Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Mer' műveletlen vagy

persze ez az életkorodból is fakad. Szerintem a világ legjobb zenéit (vagy legalábbis a legnagyobb arányban jó és hallgatható zenét) a 70-es években csinálták. Amikor még én sem éltem...Amúgy nem tudom. mennyire vagy passzív hűtés-fetisiszta, de az én pentiumom kb. ezt tudja, és igazából alig van hangja. :-) és momentán nas-ként is üzemel, legalábbis a médialejárszóról elérem.

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Akkor egy itx-es Lian Li-s konfigot építs, i5 elég, arra valami passzív hűtő, ami még befér. VGA-k és PSU-k terén is akad sok komoly fanless megoldás.
-
törölt tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Tablet

-
szőröscica
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Notim van, én kifejezetten egy nappalikompatibilis, szép eszközt szeretnék, ami hangtalan, keveset fogyaszt és lejátssza az 1080p-t.

-
válasz
szőröscica
üzenetére
...esetleg ha vennél egy Latitude 6x20/6x30/6x40-es notit? 60C-ig nem kapcsol be a venti, World of Tanks elfut, és mobilis. Bár asztali gépem jelenleg teljesen passzív, és itt húzott 2700k-t hűtök D14-el, P180 Miniben. De összességében batár nagy, nagyon nehéz, és hamar összeszedi a szöszöket, tehát már alig használom, a Lati meg annyira a szívemhez nőt (már a második, és főleg ez) hogy nem igazán akarok más tipust venni, vagy használni. Egyszerűen otthon dokkolóval TV-re és bill/egérre kötve, filmezni, néha játszogatni, netetni, torrentezni, jó rajta.
-
szőröscica
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Miskolcról Budapestre költöztem tavaly, az asztali gépem a szüleimnek ajándékoztam, jelenleg így csak egy notim van. Illetve kisméretű, nappalikompatibilis tárgy kell, ami nem nagyobb mint egy Playstation vagy Xbox.
Ezért mondtam, hogy a WoT futtatása csak álom, inkább maradok a realitás mezején. -
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
az asztali géphez (ha van) veszel egy passzív tápot + valami batárnagy bordát + passzív vga-t és dárámmm

-
szőröscica
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Én meg egy passzív htpc építésén gondolkodom. Jó lenne egy alacsony fogyasztású, teljesen hangtalan gép, ami mehetne egész nap, futhatna rajta a torrent és tárolhatnám a fotóim, zenéim, filmjeim rajta, valamint kinyomná röccenés nélkül az 1080p-t.
Titkos vágyam, hogy a WoT is elmenjen rajta 1080p-ben alacsony részletesség mellett, de feltételezem ezzel a passzív hűtést biztos buknám, ami alapvető kritérium.
Nehezíti a dolgom, hogy a tv-men két darab hdmi csatlakozó van csak (kissé érthetetlen, a 6 éve vett Samsungomon volt 3db, a 2 éves 40"-es Sonyn csak 2db van, bevallom őszintén eszembe sem jutott ezt nézni vásárláskor, de elég gáz), és már mindkettő foglalt. Egyikben a set top box van, a másikra pedig a playstationt csatlakoztattam.

fokukac: sajnos nem ismerem őket.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
a bad company jó zene :-)
-
Viszlát
addikt
Vajon egy Atom N450 képes megbirkózni külső kijelzőt rákötve egy HD filmmel (vagy HD Youtube videóval) 2 GB memória és egy Intel GMA 3150 társaságában? 10.1" netbookról lenne szó.
-
tbs
addikt
Spoiler! Spoiler! Spoile -
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Mostan megyen a tévében a Gladiátor. Asszem még sosenem láttam. Állítólag jó. Belekezdjek, megnézzem?
-
Viszlát
addikt
Gyors gyógyulást mindenkinek.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Pont erre próbáltam célozni

Hogy akkor tessék az indok a sörzésre![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(megelőző célzattal, meg mert juteszembe, ma egy kortyot nem ittam még, de vizet se....na ettől nő a kristály... úgy döntöttem most lemegyek és hozok 2 üveggel/dobozzal valami fínomat...)
télen sokkal kevésbé érzem magam szomjasnak, és sokkal de sokkal kevesebbet iszom, mint kéne. -
BlacKSouL
addikt
Bassz, te nyertél, nekem 0,8 és 0,7 volt az első és a második. Azóta kisebbek már koppantak, de ez az első kettő volt ami igazán a szívemhez nőtt

Az első négykézláb fetrengős az igazi, a másodikat már csak a születéskor vettem észre.
De rosszul emlékszem,hog y neked szétlőtték?bandus: mer' az mikor jön igazán jól?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
Na, már árnyalják, de az hogy lukra futottak, nem az ő érdemük. Másfelől a cikk második része majdnem pont azt írja le amit én is írtam.
Akkor ez végül is maga az evolúció?
-
Winner_hun
félisten
Beletrafáltál. Nem, egyikhez sincs szerszám, kereslet sincs akkora hogy megérje rá beruházni. Ha kellett is, helyben megcsináltattuk valakivel aki csak ilyeneket gyárt (nyílászárókat), de már ő is vált másra mert nem éri meg csak ezzel foglalkoznia. Legutóbb mikor árat kértünk rá a megrendelőnek sok volt (egy ajtóról van szó). Közben megismertem mást aki ilyenekkel is foglalkozik, az ő árával már kellett. Parkettát még soha senki nem kért.
Lassacskán ha lesz egy kis időm majd ennek a rendbeszedését akarom megcsinálni (meg a honlapot kéne ha értenék hozzá...) mert nem sok kép van itt. Minden munka megy majd külön hozzászólásba, az első hozzászólásban meg kategorizálva lesznek ott a munkák. -
-
válasz
Winner_hun
üzenetére
Winner, ablakokat nem csinalsz veletlenul (fabol, nyilvan)? Es esetleg parkettat?
-
BlacKSouL
addikt
Akkor a halak evolúciója, és az emberiség evolúciója közt nincs semmi eltérés?
Tehát az erősebb kutya baszik, a nagyobb hadsereg nyer, a meggyőzőbb diktátor akarata érvényesül oszt ennyi. ?
Akkor visszavonom, vesszen Babilon, éljen az iszlámállam.Vagyis hiába igyekszem jónak lenni, legyek inkább g.ci?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Amikor oda mentél dolgozni, akkor mondták-e, hogy ez rendszeresen előfordul? Vagy eleve így mentél oda? Vagy van az a pénz, amiért a 0-24 ügyelet is vállalható?

Viszlát: Egy Jóbarátok rész jut erről eszembe, amikor boncolgatták, hogy van-e önzetlen cselekedet...
_a: egy volt kolléga mesélte, hogy ő altatás után felébredve vagy 2 órán át olyan röhögésben volt, hogy maga is csodálkozott utólag

-
ngabor2
nagyúr
Állítólag a Posta oldaláról letölthető a csomaghoz feladószelvény. Pontosabban ott ki lehet tölteni, vonalkóddal, meg mindennel együtt. Csak jól eldugták, én legalábbis nem találom. Valaki összefutott már vele? Eik.
-
Vérboci
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Jó hát lehet, hogy szörnyen hangzik, de annyira nem gáz. Speciel egy mandulaműtéthez képest smafu. Mondjuk nem mertem érzéstelenítéssel bevállalni, így lett legalább altatásos élményem. De ugye itt nincs vágás, csak rádiófrekvencia, ami elgőzölögteti a szövetet. Szóval nem fáj közben, utána viszont két hétig olyan, mintha durva torokgyula lenne. De flector porral kordában tartható.
Mókás, hogy nincs olyan kis fityegő nyelvcsap a "számban".Az jó volt, hogy mindenki paráztatott az altatással is, hogy hányni fogok utána, meg kába leszek. Meg hogy csak kisérő vihet haza. Én meg felébredtem, megittam 1 l teát, ettem kexet (na mondjuk a nyelés nem volt egy népünnepély), vettem be fájdalomcsillapítót aztán vágtam magam a kocsiba és hazavezettem (Bp - Győr).
Persze én nem kaptam sok szert, fél órát aludtam. Gondolom egy háromórás műtét után nem játszik Fittipaldit az ember
-
Viszlát
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nagyon nincs ezen mit gondolkodni, az emberiség velejéig romlott. Mi magunk is maximum lokálisan vagyunk civilizáltnak mondhatóak, de ha az ember egy kicsit bővíti a látókörét, akkor egyből kiderül, hogy képmutató és önző kivétel nélkül mindenki, amin maximum azzal lehet finomítani, ha elhitetjük magunkkal, hogy nem a mi kezünkben van a megoldás.
-
én azon gondolkodom, hogyha reggel nem kellett volna résztvennem egy 4 órás konferencián, akkor vajon még mindig az irodában ülnék-e?
mint kedden, amikor egész délelőtt a globál nagyfőnökeink előadását hallgattuk, így a munkámat kénytelen voltam este megcsinálni... -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Vagy elgondolkodott-e már valaki azon, hogy mi lenne, ha a fenti tulajdonságok eltűnnének, hogyha nem pusztítanánk egymást, hogyha nem lenne uralkodni vágyás. Vagy ez eleve a gáncsa az evolúciós fejlődésnek? Hogy ha nincs ellenségeskedés, ha nincs aki mindig a legjobb mindenkinél erősebb, ha mindenki a harmóniára, az egyenlőségre törekszik, akkor nincs fejlődés, nincs ami erőt adjon, amiből építkezzen az evolúció? Az egyenlőség mindig a rossz irány?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Esküszöm, ha az összes egytől egyig mind itt lesz, kitalálok valamit, hogy átadjam lelküket valami felső hatalomnak.
De komolyan, amit természeti csapások, árvíz, földrengés, szökőár, viharok évezredeken át nem tudtak elpusztítani, azt ezek a majomnak nem nevezhető élőlények megteszik. És ez igaz az emberek elpusztítására is. Biztos van igazság abban, hogy a háborúk, a hadviselés miatti fejlődési igény is előrébbmozdítja a technikai fejlődést, de összességében kb. ennyivel vissza is veti. Érdekes filozófiai téma ez, hogy szükséges-e a mindent elpusztító háború a folyamatos fejlődéshez, hogy törvényszerű-e, hogy egy a másikat legyőző lesz mindig aki mozdítja előrefelé a dolgokat, hogy az egoista, a dinamikus, a felsőbbrendűségre törekvő jellem lesz-e a mozgatórugója az emberiség fejlődésének. Hogy az emberi alapvető tulajdonságok közül a törtetés, a felülkerekedés, a hatalomvágy-e a helyes irány a tökéletesen előremutató magasabb szintre emelkedéshez.
-
BlacKSouL
addikt
Azért a faszoskodásnak is kéne hogy legyen határa, mert gátja úgy tűnik nincs. Néha tényleg úgy érzem, hogy ha atomháborúnak kell megtisztítania a bolygót, akkor részemről vállalható áldozat vagyok, mert egyre hülyébbek kapnak egyre nagyobb szabadságot a hülyeségük mértéktelen terjedéséhez, és én egy egyre hülyébb világba nem akarom tovább adni a vérvonalamat. Úgy látom, az emberiség színvonala az elmúlt évezredekben mit sem változott. Most hogy Nagy Sándor hódításának, vagy római birodalomnak, vagy keresztes hadjáratnak vagy gyarmatosításnak hívjuk...lényegtelen. Ölni, gyilkolni, pusztítani, rombolni.
És csak hogy nagyon fórum-on legyek: a számítógépes játékok nagyon nagy része is öldöklős-pusztítós, és csak elenyésző része építős-teremtős...
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
thx.
Vazze,te mindenhol ott vagy?
-
ToBeY
nagyúr
A thunderbirdbe van valami olyasmi beállítási lehetőség,hogy jelezze ha az illető megkapta/elolvasta az emailt?
-
Lortech
addikt
Pedig ott legalább 2-3-n-szeresét fizeted biztosításra. Persze nyilván magasabb a szolgáltatások költsége, de azt gondolná az ember, ha jóval drágább a rendszer, ilyen anomáliák nem fordulnak elő.
Amikor az ember egészségéről van szó, 4 hónapos várakozás egy vizsgálatra az én felfogásom szerint anomália. És ez még csak diagnózis, hol van még a kezelés, ha neadjisten szükség van rá? -
EQMontoya
veterán
Mármint gondolom, nem vársz, hanem elmész valahová, és kifizeted, ha gáz van.

Nekem semmi bajom a magánkórházas rendszerrel. Csak azt enm értem, hogy azon, hogy a mentő esetleg kijön értem, mi kerül évente fél milliós nagyságrendű összegbe.
Ha bármi másra szükségem van, abból nagy eséllyel úgy is magánintézmény lesz. -
-
Lortech
addikt
Parádés az egészségügyi ellátórendszer, egy sima hasi uh-ra nem tudok időpontot kérni, mert április 30-ig minden időpont betelt, de majd hívjam őket március közepén, hogy kaphassak májusra időpontot, ha szerencsém van és nem telik be.
Ilyenkor örülök (de tényleg), hogy jól keresek, így sok más embernek is tudom fizetni az adómon keresztül az ellátását, és még a magánrendelések is jól profitálnak belőle, hogy hozzájuk megyek, hogy ne dögöljek meg míg sorra kerülök az alapellátásban. 
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Ennél a tövig leégetésnél sikerült teljesen meggyőznöm magam, hogy ha szükségem lenne, de nincs, akkor is

Én már a mandulaműtétemre sem mentem el, vagyis a mandulatályogom alkalmával írták rá a leszerelő elbocsátó vagy milyen irományra, hogy tonsillectomia javasolt. De mivel törvény nem kötelez rá, inkább elkerültem. Hozzáteszem, azóta igazából talán ha 2x volt igazán mandulagyulladásom, míg korábban, meg gyerekkoromban rengetegszer. De csak a tunéziai nyaralás végén összeszedett lett tályogos, miután 2 hetes "mandulagyulladás" kezelés sem segített. Viszont akkor ott 4 nap alatt láttam mandulaeltávolításos egyéneket...akkor el is döntöttem, hogy nemnem.
Életem egyetlen műtétje anno 2007-ben a bal gyűrűsujjamban lévő porcdaganatot érintette, csontlemez beültetéssel, miegymással, de az is ébrenlétes volt. -
Vérboci
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
No hát ott azért nem tartottunk, csak kezdett zavaró lenni. Meg ugye a gyerkőc is a szomszéd szobában néha felébredt a horkolásra.
@BlacKSoul: nekem ilyen ferdüléses bajom nincs, csak ugye nem vagyok sovány, így a laza izomtónus miatt berezeg a szájpad. Nekem ez volt a gyökérok. De a doki szerint legalább 10 féleképp lehet horkolni. Nekem ez jutott. Rádiofrekvenciás bigyóval megsütötték a rezgő részt és így feszesebb lett. A nyelvcsapot meg tövig leégették. Mondom, nekem bevált. Akkor horkolok már csak, ha nagyon fáradt vagyok, vagy ha ittam alkoholt lefekvés előtt. De ennek hangereje elenyésző és oldalra fordulva ez sincs.
-
kraftxld
félisten
Na, már nálunk is hír van

[link] -
concret_hp
addikt
hú mennyi hülye van hardveraprón

-
válasz
szőröscica
üzenetére
fogászatra nem mennék oda, de remélem itt meggyógyítanak

de nagyon rugalmasak voltak, már ma estére kaptam volna időpontot, de csak a holnapi nap volt jó nekem, megírom majd a tapasztalatomat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Volt osztálytársam is volt valami hasonlón. Sokat horkolt, megműtötték orrsövényre, hogy majd attól elmúlik. Párszor aludtam nála korábban is, azóta is, hát azóta sokkal rosszabb
Korábban ő is csak pózokban horkolt, azóta bármilyen pózban.Crytec210: 20-at minden további nélkül. Pár éve voltam 78, de betegnek néztek, kicsit már én is furán éreztem magam, és tartani sem tudtam, de olyan 80-82 körül jó lenne.
-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Épp ez volt a problema, hogy egy arva direkt napsugarat se lattam egesz ido alatt.
Megszivtam, na.(#44502) BlacKSouL
Atdobhatnad az egeszet, ugyis nem sokkal utana visszaallnek 60-ra. Nevetsegesen lehetetlen barmerre elmozdulnom. Ertelemszeruen novelni szeretnem, de egyszeruen nem megy. Persze, ha az ember inkabb fekszik az agyban ehesen, mert lusta felkelni enni, vagy inkabb aludni akar, az nem segit a dolgon. -
válasz
szőröscica
üzenetére
nekem is remek problémák ütötték fel a fejüket, holnap irány az urulógia
kíváncsi leszek, hogy jó-e ez a medicover, vagy csak valami csillivilli átverés. -
BlacKSouL
addikt
Köszi a tippeket, nézegetem.

(Azért árban ne szálljunk el nagyon, inkább ne legyen FHD
Ha nagyon muszáj úgyis ki tudom tenni 42-es laposra.)Akkor ha már on, másik téma, már kérdeztem ezt is talán: szünetmentest megvettem, töltöttem 24 órát, beüzemeltem, ráengedtem asztali gépet meg monitort, meg asztali digitális rádiósórát, meg 20W-os asztali halogén lámpát. Azóta néhány feszültségesést kivéve nem nagyon volt igénybe véve, terhelve. Non-stop megy, feltöltve. Kérdés: igényel-e valamilyen rendszeres/időszakos karbantartást?
-
BlacKSouL
addikt
Nem válasz, csak erre nyomtam

Akkor egy on kérdés, már pedzegettem régebben, csak tulajdonképp okafogyottá válódott, de érdekel: létezik-e laposgép FHD kijelzővel (vagy legalább valami nagyobbal(1600x900..mittudomén)), minimum 15,4" vagy akár 17 is lehet tőlem, de matt, nem kell több i3 cpu-nál, 4 giga ram, meg egy 120gigás ssd, lehet 6 cellás az akksi. A többi nem érdekel, lehet 3 kiló, vastag is, optikai se kell, van külsőm, meg mondjuk azért a zsanérja ne pattanjon szét a 3. kinyitásra.
Anno HP Probook42504530svagy mittudomén ilyesmivolt nálam céges, csak felbontásban volt kicsi, de minőségben tetszett, még fémburkolatú is volt. ssd-t tettek bele dvd helyére kérésre.
Nem sürgős, nem fontos, csak alkalomadtán lehet, hogy beszerzési tervbe kerül. -
ToBeY
nagyúr
Tényleg átment a topic fogyókúrás topicba.Én nem írom be,mert így is mindenki azt kérdezi nincs baj,jól vagyok-e.Pedig nem nézek ki olyan szarul

-
EQMontoya
veterán
181cm, ~90kg.
-
Hamár ez a téma:
190cm 79-80kg, de jó egy éve még 73 voltam, igaz azóta próbálok kicsit felszedni magamra valami izmot, de a semmire nehezen megy, azért vannak már nyomai, szóval most már nem adom fel, és a cél elsőre a 85kg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 18 Ai - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Talán megoldható, hogy vásárlás előtt megnézzem.

(ha nem írtad volna is felismerhető Hans muzsikája, legalább olyan jellegzetes a stílusa, mint pl. Cosma-é)

Remélem jövő héten már hadra tudom fogni. Köszönöm a segítséget