor viszont Neked ijb. -
Gyors kérdés...
1. - Szabadság ideje alatt behívhat-e a közvetlen főnököm oktatásra? Mert kötelező volt bemennem.
-
tildy
nagyúr
Gdm. Nem vagyok tul boldog

-
rt06
veterán
vagy esetleg fel lehet dobni egy process explorer-t, az tooltip-kent mutatja a tobb szolgaltatast futtato szolgaltatasoknal a szolgaltatasokat (ezt de szepen irtam)
-
lenox
veterán
Nekem azert mar sokszor volt olyan, hogy teljesen mas sata driver kellett volna hozza, es nem tudott bebootolni, kekhalal lett az eredmeny. Ellenben erre van a bebootolas nelkuli driver install lehetosege, csak meg kell keresni neten, hogy hogyan kell, fejbol nem emlekszem.
-
válasz
fokukac
üzenetére
Windows 7-tol felfele akar egy 100%-osan mas konfigba is atrakhatod a hattertarat, menni fog. Legfeljebb ujra kell aktivalni. (Lenovo X201-es laptop HDD-jerol keszult lemezkep gyonyoruen bebootolt es futott VMWare alatt homlokegyenest mas hardveren. Annyit igenyelt, hogy SATA csatolo legyen a virtualizalt HDD-n, ne SCSI.)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Nekem még nem jőtt össze,mert win-nek mindig volt valami gondja ha kicserélte az alaplapot alatta.
-
ha procit cserélek egy gépben, akkor újra kell rakni a vindózt?
vagy megy tovább, mintha mi sem történt volna?

-
-
BlacKSouL
addikt
Gazdaságilag szakabb emberektől kérdezem csak félve: az elmúlt két hétben látott 30 Ft-os üzemanyag ár drágulást indokolják a folyamatok?(332-->360) Vagy ez olyan, mint a síugrás? Hogy a sánc vége kissé emelkedik, hogy itt vegyen lendületet a hosszú kitartó zuhanáshoz?
Aladárnak boldog nevenapját!

-
Viszlát
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem tudom, én ma reggel azt vettem észre, hogy a jobb oldali pajesz résznél végre "összeér" az arcszőrzetem a hajammal, cirka 35 év kellett hozzá. Mindig volt egy kis rész ami csupasz maradt és idegesített, nem mintha jól állna a vaskos pajesz, de mivel mindig borostás vagyok szinte, könnyen kiszúrható volt. Nem tudom mi történhetett, valószínűleg oda vándorolt az ami a homlokom tetejéről eltűnt...
-
Pest legjobb / egyetlen hallgatható rádióadója egy szlovák adó, ahol tök jó zenék mennek, ahányszor odakapcsolok...
Az a neve, hogy Antena rock, és a 97,6 MHz-en fogható.Sajnos csak itt észak-Pesten jön be, főként a Duna mellett, de lehet online is hallgatni
http://antenarock.sk/vysielanieAz elmúlt négy-öt szám ez volt: GNR: You could be mine, Ronnie James Dio: Holy Diver, Eagles: Hotel California, a Shrek zenéje, most pedig egy kis ZZ Top.
De reggelente olyanokat szoktam elcsípni, miket még soha életemben nem hallottam magyar rádióban. Mint pl.Nirvana: Polly , In bloom, Aerosmith: sweet emotion, Santana: Black Magic Woman, U2: Running To Stand Still, Iron Maiden: The evil that men do stb.
Egyszerűen fel nem foghatom, hogy hogy lehet az, hogy a magyar éterben nincs egy hasonló rádióadó...? Csak mindenhol ugyanaz a hallgathatatlan fosch.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
na ez érdekes, akkor nem tudom, nekem miért lesz az.
azt írta ki a progi, hogy degree a fragmentation 22%. Ded lehet, hogy túl régi a total commanderem, vagy nem tudom... -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Most nézem, hogy már a Jogobella is csak 400 g....

Pedig eddig kemények voltak, és nem csökkentették a méretet, de lehet, hogy rájöttek, hogy a magyar piacon nincs más mód.De még így is ez a legnagyobb kiszerelés, mert a többi már ilyen 350g körül jár....
Más téma: Vettegm egy 3 gigás vinyót étvégén, szépen rámásoltam mindent, most kb. háromnegyedig van tele. Tegnap éjjel 2-kor ráeresztettem egy teljes defragmentálást, és most tart 62%-nál. Nem tudom, hogy ez normális-e, hogy ez ennyire lassú egy ekkora meghajtónál?

-
Ahogy a neve is mutatja, az svchost az a Service Host, ami valamilyen szolgaltatast futtat. Ez lehet egy webszerver, defragmentalo alkalmazas, vagy barmi.
Eloszor nezd meg a task managerben, hogy mi a PID-je a folyamatnak, ezutan parancssorbantasklist /svc /fi "imagename eq svchost.exe"
. es itt nezd meg, hogy milyen szolgaltatasrol van szo.
-
ToBeY
nagyúr
Az normális,hogy az svchost.exe win indulása után kb 400mb eszik?
-
BlacKSouL
addikt
Én ugyan fájörfokszon vagyok, de ahogy láttam van arra is ez a műblokk.
Namost akkor adblokkot letiltom, ezt felteszem, kipróbálom, és ha esetleg nem tetszene, akkor leszedem, és mondjuk adblokkot újra aktivvá teszem? Márhogy ez a lustábbik verzió.. Mert olvastam, hogy együtt összeakadnak. De elég-e, ha letiltom az egyiket míg kipróbálom a másikat.Ahogy láttam vannak átfedések a külföldi szűrőlistában. Kérdés, hogy az adblokkban elérhető magyarspecifikus szűrők, mittudomén, hunlist vagy efféle nevű benne van-é, vagy elérhető-é?
-
7
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Legegyszerubben valami hosts-manager scripttel vagy programmal, ami egy tetszoleges reklamszuro lista alapjan frissiti a hosts file-odat. Mielott nekiugrasz egy ilyesminek, azert jarj utana, mire is valo a hosts file, illetve milyen veszelyei lehetnek a nem megbizhato forrasoknak. Plusz mindig csinalj backupot, ha esetleg veletlenul eltolnal valamit.
Windows alatt a HostsMan egy egesz kellemesen kezelheto alkalmazas, ami erre is hasznalhato akar.
A lenyeg: esszel csinald, es tudd, hogy mi mire valo.

Hatranyai
- jobban oda kell figyelni, mit is csinalsz
- nem tudod weboldalankent ki- es bekapcsolni a szurest; ami benne van, azt szuri, akarhonnan is nezedElonyei
- nem kell kulon adblock extension, mert ez rendszerszinten szuri a domaineket es/vagy IP-cimeket
- eroforrasok tekinteteben ez a leggazdasagosabb megoldas, amennyire en tudom.
-
ToBeY
nagyúr
Én is kipróbáltam ezt uBlock -ot Adblock helyett és tényleg jobb.

-
Viszlát
addikt
-
EQMontoya
veterán
Azért mókás dolog egy orosz portálon 24/96-ban megtalálni egy olyan albumot, amiről itthon még mp3-ban sincs semmi a legnagyobb oldalakon.
Ebből a szempontból visszasírom kicsit a dc-t. Sokkal diverzifikáltabb volt a tartalom, aminek voltak vitathatatlan előnyei.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha jól tudom, minden verzióból kiadnak egy ESR-t is, ami egy évig megkapja rendesen a motorháztető alatti frissítéseket, a kinézete viszont nem változik.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ki/mi az?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
ESR nem jatszik?
-
Viszlát
addikt
Gyenge teljesítményű netbookra milyen böngésző javallott manapság?
-
Látom, megöltem a topicot... gondolom elég vizuális típusok vagytok

-
tildy
nagyúr
Csupán annyi, hogy le lett írva ott, az on topik bizonyos lazább moderátori szabályozást élvez(ett). Btw, azért halasztam elő, mert úgy ereztem "meghazudtolsz". De fátylat rá, mint írtam akkoriban én is elég sz.r passzban voltam, és lehet már nem lennék sem itt, sem máshol, ha egy off topikos forumtars akkor nem ráz fel, és ment meg a hulyeségeimtől.
Eq: ne mondd, hogy nem szabad hinni a telaponak/ban, ne tord össze a lelkem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Bármely videót nézve csak 360p van. Na mindegy, lehet a böngészővel van valami. Igaz párszor már kiírta a youtube is hogy nem támogatott a böngészőm verziója. 19-es Firefox, utána már kiegészítő-kompatibilitási (meg tán kinézeti) problémák miatt nem tettem fel az újabbakat.
-
válasz
Viszlát
üzenetére
+1, az akkor es olyan modon kialakult off topik szamomra az osi dc hubokat idezte, merhetetlen koszongetessel, visszakoszonessel, elkoszonessel... Ennek letjogosultsagat jol mutatja, hogy ebbol semmi sem maradt es elkoptak azok is akik a mezei chat szinvonalanal tobbet nem tudtak felmutatni.
-
jó olvasni ezt a fikázást, csak így tovább, közösség..!

Én nagyon nem szeretem az ilyet.
Én tizeniksz éve itt vagyok, és mindig megvolt az a 10-15 ember, akivel rendszeresen beszélgettem itt-ott. -
Tim82
félisten
Az utóbbi egy évben lévő, tökéletesen más konfliktusnak a mostani on v. off topik törzslátogatók és a mostani moderátor/házigazda staff között mi köze van a 7 évvel ezelőtti konfliktushoz?
Mivel nem akarok belemenni a "kinek volt igaza 7 évvel ezelőtt"-vitába, amihez nyilván én is tudnék linkelni, csak annyit kérdezek, hogy ez neked most miért annyira fontos, hogy név szerint nekem címezve megpróbáld újra felszítani?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem átállt magától HTML5-re, 360p és 720p között tudok csak válogatni, visszaállítani pedig természetesen nem lehet flashre...
Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Na jo, a repa, a banan, meg a brokkoli eleve kizart, hogy bekeruljon a szervezetembe....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Spot on!