Hirdetés
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Bluetooth hangszórók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- EUV-áttörés vagy marketingfogás? Lépeget előre Kína a felzárkózás rögös útján
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen egeret válasszak?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
dokar
addikt
Egy kis gondolkodni való, így ebéd után:
Tegyük fel, hogy a Földet körbetekerjük egy szalaggal az egyenlítő mentén.
Ha azt szeretnénk, hogy ez a szalag a felszín fölött egy méterre legyen körbe az egyenlítő mentén mindenhol, akkor hány méterrel kellene megtoldanunk a szalagot.
-
tildy
nagyúr
Valószínűsítem, hogy normál foglalatba kell.
Igazad van:
"A napfény színhőmérséklete évszaktól, napszaktól függően folyamatosan változik. Derült időben, átlagos napsütés esetén ez kb. 5600K. Hajnalban vagy naplementekor a színhőmérséklet 2500K-re is csökkenhet,".Mondjuk normál napfényre 5000K-t írnak.
Egyébként van erről egy jó kis táblázatom, pl. a fényerősség sem mindegy , nemcska a színhőmérséklet.
-
Bash
őstag
Nem, 2900K az kb. a hagyományos izzók színhőmérséklete, az a csúnya sárga, ami eléggé zavarja a szemet.
Egyébként még azt sem tudjuk milyen foglalatba kell, milyen méretben... te most a többezer fajtából kiválasztottál kettőt.A 4000K hideg fehér kb. stimmel, de ha neked a hagyományos izzó színe meleg fehér, akkor nyugodtan hidd el, hogy a 2700K is meleg fehér.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tildy
nagyúr
A napfény nem 2900K?
Tbs:
maxilight ® GX53 Flatlight energiatakarékos izzó! (8000h-élettartam)-2 év garancia!
4000K és 2700K- színhõmérséklettel, extra lapos kivitel!maxilight ® Reflektor GU10 energiatakarékos izzók (8000h-élettartam)-2 év garancia!
2700K-meleg fehér fény és 4000K- hideg fehér -
VoDaFoNe
aktív tag
Szám,tech óra.. nemsokára újra feljövök..
otthonról 
-
Bash
őstag
Szűk az infó, van többezer fajta kompakt fénycső, és a napfény-spektrum is elég tág, felhasználástól függően mást ajánlanék.
Nekem az összes beltéri izzóm a lakásban 5100K színhőmérsékletű, a legközelebbi, amit gyártanak még az a 6500K. Speciális fotós célra pedig 5000K-s izzót ajánlanék, de abból is az un. trumpet top izzókat az ideális fényszórás miatt.
A helyzet az, hogy az izzóknak a csomagolásán nem is mindig tüntetik fel a színhőmérsékletet, de ha igen, akkor is nagyon kevés az esélye, hogy boltban megtaláld a neked valót. Jópár hónapig kerestem az izzóimat, szinte mindet online rendeltem. Néhány speciális fajtához le kellett vadásznom a gyártót is, de mivel ők ugye csak nagykereskedésekkel, disztribútorokkal állnak kapcsolatban, ezért egy boltot is keresnem kellett, aki megrendelt nekem egy karton izzót és felrakta a weboldalára azért, hogy én vegyek belőle egyet.
Egyébként nálunk a Home Depot, Lowe's és az ACE Hardware rendelkezik a legszélesebb izzóválasztékkal, ennek megfelelően ajánlom Pratiker, Baumax és Keravill feltérképezését. -
Aham egy nőnek, aki 160 centis, nem 180! Egyébként, ezek az ideális súlyok, hát nemtom. Engem akkor már születésem előtt elrontottak: ( Doki kérdezte anyumat, hogy ikrek lesznek? - Áh, neeeem, csak egy kisfiú...) 5 kilóval születtem... Na bumm. És akkor ott van még a túl kicsi a mellem, túl nagy a lában, túl nagy a fenekem dolog..
yetike: Anyo??? Nah azt hiszem lassan nyersz egy teljes test-epilálást

-
7
addikt
Az nem faj. Szedtek mar ki itt-ott a szoromet csipesszel. De most miert akarod bantani a vedjegyem, tildy anyo?

@szerk: Jahogyvicc. Igy mar ertem. Pedig azt hittem, megint elsuthetem a "Nem erdekelnek a perverzioid. Az enyemek sem. Azt hiszem..." dumamat. Eh, francbeled

-
tildy
nagyúr
válasz
CactuS
üzenetére
MEgjöttem
Nekem nem áll jóla pici poci, főleg , hogy valóságban nem is annyira pici.
Msot gondolj bele, nehezebb vagyok mint sok férfi a magam 180cm/90 kgjával
Hát ez szörnyű.Egy nőnek 65 kiló alatt illik lennie
eagl3: Hát csak részben. Sajnos túl vagyok a súlyhatáron, így viszont nincs a kis3.14ám víve motoron
Bosszantó

-
Ramius
őstag
Na, a megújult Rali club Vmax magazin elmehet a picsába.
Eddig 3-4 oldalas cikkeket írtak a Rally Vb-ről, mostmeg egy két oldalas fotó 4(!) sorral. Régebben volt benne DTM, WTCC, Forma 1, most meg semi. Csak tuning autók. Ez így szar. Számomra nem ér 600 forintot. Ja és még a hozzáállás az előfizetőkhöz is 1-es. 2002 vége óta előfizetője vagyok, 2006-ban kaptam egy levelet, hogy hosszabb szünet következik megújulás miatt.Tavaly egy darab újságot nem kaptam, holott megjelent, és nem először játszották el, hogy "jajjelnézést elkeveredett a postán". Pénteken kaptam meg az elmaradt 4 példányt hosszas telefonálgatások után.Javasoljatok nekem egy másik újságot, ami az autósportokról beszámol, mert ezt hanyagolom, ha lejár az előfizu.
-
Örülj neki, én kikaptam a hűőből nővérem diétás kajáját, amit rendelt (a túrógombócos gyümölcsleves mindig faja volt), de 2 falat után vissza is tettem. Azt hiszem most pár óráig csak öblögetek, hogy eltűnjön az íz a pofámból. Hihetetlen, hogy miket nem képesek megenni (vagy megtenni?) egy pár minusz kilóért...
Lortech: mármint ETR,nem? Attól jót sose várj...
-
Lortech
addikt
Óh., magasságos Neptun rendszer, légy kegyes hozzám!
-
BlacKSouL
addikt
megint süt.. ki érti ezt..
"..ki érti ezt, én nem. Az a baj hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták. Vagy ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem.."de rég hallottam, meg kell szereznem..

-
válasz
venember83
üzenetére
csitt

-
venember83
nagyúr
Viszlát OT lelkes és lelketlen népe, majd jövök. Valamikor.
-
ádyz
addikt
válasz
venember83
üzenetére

-
Ramius
őstag
válasz
venember83
üzenetére
Én örülök a jó időnek

-
válasz
Ramius
üzenetére
az OTP meg majom úgy ahogy van, az asszonynak minden felszólítás miegymás nélkül úgy megszüntették a bankszámlahitelét, hogy amikor venni akart fel zsét, aszonta hogy szorri, jól meg is szüntettük a francba

és ez benne van a szerződésbe, ott az alján, jó apró betűkkel, hogy amikor gondolják megszüntethetik minden indoklás nélkül, najó húzzanak a pics@ba
-
BlacKSouL
addikt
fél9 és 10 óra között sütött a nap. jó sokat. most hófelhők gyülekeznek. remek. de legalább 8 fok van. éhes vagyok. ruszli lesz a reggeli..
-
Thrawn
félisten
Szakadjon meg a K&H is meg a Magyar Posta is. Hogy rohadjon meg az összes befőttjük! Szakadjon rájuk a mázsás széf, boruljon ki belőle az összes pénz/levél és fulladjanak bele!

-
tbs
addikt
Nagyjából napfény-sprektumú kompakt fénycsövet keresek. Nincs vkinek egy jó tippje..?

-
ádyz
addikt
Szépjóreggelt, így suli után.

Fél 5-kor keltem.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Nálam az wisky-s viszi a pálmát

-
Kazimír
őstag
Miii?? Valahol szakadás keletkezett a tér-idő folytonosságban..
A számítógép szerint január 19.-e van és 20 óra 08 perc!!
Lehet, hogy mégis balul sikerült a pénteki dimenzióugrási kísérletem?
-
venember83
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
A konyakos kávé az igazi

-
RexpecT
addikt
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Az már túl sok a jóbol
. -
RexpecT
addikt
Pálinkás jóreggelt!
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Plázacicáknak jól jön

Egyre több van belőlük,így egyre több pláza kell
-
venember83
nagyúr
válasz
Thrawn
üzenetére
Nem bizony s még rugalmasak a fizetést illetően is. Lehet S-osztállyal, A6al, 740i-vel vagy akár valutával, esetleg diszkóval is fizetni

főkukac: Miért érzek egy kis Fradi-ellenességet a hsz-edbe?
Különben teljes mértékben igazad van, enyhén sok az irodaház és pláza/center, de ez a keleti vadkapitalizmus már csak ilyen. -
válasz
venember83
üzenetére
ebben a városban minden csomópontnál lévő elérhető telekre pláza épül, illetve, ha azt nem lehet, mert nem engedik, vagy sok van a közelben, akkor meg irodaház. nem kell ehhez olyan nagy képzelőerő

meg amúgy is. "fradi-pláza" - milyen jól hangzik már...
Gaaabeeeeesz : azért ennél picit bonyolultabb a munkaköri leírásom... dolgozni is kéne sajnos, csak nincs ihletem. elkezdtem csekkolni a pénteken készült kessfló-tábláimat, (kb. 19 db van), és már találtam két hibát. ez azt jelenti, hogy mind át kell újra nézni, és semmi ihletem
-
Thrawn
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Lenni sok ukrán barat, hozni téenté meg cénégy amennyit akarni? Lenni jó üzlet, senki nem várni át másik?

fokukac: 1 határ még mindig van

-
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
jó is ilyenkor bent ülni egy sötét és büdös idorában...
-
Gaaabeeesz
senior tag
De szép időnk van. 7ágra süt a nap

-
tbs
addikt
válasz
bolondember
üzenetére
Köszi. 
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
semmi sem lehetetlen...
@Jókerpapa: bort azt neeeeeeeem szabaaaaaad!
Az cukor, meg sok-sok gusztustalan ember tapossa mezitlábas talpával, a gombás csülkeikkel...
Ha meg nem, akkor meg tablettás...Amúgy én meg Bayern szurkoló vagyok... A "vörösök".. A "bőrgatyások"... Szerelem volt első látásra...
Amúgy mi is az a fradi? valami nemibetegség?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
na ellépek aludni, ma két melóhelyen is jelenésem lesz, meg az énkurv@@nyäm, meg egyébként is.
@FőHernyó: Te meg egyé hódot, nyajjá sótót...
(pedig ahelyett, h örülnél, h dícsérlek, felmagasztallak...
) -
válasz
bolondember
üzenetére
kabbe, kreténem.
egyél jódot
-
Thrawn
félisten
válasz
venember83
üzenetére
70 kiló C4 vagy TNT bőven elég egy bazinagy lavinához. Csak el e kapjanak vele valamelyik határon, mert nehezen fogod kimagyarázni

-
válasz
venember83
üzenetére
Tök vicces lesz majd, amikor pláza fog épülni a stadion helyén, márpedig ez meg vagyon írva, meglássátok feleim szümtükkel
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Értem.. hát ez van.
-
venember83
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz
üzenetére
Az egész klubot árulják, már ötödjére lett érvénytelen a pályázat.
bolondember: 70 kilóval nehéz

-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
venember83
üzenetére
osztá' nöhogymá' lavinnyát csinájjá ottan!

-
tiv83us
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
"6 eves koromtol Fradista vagyok /attol fuggetlenul, hogy az utobbi evtizedben szegyen amit muvelnek /veluk/..."
Tudom, szegyen az egesz,
Nem, hogy megmenekultetek a bantol, de vendegeim vagytok mind egy uveg pezsgore fejenkent. Szemelyesen atveheto nalam![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Crazy man: Nem eszek lefekves elott, a sort meg most kicsit hanyagolom, nagyon felpuffaszt. Inkabb ha alkohol kell, akkor egy-ket pohar bor. Vagy egy jeg dupla viszkivel

Kidus szereti a sort, de o kb 48 kilo es megiszik egy heten egy fel uveggel. -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
venember83
üzenetére
Jó szórakozást
)
Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Parkside szerszám kibeszélő
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- Magisk
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Gyúrósok ide!
- EUV-áttörés vagy marketingfogás? Lépeget előre Kína a felzárkózás rögös útján
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- Bomba ár! ÚJ, bontatlan iPad AIR 11 6.gen M2 CHIP! 256GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN!
- Új, bontatlan, iPhone 17 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone Air gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- DELL Inspiron 1525 (PP29L) Pentium T2370 1.73 GHz 4GB DDR2 ~300 GB HDD
- ASUS X540S Intel Celeron N3160 2.24GHz 4GB DDR3 128GB SSD
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
otthonról
.