Hirdetés
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
válasz
VladimirR
üzenetére
elég nehéz volna szétválasztani a 3 dolgot. alapvetően azért, mert volt egy összeröff, ahol olyasmi történt, ami a modok/hg-k esetében nem fér bele, és ezen az összeröffön ő ott volt. egy dolog, h a poénok ordenáré szarok voltak (eddig finomabban fogalmaztam, de igazából diplomácia helyett inkább őszintén megmondom, h a humor kritikán aluli volt... nem is röhögött rajta a jelenlevőkön kívül senki, szerintem). egy dolog, h az érintettek kiakadtak-e ezen.
a döntés azért született, mert mod társaságában ilyesminek nem szabadna előfordulnia. egyszerűen azt kommunikálja, h nem vállal közösséget más modokkal. nagyon sajnálom, h ngabor2 igazából mások aktív hülyeségeit szenvedi el - tényleg nem ő rajzolta és nem is ő publikálta. viszont nem járt el helyesen, mert amikor kikerült, akkor is leginkább az érintettek felé kellett volna azonnal kommunikálnia, meg kifelé is. és nem azon a vonalon, h ez poén volt és senki se sértődjön meg/értse félre. hanem azon, h ez így iszonyatosan gáz volt, és ő ebben semmilyen szinten nem akar közösséget vállalni.
zárójelben mondom, h ezen felül személyes véleményem, h az is gáz, ami történt. velem sem történik ilyen valahogy, soha. ráadásul közben az is tisztázva lett, h szó sem volt tajrészegségről.
ami a számonkérést illeti részedről, valóban nem a legjobb ötlet. nem akarom szőnyeg alá söpörni az ügyet, ezért válaszolok a kérdéseidre, de a "kérném egyértelműen megjelölni" felütésre most kb háromszorosan nincs alapod.
-
csapos2
addikt
Beszélt már bárki NG-vel?
-
tildy
nagyúr
Mert ti begyöpösödött , semmire sem kapható modok vagytok
Tisztelet a kivételnek.
Csak vicc volt.Ha már közösség, mondjatok olyan modot vagy házigazdát, aki az igazi közösségépítésben, pl ph találkákon ( szervezésében Is) RÉSZT VETT, netalán szervezett az utóbbi időben?
Egy kezemen meg tudom szerintem számolni.
----------------------------------------------------------------------------
Amúgy a bashos rész tényleg poén volt, bár öt nem láttam megnyilvánulni még, de szerintem ő is vette a lapot.
És én tényleg nevettem ezen , pedig jelen sem voltam. Szerintem a Bashos rész nagyon nem gáz, nodemindegy. -
De egységesek lettetek mind hirtelen Ngabor2 ellen
. Fényeztek jobbra balra, hogy sajnálatos meg hogy Én nem így tettem volna, meg nem úgy tettem volna, kezdjük azon, hogy tisztelet a kivételnek, el sem megy ilyen összejövetelekre, nemhogy olyan szervezőmunkát ölne bele mint a szarvas cimboránk, és jönnek hogy hogyan viselkednének
röhej, NG rosszkor vol rossz időben, hála Kalandor érzékeny lelkivilágának. Inkább megyek a sunyiba, ha az Én pofám se tetszik nyugodtan vágjatok ki, engem úgyse lehet lefokozni, mondjuk ez konkrétan tényleg nem neked szól
Most elhúztam a belem, inkább ünnepelgetem az asszonykám névnapját, asszem mingyá hálásabb dolog mint itt az etikus meg nem etikus dolgokról beszélgetni, talpig tökéletes emberekkel, mer ugye mindenki az, irigykedem nagyon -
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
dobtam privátot.
az EEE PC-vel kapcsolatban Tbs és Bolondember fórumtárs illetékes.

-
philoxenia
MODERÁTOR
Nem feltétlenül, de ezt is néztem már, ennek barátibb az ára. Várok még az EEPC-re, ha jobban elterjed, milyenek lesznek a tapasztalatok.
Olyan kütyü kéne, ami nem nagy , de az internethez férek vele bárhol. A telefonok kicsik, az Ameo viszont megint elég drága, pláne, hogy a GPS nem kell, mert már van egy Asus 632N-em, ami erre a célra is jó, de internetezni ez sem az igazi. -
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
A 6 cellás - 3 óra kevés használatot (nem leharcolt aksit) feltételez. de valóban az akku szokott a gyenge pont lenni.
mindenképpen tablet-et keresel?
FehérHolló: azt hiszem, a Dothan/Sonoma-ra gondolt a hirdető
de nem csak nála láttam. kéne nekik is híreket olvasni a PH!-n. 
-
tbs
addikt
Mer' Te egy erőszakos vagy, láttam a múltkor. Mentális energiáiddal elnyomtál minket, ha meg nem ment, szóltál Foglalt Névnek, hogy fizikailag tegye ugyanezt...
Komolyan majnem magam alá rondítottam...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocs, a "paraszt" erős volt ott...

#47186, Yetike: Te mindig olyan kedves vagy...

Tévedtem...
Undorstand priv. teóri..?Oké, pszichocicával gyúrok rá este, ha ott lesz.

-
7
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Egész racionális érvelés és végigvezetés.

@I_Am: Mert körülöttetek nem olyan hangulat a jellemző.
@sok: Jól látod, csak egyszer találkoztam veled eddig.
@tbs: Pedig nem is mutattam neked kókuszt.

@mod: Tudom, azért nem mutattam.
@mod2: Tudom, úgyhogy legközelebb mutatni fogok.
-
VladimirR
nagyúr
lehet nem a legjobb otlet, hogy pont en kerdezek, de nem teljesen vilagos, hogy ngabor2 moderatori jogosultsaga miert lett visszavonva
ahogy en latom, ket esetrol van szo, pontosabban haromrol, ezek kozul kernem egyertelmuen megjelolni, hogy melyik is a kivalto ok, vagy amennyiben az nem szerepel, ugy feltuntetni azt):
-Bash kifigurazasa
-Kalandor-rol szolo rajz
-fentiek publikalasa
szerintem ebbol kozvetlenul csak az elso kotheto ngabor2 nevehez (is), s ez akar meg el is ferhetne (reszletezni nem kivanom, legfeljebb Bash keresere)
a masik kettohoz viszont max annyi koze lehet, hogy nem mindenhato*, nem latja elore, ki mit fog linkelni, s nem tudja azt szempillantas alatt torolni*: most lehet erre is mondani, hogy hatasvadaszat, meg tulzasokba esem, viszont ugy remlik, nem O publikalta, ellenben eppen O volt az, aki torolte a kepek linkjet, mondvan szurni kellene
hogy kozben paran letoltottek a kepeket? igen, itt jon a kepbe, hogy egy moderator nem tud mindenhol ott lenni, nem tud mindenre figyelni, nem 7/24 vegzi a dolgat (konkretan ng fel egykor szinte mindig alszik mar), munkaja/csaladja van mellette, raadasul ingyen dolgozik (vagy valami hasonlot szoktak mondani) -
philoxenia
MODERÁTOR
A gond a használt notikkal az akkumulátorok elhasználódása. Ennél meg pont az lenne a lényeg. A jelenlegi notim is hordozható, de a menet közbeni használatra nagy.
Rosszul emlékeztem a típusszámra X41 a feleségem gépe. Tehát jóval kisebb, mint a t43. Pont ez tetszik benne.
-
tildy
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Semmi hibaüzenet. Nem örülnék , ha a gépem is KO lenne.
Eddigi mérlegem az elmúlt egy hétben:
-valószínűleg kilyukadt a pony kipuffja
-elhagytam a lakáskulcsom
-elveszítettem a munkám
-magánéletem sem volt tökéletes
-hülye votl a win telepítő ennek örömére kb. 7szer kellett újrahúznia rendszert
-és még a gépem is fagyogat, pedig amiatt húztam újra az egészet....Mi jöhet még?
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
Így is drága? (Nem a reklám helye, csak rápislantottam az Apróhirdetésekre.) Garancia már T43-akra se nagyon van, illetve 2008 folyamán jár le a legtöbbre. Igaz, ritkán is hibásodik meg.
-
RoyalFlush
őstag
Egész jó ötletem támadt a yeti projekthez
készülget .. -
tildy
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem, nem vettem észre, hogy az lett volna.
-
RoyalFlush
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Időkorlátos, az általam használt funkciók kivétel nélkül működnek ..
-
tildy
nagyúr
Amióta szőröstalpú megcsinálta azóta jó.
Viszotn a változatosság kedvéért valami gyíkja van az ottoni nagygépemmel.
Amit újra húztam.
Megitn csinálja a hülyeséget: windows nagyon lassan bootol be, és néha megfagy 10-20 másodpercre a win.
-Azt hittem sata vinyó: de nem, tbs vinyójával is csinálja. (pár napig nem csinálta, már kezdtem örülni, hogy a vinyóm volt a gond)
-RAM: memtest eddig nem talált hibát.Van még két ötletem:
-nvidia ide driver
-táp?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Shareware-ként időkorlátos, vagy a mentést is korlátozza?
-
RoyalFlush
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Animation Shop és egy képszerkesztő progit.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Milyen progit használsz?
-
7
addikt
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Csináld meg, lemeózom, aztán majd annak függvényében akár be is rakhatod, ha tetszik.

-
RoyalFlush
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem csinálom meg, mert yeti megsértődne
Motkány oldalán lévő pop cornt evő smile ( gif ) 28 képkockából áll, talán majd megcsinálom a lila hagymát vagy szalonnát evő változatot .. de nem most. -
Pacák
senior tag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Touche!
-
FehérHolló
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
bocs, privát volt
azt hiszem, kicsit kapkodok.
-
kicsitomi88
őstag
PH!:
Vous étés tombé si bas? -
válasz
FehérHolló
üzenetére
szerintem fogalmad sincs, h mennyire szar dolog ilyen döntéseket hozni, és hogy általában mennyire nehéz ügy egy ilyen közösséget megpróbálni minden elvárásnak megfelelően működtetni. mind a modoknak, mind a hg-knak, mind nekem, akitől rendre végső válaszokat vár mindenki.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
FehérHolló
üzenetére
Az eddigi része megmarad mindenkiben, ezt hangsúlyozta a vezetőség is. Ez most kádárista nyelven szólva "érdemei elismerése mellett"-i felmentés.
Nagyobb a felelőssége most Parcinak, mint egy kisebb nyilvánosságú hely esetén lenne. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
RoyalFlush
üzenetére
Meg még kellene szőrös szmájli is, ráadásul szőrös szmájli popcont eszik.

-
FehérHolló
veterán
Mindegy, haggyuk a témát. Aki erre jár, törölje ezt, legyen szíves!
-
Tim82
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
kár, hogy Tiv83us nem jár többet ide. biztosan örülne egy véreshurkás szmájlinak.

-
RoyalFlush
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
micsoda igényeitek vannak

-
Pompi
nagyúr
És ez még nem is volt, ha jól figyeltem:

-
Racecam
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Nos, akkor elmondom a saját, személyes véleményemet, bár azt hozzá kell tennem, hogy az előző hozzászólásom is tartalmazott ilyet, de ez megegyezett a "hivatalos állásponttal".
Személy szerint nagyon sajnálom ngabort, hogy ilyen helyzetbe került. Sajnálom, mert kiváló moderátor volt, építette, mintegy pátyolgatta a közösséget, mindig lehetett rá számítani, sokat "dolgozott" a Prohardverért. Szerette a munkáját és jól is csinálta. Sajnálom még akkor is, ha nem mindig, nem mindenben értettünk egyet, mert lehetett vele vitatkozni, megértette, meghallgatta a másik álláspontját, még akkor is, ha nem tudta elfogadni azt. Sajnálom ami történt, hogy előfordulhatott egy ilyen szituáció, amit (szerintem) rosszul kezelt és ez lett a vége. Őszintén sajnálom.
Lehet megkövezni, hogy képmutató vagyok, de mindezek ellenére a döntéssel, fájó szívvel, de egyetértek. És szomorú vagyok.
-
kezicsókolom,
milyen botrányról maradtam le éppen?
lefokoztak valakit alközlegénnyé, vagy most mi van??
-
Tim82
félisten
ne parázz, ezen a hsz.-n túl nem fogom tovább ragozni.
tudom én, hogy a Szőröstalpúaknak fáj a szőrszálhasogatás. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Parci: tudom, és szerintem jogos.
(nem mintha az én véleményem bármiben is számítana, én "turista" vagyok a PH!-n
) ez egy olyan helyzet, amiben nincsen "jó" végeredmény. 
Philoxenia: tenkjú, nem tudtam így megfogalmazni, de nagyjából ugyanerre gondoltam.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Beleszólni én sem akarok, de két dologról van szó. Mint "munkáltató"-nak Parcinak joga van ezt tenni, ő így látja jónak. Ha úgy gondolja, hogy akit munkatársául választ, annak bizonyos kritériumoknak kell megfelelnie, az akkor is érvényes nyilván, ha a munka ez esetben önkéntes és jövedelemnélküli.
A közösség oldaláról nézve azért más a helyzet, mert az egyik legaktívabb és legkorrektebb modiról van szó, akinek a munkája belesimult a fórumba, konfliktusmentesen és személyes véleményétől függetlenül volt képes kezelni a fórumon előforduló nemkívánatos jelenségeket.
Sőt a legtöbbször arra is vigyázott, hogy ne is folyjon bele olyan beszélgetésekbe, ahol a személyes véleménye ütközött volna moderátori munkájával. Jelen esetben nem igazán tudta ezt a helyszínen megtenni gondolom, mivel gyakorlatilag vendéglátó is volt egyben. A fórumon viszont már moderátorként volt jelen.
Tehát a tett "intézkedés" azért tűnik igazságtalannak, mert nem moderátorként elkövetett tettért kapott arra kiható "büntetést" . Pontosabban akkor lehetne megítélni a dolgot, ha a moderátori munkával létrejövő "megállapodás" szövegében, /ha van ilyen/ szerepelne esetleg erre vonatkozó kitétel. -
-
igazából az esetből tanulva szeretnék megkérni minden érintettet és nem érintettet is, hogy tarson egy egészséges mértéket, figyeljünk oda egymásra. tök okés kifigurázni valakit, amíg mindenki röhög rajta. a poén is akkor jó, ha nevetnek rajta.
tényleg kérek mindenkit, h a tegnapi dolgokat legalább egy kicsit próbálja meg nem normálisnak látni, akkor is, ha alapból ez nem jutna eszébe

-
Tim82
félisten
nem állok egyik oldalon sem. nem voltam ott, nem vagyok az érintettek helyében, csak Vénember egy olyan kérdést tett fel, amit én is így fogalmaztam volna meg és a válaszra én is kíváncsi voltam.
pusztán a szankció súlyosságát furcsálltam a "másik oldal" egyik szereplőjével szemben, a "mindenki megbotolhat egyszer" elv nevében.
valószínűleg túl lágyszívű lennék modinak, még ha én lettem volna a "tréfa" céltáblája, akkor is. mondjuk, a modivá válás nem fenyeget asszem se a közeli, se a távoli jövőben. 
a rossz a dologban, hogy ráadásul úgy érzem, a szankcióra Parciék rá voltak kényszerülve és nagyon nem irigylem őket érte.
példát kellett statuálni és ebbe a kékszarvas is beleesett, a Racecam által kifejtett okok miatt. -
tildy
nagyúr
No hogy kicsit feldobjam mindenki napját

Dacia logan SUV
Najó, csak pickup. 
hülye yeti.
(No jöhet a ban, sértegettem egyik fórumtársunkat
) -
venember83
nagyúr
válasz
Kalandor
üzenetére
Csak pl kirúgva

Nem lett bannolva, de ezek után szerintetek, mikor elvettétek azt, amit szeretett, lesz kedve bármit is a prohardverért tenni?
yetikének igaza van, semmi haszna a vitának, senki nem győz meg senkit, de ez már az elején nyilvánvaló volt.
FehérHolló: Nagy valószínűséggel.
Pompi: Szépen átfogalmaztad a "meggyőzés" szót.
Elmondtam a véleményem, köszönöm, hogy meghallgattatok.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
úgy néz ki
-
7
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Vélhetőleg.
-
FehérHolló
veterán
Kékszarvas csak a teázáson fogja megtudni, hogy már nem moderátor..?
-
7
addikt
Murisak vagytok egyébként...
Mindkét oldalt értem és megértem. Már tegnap is sikerült eljutnom erre a pontra, nem volt nehéz. Remélem, azt azért látjátok, hogy nem fogjátok meggyőzni egymást.
Felelősség, kötelesség, emberség, megértés, elfogultság, sértettség és még egy-két absztrakt/kevésbé absztrakt fogalom. Mások az érékpreferenciáink.
Most őszintén: Lesz ebből valami azon túl, hogy feszültséget szül a vita, és talán még rosszabbá teszi a helyzetet?
Mindegy, én figyelek továbbra is, csak gondoltam, szólok

-
Tim82
félisten
válasz
Racecam
üzenetére
Korrekt válasz, de sok kérdést vet fel bennem a moderátori "munkakör" értelmezéséről a PH!-n és társoldalain. Másrészt - gondolom, sok fórumtárssal együtt - remélem, hogy a "rangmegvonás" ideiglenes szankció az érintettek esetében. Értem én, hogy a "kemény kéz" politikája a célravezető általában, de csak egy bizonyos fokig.
-
Pompi
nagyúr
válasz
Janoska26
üzenetére
Egyrészt (szerencsére) nem rólam van szó. Másrészt - és ezzel nem akarok senkit megbántani, a lehető legtávolabb álljon tőlem - én ilyen jellegü "poénkodásban" biztosan nem vennék részt, nem adnám hozzá az arcom (pedig pár dolgot én is megcsináltam már alkoholizálás közben).
Viszont ha mégis megesik egy ilyen, akkor mindenképp azon lennék, hogy ami történt maradjon meg a jelen levők között - szerintem ez abszolute kivitelezhető lett volna. Akár, mint moderátor, vagy a közösség egy meghatározó tagja (ha jól látom ngabor2 szerepét) már a bulin felhívtam volna az ottlevők figyelmét akik fényképeztek, hogy ezeket a képeket nem szeretném a neten viszontlátni. -
Racecam
nagyúr
Ha én elmennék a "bosztottaimmal" (bocsánat, tudom, hogy nem ide való a szó) inni és valaki szidni kezdi a kollégámat, aki szintén a főnöke és nekem kollégám, akkor vagy elmegyek, vagy megkérem, hogy a jelenlétemben hagyja ezt abba. Ha képviselek valamit, ebben az esetben a PH!-t magát, a fórumnak a "vezetését", akkor azt mindig kéviselem. És én nem engedném meg, nem tűrném el, nem aszisztálnék hozzá, nem maradnék ott, ha a jelenlétemben ilyesmi előfordul. Ha a jelenlévők nem értik meg, hogy ez kellemetlen helyzetbe hoz engem, akkor nem is érdemlik, érdemli meg a társaság, hogy maradjak. Nem is biztos, hogy szeretnék.
-
Tim82
félisten
válasz
venember83
üzenetére
nem akarok igazán belefolyni, de pont azt a kérdést tetted fel, amit kell.

Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Tőzsde és gazdaság
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- GTA VI
- iPhone topik
- GL.iNet OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Fényeztek jobbra balra, hogy sajnálatos meg hogy Én nem így tettem volna, meg nem úgy tettem volna, kezdjük azon, hogy tisztelet a kivételnek, el sem megy ilyen összejövetelekre, nemhogy olyan szervezőmunkát ölne bele mint a szarvas cimboránk, és jönnek hogy hogyan viselkednének
röhej, NG rosszkor vol rossz időben, hála Kalandor érzékeny lelkivilágának. Inkább megyek a sunyiba, ha az Én pofám se tetszik nyugodtan vágjatok ki, engem úgyse lehet lefokozni, mondjuk ez konkrétan tényleg nem neked szól

Lebuktam vaze... De... De már jól vagyok..? Ugye..?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úristen! Hát ez a Dacia is csúnya, mint a többi verziója!