Hirdetés

Aktív témák

• Bash

őstag

válasz tbs #34840 üzenetére

Szűk az infó, van többezer fajta kompakt fénycső, és a napfény-spektrum is elég tág, felhasználástól függően mást ajánlanék.
    Nekem az összes beltéri izzóm a lakásban 5100K színhőmérsékletű, a legközelebbi, amit gyártanak még az a 6500K. Speciális fotós célra pedig 5000K-s izzót ajánlanék, de abból is az un. trumpet top izzókat az ideális fényszórás miatt.
    A helyzet az, hogy az izzóknak a csomagolásán nem is mindig tüntetik fel a színhőmérsékletet, de ha igen, akkor is nagyon kevés az esélye, hogy boltban megtaláld a neked valót. Jópár hónapig kerestem az izzóimat, szinte mindet online rendeltem. Néhány speciális fajtához le kellett vadásznom a gyártót is, de mivel ők ugye csak nagykereskedésekkel, disztribútorokkal állnak kapcsolatban, ezért egy boltot is keresnem kellett, aki megrendelt nekem egy karton izzót és felrakta a weboldalára azért, hogy én vegyek belőle egyet. :)
    Egyébként nálunk a Home Depot, Lowe's és az ACE Hardware rendelkezik a legszélesebb izzóválasztékkal, ennek megfelelően ajánlom Pratiker, Baumax és Keravill feltérképezését.

Aktív témák