Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
De most el kell mennem.
-
Dilikutya
félisten
Feliratos oldalak offline módban, tud valaki valami biztosat?
-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Működnie kell, a Start menü Futtatás vagy angolul Run részébe kell beírjad, hogy cmd és utána a megjelenő Command Prompt ablakba, hogy charmap.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Nem műkszik, a run nekem nem ott indul el ahol a karaktertábla van, az gondolom windows mappában van...
-
PazsitZ
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
[link]
Bökj rá valamelyik linkre és megtalálod.
vagy
™ = ALT+0153
avagy
venember83 tanácsa is tökéletes(#46793) philoxenia: a charmap parancsnak bármilyen könyvtárból működnie kellene...
-
venember83
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Start menü - Run - cmd - charmap.
-
nike_
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Katica.
De a teljes nevét is tudom. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Azt hittem van bill. kombináció.....

Nekem csak Open Office van, az meg sokáig tölt be, egy ilyenért nem érdemes..... -
venember83
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
S mindezt kinek köszönheted? Egy, álmában kevéssé izgága, vénembernek

Gratulálok, szép teljesítmény! Különben a köszönő levelet megírtad már az ELMÜ-nek?

nike: Sasold meg ladybug adatlapját, milyen név szerepel rajta.

philo: Én amatőr vagyok, Word - Insert - Symbolsból másoltam át. De van kockább megoldás is, természetesen, nem is egy.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
Indexbe hogy lehet berakni betűket? Mint itt a TM-et?
-
ngabor2
nagyúr

ngabor@lizard:~$ uptime
17:11:03 up 100 days, 2:38, 1 user, load average: 4.34, 4.31, 4.18 -
nike_
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Neked is el kéne menni a "legjobb fantáziával bíró ember" versenyre.
-
ma megint olyan dolog történt velem közlekedési-hatóságilag, ami párját ritkítja, és eléggé felb.szta az agyam.
de inkább nem írom most le, mert mégegyszer felidegesít.

-
tildy
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Szerinted?
Bolond fogja tudni mi a HD. -
nike_
addikt
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Nekem most is ízlik.
-
tildy
nagyúr
no 1. hívás megvolt. HD.
-
venember83
nagyúr
-
csapos2
addikt
válasz
venember83
üzenetére
-
Kasza08
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
csak neked, a többieknek csabai kolbászost

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
friss, meleg kenyérrel - lókalbász rulez!

-
Kasza08
őstag
kolbászos jóreggelt!

-
Csyppa
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
"A nemzetközi helyzet fokozódik"

-
nike_
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Hogyhogy?
-
venember83
nagyúr
A helyzet Nyugaton egyre mérgesedik...
-
Csyppa
senior tag
Szépjónapot.
-
-
7
addikt
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Egyre hatékonyabban, bámulatos ütemben gyarapítod a téged nem szeretők táborát.
-
nike_
addikt
Szevasztok!
Annyira megtetszett most egy szám: Pendulum - Granite Nagyon jó.

-
jeges
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
értem.
mi közel egy éve költöztünk családi házba, és igazából nagy meglepetés nem ért. ill. érdekes, hogy fűtésnél kevesebbre számoltam, villanynál többre. maj' én is megnézem az óraállásokat odahaza.
egyébként a költségekről annyit, hogy nálunk a lakóközösségnek havi közös költsége van, amiből fedezik (fedezzük) a mindenféle közös számlákat (pool guy nincs ugyan, de kertész, szúnyogirtó, hóeltakarító, őrszolgálat, miegymás annál inkább)
viszont hihetetlen mértékben megnőtt az életterünk, legalábbis úgy érzem. és nem a konkrét négyzetméterről beszélek, hanem a lakókörnyezetről, ami a belvárosban gyakorlatilag nem létezik. a levegő minőségéről, az élő környezetről nem is beszélve. -
tildy
nagyúr
Milyen költségeket kérsz?
Autófogyasztást hüyleség egy főre számolni, autónként érdemes, az enyém kb 7 litert fogyaszt , 100-on.Rezsi két személyre 33 nm-re havonta:
net: 2500Ft
villany: 8000 Ft
Gáz: 4000Ft
Közös költség (víz is benne): 11000Ft
Összesen :25500 Ft. Néha azért több, emiatt számoljunk átlag 30 000el.Otthion majd átszámolom így is:
- egy főre eső egyhavi üzemanyaghasználatát (gallon és liter) (De literben kb 60-70 liter)
- egy főre eső egyhavi villamos energia-használatát (kWh)
- egy főre eső egyhavi vízhasználatát (gallon és liter) Nem tudom, nincs vízóránk .Gázfogyasztás: havi 36m3.
-
7
addikt
Hmmm
Ír majd róla blogot ide?
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
neduddki
nagyúr
HI!
Felhivtam ket esmerosom aki szinten csaladhi hazban lakik es megkerdesztem Toluk a havi gazfogyaszrtas merteket es kozotem a sraccal, na szeritnen itt ment el az eltkedve az egesz haztol.
Aki nincs hozzaszokva egy haz koltsegevel az nagyon meg tud lepodni. de szerintme a lakasban lakok nagy reszenek lil a kode nics egy csaladi haz ktsg-jerol: - (udv
neduddki
mod: az en rezsiktsg-im is igencsak a vegletekbe tartoznak szeritnem na nem a pozitiv oldalom, de eszt olvashattad is:- )
-
Boxiné
aktív tag
válasz
venember83
üzenetére
Na jól van már. Mindjár megyek innen.
Amúgy mögöttem alukál a cicánk, akit Sátánkának hívnak!
-
neduddki
nagyúr
HI!
es jollakot?:- )))
udv
neduddki
mod: amugy csak teknosom van es az sem kigyonyaku, de a 17 kajahalaval nem ket ora alat vegezm hanem kb 10 perc alatt:- )))
amugy meg mondom hogy itthonikara vagyok kivancsi es azert forint mert azt a legegysazerubb megadni nem kell szmaogatni ossze vissza, es azt a legkonnyeb az eletszinvonalhaoz merni akar sajat akar atlagbert nezunk, vagy ne agy isten szentsgtoro modn a lokalis gdp-hez hasonlitcsuk -
-
neduddki
nagyúr
HI!
En mar elogyuttem leglabb vmijjen adattal most rajtatok a sor hogy viricsatok.
Monyuk Kalandor hasonlo adataira lennek leginkabb kivancsi akar igy forintositva is, nem azert mert zsebeben aarok turkalni hanem mert kivancsi vagyok, hogy mennyir eredmenyes a enrgiavisszafogo modja /itt koborolsz vhol?:- )/
Amugy errol gyun eszembe egyik haverom aki eddig teglapitesu hazbal levo lakasban lakott szuleivel havi 50m3 gazval /hideg is van naluk mint a fene :- (/, most elkeszul;t a hazaval es 3 honap utan sikitva hiv, hogy csak fagyelkerulesre van allitva a futes /281K/ es 3-4 honapp alatt lecsuszott 100m3 gaz, hogy ez hogy eljhet, pegoi meg igazi tel sem volt???:- ((( asztan elmagyaraztuk neki:- )))udv
neduddki
-
-
Bash
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
-
tildy
nagyúr
válasz
Boxiné
üzenetére
Louisba mentünk , ismerősnek és páromnak venni pár mocis cuccot.
Röhej, hogy ami itthon 100 rugó bőrnadrág + protektoros bőrkabát, az kinn 65ből megvolt.
A srác így kb egy 100asból fel tudott öltözni korrekt cuccosba (bukó nélkül, de piszokjó csizmával).
Mi motoros csizmát vettünk , feleannyiért, mint itthon.
Meg ezzel a kabáttal szemeztem.
Piszokjól állt rajtam, de az S-es nem kicsit volt kicsi

-
ádyz
addikt

-
Boxiné
aktív tag
válasz
fokukac
üzenetére
Voltam ám. Fél évet dolgoztam kint. Moszkvától 120 km-re, de minden hétvégén felutaztunk a fővárosba. Elég sokat láttunk, és tapasztaltunk. Pl. hogy milyen a -40 fokos hideg.
Nyáron ugyanilyen meleg van ott is, de télen viszont sokkal nagyobb a hideg. Szóval nagyjából ugyanilyen az éghajlat. Nem mondom, hogy nem voltak kátyuk az utakon, de nem ilyen szinten, mint itt. -
neduddki
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
HI!
Mire gondolsz Ga'zsi???:- )))
udv
neduddki
-
válasz
Boxiné
üzenetére
no offense, csak kíváncsiság.
1. voltál már oroszországban, van róla tapasztalatod?
2. az utat nem a hideg teszi tönkre igazán, hanem a hideg és a meleg váltakozása, amikor a napi hőingás nagy, és hol 0 fok felett, hol 0 fok alatt van a hőmérséklet, a ví befolyik a repedésekbe, majd megfagy, majd újra és újra kezdődik az egész. Ez it a Kárpát-medencében sokkal gyakoribb, mint máshol. -
tildy
nagyúr
No : honnan tudja az emebr , hogy magyarországon van?
Hát onnét, hogy felébred a kocsiban arra, hogy "ugrál fel és alá".
Hihetetlen, de átérve ausztriába egy kátyú nem sok, de annyi sem volt
Nem beszélve arról , hogy az utak nem nyomvályúsak
Durva.Bécs és BudapesT? Hát inkább Bécs. Tiszta, sok növény, és fák, nagy terek, mitnha Gyöngyösön járnék , vagy Szegeden.
Gyönyörű...
-
philoxenia
MODERÁTOR
Jó napot kívánok ! Vagy szépen kérek!

-
neduddki
nagyúr
hI!
Hat ezendolgozik sok ember es probal kihozni vmi ertlemes meroszamot:- ) /lasd se az isew se new nincs szakmai korokon belul ismerve abszolut sten a gdp, ami asztan a kogazdaszaok szerint ugyszamolnak ahogy akarnak, kornyezetgazdasszok szerint meg pont a lenyeg nincs benne/
faknal meg az abaj hogy globaliusan sokkal tobb esik aldozatul mitn amennyit ultetnek /de akar sokkal szukebb kornyezetrei is ertendo/:- (udv
neduddki
p.s. igen en si vetjkezvagyok mert tiszta tolgybol csinlatatom a butoraim nagy szeret, me nem jo nekem a muanyag?: - )
-
törölt tag
sziasztok,
nem emlexik vki arra a tesztre, ahol a microsoft livecam nx6000-et teszteltek?
hiaba keresem cikkekben, tesztekben, de meg a forumon sem talaltam topicot
lecci-lecci segitsetek
-
neduddki
nagyúr
HI!
na ezert mosndom, hogy nem uj dogokat ken felfedezni, hanem hasznaljuk az okologiai labnyomot oleg sokat dolgoztak rajta a ket kanadai mert sok mindenre nem tudsunk mit mondani, peldaul a tomegkozlekedesre leginkabb az sajat utaskm/ossz utaskm szorozva vallat energiaigenyevel.
Amugy meg a komplex godokodas ugyanugy elvarja hogy beszamold a ababszurdum telefonbeszelgeteseid globalis kovetkezmenyeoit is, maivel megint nem tudunk mit kezdeni:- (udv
neduddki
-
Whaskes
senior tag
reggelt mindenkinek. hmmm most vagy 1 vagy 2 vizsgára számíthatok ma. a jó ég sem tudja. bekéne lassan menni.....

Aktív témák
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Varmilo /Limitált kiadás/Beijing Opera/EN/Silent Red/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Ez nem magyar, csak tud magyarul is. Én konkrétan a magyar oldalakra gondoltam.

De a teljes nevét is tudom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Havat viszont ott nem kell takarítani, nekünk meg a telek fekvése miatt van az utcán 40m járdánk.....