Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Biciklivel, szemerkelo esoben, rovidnadragban.
Nem lett volna baj, csak az eso zavart. -
Bjørgersson
félisten
-
szőröscica
addikt
Olyan isteni szerencsém van, hogy sikerült ismét egy tüszős mandulagyulladást összeszedni, pont síelés közben. Úgyhogy itt vagyok a csodás Ausztriában, és még jó kis barna Edelweisst sem tudok inni, az egyetlen szórakozás a többiek beszámolója a napi lecsúszásról, és egy Ken Follett könyv.

Nem bánom, hogy munkahelyet váltok, szerintem tuti a stressz miatt voltam annyit beteg az elmúlt időszakban.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
175 cm
Tombolo joidoben ma is sikerult teljesen mellelonom az idojarashoz valo oltozkodesi probalkozasommal.
-
Winner_hun
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha minden jól megy hétvégén végre arra is sor fog kerülni. Most még egy munkával szívok, megrajzoltam mindent, elküldtem lapszabászatra a méreteket, erre rajzolhatom át meg írhatom össze újra mert utólag be lett rakva egy burkolás.. nem baj, szeretem a kihívásokat
Dolgoztam már nekik, odamentem és azt mondták hogy ezt én fogom megcsinálni
lesz oda egy kevés munka most is
2 tetőtéri szobába szekrények, lépcső, néhány kézcsúsztató / beton fával való borítása, fenyő könyvespolc, konyhába 2 kisebb és egy kiegészítő szekrény. Meg 1-2 apróság. -
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azt a kort jo esellyel megnyernem a 60 kilommal.

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
igen, ez így nagyon jó..! :-)
-
ladybug
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha már itt tartunk... Eljöhetnél a csomagodért, ha be tudod idözíteni, mert akkora, mint egy kisebbfajta tank.
A folyosón tettük le, hogy ne kelljen sokat cipelni. A méretekröl és súlyokról meg majd elbeszélgetünk. 
-
Viszlát
addikt
Nem jótól kérdezed, félbarnát akkor eszek, amikor arra fáj a fogam a más íz miatt.

rt06: úgy-úgy, bár egy-két dolognál igazán érthetetlen miért lett bűnös, gyanítom, hogy izgága, fontoskodó csontvázak folyamatos süketelése nyomán.

tildy: persze az más, ha közvetlen veszéllyel fenyegeti az egészséget.
-
szőröscica
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Lépcső alatti szekrényre én is várok rajzot.

-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jah, cool, szombaton oké.
Küldök privátban címet. -
Winner_hun
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Jövőhét szombatra próbálom a felméréseket időzíteni, akkor jó neked? Valószínűleg nyár első felében lehet belőle valami. Tavasz még nincs tele de akiknek rajzonom / árajánlatot kell adnom őket befoglaltam tavaszra, ha valaki lemondja akkor lehet előbb. Ez kb. 2 héten belül kiderül, addigra rajzokkal is utolérem magam, még abban van némi elmaradásom.
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
mit szólnál egy új titulushoz?
pl. fúrómester?
barkács-caritás?
stb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ha már így szóbahozod, 11. kerületbe kellene:
-Két szekrény
-Egy tv-/hifiállvány
-Egy asztal
-Egy cipőspolc, falra
-Néhány polcMeg még egy két apróság.
Szólj, ha ráérsz!
-
Winner_hun
félisten
Hmm 2 olvasatlan privát. Nézem a régebbit, 11. kerületbe kéne egy lyukat fúrni. Megírtam hogy nem pesti vagyok, nem lesz olcsó egy lyukfúráshoz képest.
Második privát (26 perccel később jött): kéne egy kb. 4 méter széles szekrény, 11 kerületbe. Gyors szerkesztés az első privátot küldőnek hogy a parkolásomat fizetve kap egy lyukat. -
tildy
nagyúr
Gtt cukroslotty ivas elott es ehgyomorra: 8.7 utana 2 oraval 11. Ma reggel ehgyomorra 7.2 2 oraval eves utan 9.2.
Nem oszinte a mosolyom.Viszlat: eddig enis igy voltam vele. Viszont sem most , sem kesobb nem akarom elveszteni se a latasom, se a labam. ( Orvos szerint a mar normal type 2-nel nem az a a kerdes , lesz-e erszukulet, hanem mikor) ...
Innentol barmennyire is alapbol az oldaladon allnek, le kell allnom arrol a heti 5-6 zsomlerol is.
-
Traxx
őstag
válasz
Viszlát
üzenetére
És a félbarna kenyér? Nem kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel, hogy az "jobb"-e. Évek óta azt eszek, esetleg zsömle, kifli.
BlackSoul: a pirítós dupla fokhagymával (1 gerezd rádörzsölve, +a maradék, és még egy gerezd hozzá harapva) hétvégi favorit reggeli
Mellé semmi, esetleg tea, de gyakran még az sem. -
Javaslom, hogy nevezzük át a topicot "Te mondd, hogy fogyókúra, a Te hangod mélyebb!"-re...!

-
ez nem tudom, megvolt-e már.
birdman - whiplash geg az oscar-on
hatalmas -
BlacKSouL
addikt
Így

Erről jut eszembe: ki hogyan, miből, mivel szereti a pirítóst?
Nálam fehér kenyér, kilós, falusi pékségből(hagyományos kenyér néven fut), otthon 2 cm vastag szeletekre szeletelve, aranybarnára pirítva, kizárólag libazsírral megkenve, mellé füstölt nyers kolbászt és pár gerezd foghagymát rágcsálva.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
Nekem is az volt a sikeres, és talán legkevésbé problémás megoldás, ha a szénhidrát mennyiségét csökkentettem, de nem hagytam el teljesen. Cukrot igyekeztem kerülni, magas cukortartalmú ételeket italokat kerültem, de ha kéthavonta mondjuk megkívántam egy kis vaníliás kólát, akkor kiugrottam érte szlovák teszkóba, és 1 liter megittam 1 hét alatt, aztán megint semmi.
Illetve ha valamihez addig két szelet kenyeret ettem, akkor ahelyett csak egy felet. Süteményt, csokit igyekeztem minimálisra csökkenteni, és a kifejezett magas zsírtartalmú ételeket is csökkentettem.
De elhagyni semmit nem érdemes, mert testi és mentális hiányérzet is lesz, és annál rosszabb. Mert mikor egyáltalán nem ettem pl. kenyeret, akkor ölni tudtam volna 3 szelet libazsíros piritósért. Ugyanakkor kolbászt, szalonnát is simán meg tudom enni kenyér nélkül, csak hosszú távon már kívánni fogom a kenyeret. Nem a hozzá evés miatt, hanem önmagában is.
Cukor meg olyan, hogy a bevitele csökkentése után 2-3 héttel az addig kevésbé édes dolgok is sokkal édesebbnek tűnnek. -
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem ezzel a cukor és liszt dolog csökkentésével az a problémám, hogy nagyon nehéz lemondani róluk.
Szerintem a legtöbb embernek már gyerekkorától szerepel a reggelijében valamilyen péksütemény, így nehéz egy olyan étrendet felépíteni, amiben nincs benne (ha előtte 20-30 évig kb. minden nap evett az ember).
Illetve a cukor meg tényleg függőséget okoz, és rengeteg feldolgozott élelmiszerben szerepel hozzávalóként. Legegyszerűbbnek továbbra is azt mondom, hogy aki iszik cukros üdítőket (cola, egyéb szénsavas italok, gyümölcslevek), az azzal tudja a legjobban csökkenteni a bevitelt, ha ezeket elhagyja, napi fél liter cola fogyasztásával ugyanis havi szinten kb. másfél kilogramm cukrot visz be a szervezetébe.
-
BlacKSouL
addikt
Talán havonta ha egyszer kell kimenni éjszaka, tehát ez sem jellemző. Esti ivástól függ, mert ha sok megy be, akkor 4-5 óra magasságában konkrétan arra ébredek, hogy szét akar menni a hólyagom. Ma hajnalban pl. 3:27-kor felébredtem, szemkinyitós, emlékezősre, konstatáltam, hogy még alhatok, elfordultam és aludtam tovább 6:23-ig. Ha korán fekszem, akkor hajnalban fel szoktam ébredni 1 max 2x, de olyan hogy nem tudok aludni, már vagy 1 éve nem volt.
Tehát nem hiszem hogy ez a gond. 5-6 óra alvás rendszeresen az hosszútávon talán kevés, és hiába szeretem jobban a bagoly módot, talán 1 órával mindig korábban kéne feküdnöm, a meló miatt a kelés úgyis adott reggel. Hétvégén ha tudok, tudok aludni akár 10-ig is, de csak kicsivel vagyok kipihentebb, mint hétköznap. Az ideális talán éjfélkor fekvés, és 7:15-kor kelés nálam. Ebben az esetben általában úgy érzem könnyen kelek, és kipihent is vagyok.
Állítólag van egy szerkezet, ami karóraként felcsatolható, pár napig csekkolja az alvási fázisokat, és aztán a beállított ébresztési időhöz képest +5/-20 perces eltéréssel akkor ébreszt, amikor az adott aktuális fázissorban ideális az egyénnek.
Csak krvdrága. A telefonokhoz letölthető appok meg...inkább hagyjuk. -
BlacKSouL
addikt
Két kicsi vékony párnát használok, ami kb. vízszintesen tartja a fejem, de rendszerint még a két párna közé teszem a kezem. Így alapesetben (állítólag) nem horkolok.
Azonban ha egy harmadik párnát teszek, pl. tévénézéshez, vagy idegen helyen vagyok keményebb párnán, és hanyattfekve az államat a mellkasom felé tolja, vagy amikor nagyon hirtelen alszom el fáradtan, akkor kifejezetten hangosan horkolok. Más pózban akkor sem.
Idegen helyen szólni szoktak, olyankor oldalra fordulok, onnantól nincs gond. Állítólag. Magamban meg felébredek a horkantásra, pózt váltok, és akkor utána nincs gond.
Mondjuk arra ébredni, hogy valaki a szobában már megint kurvahangosan horkantgat, és rájövök, hogy ja az én vagyok, az néha vicces, olyankor röhögve alszom vissza.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
én tavaly felmondtam, még dolgoztam 1 hónapig mint állat (rájöttek, ha elmegyek, nem írja meg senki az anyagokat a pszáfnak), aztán egyik nap befejeztem az egyik helyen, kifizették a 2013-as és 2014-es szabijaimat, majd másnap elkezdtem dolgozni az új helyen, mint egy állat, másfélszer annyiért. ez volt tavaly áprilisban, azóta egy hetet voltam szabin, de annak is a felét dolgoztam.

ha legközelebb felmondok, biztos, hogy beiktatok egy 2-3 hónapos szünetet...
-
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ez ám a kimerítő beszámoló

Nálunk egy ideje az állt be, hogy gyerkőc fekszik-nyugszik, aztán megbeszéljük a nap eseményeit, elkezdek netezni (hírek, ilyesmi), fél szemmel tévézni. Aztán térek rá a technikai dolgokra, totalcar, PH, mobilarena. Így jutok a fórumhoz 11 után. Aztán csicsikázok.
Most meg van azért a melóhelyen is egy kis üresjárat, mert már nem járatom csúcsra magam így a felmondási idő vége felé

-
BlacKSouL
addikt
Igen, te a mitől fogysz irányból közelíted meg, én meg a mitől hízol irányból.

Mert az igaz, hogy sajnos általában már azért merül föl a kérdés, mert valaki már több zsírtartalékkal rendelkezik, és fogyni szeretne zsírból, megtartva az izom mennyiségét.
De mi van, ha abból indulok ki, hogy én nem vagyok elhízva, de mégis elhízok? Megelőző jelleggel feltéve a kérdést.ToBeY: Kiegészíteném azzal, hogy az előbbi emberek állandóan rágnak, csámcsognak valamin, tolják az arcba a chipset, kekszet, stb, míg én ha ezt csinálnám, a végén nem tudnám lenyelni, és 1 hónap alatt 20 kilót híznék.
-
Tav-Csoves
őstag
Hozzaászólok a témához.
Azt tudjátok, hogy ha valaki rendszeresen edz, a rajta lévő energiaraktárok mére a súlyával arányosan exponenciálisan csökken.
Érv:
Aki nagyobb tartalékokkal rendelkezik, már eleve az alap dolgokhoz több energiát kell elégetnie. Mindez a saját tömegéből következik, ugyanis azt a tömeget magával cipeli.
Lehet brutálisnak hathat, s ezzel csak elméleti síkon gondolkoztam mindig is: ha az exponenciás csökkenést szig. mon. csökkentésre akarjuk vinni, egyre több súlyokkal kéne fedezni az elégetett zsírtartalékot, s így a görbe eltűnne a grafikonból. -
válasz
BlacKSouL
üzenetére
> Amit nem használ fel a szervezeted energiaigénye, az raktározódni fog.
Maradjunk az eredeti iranynal, mert ez igy egyaltalan nem igaz, tekintve hogy senki nem nyer ki minden energiat a kajabol.
@peterkeT: persze igazad van, nem azt mondom, hogy a sima koplalas a legjobb fogyasi modszer.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jó az az elv, csak fordítva kell nézni: Amit nem használ fel a szervezeted energiaigénye, az raktározódni fog.
Kivéve, ha gyors az anyagcseréd, mert akkor ez nem igaz.
Ez sajnos részben genetika. Van aki klasszisokkal egészségtelenebbül és többet eszik, és nem mozog igazán többet, viszont a szervezete órák alatt feldolgozza a tápanyagot, és ezek az emberek naponta 3-4x is sz.rnak, má' bocsánat, míg nekem napi 1, vagy kétnaponta 1 jut. Ha szilvát eszek körtével és kefírrel, akkor is.
Előbbi típusú emberek mindig fáznak, és nyáron 40 fokban is jéghideg a kezük. Én meg bárkivel kezet fogok télen, az én kezem biztos hogy melegebb lesz. Előbbi emberek vérnyomása 100/60, jellemzően, nekem 140/90, ha nagyon nyugodt vagyok.
Persze ez nem szentírás, de az eddigi tapasztalataim ezek. -
parandroid
félisten
Igen, csak ez nem annyira egyszerű, mint ahogyan hangzik, másrészt ha egyszerűen csak nem eszik, akkor a meglévő több-kevesebb izom fog először elfogyni. Az elv persze stimmel, de csak keveset evéssel fogyókúrázni az sok esetben öngól. Persze 160 kg-ról elindulni lefelé nyilván nemigen lehet másképp, de mondjuk 84-ről, mint amennyi én voltam nem sok értelme van fogyókúrával. Sikerült eljutnom egyébként 78-79-ig, de itt már hónapok óta elakadtam, egyre inkább az az érzésem, hogy professzionális segítségre lenne szükségem. Na mindegy, jön a tavasz, meglátjuk mennyivel lesz kedvem többet mozogni.
p
-
EQMontoya
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
Igazából nem szoroluk komolyabb fogyokúrára, 5-8kg felesleg van kb. rajtam, csak megállapítottam, hogy ez az irány sehová nem vezet.
Egyébként furcsa módon akkor szedtem fel a felesleget, mikor jártam heti 3-4 edzésre. Edzés este 8-9-ig, aztán zuhany, haza, és 10 körül kieszi az ember a hűtőt. Utána meg az ajtófélfát is, ha kellemesen van fűszerezve.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Az van, hogy mostanában se hangulatom nagyon, se társaságom, se semmi olyan, ami a munkaidőn kívüli életemben nem kötelező jellegű elfoglaltságot adna, és ráadásul túl kevés vizet (folyadékot) tolok magamba, ami rohadtul nem egészséges, de egyáltalán, tehát egyáltalán nem vagyok szomjas, kényszerből iszom(-k?), persze ennek az égvilágon semmi szoros köze a társasághoz és elfoglaltsághoz.
Mindezek mellett valami miatt úgy érzem, ha a munka, evés, alvás szentháromságra korlátozom a létezésem, akkor az valóban, növényi vegetációkat megszégyenítő minimalizmus. Tehát éjszakánként tévézek, netezek, olvasgatok, és ez éjfél előtt sohasenem ér véget. Namost emiatt másnap reggel sosem bírok rendesen felkelni, és megfogadom, hogy aznap időben (korán) lefekszem.
Tegnap, kérdésed idejét megelőzően éppen egy otthoni maszek hamburgeres vacsoraestet tartottunk családilag, ami elég masszív táplálékbevitel estére, csak hogy ne szakadjunk el nagyon a többiek által pengetett fogyás-nemfogyás témától. És mostanában a sok kaja elálmosít. De ha evés után nem sokkal lefekszem, akkor éjszaka rosszul alszom, emésztetlenül(néha eszméletlenül) feszíti a belsőmet az étel, még szarabbul kelek reggel. Ellenben semmi érdekes nem lévén, tegnap 9 óra magasságában foci BL meccsekre tévedt az igényem, nem láttam meccset vagy 4 hónapja (vagy 5) ezt meg lehet ágyban fekve is nézni, különösen, ha irgalmatlan fáradt vagyok. És mivel 22:40 körül vége az eseménynek, úgy döntöttem, ha úgyis tudnék aludni, úgymaradok, megteszem. Ezzel az elmúlt hónapok legkorábbi lefekvését produkáltam.De szart sem ért, reggel és most is ugyanolyan fáradtnak érzem magam.
-
Vérboci
addikt
Mér alusztok? Ne mondjátok, hogy ilyenkor van alvóidőtök. Ami gondolom a főzőtök rokona. Jujj.
-
hm.. ennyi év PHzás után most jöttem rá hogy azért ennek a fórumnak is vannak elég mély bugyrai

-
EQMontoya
veterán
-
ladybug
őstag
Szerezz be egy kutyát. Járj vele naponta 3x-4x sétálni. Ha ez nem megoldható, akkor...
Egyél egyre kevesebb mennyiséget. Az étrendböl való etelek kiiktatásának nem vagyok híve, mert egy idö után rettentöen fogod kívánni azokat az ételeket.
Sokat segít, ha vajat/margarint keveset vagy alig fogyasztasz, rozsos vagy teljes kiörlésü gabonafélékböl készült pékáruk ês tésztafêlék kerülnek az azstalodra, sovány húsok és sok zöldség. Gyümölcsbölmis csak óvatosan, mert magas a cukortartalmuk. -
Traxx
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Hát, a foci az utolsó helyek egyikén lenne, mert ahhoz béna vagyok
Inkább már akkor kézilabda, csak arra nincs itt lehetőségem. De ha jó idő lesz, a mostanitól többet fogok kint mozogni, az fix, csak megfagyni / megfázni nem szeretnék most.NoLF, EQMontoya: akkor kihúzom. Egykezes kézi súlyzóm van, 2x10 kg, azt használom is

ladybug: a kutyákat szeretem, de családban lévő allergiás miatt nem lehet saját. Zöldséget rendszeresen eszek, nyáron meg gyümölcsöt is bőven, hála a falusi létnek. Sovány hús szintén pipa.
-
Traxx
őstag
Édességet én is ritkán eszek, és nem vagyok az a nagy nassolós sem. Persze azért próbálok majd figyelni a kajára, és egy kicsit többet mozogni, kaptam tőletek pár jó tippet

Ja és ami érdekes: az 1-2 évvel ezelőtti farmerok is jók rám, tehát ilyen értelemben nem terebélyesedtem, ugyanakkor mégis, illetve kicsit feljebb sikerült.
-
adalbert1
veterán
Esetleg ha sok cukros üdítőt/kaját fogyasztasz, akkor azokból vegyél vissza (sokkal könnyebb valamit nem megenni, mint később lemozogni). erdoke logoutjában lehet érdekes dolgokat olvasgatni a témában.
-
concret_hp
addikt
mondjuk azt nem ártana tudni, hogy lokális zsírvesztés az nem nagyon létezik, tehát nem feltétlenül hasizom gyakorlatokat kéne csinálni, hanem bármit, amitől fogyni lehet, leginkább többet mozogni

díványhoz hasonló oldalakat meg felejtsük el.
-
Traxx
őstag
Kaja: hát, 33 vagyok, és eddig soha nem voltam elhízva, hanem inkább mindenki azt mondta, hogy kb. átlát rajtam
Így mindent ehettem büntetlenül, de a helyzet nagyjából most is ez, 2-3 éve legalább, hogy beálltam erre a 75 környékére, innen se fel, se le. A baj az, hogy a hasam szeretem, de nem hízok, viszont ott gyarapodok, tehát kétélű a dolog... 
-
ja igen, az a térdelős görgő az, amit akartam még mondani. Az valami nagyon durva, amikor először csináltam, úgy ~10 éve, kb. kettőt bírtam megcsinálni, és egy hétig izomlázam volt. Persze, aztán felszökött ez olyan 25-30-ra, de a 2-3 napos izomláz minden alkalommal megvolt.
-
törölt tag
Ha van lábemelés mellette (nem kötelező a bordásfal, jó egy húzózkodó, vagy porolóvas is) akkor elvben elég a sima. Bár ha van úszógumi is, akkor jobb ha pár "bal könyökkel a jobb térd mellé, és fordítva" verziót is csinálsz...
De szerintem a gyúrósban jobban tudnak segíteni... -
-
Traxx
őstag
Tudnátok tippeket mondani, hogyan lehet viszonylag gyorsan és hatékonyan tenni pocak ellen?
A dologban az a csavar, hogy nem vagyok elhízva (sőt többek szerint vékonyabb típus vagyok), 188 centihez társul kb. 76 kiló, viszont kezdett kialakulni egy kisebb (sör)pocak, amitől szeretnék megszabadulni. Magyarán testalkatilag átlagos volnék, de mégsem, mert oda valahogyan jobban rakódik 
Köszönöm a helpet

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

lesz oda egy kevés munka most is
2 tetőtéri szobába szekrények, lépcső, néhány kézcsúsztató / beton fával való borítása, fenyő könyvespolc, konyhába 2 kisebb és egy kiegészítő szekrény. Meg 1-2 apróság.
A folyosón tettük le, hogy ne kelljen sokat cipelni. A méretekröl és súlyokról meg majd elbeszélgetünk. 

Mellé semmi, esetleg tea, de gyakran még az sem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)